Şimdi Ara

Eticaret alisverislerinize 100 tl maxipuan firsati (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
21
Favori
22.050
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallahi ben kredi kartımı ödüyorum puan kazanarak Trendyol sayesinde. Hesabı 2019 marttan bu yana uzun süredir kullanıyorum. Trendyoldan çok alışverişim oluyor. Cüzdanı aktivleştirdiğimde beri yaklaşık 10 bin atmışım içeriye. Genelde hep aynı kartlardan. Şimdi farklı bir karttan yüklüyorum, geri yüklede önceden ödeme yaptığım kart çıkıyor. Bende attığım 250 yi 30-40 parça da 5-10 her neyse kredi kartına çekip ekstreyi düşürüyorum.

Bunu buraya çok rahat yazıyorum çünkü kendilerine de yazdım ve açıklayamadılar durumu bende sesimi çıkarmadım :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krksfath

Vallahi ben kredi kartımı ödüyorum puan kazanarak Trendyol sayesinde. Hesabı 2019 marttan bu yana uzun süredir kullanıyorum. Trendyoldan çok alışverişim oluyor. Cüzdanı aktivleştirdiğimde beri yaklaşık 10 bin atmışım içeriye. Genelde hep aynı kartlardan. Şimdi farklı bir karttan yüklüyorum, geri yüklede önceden ödeme yaptığım kart çıkıyor. Bende attığım 250 yi 30-40 parça da 5-10 her neyse kredi kartına çekip ekstreyi düşürüyorum.

Bunu buraya çok rahat yazıyorum çünkü kendilerine de yazdım ve açıklayamadılar durumu bende sesimi çıkarmadım :)
    Hocam yüklediğim parayı geri çekerken puan iadesi olmuor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realforever31 R kullanıcısına yanıt
    Parça parça çek hocam 250 yi bölerek geri çek. Toplam miktardan 1 lira eksik bırak kalsın cüzdanında

• Bu yontemi biri daha anlatmisti gecen ama tam anlasilamamisti . Hatta su sorulmustu , mesela kampanya sartini saglayacak rakamin altina dusmemen mi lazim iadede , yoksa uzerinde kalarak mi islem yapman lazim ?

Soz gelimi bu kampanya icin konusursak, 250 x 3 u attin cuzdana , sartlari yerine getirip 100 lirayi aldin .. sonra 249 lira x 3 kere mi iade aliyorsun ?

• Oncelikle forumdaslar sormus, puan iadesi olmuyor mu diye, eger isbankasindan cuzdana 250 atip, iade karti baska banka secebilirsen isbankasi kart alisverisini iptal etmis olmayacagin icin iade de olmaz puanlar acisindan , illegal de bir durum yok zira trendyol cuzdana aktarilan bakiyelerin iadesine izin veriyor ..

Ben denememistim ama bu olayi cozdum, arkadasin da neden anlayamadim dedigini aslinda anlayamadim . Olay su basitce , sen onceden 250 lira para attin mesela yapi krediden , onun puanini kazandin, sonra isbankasindan akbanktan surekli para attin 1000 lira oldu biriken .. hepsinde de puan yatma tarihleri gecti ve bankalar puanlari yatirdi .. devaminda iade istediginde orada birikmis 1000 liranin icinden de mesela 300-400 lira kullandin 600 lira kaldi ... iade istediginde ,o anki durumda , hangi karttan yukledigin 300-400 u kullandiginin ve cekecegin 600 un hangi karttan cekilip iade aldiginin bir onceliklendirmesi yok demek ki firma bunyesinde

Yahut diger bir ihtimal, bankalarin orjinal harcamalarini iade aliyorsun fakat puanlari kullanmis olsan bile simdiye dek borc olarak yansitmamislar, bu da dusuk olan ihtimal .. arkadas islem siralamalarindan ornek senaryolar iletirse durumu izah etmemiz kolaylasir

• jujuuu kullanıcısına yanıt
    Mantık yürütünce o evet ama sağlıklı olan ilk 250 yi yükledikten sonra bir sipariş geç iptal et geri para cüzdana geri gelsin. Sonra 5 lira, 9 lira, 7 lira olarak farklı tutarlarda çek geri bankaya. 1 lira kalsın cüzdanda 24 saat bekle sayacı takip et. Yerindeyse devam et.

Çünkü geçen kampanyadan olan şey bunda da olacak diye bir garanti veremem. Ama ben tasarladığımda en mantıklısı bu oluyor.

