Şimdi Ara

Esp'nin Abs Kadar Faydasını Göremedim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz ağır olacak ama gerçek, bu zihniyet yüzünden, madenlerde, asansörlerde insanımız ölüyor adına kaza diyorlar, halbuki katliam. ESP donanımı para, tıpkı, maden güvenliği ve asansör bakımı gibi. Para mı değerli insan hayatı mı? sorunun cevabı maden ve asansör sahipleri tarafından ve iktidar tarafından belli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere lazim olur zaten, varsa yasarsin yoksa mefta.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoka

Biraz ağır olacak ama gerçek, bu zihniyet yüzünden, madenlerde, asansörlerde insanımız ölüyor adına kaza diyorlar, halbuki katliam. ESP donanımı para, tıpkı, maden güvenliği ve asansör bakımı gibi. Para mı değerli insan hayatı mı? sorunun cevabı maden ve asansör sahipleri tarafından ve iktidar tarafından belli.

Konuyu nerenden anladın ki dönüp dolaşıp o sonuca vardın anlamıyorum.Ben sadece esp konusundaki düşüncemi dile getirdim.Hayatta insan hayatını korumak için yapılan her şeye karşıyım mı dedim.Esas zenin zihniyetin başlı başına insanlık için bir sorun.
  • Yokuş aşağı giden bir yolda 120 km sabit hızda iniyordum, yokuşun bitmesine yakın önümde seyreden tırı sollamaya başladım tam dorsesinin yanından geçerken birden bire dorsenin lastiği patladı.Toz duman içinde koca dorsenin bir an sağ yanıma vuracak şekilde üzerime kaydığını gördüm.O an Allahım demekki buraya kadarmış dedim.Nasıl olduysa ya Allah deyip aracın sol yanının orta refüjde asfalt olmayan mıcır bir alan kalmış oraya verdim.Arabanın sol tekerleri mıcırda ilerliyor ama o hızda her yerinden garip garip sesler geliyor bir ara baktım esp lambası çıldırmış vaziyette yanıyor.Araba kendi kendine dengede kalmaya çalışıyor direksiyonda hissediyorsun. Esp bir kere devreye girdi ondan da çok şükür kurtuldum.
    Bir kaç defa de kendim mıcırlı yolda esp yi denedim.Gayet güzel bir sistem, aracı dümdüz bir şekilde yolda tutmaya çalışıyor sağlı sollu sert frenler yapıyor....Bir kere devreye girer hayat kurtarır...

• Insan ayakta duramayacak kadar buz olan sokakta, 90 derecelik viraji dondugune sasirdim, esp sayesinde symbolun tabi kar lastiklerini de unutmamak lazim..
    Şirketteki eski symboller kış başlangıcında, her hafta biri olmak üzere sağa sola patlardı, yenilerde henuz zaiyat yok

• yıl 2007 Seat leonum var ,

Bursaya doğru giderken iyi bir YOKUŞ var benzinlik arıyorum gözüm benzinlik levhalarında bir ara gözümü yukarıda ki bir levha ilişti yanarlı-dönerli hızım 120 sonra dikkat kesildim ''117 yavaş'' yazıyor frene az dokundum ''107 yavaş'' ilgimi çekti daldım bir an hız levhası tabi gördüğüm levha; eşim KAMYON diye bağırdı anam bir baktım giriyoruz dorsenin altına 100 km ile sağa kırdım sert bir şekilde meğersem önümdeki kamyon gitmiyor duruyormuş yol ortasında,emniyet şeridine
    attım oraya bile durmaya tenezzül etmeyip YOKUŞ aşağı yol ortasında duruyor TIR ile bariyerler arasına silme girdi araç 90 ile çıktım o aradan bütün hayatım film şeridi gibi önümden geçti...

Beni kurtaran şeyler; 1-ESP 2-Eşimin hep ön koltukda oturması benle beraber araba kullanıyormuş gibi hiç uyumadın yolu izlemesi zaten ondan sonra bunu alışkanlık haline getirdik 2 gözden ziyade 4 göz daha iyidir...

3-lastikler ve arabanın orijinal yaylar ile yere çok yakın olması 4- Emniyet şeridi olması

ondan sonra mazda 3 üm oldu ondada direksiyon başında uyukladım yine eşim ve esp kurtardı

Ve ESP siz araç almam param yoksa bir süre para biriktirir beklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hutaha -- 11 Ocak 2015; 12:12:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disparity

girmez girmez 1 kere girer hayat kurtaryr.örnek.

Ya şu videoyu koyup sinirlerimi zıplatmayın ya o makascıyı elime ekmek bıcağı alıp kafasını kesesim geliyor

• "Herkes bir kere ihtiyacin olur zaten onda da hayat kurtarir demis. O zaman bir kere ihtiyacimiz olabilir diye ömür boyu yanmaz giysilerle dolaşalim, yangin olur kurtulurz diye" şeklinde ifadelerle olayi sulandirmaya çalisanlar çikacaktir eminim.

• Hava yastıkları
    Kasko
    ESP
    Kar Lastikleri
    Bagajdaki ilk yardım çantası
    Yangın söndürme tüpü

Bunlar arabada olmazsa birgün gelip biri veya birden fazlası lazım olabilir. Olmaz olmaz.. bir olur tam olur.

• Direksiyon da gereksiz ,
    Fren ,vites falan...
    Bu devirde esp siz araç mı olur,..!!!
    Hiç mi yağmurda araç sürmedin,
    Hiç mi kaygan zeminde viraja girmedin,
    Mıcırlı yolda seyehatin hiç mi olmadı???????

