Şimdi Ara

Ethernet kablosu bir bilgisayarda çalışıyor diğerinde çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tek modem ve 2 tane masaüstü bilgisayar var evde, ethernet kablolarından bir tanesi kırmızı ve kalın diğeri ise sarı ve ince.

Bu kırmızı kabloyu modeme taktığım zaman iki bilgisayar da internete bağlanabiliyor ama sarı kabloyu taktığım zaman

bir bilgisayar internete bağlanırken diğeri bu sarı kabloyla internete bağlanamıyor(kasanın arkasındaki internet ışığı yanıp sönüyor ama modem bilgisayara

bağlanamıyor) Bu sarı kabloyla internete bağlanan bilgisayarın arasını nasıl düzeltebilirim, kabloların biri kısa biri uzun sarı kabloyla

interneti açmayan bilgisayarı bir şekilde ortak noktada buluşturmam lazım, lütfen yardım edin.

• Kablo al.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle yapıcaz artık ama alınca yine aynı durum olmaz umarım.Sarı kablo şimdi diğer bilgisayarda çalışıyor ama bunda çalışmıyor(kırmızı ile bağlanıyorum)

• Güncel.

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Öyle yapıcaz artık ama alınca yine aynı durum olmaz umarım.Sarı kablo şimdi diğer bilgisayarda çalışıyor ama bunda çalışmıyor(kırmızı ile bağlanıyorum)

bence sen cat5 kablolarını yenile ethernet kartının pinlerini kontrol el
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardware.Software.Gokhan

quote:

Öyle yapıcaz artık ama alınca yine aynı durum olmaz umarım.Sarı kablo şimdi diğer bilgisayarda çalışıyor ama bunda çalışmıyor(kırmızı ile bağlanıyorum)

Öyle yapıcam hocam ama iş garip geldi biraz belki güncelleme eksiği vardır dedim ama yine de bir şey bulamadım, kabloların biri her iki bilgisayarda
    interneti açarken diğeri bir bilgisayarda açıyor diğerinde modemi bile görmüyor.

• quote:

quote:

quote:

Öyle yapıcam hocam ama iş garip geldi biraz belki güncelleme eksiği vardır dedim ama yine de bir şey bulamadım, kabloların biri her iki bilgisayarda
    interneti açarken diğeri bir bilgisayarda açıyor diğerinde modemi bile görmüyor.

yok güncelleme sorunuyla hiç bir alakası yokta şöyle söyleyeyim belki birinin pinleri eğrildiyse böyle bir sorun olabilir birde ünlem çıkıyor mu en azından girmese bile eğer öyleyse sorun %100 pinlerden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kabloların yerlerini değiştirmeyi dene yani a ucunu söküp b pc'sine b ucunu söküp a pc'sine
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yok güncelleme sorunuyla hiç bir alakası yokta şöyle söyleyeyim belki birinin pinleri eğrildiyse böyle bir sorun olabilir birde ünlem çıkıyor mu en azından girmese bile eğer öyleyse sorun %100 pinlerden

Valla hocam sonuçta bu sarı kablo şuan diğer bilgisayarda iş görüyor ama benim kullandığımda iş görmüyor.
    Belki internet girişleri farklıdır kasalarda ama zannetmiyorum ki kırmızı kablo her iki bilgisayarda da iş görüyor.
    Sarı kabloyu benim bilgisayarıma taktığım yerde ışık yanıp sönüyor ama modemde bilgisayara bağlandığına dair ışık yanmıyor yani
    modem ile bilgisayar hiç bağlanmıyor aynı zamanda kasa arkasındaki ışık yanıp sönüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dento35

kabloların yerlerini değiştirmeyi dene yani a ucunu söküp b pc'sine b ucunu söküp a pc'sine

Denedim hocam maalesef değişmedi bir şey.