• Krksfath kullanıcısına yanıt
    Parça parça bile çeksen hocam toplam harcama olan 750 tl’nin altına düştüğün için puan iadesi olmuyor mu?

• Yani ozetle trendyolun cuzdana atilan parayi iade etme konusunda bir sorunu yok, bankanin da para trendyol cuzdana atilinca alisveris saymasinda bir sorun yok. Bu iki durumu birlikte dusundugumuzde bir sekilde cuzdandaki parayi farkli karta iade almak mumkun oldugu her durumda banka adina da trendyol adina da sartlara ters bir durum yok

Yazdığınız sıralamanın tam tersi aslında. 2-3 ay paraf ve qnb den kampanyalar için cüzdana yükleme yaparak alışveriş yaptım. Bu miktarları hiç iade istemedim çünkü harcadım.

Sonrasında geçen ay maksimum dan yükleme yaptım. Denemek için geri yükleye gittim sadece 1 lira yazdım ve iade edilecek kart olarak paraf kartımı gösterdi. Gerş döndüm toplam tutarı girdim. Bu sefer paraf ve qnb ye böldü. Maximum hiç ortada yok.

Durum böyle olunca ekran görüntüsü alıp canlı desteğe sordum durumu ve aldığım cevap netti iadeniz 'Yükleme yaptığınız karta yatıralacaktır.' dedim hayır bakın burada bir yanlışlık var. Israr etsemde dinlemediler bende vazgeçip çıktım. Dedim belki sistemsel hatadır para yine de Maximum a gelir.

Sonrasında paraf ın ekstresi kesildi. Dedim deneyeyim. 1 lira geri yükleme yaptım baktım 1 gün sonra 1 lira parafa geldi. Halbuki cüzdanda hiç para yokken Maximumdan 300 çekmiştim.

Sonra tabi ki bunu çevirmek isteyip. Parafın ekstresini ;
    Maximum yükleme + puan kazanımı
    Parafa iade + ekstre ödemesi.

Normalde bankalar ekstre döneminde bile gelse geri gelen iadeyi gelecek ayın borcundan düşer ama paraf sağolsun mevcut ekstreden düştü.

Olay tamamen bu şekilde

• Burada arkadasin yaptigini sizler yapamayabilirsiniz, uzerinde dusununce onu da cikardim yontemden . simdi bu sahis ayni zamanda orada bir sifre kullanmis, ne diyor , "trendyoldan cok alisverisim oluyor" , yani aslinda yatirdigi paralari alisveriste cevirip tuketiyor, ve bu sayede bakiyesinde kalani iade alirken sistem ona yuklemeyi yaptigi karta iade zorunlulugu kosmuyor .. fakat siz "sadece para yukle cek" seklinde denerseniz , hic bir karttan yuklediginiz parada alisveris ile bir azalma olmamis olacagi icin iade alirken halen kart ayrimi zorlamasina maruz kalabilirsiniz

Cunku bu kisi farkli bankalardan para atiyor cuzdana ama sonrasinda cektigi iadelerin avantaji , trendyolun cuzdana atilan paralar arasinda siralama yapmiyor olmasi , 750 atti mesela 250 sini harcadi , kalan 500 belki sonradan isbankasi kartindan atildi , ama daha once soz gelimi yapi krediden atilan 250 alisveriste kullanildigi icin isbankasindan aktardigi 500 icerisinden yapi krediye iade alabiliyor

Sizin alisveris yapmaksizin blok paralar atip o bakiyeyi hic kullanmayip baska karta cekebileceginiz konusunda supheliyim . Farkli kartlardan para atip deneyin ama bence siz 250 isbankasi 250 yapi kredi atarsaniz hepsini bir tekine cektirtmeyecektir veya belki cektirtir ama yatan puanlarin iadesi gundeme gelebilir eger isbankasi alisverisini iptal seklinde iade ederse

• wxped W kullanıcısına yanıt
    Gece 365tllik mtv ödedim epttavmden. Şuan, sayaç işlemedi

• Epttavm den mtv yatirildiginda ekstrede ne olarak goruluyor ? Epttavm alisverisi seklinde mi ? Yoksa yine syac problemleri mi basladi son bankamatik firsatindaki gibi

Hepsi buradada 500+ alisveris yapip coklu kart ile "birden fazla kisiye ait" ama maksimum kartlarla 250+ lik odemelere bolersek her kartta sayaca isler mi ?

Evet doğru bir yaklaşım, çünkü başka yeni bir hesaptan farklı kartlatla yükleme yapıp harcama yapmadan denediğimde hangisinden ne yüklediysem onu geri çekti karta. Benim avantajım aktif kullandığım 2 hesaptanda devamlı alışveriş yapmam ve ben bunu şartlarda okuduğumda.

