Şimdi Ara

Esp'nin Abs Kadar Faydasını Göremedim. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

ESP zaten zorunlu hale geldi, 0 km araba alacaksanız esp'li almış olacaksınız.

Bilgim olmadığından soruyorum, tam olarak ne zamandan itibaren kanunen zorunlu hale getirildi?

2015 yılı itibariyle diye biliyorum, internetten detaylı bilgi edinebilirsiniz
  • Zannedersin ki şurada mesaj yazan adamların hepsinin aracında esp var.Aynen programlanmış gibi sıra ile ard arda aynı doğrultuda yazıp duruyorlar.Cevap versen 1 ay mesaj yazmaktan bıkmazlar.Tamam söylediklerimde baştan aşağı haksızım konu kapansın.Yeter ki siz söylediklerinizde %100 haklı olun.Türkiyede satılan ikinci ellerin %95'inde de esp olmadığı için büyük bir cahillik,bilgisizlik ve eski kafalılık yaparak bundan sonra büyük ihtimal esp'siz bir araç alacağım.
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Umarım esp'siz arabada bir sorun yaşamazsınız. Ki yaşadınız diyelim espsiz araba mı alınırmış diye konu açmayın... ESP'nin önemini çok kez gördüm. Gerek lansmanlarda gerek karda kışta. ESP, emniyet kemeri ve hava yastığı gibi hayat kurtarır. Unutmayın yollamız harika değil ne yazık ki. Yola her an bir hayvan atlayabilir yada çok büyük bir çukura denk gelebiliriniz. Yada yağmurlu bir havada hafif çamur olmuş bir viraja hızlı girebilirsiniz. Ayrıca, 2001 model üstü tüm Mercedes,BMW,Audi'lerde ESP standart, 2003 model üstü neredeyse tüm Volkswagenlerde ESP mevcut, Renault Symbol harici 2008 model üstü tüm araçlarında ESP'yi sundu. Çoğu markada esp var halde ama tabi ki hala olmaması da sorun. Ama zorunlu olması gerçekten önemli, ESP hiç olmadık anlarda hayat kurtarır....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Zannedersin ki şurada mesaj yazan adamların hepsinin aracında esp var.Aynen programlanmış gibi sıra ile ard arda aynı doğrultuda yazıp duruyorlar.Cevap versen 1 ay mesaj yazmaktan bıkmazlar.Tamam söylediklerimde baştan aşağı haksızım konu kapansın.Yeter ki siz söylediklerinizde %100 haklı olun.Türkiyede satılan ikinci ellerin %95'inde de esp olmadığı için büyük bir cahillik,bilgisizlik ve eski kafalılık yaparak bundan sonra büyük ihtimal esp'siz bir araç alacağım.

iyice batırmışsın
    benim kullandığım araç 2006 model ve esp mevcut
    değiştirmeyi düşünüyoruz ve yerine alınacak araç da kesinlikle esp olmalı , ona göre bakıyorum
    şile-ist istikametinde ışık üniv. virajına şöyle 150 civarı girmek istersen ESP nin ne demek olduğunu anlarsın
    ESP nin ne demek olduğunu adam akıllı kavrayabilsen
    cillop gibi comfortline donanımı ESP olmadığı için elerken , kamyonet gibi görünen trendline ı ESP olduğu için düşünürsün

bir güvenlik donanımının gereksiz olduğunu nasıl düşünürsün ?
    abs , hava yastığı ne kadar gerekli ise ESP de o kadar gereklidir

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Bu kadar boş ve anlamsız başlıkları görünce haliyle sinirlenmemiz normal.. Elinin altında internet var, ESP ne, ABS ne ?? Google' da yaz, aç bir oku kardeşim.. İkisini birbiriyle nasıl kıyaslarsın ??

Aracında , emniyet kemeri ve hava yastığı var mı ??

Eminim vardır. Peki bunların hiç faydasını gördün mü ????

Kaza yapmadığın sürece göremezsin..

