Şimdi Ara

Euroleague 2016-17 Sezonu Ana Konusu (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.233
Cevap
5
Favori
140.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: drexler22

kasun, smith, rakocevic, santiago, thornton, nachar.. hepsi avrupa kariyerleri üst düzey oyuncular, şu an en iyi durumlarında olmasalar da.. bunların yanında shumpert gibi benim çok çok beğendiğim çok faydalı bir all-around adam, milli takımın guardı kerem tunçeri, kaya, ermal, sinan, ender.. belki de son zamanlardaki en iyi efes kadrosu.. ama hala bu kadrodan iş çıkaramıyor ergin ataman.. yazık yani şu kadro en kötü f8 yapar..

bu arada sinan sakat mıydı? eğer değilse ve kendi kararıyla oynatmadıysa bir kez daha yazıklar olsun

Serhatçım sen bu takıma Kobeyi Jamesi getir bir şey yapamaz ... Sen 2 senedir ne savunmayı ne de hücumu oturtmadıysan, herhangi bir hücum seti hazırlamıyorsan sadece adamların kişisel becerileri ile sayı bulmayı hedefliyorsan, savunmayı da beceremiyorsan Edirneden dışarı çıktığın zaman Rhytas gibi bir takıma bile böyle ezilerek yenilirsin... Koskoca maçta bir Kasunun yanlış hatırlamıyorsam 3. çeyrek bitiminde ki o smacından başka içeriden oynanılan bir oyun görmedim hücum reboundları hariç... Geçen sene de takım yeni dedik bekledik koca sene aslında bu senede beklemek gerekebilir. En azından daha ilk maçta kötü bir senaryo ortaya koymak gereksiz ama benim Ergin Atamana karşı olan sinirim hiç geçmiyor :) Yaw karşıda ki takım yine geçen sene gibi bomboş üçlükler buldu ve sen geçen sene röportajında dedin ki "kısa savunmasında iyi değildik" ve hala iyi değilsin ve hala senin takımda ki en iyi kısa savunan adamını 1 dak. bile oynatmıyorsun... Adam milli takımda döktürüyor hatta şutunu da geliştirmiş görülüyor ki ama sen hala adamı oynatmıyorsun! Senin günü kurtarmak düşüncenden usandım... Sen neden Ermalı tekrar transfer ediyorsun?! Adam ispanya da sıradan bir takımda oynayamadı bıraktılar adamı sen Koca Efes forması neden giydiriyorsun! Adamın artık kapasitesi belli gidemiyor daha fazla... Ona para vereceğine çıkarsana alt yapıdan bir adam. Alsana Barışı takıma... Senden beklemem ama en azından Türk basketboluna bir katkı yaparsın kendi kariyerine değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer34 -- 23 Ekim 2009; 15:12:34 >
    İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

M.K. Atatürk

• Sinan sağlamdı bence..Yani zaten fazla tercih etmiyor Ataman Sinan'ı Avrupada..Kısa rotasyonda pek sorun olmaz.Uzun rotasyonunu oturtursa Ataman fazla sorun kalmaz.Nachbar dün biraz fazla oturdu gibi geldi bana..Thorton veya Smith birisi aslında gönderilebilirdi pekala Sinan gayet iş çıkartabilir daha fazla şans bulursa..
  • Takıma türk veya uzun süredir(en az 3 sene) Efes forması giyen veya iyi oyunu ve kişiliği ile öne çıkan zaman zaman maç kurtaran bir yıldız lazım bence.(JC Navarro,Diamantidis-Spanoulis,Kryapa,Holden veya eskilerden Rivers,Mula gibi ..) Elbette buna gelesiye kadar ortada bir çok uyum dolayısıyla savunma sorunları var ancak gerçek başarı için diğerlerinin izini takip ettiği her maç en az 30dk sahada kalan bir oyuncunun gerekliliğine inanıyorum.

Şu da çok açık ki eğer bir İspanyol değilseniz Euroleague'de başarılı olmanın sırrı savunma disiplininden geçiyor.Bunun anlam ve önemini Ergin Hoca'nın çok iyi bildiğini biliyorum ama pratikte gözlemleyemedik niyese.