Trendyol un şöyle bir ibaresi var; "Geri yüklemeleriniz de öncelik kredi kartlarına verilir."

Ben konuyu şöyle açıklığa kavuşturdum kendi açımdan. ilk yaptığım yüklemeleri harcadığım için sistem sonradan yaptığım yüklemelerde önceliği iade almayıp harcadığım miktarları yükeldiğim kartlara veriyor. Açıkçası işime geliyor bu durum.

• Bu durum biraz suna benziyor, zaman zaman nadiren de olsa yaptigin yuklu bir alisverisi iptal ediyorsun ama takside baglamis isen veya hatta tek cekimse de , karta iaden bir zaman aliyor. O esnada bir sebeple kartini kapatip bankayla iliskini tamamen kesersen, iadeni de hizmetten istifade etmedigin icin firmadan alma hakkin var, prosedur biraz degisse de baska yere iade alabiliyorsun .. biraz buna benziyor. Trendyol diyor ki, ben cuzdanimi kisitlamam, yukledigin her parayi geri de cekebilirsin, fakat bunu transfer mecrasi olarak kullandirmam sana . Ama istisnasi, eger sen cuzdana yukledigin parayi alisverisinde kullanirsan, oncesine sonrasina da bakmam, yukledigin kadari halen iade alabilirsin, su karttan yuklemistin bu karttan yuklemistin beni ilgilendirmez , cunku sen yapi krediden cuzdana aktardigini artik kullanmissin , ama iade almadigin icin sonradan baska karttan aktardigin parayi , onceden yapi krediden yukledigin tutar ust limit olmak kaydiyla iade ederim... siralamayi da hangi karttan once/sonra yukledigine bakarak degil, ilk yukledigin karttaki bakiyeyi kullanip kullanmadigina bakarak yaparim

E sen onceki yapi kredi aktarimini iade almayip kullandigin icin, iade istediginde sonradan yukledigin bakiyenin de iade sirasi hala yapi kredide .. taa ki yapi krediden yukledigin tutar dolana dek . Sonra sira bir sonrakine geciyor .

• Resimlendirerek örneklendireyim. 75 i dün akşam Garanti Bankası paracard üzerinden yükledim ama 2. fotoğrafta gösterdiği kart Qnb Xtra kartım

Eticaret alisverislerinize 100 tl maxipuan firsati Eticaret alisverislerinize 100 tl maxipuan firsati

Evet aynen öyle ilk yükleme yaptığın kartın sırasında ilerliyor. Çünkü bu fotoğraflandırdığım hesapta öncesinde parafa çekiyordu. 2000 civarı bir ekstre ödedim 3 tane Maximum la. Şuan Qnb ye geçti ama tabi diğer aktif kullandığım hesabımda hala Parafta sıra :)

• Peki ben de bir şey sorayım. Alacağımız ürünün odemesinin bir kısmını trendyol cüzdanla bir kısmını başka bir kredi kartiyla yapabiliyor muyuz?Eğer ödeme o şekilde yapılabiliyorsa maximumla parca parça 750 cuzdana atip cüzdandaki 750 lira ve paraf ile 1000 lira ödeme yaparak malum ürün aldığımızda iki kartla toplam 175+ paraf günüm puani kazanılabilir miyiz?

• onur1155 kullanıcısına yanıt
    Maalesef Trendyol şuan için çoklu ödemeye olanak tanımıyor. 750 TL ye kadar olan ödemeyi cüzdandan yapabilirsin diyor. Eğer 750 yi aşarsa cüzdanında 750 TL oluşu hiç bir işe yaramıyor sadece kk veya bk ile ödeme yapabiliyorsun.

Ahh keşke diyorum bu soruya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Krksfath

Maalesef Trendyol şuan için çoklu ödemeye olanak tanımıyor. 750 TL ye kadar olan ödemeyi cüzdandan yapabilirsin diyor. Eğer 750 yi aşarsa cüzdanında 750 TL oluşu hiç bir işe yaramıyor sadece kk veya bk ile ödeme yapabiliyorsun.

Ahh keşke diyorum bu soruya :)
    Eyvalla kardeşim. Hiç kullanmadım cüzdani da o yüzden sordum bir fırsat çıkar mi diye. Bari cüzdana yüklenebilecek tutari artirsalar.

• Is bankasi guzel oranlarda cesitli seyler yapti yapiyor ama tek bu kez de sayac sorunu basladi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.