O zaman bunlar için de, "Emniyet kemeri ve hava yastığının faydasını, aracımın Dikiz aynası kadar görmedim.." diye başlık mı açalım??
    Bizde size uyup böyle mi saçmalayalım ?

Şöförlük kabiliyetiymiş.. O yüzden ESP'li , Abs'li arabaya biniyorsun değil mi ?

Önce bindiğin arabanın, teknik özelliklerini öğren, gel ondan sonra şöförlükten bahset.. Sevsinler kabiliyetinizi..

Hava yastigi ornegi can alici olmuş tebrik ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumun zeka seviyesi günden güne düşüyor. Allah aşkına; büyük firmalar bu sistemler için ar-ge çalışmalarına milyon dolarlar döksün, mühendisler o kadar emek harcasın sonra burdan biri çıksın ESP gereksiz desin. Tamam kardeşim siz kullanmayın, doğal seçilim işini yapıyor böylece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHooTeR||Coder -- 11 Ocak 2015; 21:08:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disparity

girmez girmez 1 kere girer hayat kurtaryr.örnek.

bu video esp'nin önemini göstermek için kesinlikle örnek olamaz. çünkü araçlar arasında dünya kadar fark var. modelinden teknolojisine, teknolojisinden ağırlığına, ağırlığından segmentine vs vs uzayıp gider. bir araba 1000 kilo iken diğeri en aşağı onun 1.5 katı. biri b segmenti diğeri d segmenti araç. onun haricinde aerodinamik, üretim teknolojisi, yol tutuşları vs tamamen passat lehine. istersek passat lehine uzatabiliriz bu listeyi. ayrıca her şeyi geçtim sürücülerin deneyimleri ve tecrübeleri bütün bu teknolojilerden öncedir. burada da clio şöforünün o sırada verdiği reaksiyonu bilemeyiz. belki eli ayağına dolandı ve bu kazanın bu kadar kötü gözükmesine sebep oldu. sonuç olarak bu video kesinlikle esp'nin yararını kanıtlayamaz. ama şu aşağıdaki video çok güzel örnek olur esp'nin faydasına

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Zannedersin ki şurada mesaj yazan adamların hepsinin aracında esp var.Aynen programlanmış gibi sıra ile ard arda aynı doğrultuda yazıp duruyorlar.Cevap versen 1 ay mesaj yazmaktan bıkmazlar.Tamam söylediklerimde baştan aşağı haksızım konu kapansın.Yeter ki siz söylediklerinizde %100 haklı olun.Türkiyede satılan ikinci ellerin %95'inde de esp olmadığı için büyük bir cahillik,bilgisizlik ve eski kafalılık yaparak bundan sonra büyük ihtimal esp'siz bir araç alacağım.

iyice batırmışsın
    benim kullandığım araç 2006 model ve esp mevcut
    değiştirmeyi düşünüyoruz ve yerine alınacak araç da kesinlikle esp olmalı , ona göre bakıyorum
    şile-ist istikametinde ışık üniv. virajına şöyle 150 civarı girmek istersen ESP nin ne demek olduğunu anlarsın
    ESP nin ne demek olduğunu adam akıllı kavrayabilsen
    cillop gibi comfortline donanımı ESP olmadığı için elerken , kamyonet gibi görünen trendline ı ESP olduğu için düşünürsün

bir güvenlik donanımının gereksiz olduğunu nasıl düşünürsün ?
    abs , hava yastığı ne kadar gerekli ise ESP de o kadar gereklidir

O dediğin yere 150 ile girmeyi teklif ediyorsan zaten baştan aşağı zırvalıyorsun demektir.150 ile viraja girmek de ne demek?Aklı başında olan insan böyle cümle kurmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SHooTeR||Coder

Forumun zeka seviyesi günden güne düşüyor. Allah aşkına; büyük firmalar bu sistemler için ar-ge çalışmalarına milyon dolarlar döksün, mühendisler o kadar emek harcasın sonra burdan biri çıksın ESP gereksiz desin. Tamam kardeşim siz kullanmayın, doğal seçilim işini yapıyor böylece.

