Evet bir kabus sorunla bende karşı karşıyayım ve bilgisi olan arkadaşlara çağrıda bulunuyorum lütfen bilgisi olan varsa paylaşsınlar servise gitmeye daha zaman bulamadım ama oto sanaii de cihaza bağlandığında motor torku algılanmaması diye bir arıza veriyor internetten araştırdığım kadarıyla tam emin olmamakla beraber asr arızası olması gerektiğine kanaat getirdim yanan lambalar esp sarı üçgen ve service yazısı tabii bende forumlardan da araştırıyorum ve karşıma yine bir sürü sebep ve neden çıkıyor bu arıza ile ilgili fakat mutlaka vardır gerçek bir açıklaması. aracımda yığılma çekişte düşüş rampa görünce bitiyo zaten ve bazen özellikle soğukken rölanti de kalıp titireme gazı köklersin banamısın demez hiç gaz yemez hele bir ışıkta durmuş isen vay haline rezil oldun gitti. bu arada aracım c5 2.0 hdi 110 hp 2004 model.
Anladım bilgisi veya fikri olan yok muş.
Geçmiş olsun öncelikle.
Aracınızın Lexia.ya (yetkili sevrislerde kullanılan cihaz) bağlanması gerekiyor. Bazı arıza kodlarını sadece Lexia okuyup tam teşhis koyabiliyor. Buradan cevap yazmak sizin moralinizi daha da bozabilir. Motor torku algılanaması krank devir sensörüyle de ilgili olabilir ABS beyniyle de ilgili olabilir. Nitekim aracınızda ESP + ASR olduğundan bu modülde de arıza olabilir.
Umarım ucuz şekilde atlatırsınız.
Bundan 1-2 ay önce benim şöyle bir sorunum vardı. Hatta bura da dile getirmiştim. Sorunum şuydu. Hareket halinde iken birden ASP, ASR, ESP, SERViCE ledleri yanıyor, ekranda "Fren Sistemi Arızalı" uyarısı geliyordu. Arabayı kapatıp açtığımda düzeliyordu. Ayda 1-2 defa bu başıma geliyordu. Son başıma geldiğinde bu arıza gitmedi. Bende servise gittim. Yapılan inceleme sonunda "ABS BEYNİ ARIZALI" değişecek. Fiyatı 5.500 tl. dendi. Değiştirdim. Şimdilik 2 aydır sorunsuz kullanıyorum.