datron twm dizüstü bilgisayar aldım. 4 port çıkışlı bir modemim var. Biri masaüstü bilgisayara bağlı. Laptop için de bir kablo çekip salonda internet hizmetinden faydalanmayı düşünüyorum. Ben şimdi normal telefon kablosu mu alacağım, yoksa ethernet kablosu mu? Bu kablonun 20 metresi ne kadardır?
Tam emin değilim ama 2 yıl önce sanırım metresini 400 bine almıştım
Ethernet kablosu almanız lazım. Metresi 0,60 ytl ile 1,00 ytl arasında değişiyor.
kardeş tabiki ethernet kablosu alacaksın 4 port tan birine takıp salona çekiceksin orta kaliteli ethernet kablosu metresi 50 ykr tan 20 metresi 10 ytl yapar
bence modemi salona koy.odandaki makinaya ethernet kablosu cek.salona da kısa bir kablo cekersin mesala 2 metre.hem daha ucuza maledersin hem daha pratik olu senin icin.metre bası hesaptan odana 10 mt*0,50+ 2 mt*0,50---6 ytlye hallorur bu is
bir tane access point satın alın kablosuuz kullanın
cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Demek ki metresi 1,00 YTL civarında alınabiliyor. Burası küçük bir şehir. istanbul ve ankara gibi şehirlerdeki fiyatlara bir mal almak mümkün olmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: HayatBoş
cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Demek ki metresi 1,00 YTL civarında alınabiliyor. Burası küçük bir şehir. istanbul ve ankara gibi şehirlerdeki fiyatlara bir mal almak mümkün olmaz.
bulunduğun yeri ve aldığın fiyatıda söleseydin bilgi sahibi olurduk
quote:
Orjinalden alıntı: adem81
Buda bir çözüm. hepsiburada da 55 YTLye var. hem salonda hem diger odalarda laptop kullanabilirsin hemde gerekirse komsulara bile şifreleyip yayın yapabilirsin.. kablo daha ekonomik cat5: 50 kuruş. cat6 ise 75 kuruş. 20 metre için en adi cat5 bile işini görür
quote:
Orjinalden alıntı: golevez33
quote:
Orjinalden alıntı: adem81
Buda bir çözüm. hepsiburada da 55 YTLye var. hem salonda hem diger odalarda laptop kullanabilirsin hemde gerekirse komsulara bile şifreleyip yayın yapabilirsin.. kablo daha ekonomik cat5: 50 kuruş. cat6 ise 75 kuruş. 20 metre için en adi cat5 bile işini görür
kablo ekonomik olabilir ama access poit notebooklar için daha kulanışlı
quote:
Orjinalden alıntı: MudvayneTr
ist. perpa'da 400 kuruş metresi
gümüş falan heralde
quote:
Orjinalden alıntı: enis1024
quote:
Orjinalden alıntı: MudvayneTr ist. perpa'da 400 kuruş metresi
gümüş falan heralde
Milan'ın kupasından arta kalan malzemeden yapılmış
konyada 1 yıl önce 7 metre yi 10 12 arası bişeye almıştım. cokda pahalı bişey değil
evet ama kablonu bos olarak alma uclarını caktırmayı unutma
quote:
Orjinalden alıntı: BarbarosTUGRUL
evet ama kablonu bos olarak alma uclarını caktırmayı unutma