Şimdi Ara

ESS ile calisanlar kac saat veriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanirim tyt ayt setini alacagim.Siz kullananlar haftada kac gun kac saat bu paketle ilerleyip ders calisiyorsunuz?Benim fizigim iyi degil ondan dolayi kafamda birseyler olussun programimi ona gore ayarlayayim diye bunu soruyorum.Tyt ayt fizige yeni bu ay baslayacagim tum konulara calisacagim haftada kac saat kac gun fizigi programima entegre etmeliyim?Bu tabikide cok kisisel bir soru fakat ortalama bir yanit bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kanka hergün aksatmadan cozmen lazım fizigi ki adam gibi halledesin. Ben gunde 1 1.30 saat konusunu dinliyoru adam gibi arkasından bir nihat bilgin patlatıyorum ortalama 2 saat fizige gidiyor iste

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben sadece ayt'sini kullanıyorum. Haftada 2 gün yaklaşık olarak 3 4 saat zaman ayırıyorum. Bu şekilde her hafta 2 konu eritiyorum. Esş'nin yanında haftanın bu iki gününde yayındenizi+345 ösym tadında ve günlük hayat sorularına zaman ayırabiliyorum.

• Ben de yeni aldım sayılır fazla zaman olmadı . Hareketi bitirmek üzereyim .

Şimdi yaklaşık 130 saatlik bir ders anlatımı var .Her şey dahil. Tyt-Ayt konu ve soru çözümü .

Günde 1 saat vererek 130 günde biter demek doğru olmuyor . 1 saat değil de belki bir bıçuk saat vermek gerekir .Çünkü bazı yerleri kendin çözmeye çalışırken video yu durduruyorsun veya bazı konularda bazı parçaları bir kaç defa izlemen gerekebilir . Örneğin sürtünme kuvvetinde 20 dakikalık bir parça anlaşılması zor olduğu için ben 3 defa izledim .Hocanın anlatımı bazı yerlerde yoğun içi dolu. Yani örneğin 10 dakikalık sürtünme kuvvetinin yönü anlatımında , belki her dakikayı dikkatlice dinleyip ne dediğini düşünmen gerekiyor .Bu bir çok yerde böyle değil ama sonuçta soruları çözmeye çalışırken durduracağına göre bunu hesaba katmak gerekiyor .Aynı şey matematikte de geçerli tabi . Düz hesap yapmak doğru olmuyor . Bir de temelin kötüyse bazı yerlerde youtube da daha basit anlatımlardan destek alman gerekebilir .Ama aldığına pişman olmazsın .Konu anlatımı hocanın bence biraz daha detaylı olabilirdi ama çözdüğü sorular çok kaliteli .Zaten soruları anlarsan konuyu da anlamış oluyorsun .Bir de soru sorma imkanın oluyor yazılı şekilde .O da güzel bir şey.

Ama bence 1 saatlik video için 2 saatlik çalışma yapılacağı düşünülmeli .Dediğim gibi durdurma , bazen tekrar izleme .

En kötü ihtimal (günde bir saat de ayırsan) 4 ayda değil de 6 ayda bitirirsin .Yine yetişir .

• IockedIamora1642 kullanıcısına yanıt
    Hocam ayt kısmında Esş den çalıştıktan sonra yayın denizini rahat bir şekilde çözebiliyor musun ?

• ayetulkubra kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sıkıntı olmuyor. Yayındenizinin zorluğu hakkında çok yorum duydum ama abartılıyo bence .

• Günde 1.5-2 saat 1.25 hızda dinliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cok tesekkur ederim hepinize.Peki essnin yaninda gidebilecegim 2 kaynak onerebilir misiniz?Ben 345 ve yaninda bitane daha kitap dusunuyorum.Ama siz baska derseniz oda olur.Seviyeme gelirsek gecen sene birkac konu calismistim o konularda palme ayt ve 11.sinif nihat bilgin kitabim vardi onlari az cok cozebiliyordum.Bu sene mezunum.

• 345 ten sonra bi nihat bilgin patlatirsan 21 lersin fizigi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqnbaba -- 3 Ekim 2020; 12:31:10 >

'' bir de temelin kötüyse bazı yerlerde youtube da daha basit anlatımlardan destek alman gerekebilir ''

hocam benim durum biraz sizin yazdığınız gibi, bazen esş'de anlamadığım olursa diye 1 tane youtube kanalı belirleyeyim diyorum kendime. siz nereden dinliyorsunuz öyle bir durum olursa ? umut öncül veya fizikle barış var aklımda.