Lietuvos Rytas deplasmanının grubun kolay maçlarından olduğunu kimse söyleyemez.Pekala o takımın bir çok büyük kulübü sahasında yenebileceğini sanıyorum.

Neyse konuşacak çok şey var da zaman yok.Zaman bulunca devam ederim.
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"

• Bence de Efespilsen bu sene birşey yapamaz. Eğer Final Four istiyorsan grupları kesin kez 1. bitirmek zorundasın, bu şansını kaybetmiş oldu. Kaldı ki, haftaya Partizan maçını da kazanabileceklerinden şüpheliyim. Takım yıllardan beri sete hücum edemiyor. Eskiden hatırlıyorum; ya Nicholas ya da Prkaçin birşeyler yapardı. Onun dışında hep zorlama atışlar gelirdi. Fenerbahçe Ülker de aynı şekilde. Bu sene bizim takımlarımız yine kavga dövüş final serisi oynarlar, şampiyon olan mutlu ayrılır. İnşallah ben yanılırım.
    Dünkü maçın tek hayırlı tarafı yenilmiş olmaları. Eğer bu mücadeleyle kazansalardı, daha kötü olurdu, belki şimdi akıllanırlar. Bakınca pota altında Efes daha kuvvetli ama rebaund'larda ezildiler. Tek sebebi mücadele.

Hoşçakal Efsane
  • maçı zora soktuk resmen.
    rahat kazanmamız gereken maçtı, ama olsun. bu galibiyet her şeye rağmen, Euroleague'da deplasmanda alınan bir galibiyet ve tabii ki önemli.

Heep, bu dünya hep yalan dolan,
    Senin sevgindir aslolan,
    Sonuna kadar biz,
    FENERBAHÇELİYİZ ulan!
  • quote:

asvel gördüğüm en salak takım olabilir.. oyun kurucuları dixon en salak adam, orası kesin ama

ama.......
    İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

M.K. Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer34

quote:

asvel gördüğüm en salak takım olabilir.. oyun kurucuları dixon en salak adam, orası kesin ama

ama.......

o kadar

Hoşçakal Efsane
  • Gricek ilk periyot oynamış sonrasında kenarda kalmış..Adam ben nereye düştüm diyordur

İddia yattı FB.Ülker yüzünden .Uzatmalarda sayılıyormu bilmiyorum ama sayılıyormuş ve 0.5 yüzünden yattı ya
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
  • son yılların en enteresan sezonlarından biri oluyor EL'de. Real, Efes, Olympiakos gibi sürpriz mağlubiyet alanlara bir de Cska eklendi dün akşam. Planinic ekstra bir şeyler yapmasa maç ilk yarıdan kopacaktı Roma adına hem de Rusya'da.

Fbü henüz tam hazır gibi görünmedi. rakibin en önemli skorerinin(ilk maçlar itibariyle) olmadığı maçta bir türlü vurup geçemedi, hep rakibin geri dönmesine izin verdi. tıpkı erdemir maçı gibi ki o maçta Hakan Köseoğlu ve L.Williams ikilisi müthiş oynamıştı bir nebze anlaşılır fakat dün gece sadece Traore diye daha dün kimsenin bilmediği bi elemana karşı savunmada gösterdikleri etkisizlik iyi değil..

Giricek ilk çeyrekte oyundan çıkarken sunucu oynama rekorunu kırdı falan dedi, Rasim gibi bir adam Oğuz, Ömer, Semih(!) ve bence 4 oynayabilecek Preldzic'li rotasyonda ilk beş başlıyor. Solomon ruhunu kaybetmiş. Kudretli biri() okuyup üflese..

Fenerbahçe toparlayacaktır ama sinyaller iyi değil. Yine de daha grubun başındayız..

Efes'in ise Kaya dışındaki uzunları biraz silkinse iyi olacak. Santiago, Kasun bunlar zamanında avrupa'nın sayılı uzunlarındandı, kabul. ancak şu an yerlerdeler..

