Şimdi Ara

Ethernet Switch Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün internet tarifemi 1 megabit sınırsız'a taşıdım ve arkadaşımla ortak olarak kullanacağız..Fakat benim modemim tek portlu (bir usb birde ethernet girişi var) bu yüzden olayı switch ile çözmeye karar verdik..Samsung R620 Windows 7 yüklü bir notebook'um var..bütçemiz en fazla 20 tl ve bizde hepsiburada da şu ürünü bulduk

====> http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-sf1008d-10100-rj45-8-portlu-ethernet-switch/ProductDetails.aspx?productId=bd1074&categoryId=121

Sizce Win.7 ve notebook konusunda bir problem çıkar mı ? Ayrıca bağlantı yapacağımz evler arasında en fazla 25 30 metre var.. Önerileriniz Uyarılarınız kısacası bana faydalı olabilecek her türlü yorumlarınızı bekliyorum..

• bilgisayarlarda problem cıkarmazda eğer 2 kişi kullancaksanız şöle yapablrsn ethernet portunu arkadsın kullansın, usb portundan sen kullan. 2 den fazla yapıcam dıosan problem cıkarmaz ama 25 - 30 metre kablo cekmek kafamı kurcalıyor.Nerden geçirmeyi planlıosn kabloyu ?

Switch alırken göz önünde bulunduracağın şey port sayısı ve glan (gigabit LAN - 1000mbit//s) kullanıp kullanmayacağın. ki glan için özel kablo (cat-6 gibi), uyumlu ethernet kartı ve uyumlu switch gerektirir.

Birde bazı switch'lerde modemden gelen kablonun cross kablo olması gerekir. (cross yani çapraz kablo da 1 ile 3, 2 ile 6, 3 ile 1 yer değiştirir gerisi düz bağlanır.)
    Tabi önce normal düz kablo ile dene. Bende düz kablo ile kullanıyorum.

Kablo mesafesi de, normal 100mb bağlantı için cat5 yada cat5e kablo tipi için maksimum 100metre ile sınırlıdır. Kablonun tipi üzerinde yazar.

Orijinalden alıntı: Shiftless

bilgisayarlarda problem cıkarmazda eğer 2 kişi kullancaksanız şöle yapablrsn ethernet portunu arkadsın kullansın, usb portundan sen kullan. 2 den fazla yapıcam dıosan problem cıkarmaz ama 25 - 30 metre kablo cekmek kafamı kurcalıyor.Nerden geçirmeyi planlıosn kabloyu ?

yok aslında tam 25 30 değil fakat daha ölçmedik o yüzden her ihtimale karşın rakamı yüksek söyledim kesin olmadığı için fakat ben daha önce usb'den notebook'a denedim ve internete girmedi bu yüzden switch ile çözmeyi planlıyoruz. Teşkkürler

Orijinalden alıntı: by_OriON

Öncelikle şunu belirteyim; hub/switch'ler işletim sisteminden yada modemden bağımsız çalışır. Yani kullandığın ağ türü dışında bir uyumluluk problemi olmaz.

Switch alırken göz önünde bulunduracağın şey port sayısı ve glan (gigabit LAN - 1000mbit//s) kullanıp kullanmayacağın. ki glan için özel kablo (cat-6 gibi), uyumlu ethernet kartı ve uyumlu switch gerektirir.

Birde bazı switch'lerde modemden gelen kablonun cross kablo olması gerekir. (cross yani çapraz kablo da 1 ile 3, 2 ile 6, 3 ile 1 yer değiştirir gerisi düz bağlanır.)

Kablo mesafesi de, normal 100mb bağlantı için cat5 yada cat5e kablo tipi için maksimum 100metre ile sınırlıdır. Kablonun tipi üzerinde yazar.

Açıkcası bu biraz kafamı karıştırdı yani tam olarak benim yapmak istediğim şey combomax markalı bir ethernet birde usb portu olan bir modemim var bu modemin ethernet çıkışına bir ethernet kablosu takıp bu kabloyla switch'e bağlamayı ve oradan da 2 masaüstü ve bir notebook'a gidecek (biri bizim evde modemin bulunduğu ev diğeri ise yanımızda ki eve gidecek) ve cross kablo içinden açıkcası anlamıyorum ve yapmayıda bikmiyorum fakat modem ile switch'i bağlamak için alacağım kablo bilgisayarcı vs. yerlerde satılan standart kablolar değil mi? Ayrıca en fazla olacağı kablo uzunluğu da 25 metre olur yani.

Yorumlarınızı bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend-23

quote:

Orijinalden alıntı: by_OriON

Öncelikle şunu belirteyim; hub/switch'ler işletim sisteminden yada modemden bağımsız çalışır. Yani kullandığın ağ türü dışında bir uyumluluk problemi olmaz.

Açıkcası bu biraz kafamı karıştırdı yani tam olarak benim yapmak istediğim şey combomax markalı bir ethernet birde usb portu olan bir modemim var bu modemin ethernet çıkışına bir ethernet kablosu takıp bu kabloyla switch'e bağlamayı ve oradan da 2 masaüstü ve bir notebook'a gidecek (biri bizim evde modemin bulunduğu ev diğeri ise yanımızda ki eve gidecek) ve cross kablo içinden açıkcası anlamıyorum ve yapmayıda bikmiyorum fakat modem ile switch'i bağlamak için alacağım kablo bilgisayarcı vs. yerlerde satılan standart kablolar değil mi? Ayrıca en fazla olacağı kablo uzunluğu da 25 metre olur yani.

Yorumlarınızı bekliyorum...

cat5 yada ethernet kablosu istiyorum de onlar verir zaten, modemden cıkan ethernet kablosunu switch e tak daha sonra ınternet vermek ıstedıgın kabloları tak bu kadar baska bısı yapmana gerek yok

• Teşekkürler ayrıca kabloda büyük ihtimal 25m. olacak dediklerinizi uygulayacağım

Orijinalden alıntı: Legend-23

Teşekkürler ayrıca kabloda büyük ihtimal 25m. olacak dediklerinizi uygulayacağım

100 mt kadar sorun olmaz bende sizin kullanmakta olduğunuz sistem ile internetti paylaştırıyom 40 mt kablo çektim sorun olmuyo
    3.Kızgınken cevap vermeyin.
  • smdi interneti nereye verceğinizi bilmedğim için aklımda olan öneriyi yazmamıştm kabloya switch e vercegınız parayla güzel bi kablosuz modem ve kablosuz modem adaptörü alırsanız wireless adaptörü komşunuza verin hatta o alsn sonucta o kullancak sizde laptopdan kablosuz bağlanırsınız 1 portlu wireless modem yeterli gelir size fakat sinyal çeker mi orasını bılemıyorum..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.