• Birde temel dediginizden kasit nedir?

• -memento mori kullanıcısına yanıt
    Çok gerekli olduğunu sanmıyorum.
    Benim fizik temelim orta çok ihtiyaç duymuyorum.

Ama fiziği aşırı şekilde sevdiğim için aynı konuyu bazen bir kaç yerdem dinliyorum ama artık öyle yapmayacağım çünkü çok vakit kaybediyorum.

Fakat youtube da acaba kim güzel anlatıyor diye bazı kanalları dinledim .
    Tayfun hoca diye bir kanal var . Animasyonla anlatıyor ben beğendim . Ama Ertan hoca geçen gün bana Tayfun hocada kavram yanılgıları olduğunu söyledi .
    Tabi bu kavram yanılgıları bir çok kanalda var . Ertan hoca gibi akademik seviyede fiziğe çok hakim olan hoca sayısı az youtube da pek yoktur .
    Sınava hazırlanırken bu kadar dikkat etmek lazım mı pek sanmıyorum .
    Örneğin merkezkaç kuvveti diye bir kuvvet yoktur . Bunun sınavda iyi net yapmaya çok etkisi olmaz .

Tabi ki fiiziği doğru şekilde öğrenmek lazım ama bence hemen hemen her kanalda kavram yanılgısı vardır . Çünkü dediğin gibi akademik fizik çok zor ve yeterince hakim olanlar az .

Mebin kitabında bile kavram yanılgıları var .

Neyise benim beğendiğim ve temeli kötü olan için :
    1) Tayfun hoca
    2) Altuğ Güneş
    3) Umut öncül

Umut hocanın anlatmları biraz eski ama sanırım müfredatla uyumlu . Ama güzel anlatıyor.

Bunlardan 3 ünü de bir konu için dinle hangisinin güzel olduğunu daha iyi anlarsın .

Örneğin sürtünme kuvvetini izle bak bakalım hangisi hoşuna gidecek .

Belki benim beğendiğimi sen beğenmezsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 3 Ekim 2020; 17:50:37 >

• Hocam üst düzey anlatmıyor hoca ama atıyorum , harekette ivme zaman grafiğinin altında kalan alan hız değişimi verir. Hoca bunu anlatırken çok vurgulamıyor .
    Hiç bilmeyen biri garipseyebilir.
    Bence temeli kötü olan biri de çok sorun yaşamayabilir. .
    Ama en güzeli şu :
    Alırsın ve ondan çalışırsın . Eğer bazı konularda yeterince iyi anlamadığını düşünürsen önce daha basit anlatan birinden bir alt yapı oluşturursun sonra Esş ye geçersin .

Bu her konuda aynı değil.
    Mesela ben madde ve özelliklerinde Ertan dışında bir şeye ihtiyaç duymadım.

Ama sürtünme kuvvetine çalışırken tam anlamadığımı düşündüm . Başka kanaldan bakıp sonra Esş ye tekrar çalıştım ve iyice oturdu .

• 2-3 saat arasi. Bu hafta madde ve özellikleri ile hareketi bitirdim. Her hafta 2 konu eritmeye çalişicam

• Haftanın 3-4 günü ikişer saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mxpayne -- 3 Ekim 2020; 20:24:7 >
  • ModelX kullanıcısına yanıt

Her gün iki uc saat calisip haftada 2 konu bitiriyorsunuz sanirim.Konulari onceden az cok biliyormuydunuz yoksa benim gibi pek bilmeyen kisilerde haftada 2 konu bitirebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: otuzayeteyabtimlanetolsun

Her gün iki uc saat calisip haftada 2 konu bitiriyorsunuz sanirim.Konulari onceden az cok biliyormuydunuz yoksa benim gibi pek bilmeyen kisilerde haftada 2 konu bitirebilir mi?

Az çok bilgim var 0 degilim ama çok da iyi olmadim. Bazi konular direk 0 mesela tork denge.

• ModelX kullanıcısına yanıt

ben de ilk olarak esş ile çalışmaya başladım tork dengeyi ağlayacaktım sonlara doğru:D

detaylı cevabınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.