Schumpert, Rakocevic, Thornton üçlüsü iyi oynamadan işleri zor..

• Maç sahada kazanılıyor, geçen hafta Efes Pilsen darmadağın oldu, bu hafta da Olimpiakos. Unicaja Malaga'nın kadrosu hiç de kötü değil, üstelik İspanyollar kendi evinde en iyi oynayan takımlar.
    Fenerbahçe Ülker bu Asvel'i bile zor yendi, bu akşamdan da çok ümitli değilim. Umarım Efes Pilsen yanıltır.
  • Bugün eşimle birlikte Efes Pilsen maçına gideceğiz... Hiç ümidim yok maçtan... Sadece alışkanlıktan gidiyorum güzel bir basketbol izlemeyeceğimi biliyorum. Yensek bile kişilerin üstün performansı sayesinde yenebileceğiz... O da iyi bir savunma yapan takım olursa veya bizim kişisel oyuncular gününde olmaz ise aynı Rhytas maçı gibi olur... Takımda Efes ruhunu yansıtacak oyuncu yok... Adam boyna yabancı oyuncu oynatıyor... Ahh şu Sinanı bir oynatsa

M.K. Atatürk
  • Ben şahsen kazanacağımız görüşündeyim.Rytas maçında adamlar sert bir savunmayla öyle bir tokat attılar ki bizim oyuncular bu maçın basit bir lig maçı olmayıp euroleague maçı olduğunu ancak son periyotta(+3. periyotun son dakikalar) hatırladılar(Tabi unutmaları normal kaç aydır euroleague maçına çıkmaıdlar).O yüzden bu maçta bilincimiz tam yerinde euroleague için gerekli sert savunmayı sahaya yansıtacağımızı umuyorum.Yine sete sette hücum organizasyonlarından pek umudum yok ama ne olur son top el üstü top kalırsa bunları Rakocevic'e attırın.Kaçıracaksa o kaçırsın arkadaş.Son saniyede yenileceksek Rakocevic kaçırsın yenilelim şu adama sorumluluk verin biraz.!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer34

Bugün eşimle birlikte Efes Pilsen maçına gideceğiz... Hiç ümidim yok maçtan... Sadece alışkanlıktan gidiyorum güzel bir basketbol izlemeyeceğimi biliyorum. Yensek bile kişilerin üstün performansı sayesinde yenebileceğiz... O da iyi bir savunma yapan takım olursa veya bizim kişisel oyuncular gününde olmaz ise aynı Rhytas maçı gibi olur... Takımda Efes ruhunu yansıtacak oyuncu yok... Adam boyna yabancı oyuncu oynatıyor... Ahh şu Sinanı bir oynatsa

hacı şimdiden seni uyarayım.. ben geçen hafta kız arkadaşımla fb-barca maçına gittim.. kapıdaki beyinsiz güvenlikler kız arkadaşımın çantasındaki parfüm, deodorant vs şişelerini içeri sokmadılar.. neyseki çok kalabalık yoktu da çıkışta geri aldık adamlardan.. maça giderken bu tarz şeyleri yanınızda getirmekten kaçının bence

maçta resim çekemedim fazla, makinemin piller bitikmiş :( çektiğim resimlerden ikisini koyayım:

ricky "wonder kid" rubio

bir de dikkatimi çeken birşey oldu.. ben hakemlerin numaralarının 1-99 arası olduğunu sanardım.. geçen haftaki maçtaki bir hakemin numarası 100'dü.. işte yüz numaralı adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 29 Ekim 2009; 15:34:59 >

Hoşçakal Efsane

• uyarın için saol Serhatçım... Bu arada ben de ilk defa 100 numara giyen bir hakem gördüm

M.K. Atatürk
  • Bizim takımın oyun planını anlayan var mı? Takım ileriye gideceğine geri gitmeye başladı. Tanjevic'in dalga geçmeye çalıştığını düşüneceğim artık. Giricek'i ilk çeyrek oynatıyor, sonra kenarda unutuyor. Vidmar mı bu Madem az süre veriyorsun o zaman Giricek'i gönderip 4 numara alalım. Ya da ek olarak Semih'i de gönderip 5 numara alalım. Giricek'e verilen paraya iyi bir 4 veya 5 numara alınır. Ne yaptığını bilmeyen bu takım, beni basketboldan soğutuyor.

