Şimdi Ara

Et Fajita Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
48
Cevap
0
Favori
4.528
Tıklama
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> Et Fajita Nasıl Yapılır?
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    466 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: ozel_uretim

    quote:

    Orijinalden alıntı: Abbey Road

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozel_uretim

    quote:

    Orijinalden alıntı: Abbey Road

    onun özel servis tabağı olur dostum öncelikle ondan edinmelisin. çok bi ekstrası yok aslında metal bi tabak. vok tavada kırmızı biber yeşil biber ve soğanı jülyen kesip kızartıyosun. ardından da etleri kızartıyosun ama biliyosun ki onun olayı cızırdayarak gelmesi. onun içinde kızmış yağı o özel tabağına koyup servis etmen gerek. uzun iş yani he bir de eğer bütün gerekli malzemeler varsa evde. vok tavada sebzeleri kızartırken tavanın kenarından dök aşağıya doğru insin. kızarak inmeye başlar daha iyi olur tadını labadanak diye sebzelerin üstüne bırakmaz.

    bunları nerden mi biliyorum aşırı meraklıyım türk ve dünya mutfağına. yazın da kısmetse istanbul culinary school veya mutfak sanatları akademisinde eğitim alıcam

    Aylık maaşımı alınca yemiştim bi ara ozaman fakir değildim bu kadar

    bira ve tekila ile hazırlanan sosun içinde bekletiliyormuş biftek eti 1 gün dolapta

    o kadar ayrıntısını bilemiyorum dostum. ama bence yapıcaksan et değilde tavukla yap emin ol daha güzel oluyo. baktığın zaman çok basit bi yemek aslında ya. öyle bekletilmesine falan gerek olduğunu düşünmüyorum.

    tavuklusuda var etlisine göre 5 tl daha ucuz sanırım

    bunun kralını yemek istiyosan. galleriada cookshop var orda yiyebilirsin ya da marmara forum ve ataköy a plus'ta bigchefs var orada yiyebilirsin. bigchefste 30 falandır. ama allah gibi yapıyolar.
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    5647 Mesaj
    halen açım
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    3174 Mesaj
    Tarifini bul netten inan ki çok kolay pişirip hazırlaması.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    12457 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Abbey Road

    onun özel servis tabağı olur dostum öncelikle ondan edinmelisin. çok bi ekstrası yok aslında metal bi tabak. vok tavada kırmızı biber yeşil biber ve soğanı jülyen kesip kızartıyosun. ardından da etleri kızartıyosun ama biliyosun ki onun olayı cızırdayarak gelmesi. onun içinde kızmış yağı o özel tabağına koyup servis etmen gerek. uzun iş yani he bir de eğer bütün gerekli malzemeler varsa evde. vok tavada sebzeleri kızartırken tavanın kenarından dök aşağıya doğru insin. kızarak inmeye başlar daha iyi olur tadını labadanak diye sebzelerin üstüne bırakmaz.

    bunları nerden mi biliyorum aşırı meraklıyım türk ve dünya mutfağına. yazın da kısmetse istanbul culinary school veya mutfak sanatları akademisinde eğitim alıcam

    Eğitim alacaksın ama aslında tüm olayın o "dökme demir" tabak olduğunu ve servis edilirken tabağın sıcaklığından cızırdadığını bilmiyorsun. Yağ falan dökülmüyor üstüne, iskender mi bu...
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    466 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Abbey Road

    onun özel servis tabağı olur dostum öncelikle ondan edinmelisin. çok bi ekstrası yok aslında metal bi tabak. vok tavada kırmızı biber yeşil biber ve soğanı jülyen kesip kızartıyosun. ardından da etleri kızartıyosun ama biliyosun ki onun olayı cızırdayarak gelmesi. onun içinde kızmış yağı o özel tabağına koyup servis etmen gerek. uzun iş yani he bir de eğer bütün gerekli malzemeler varsa evde. vok tavada sebzeleri kızartırken tavanın kenarından dök aşağıya doğru insin. kızarak inmeye başlar daha iyi olur tadını labadanak diye sebzelerin üstüne bırakmaz.

    bunları nerden mi biliyorum aşırı meraklıyım türk ve dünya mutfağına. yazın da kısmetse istanbul culinary school veya mutfak sanatları akademisinde eğitim alıcam

    Eğitim alacaksın ama aslında tüm olayın o "dökme demir" tabak olduğunu ve servis edilirken tabağın sıcaklığından cızırdadığını bilmiyorsun. Yağ falan dökülmüyor üstüne, iskender mi bu...



