Şimdi Ara

Euro NCap - 2014/2015 - 5 Yıldız Alamayan Araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Euro NCap kuruluşunun test şartlarının çok basit olduğunu ve bu testlerden her aracın 5 yıldız alabildiğini dile getiriyoruz sürekli.

Peki bu kadar basit ve yetersiz gördüğümüz testlere rağmen 5 yıldız alamayan araçlar hangileri ?

Buyrun hep beraber görelim.

2015 Yılına Ait Veriler

2014 Yılına Ait Veriler

• Hocam sartlar kolay diye bir sey yok. Gecen sene sartlar sikilasti ayrica. Eski sartlara gore 5 yildiz alacak araclar artik ancak 4 yildiz alabiliyor.

Yani buguun 4 yildiz alan araci buyuk ihtimalle 3-4 sene once 5 yildiz alandan daha guvenli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam sartlar kolay diye bir sey yok. Gecen sene sartlar sikilasti ayrica. Eski sartlara gore 5 yildiz alacak araclar artik ancak 4 yildiz alabiliyor.

Yani buguun 4 yildiz alan araci buyuk ihtimalle 3-4 sene once 5 yildiz alandan daha guvenli.

b sınıfının bile 60 bin lira olduğu yerde bunlar bahane geliyor hocam bana. Koymak zorunda 5 yıldız alması için güvenliğimiz için gereken donanımı koymak zorunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Hocam sartlar kolay diye bir sey yok. Gecen sene sartlar sikilasti ayrica. Eski sartlara gore 5 yildiz alacak araclar artik ancak 4 yildiz alabiliyor.

b sınıfının bile 60 bin lira olduğu yerde bunlar bahane geliyor hocam bana. Koymak zorunda 5 yıldız alması için güvenliğimiz için gereken donanımı koymak zorunda.

Zaten ben koysun koymasin demiyorum ama bugunun 4 yildizi yerine gidip de 4 sene oncesinin 5 yildizini alirim daha guvenli olur diye dusunmesin insanlar diye uyariyorum.
  • Para kazanılır ancak can kazanılmaz. Buna göre araç seçmeliyiz hangisi 2 kuruş daha az yakar değil hangisinin hava yastığı daha fazla hangisinin esp si var hangisinin tampon vs yayayı korur. Bunlar her şeyden önemli. Sen yoksan teknolojinin anlamı yok.

He tek hava yastıklı arabaya 60bin para veren adama değil bu lafım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben önce iihs testlerine sonra ncap testlerine bakarak karar veriyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada 4 yıldız alınna donanımı ithal etseler düznden razıyız. Corrsa, Fabia, Polo, Punto, 208'lerin çoğu iki havayastıklılar. Haliyle bu test sonuçlarıyla da hiç bir ilgileri yok.

Yan havayastıklarının olmaması önden çarpma test sonuçlarını da etkiliyebiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonuç olarak adamlar ağzına kadar doldurup testt sokuyorlar bizim ülkemizde gelen en dolu donanımlı Polo,Fiesta 'larda bile yam hava yastıkları opsiyon.
    Milletin o kadar laf ettiği Clio bunu standart olarak getiriyor.Şimdi sorsak sınıfının en iyisi kim desek herkes polo,fiesta,İ20 felan der ama bu modellerin daha baz paketlerinde yan hava yastığı bile yok.
    Yani burada Polo, Fiesta öneriyorlar git al diyorlar ama bir kişinin de yanında güvenlik paketi (fiesta için) ya da polo için yan hava yastığı opsiyonunu al dediğini görmedim.İnsanlar daha güvenliğin öneminin farkında bile değil.O nedenle sorsan baz polo,İ20,fiesta kullanan adam gider Clio sahibine bizim araba seninkinden daha güvenli der.İnsanlar bilmedikten sonra ağzına kadar doldurup Euro Ncap'e yollamak bana sadece reklam gibi geliyor.Adam akıllı olan marka en azından o yan hava yastıklarını standart yapar.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam B segmentinde yan hava yastığını standart sunan çok az model var onlar da kimsenin beğenmediği Clio ile C3 bir de bunlara ek Toyota Yaris ile Nissan Micra var.Diğer hiç bir B sınıfı araçta standart değil.Ha sorsanız Yaris ile Micar için teknolojiden uzak Clio ile C3 içinde dandik derler.Ama bilmeden Pölö,fiesta diye bağırırlar.
  • şartların sıkılaşması iyi ve güzel birşey ama ncap'in kendi yıldızlarıyla çelişmesi kötü. gelde şimdi senelere göre farkı cahil insanlara anlat şimdi. bunun 4 yıldızı 5 sene önceki arabanın 5 yıldızından iyi de dur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

şartların sıkılaşması iyi ve güzel birşey ama ncap'in kendi yıldızlarıyla çelişmesi kötü. gelde şimdi senelere göre farkı cahil insanlara anlat şimdi. bunun 4 yıldızı 5 sene önceki arabanın 5 yıldızından iyi de dur.

Dogru diyorsunuz keske 5 degil de mesela yeni kategori 6 yildiz ciksaymis guzel bir dusunce olabilirmis.
    Ama onlarin mantigi da o zamanin kosullarina goer bu arac 5 yildizdi bugun ise teknoloji gelisti bugunun teknolojisine gore 5 yildiz budur mantigi.
  • Bizim milletimiz polo makyaj yemeden önce 5 yıldız diye polo trend satın aldı siz daha ne diyorsunuz ya 2 hava yastığı var araçta ama 5 yıldız artık nasıl keklemişse doğuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ20 için şaşırdım doğrusu 5 yıldız bekliyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan5408

İ20 için şaşırdım doğrusu 5 yıldız bekliyordum

Bende şaşırdım , eski kasası 5 yıldız almıştı yanılmıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızagan

quote:

gerekli çalışmayı yapacaklarını düşünüyorum açıkçası araç alacak olsam 4 yıldız araç almış araca bakmam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kızagan

quote:

gerekli çalışmayı yapacaklarını düşünüyorum açıkçası araç alacak olsam 4 yıldız araç almış araca bakmam

Ne bakardın çok bilmiş?
    Aldığım araç kamerasında bile var şerit takip sistemi, eğer dedikleri gibi elektronik oyuncakları olmayan 4 yıldızdan başlıyorsa çokta önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 29 Haziran 2015; 12:28:01 >

• torku42 T kullanıcısına yanıt
    5 yıldızı çoğu marka rahat rahat alıyorken 4 yıldız almış aracı almam dememde ne var acaba?
    sonuçta dünya kadar para veriyoruz alacağımız araca hakkımızı sonuna kadar alalım istiyorum
  • Arkadaş yorumlara bakar mısın neymiş 4 yıldız almış alınmazmış kötüymüş.Sen çarpışma puanlarına baktın mı hiç yok.Örnek vereyim Skoda Fabia 5 yıldız almış Puanlarına bakın:http://www.euroncap.com/tr/results/skoda/fabia/7892

Birde Hyundai i20 4 Yıldız almış Puanlarına bakın:http://www.euroncap.com/tr/results/hyundai/i20/20641 i20 nın puanları daha iyi Sadece eksisi AEB(Acil Durum Frenleme) Olmadığından 4 Yıldız almıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

60binlik araba değil ki onlar, türkiyede 60bin

• 3 yıldız ne abi hangi çağda yaşıyoruz 45 50 bin lira para ver allaha emanet git
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.