Mirsad, Enes(gelirse)
    Oğuz, Ömer, transfer

veya

Mirsad, transfer
    Oğuz, Ömer, Semih

Transfer yoksa rakibin uzunları bizim maçlarda çoşmaya devam eder.

Efes'in bugün kazanacağını düşünüyorum. Rytas maçı deplasmandaydı ve ters takımdı ama tarihin en iyi kadrosuyla Partizan'ı yenemezse Efes'te de yolunda gitmeyen bir şeyler olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malazgirt

Bizim takımın oyun planını anlayan var mı? Takım ileriye gideceğine geri gitmeye başladı. Tanjevic'in dalga geçmeye çalıştığını düşüneceğim artık. Giricek'i ilk çeyrek oynatıyor, sonra kenarda unutuyor. Vidmar mı bu Madem az süre veriyorsun o zaman Giricek'i gönderip 4 numara alalım. Ya da ek olarak Semih'i de gönderip 5 numara alalım. Giricek'e verilen paraya iyi bir 4 veya 5 numara alınır. Ne yaptığını bilmeyen bu takım, beni basketboldan soğutuyor.

Mirsad, Enes
    Oğuz, Ömer, transfer

veya

Mirsad, transfer
    Oğuz, Ömer, Semih

Transfer yoksa rakibin uzunları bizim maçlarda çoşmaya devam eder.

Efes'in bugün kazanacağını düşünüyorum. Rytas maçı deplasmandaydı ve ters takımdı ama tarihin en iyi kadrosuyla Partizan'ı yenemezse Efes'te de yolunda gitmeyen bir şeyler olmalı.

FBülkerin maçlarını izleyemiyorum!! Sizin izlediği herhangi bir site filan var ise alırsam sevinirim... Ben Fbülkerin geçen sene sakatlara rağmen f8 e kalmasına şaşırmıştım... Herhangi bir yorum yapamayacağım oyuncuların oynama süresi unutma v.s ama Gricek 2 sayı atmış bu adam Fbülkere herhalde yatmaya gelmiş... İnsan 1 çeyrek oynasa bile daha faydalı olması gerekir... Ne zaman oynayacak bu adam anlamadım!?

Bence Fbülkerin uzunları yeterli Malazgirt... Hem de Avrupa da en iyi uzun rotasyonuna sahipler bence... Ama uzunları önemli kılan kısa oyunculardır... Kısalar yeteri kadar hücumda onları besleyemez ise savunma da her adama izin verirler ise potaya gitmesine uzun oyuncuların bir esprisi kalmaz...

Efes Pilsen geçen sene de tarihin en iyi kadrosuna sahipti... Ama ne olduğunu gördük... Rytas takımının her yeri ters olsa ne olur be hocam! Sen o adamlar ile başedemiyorsan CSKA, Olim, Pana, Barca v.b takımlar ile nasıl mücadele edeceksin? Kadroya bakıyorsun kağıt üstünde iyi oyuncular ama hiç biri savunmayı sevmiyor... Geçen sene de bu sene de adamlar bomboş üçlükler kullanıyor... Sanırım Efesi fazla yakında takip etmiyorsun geçen seneden bu yana inanılmaz derece de başarısızlık var şampiyon olunması ile ergin ataman kendini kurtardı... Zaten o da o kadar iyi biliyordu ki şampiyon olamaz ise başına neler geleceğini her pisliği yaptı seride... Mirsada bile teklif götürecek kadar gözü dönmüştü...

M.K. Atatürk

• Kinsey'e hasta oluyorum ya. 2 sene önceki şampiyonlukta bence en çok onun katkısı vardı. Şut var, rebaund var, sürat var, savunma var. Dün akşam da çok iyiydi.

Heep, bu dünya hep yalan dolan,
    Senin sevgindir aslolan,
    Sonuna kadar biz,
    FENERBAHÇELİYİZ ulan!
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.