Belki şey diye düşünüyorum eğer bu sarı kablonun girişindeki kablolardan biri hafif içeri eğik ise belki benim bilgisayarın internet girişinde değmiyordur
    diğer bilgisayarın belki mm olarak daha dar olduğundan değiyordur...Tabi tam bilmiyorum.
  • Ethernet kartında sorun mu var baktınız mı ? Yeni kablo edindiğinizde tekrar yazar mısınız ? Merak ettim açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *DeviantART

Ethernet kartında sorun mu var baktınız mı ? Yeni kablo edindiğinizde tekrar yazar mısınız ? Merak ettim açıkcası.

Ethernet kartında sorun yok hocam hatta şuan kırmızı kablo ile internete bağlanıyorum ama sarıyı takınca olmuyor.
    Bugün yeni kablo alıp deneyeceğim.
  • Bağlanmayan makinaya manuel ip verin , modeminizin ip sini de ping leyin bakalım sonuç ne olacak?
  • kablo tester cihazıyla kabloyu test et sıkıntı olursa baştan jak çak
  • Arkadaşlar yeni kablo aldım geldim ve taktım yine modemin ışığı yanmadıBekledim yanmadı taktım çıkardım taktım yanmadı tam pes ediyordum ki son
    kez taktım ve modemin ışığı yandıNe iştir bilmiyorum ama bu kablolarla ilgili zannedersem kalite farkı var kırmızı kabloyu takınca en geç 2 sn
    sonra yanıyor bazen hemen yanıyor..Zaten alırken en kalitesi diye almıştım ama böyle bir farklılığın olacağını bilmiyordum.Şimdi dandik bir kablo aldım
    dediğim gibi yanmadı baya uğraştıktan sonra yandı.Yandıktan sonra tekrar denemek için çıkardım bu sefer daha fazla uğraştım sonunda yandı.
    Modem kapanmadığı sürece zannedersem yanık kalacak...Çözümü böyle buldum, anakartın ethernet kartının son güncellemelerini yapmıştım maalesef değişmemişti.
    Sorun tam hallolmuş olmasa da yine de çözüldü gibi.Demek ki kablo kalitesi de fark ediyor bazen.

• quote:

Arkadaşlar yeni kablo aldım geldim ve taktım yine modemin ışığı yanmadıBekledim yanmadı taktım çıkardım taktım yanmadı tam pes ediyordum ki son
    kez taktım ve modemin ışığı yandıNe iştir bilmiyorum ama bu kablolarla ilgili zannedersem kalite farkı var kırmızı kabloyu takınca en geç 2 sn
    sonra yanıyor bazen hemen yanıyor..Zaten alırken en kalitesi diye almıştım ama böyle bir farklılığın olacağını bilmiyordum.Şimdi dandik bir kablo aldım
    dediğim gibi yanmadı baya uğraştıktan sonra yandı.Yandıktan sonra tekrar denemek için çıkardım bu sefer daha fazla uğraştım sonunda yandı.
    Modem kapanmadığı sürece zannedersem yanık kalacak...Çözümü böyle buldum, anakartın ethernet kartının son güncellemelerini yapmıştım maalesef değişmemişti.
    Sorun tam hallolmuş olmasa da yine de çözüldü gibi.Demek ki kablo kalitesi de fark ediyor bazen.

Sorunun düzelmesine sevindim.

• Beyler acil yardıma ihtiyacım var tp link 2020 yapımı modem kullanıyorum daha 2 hafta oldu alalı canavar bir sistem topladım üzerine fakat internetim gidiyorum biraz araştırdım pc kapalı iken modem çalışıyor pc açılınca çalışmıyor biraz araştırdıktan sonra manyetik alanını bozuyor diye bir şey varmış ben 144 hertz monitör kullanıyorum kasa 650 watt rtx 2080 var bunların çok fazla manyetik dalgalanmalar yaptığını okudum ben bu modemin manyetik alanınını bozmadan yerinide değiştirmeden nasıl çözerim bu problemi kimsenin bir problemi yok fakat benim var bu arada internet gitti diyorum ama ping 1000 oluyor öyle diyeyim size kapatınca ping 7 bu sorunun bir çözümü varmudır acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.