Altı üstü 72 mesajınla gelip forumun zeka seviyesi düşüyor deme.Forumun bugüne kadar ne konularını gördüm ve fikir paylaştım.Her beğenmediğiniz konuya hakaret yazan sizin gibiler olduğu müddetçe forumda seviye meviye kalmaz merak etme.Adminler konuyu kilitlemezse bundan sonra bu konu başlığı altında sadece hakaret eden seviyesizlere cevap vereceğim.Nasıl olsa konuyu kitleme gibi bir şansımız yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 11 Ocak 2015; 22:17:03 >
  • quote:

quote:

Forumun zeka seviyesi günden güne düşüyor. Allah aşkına; büyük firmalar bu sistemler için ar-ge çalışmalarına milyon dolarlar döksün, mühendisler o kadar emek harcasın sonra burdan biri çıksın ESP gereksiz desin. Tamam kardeşim siz kullanmayın, doğal seçilim işini yapıyor böylece.

Altı üstü 72 mesajınla gelip forumun zeka seviyesi düşüyor deme.Forumun bugüne kadar ne konularını gördüm ve fikir paylaştım.Her beğenmediğiniz konuya hakaret yazan sizin gibiler olduğu müddetçe forumda seviye meviye kalmaz merak etme.

yaw birader ne kendini yoruyorsun
    bırak gitsin versin espye parasını

burada millete bir şeyler öğretmeye çalışma
    çoğu çucuk zaten

32 yaşındansın
    mercedes a serisinin taklasını hatırlayacak yaştasın

buradaki arkadaşlar genelde pokemonla büyümüş o yüzden kendini yorma

• bir gün bir virajın ortasında buzlanma olduğunu farkedersin ya da mıcıra girdiğini farkedersin.

şakaklarından ve sırtından soğuk terler boşalıverir. çünkü arabada sevdiklerinde vardır.

tam ayakların titremeye başladığında sanki arkadan bir 'dev' arabanın arka tarafını tutup düzeltip seni şeridine sokuverir.

Tedbirin insani olduğunu anlarsınız o zaman.
  • Benim arabayi 90 bin km. dir kullaniyorum. Ne abs ne esp ihtiyacim olmadi. Zira olsa da yok zaten abs bile yok. Bundan oncekinde de yoktu 130 bin kilometre kullanmistim.

Sonuc olarak 220 bin kilometredir esp ve abs ye ihtiyacim olmadi. Kaza da yapmadim.

Ama birdahaki aracimda kesinlikle her ikisi de olacak. Bir anda hayat kurtarabilecek bir donanim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonvolatile

quote:

quote:

Altı üstü 72 mesajınla gelip forumun zeka seviyesi düşüyor deme.Forumun bugüne kadar ne konularını gördüm ve fikir paylaştım.Her beğenmediğiniz konuya hakaret yazan sizin gibiler olduğu müddetçe forumda seviye meviye kalmaz merak etme.

yaw birader ne kendini yoruyorsun
    bırak gitsin versin espye parasını

burada millete bir şeyler öğretmeye çalışma
    çoğu çucuk zaten

32 yaşındansın
    mercedes a serisinin taklasını hatırlayacak yaştasın

buradaki arkadaşlar genelde pokemonla büyümüş o yüzden kendini yorma

Hocam doğru söylüyorsunuz.Fakat yazdığım konuda ben haksız da olabilirim.Doğru söylediğim yerler de vardır.Forum demek fikirlerin paylaşıldığı bir ortam demek zaten.Aslında ben de kimseye birşey kabul ettirmek de istemiyorum.Fakat insanı aşağılayan,yazdığına yazacacağına pişman edecek derecede cevapları ısrarla yazmak da ne demek.İşte ben buna sinir oluyorum.Yoksa zaten aklı başında olan birçok arkadaş söylediklerime katılmadıklarını teknik bilgileriyle fikirleriyle düzgün üsluplarıyla yazmışlar zaten.Şimdi sinir olup birine ağır birşey yazsam ben ceza alırım.Madem konu hakeret etmek için yazılıyor o zaman konuyu kapatın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.