    Yanlışımı düzelttiğin için teşekkür ederim güzel kardeşim. Ayrıca eğitim zaten önceden bilen insanlara veriliyo galiba. Gitmiyim ben en iyisi baksana bir şey bildiğim yok
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    12457 Mesaj
    Meraklıyım dedin diye öyle tepki verdim, meraklıysan az da olsa bilgi sahibisin demektir fakat bilinmeyen hakkında kesin yargı verebiliyorsun. Bu yüzdendi Mutfak sanatları akademisi çok para istemese ben de gitmek isterdim, kendi çapımda araştırarak geliştiriyorum kendimi; şu an elimin dönmediği, fikrim olmayan mutfak yok diyebilirim.
    _____________________________
  • Emekli Yönetici
    1922 Mesaj
    Caddebostan Özsüt Atölye'de var.24TL'ydi sanırım.Tadı ve sunumu harikaydı.Gerçi ben Tavuk Fajitas yemiştim o 14TL'ydi.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2990 Mesaj
    Fajita güvecini yüksek ateşe koyuyorsun ocağın üzerine o ara kırmızı biber, yeşil biber, kuru soğan, taze mantar bunları yüksek ateşte bol sıvıyağ içinde kavuruyorsun fakat öldürmüyorsun diri kalıyorlar. Daha sonra 100-150 gram eti kömür mangalında veya ızgarada pişiriyorsun. Et pişdikten sonra güveci ateşten alıp kavurdugun sebzeleri güvecin içine koyuyorsun ve show başlıyor Güvecin ısısı ile koyduğum sebzeler pişmeye devam ediyor ve güvecten 1 dakika kadar süren bir duman şöleni yükseliyor. Elini çabuk tutup etide resimdeki gibi parçalara ayırıp sebzelerin üstüne atıyorsun. Avokado, salsa ve bilimum diğer soslarla servis ediyorsun. Yanında normal ekmek değil tortilla yemeni tavsite ederim tortillanın arasına koyup sosuda sürüp kırmızı şarabın yanında afiyetle yiyorsun

    Dipnot: Çalıştığım yerde böyle yapıyorduk ve fajitamızla ünlüydük
    |
    |
    _____________________________
    Şöyle güzel bir imza olsada kullansak




  • Binbaşı
    1308 Mesaj
    İzmir Buca da 15 tl ye yiyoruz 2 kişilik diye geçiyor bide.
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    466 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    Meraklıyım dedin diye öyle tepki verdim, meraklıysan az da olsa bilgi sahibisin demektir fakat bilinmeyen hakkında kesin yargı verebiliyorsun. Bu yüzdendi Mutfak sanatları akademisi çok para istemese ben de gitmek isterdim, kendi çapımda araştırarak geliştiriyorum kendimi; şu an elimin dönmediği, fikrim olmayan mutfak yok diyebilirim.

    Bu kadar ayrıntı araştırmadım dostum. Benim eşekliğim o da haklısın. MSA da ISCI da çok pahalı aslında. Ama sonuçta bir kere veriyosun ve şef olarak mezun oluyosun. Kendini güzelce geliştirip üstüne dil de koyarsan en fazla 2 ayda çıkarırsın o parayı zaten.
    _____________________________
  • Yarbay
    12457 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Abbey Road

    quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    Meraklıyım dedin diye öyle tepki verdim, meraklıysan az da olsa bilgi sahibisin demektir fakat bilinmeyen hakkında kesin yargı verebiliyorsun. Bu yüzdendi Mutfak sanatları akademisi çok para istemese ben de gitmek isterdim, kendi çapımda araştırarak geliştiriyorum kendimi; şu an elimin dönmediği, fikrim olmayan mutfak yok diyebilirim.

    Bu kadar ayrıntı araştırmadım dostum. Benim eşekliğim o da haklısın. MSA da ISCI da çok pahalı aslında. Ama sonuçta bir kere veriyosun ve şef olarak mezun oluyosun. Kendini güzelce geliştirip üstüne dil de koyarsan en fazla 2 ayda çıkarırsın o parayı zaten.

    Ücretsiz stajları atlama
    |
    |
    _____________________________




  • Çavuş
    83 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: hærun

    başlığı fena sakat okudum

    :D :D aynen agam
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2212 Mesaj
    Kömür ızgarasında pişirilmiş. Evde kendin yaparsan 10-15 liraya mal olur heralde.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    5647 Mesaj
    ağalar olmuyo yapamıyorum o lezzet yok hatta uzaktan bile geçmedi :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozel_uretim -- 23 Aralık 2011; 23:35:28 >
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    7201 Mesaj
    abi ben bunun tavuk olanını foça da yedim inanılmaz birşey mükemmel yapmışlardı..aynı fotodaki gibi güveç tabağında getiriyorlar altı sebze dolu ve inanın sanki pişiyormuşçasına cızır cızır ediyor geldiği anda..off canım çekti yaaaa..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 23 Aralık 2011; 23:32:31 >
    |
    |
    _____________________________
    Eski kullanıcı adı: red a!ert
  • Yarbay
    3378 Mesaj
    Normalde fajita eti acı sos da bekletilir.
    Gastronomi okuyoz burda
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    760 Mesaj
    aga bu fajita'nın kokusu mükemmel ya
    |
    |
    _____________________________
    INTEL i7 8700K - MSI Z370 A-PRO - MSI GTX1070 ARMOR - 4x8 GB HyperX PREDATOR 3200MHz - WD BLUE 1 TB 7200RPM - SAMSUNG EVO 960 250GB m2 - THERMALTAKE CORE v31 650W 80 Bronze - ViewSonic VX3211 2K
  • Yarbay
    5647 Mesaj
    güzel olan herşey pahalı
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    7201 Mesaj
    bağımlılık oldu fotoyu görmek için 5dk da bir konuya giriyorum
    |
    |
    _____________________________
    Eski kullanıcı adı: red a!ert
  • Binbaşı
    1615 Mesaj
    Hayatımda görmedim
    |
    |
    _____________________________
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
son dakika
üniversite
haberler
Canlı Tv izle
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,344
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.