• Normal sakin kullanimda ne yararını göreceksin hocam 120 ile bi viraja gir bak bakalim

• arkadaşa tamamen katılıyorum, esp 100 üzerinden 5 ise ABS 95 alır benden ,,,, 1 milyon km araba kullanmışımdır, kar buz hariç esp nin devreye girdiğini görmedim, hele bir keresinde resmen arabayı deviriyordum orda bile devreye girmedi,,, ben öperim böyle kilisenin papazını

• quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Güzel örnek.
    Clioda ESP olsa spin atmayabilirdi.
    Passat ise ESP sayesinde yırttı

Arkadan gelen diğer araba da iyi manevra yaptı
  • Esp yol tutuş için değil acil durum içindir. Öncelikle esp nin ne demek olduğunu anlamanız lazım ki böyle bir konu açabilesiniz.

Örneğin yolda bir yağ birikintisi olsa altınızda ferrari olsa esp siz yağın üzerinde kontolunu yıtırecektir, ama espli en basit araç bile o yağın üzerinden kontrollu bir şekilde geçebilir.

İnsanımız cahil olduğu için espyi yol tutuş sistemi sanıyor, hatta cahilliğin dibine vurup "o araçta espye gerek yok." gibi saçma sapan yorumlarda bulunabiliyor. Hatta bunu satış temsilcileri araç satmak için söyleyebiliyor.
  • Zaten abs daha temel bir sistem ondan yıllar önce standart oldu zaten. Emniyet kemeride abs ye göre daha fazla hayat kurtarıyor ama bu abs gereksiz demek değil hepsi riski bi nebze daha azaltmak için gerekli sistemler

• Kimlerle trafikte araba kullanıyoruz, hey Allahım ya ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Kimlerle trafikte araba kullanıyoruz, hey Allahım ya ...

Senin gibi esp'ye güvenip te araba kullanmıyorum en azından.İnsan da şoförlük kabiliyeti olmadıktan sonra esp olsa ne abs olsa ne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

arkadaşa tamamen katılıyorum, esp 100 üzerinden 5 ise ABS 95 alır benden ,,,, 1 milyon km araba kullanmışımdır, kar buz hariç esp nin devreye girdiğini görmedim, hele bir keresinde resmen arabayı deviriyordum orda bile devreye girmedi,,, ben öperim böyle kilisenin papazını

Nihayet beni anlayan birisi çıktı çok şükür.Amacım zaten abs,esp gibi donanımların gereksiz olduğunu söylemek değil.Esp'yi güvenlik sistemi olarak eleştirmek istedim.Yani ne bileyim bence abs gibi faydasını en ufak bir manevrada gösteren bir sistem olmalı.Esp'yi devreye sokacak derecede araba kullandıktan sonra ya da esp'nin devreye gireceği bir duruma aracını sokmuşsan zaten orada işin Allah'a kalmış demektir.Buradaki birçok kişi yüksek hızlarda ani manevralarda direk esp'yi kurtarıcı gibi görüyor.Zannedersin ki esp'si olmayan bütün araçlar ani manevralarda takla atıyor.Birçok kişi de ani manevralarda yaptığı kontra hareketlerle kazadan kurtulmasını esp'ye bağlıyor.Esp'ye güvenip de o hızlara çıkarak ani manevra yapan zihniyette zaten var ki bir sürü güvenlik donanımı olan araçların kazlarda ne hale geldiğini görüyoruz.Az daha mesaj yazarsak bazıları çıkar Titanic filmindeki kaptan gibi bu gemiyi Allah bile batıramaz der.Son olarak derim ki bir araçta abs de esp de olsun ama bana göre esp abartıldığı kadar bir güvenik donanımı değil.Yani esp'si olmayan araçları veya esp'siz araç alan insanları zihniyetinde sorunlu olarak göremeye gerek yok.İnsan sınırlarını bilirse esp olamadan da güvenli araç kullanabilir.

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Bu kadar boş ve anlamsız başlıkları görünce haliyle sinirlenmemiz normal.. Elinin altında internet var, ESP ne, ABS ne ?? Google' da yaz, aç bir oku kardeşim.. İkisini birbiriyle nasıl kıyaslarsın ??

Aracında , emniyet kemeri ve hava yastığı var mı ??

Eminim vardır. Peki bunların hiç faydasını gördün mü ????

Kaza yapmadığın sürece göremezsin..

O zaman bunlar için de, "Emniyet kemeri ve hava yastığının faydasını, aracımın Dikiz aynası kadar görmedim.." diye başlık mı açalım??
    Bizde size uyup böyle mi saçmalayalım ?

Şöförlük kabiliyetiymiş.. O yüzden ESP'li , Abs'li arabaya biniyorsun değil mi ?

Önce bindiğin arabanın, teknik özelliklerini öğren, gel ondan sonra şöförlükten bahset.. Sevsinler kabiliyetinizi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbo_Şevket

"Herkes bir kere ihtiyacin olur zaten onda da hayat kurtarir demis. O zaman bir kere ihtiyacimiz olabilir diye ömür boyu yanmaz giysilerle dolaşalim, yangin olur kurtulurz diye" şeklinde ifadelerle olayi sulandirmaya çalisanlar çikacaktir eminim.

Umarsın yardımcı olabilmişsindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 11 Ocak 2015; 14:02:01 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.