Şimdi Ara

Esnek Başparmak - Hitchhiker's Thumb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
18.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle parmak eklemlerinde görülen ve doğuştan gelen bir tür esneklik.
    Var mı forumda bu genetik özelliğe sahip olan?
     Esnek Başparmak  - Hitchhiker's Thumb

• Yapay Zekanın Yanıtı

Esnek Başparmak (Hitchhiker's Thumb)

Baş parmağınızın geriye doğru bükülme yeteneği, "Hitchhiker's Thumb" olarak bilinir. Bu özellik, baş parmağın bileğe değecek kadar geriye doğru eğilebildiği bir eklem esnekliğidir.

Çoğu insan için baş parmağın geriye bükülmesi sınırlı bir harekettir. Ancak bazı kişiler, genetik faktörler nedeniyle baş parmaklarını daha esnek bir şekilde geriye bükebilirler. Bu esneklik, bir otostop çekerken baş parmağı geriye doğru kıvırmanın kolaylığına atıfta bulunan "Hitchhiker's Thumb" adını almıştır.

Esnek baş parmaklı kişiler, günlük aktivitelerinde genellikle herhangi bir zorluk yaşamazlar. Ancak, bazı durumlarda baş parmağın geriye bükülmesi, el bileğinde ağrı veya rahatsızlığa neden olabilir. Bu özellikle, baş parmağı sıklıkla geriye doğru bükmek zorunda kalan aktiviteler sırasında geçerlidir.

Baş parmağının geriye bükülmesi, genellikle zararsız bir özelliktir. Ancak, bu esnekliğe sahipseniz ve el bileğinizde ağrı veya rahatsızlık yaşıyorsanız, bir tıp uzmanına danışmanız önerilir. Uygun tedavi, rahatsızlığı azaltmaya ve baş parmağının işlevini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Baş parmağın geriye bükülmesi
    • Baş parmak esnekliği
    • Esnek baş parmak
    • Baş parmağı kıvrık olanlar
    • Baş parmağın geriye bükülmesi ne demek
    • El baş parmağın geriye bükülmesi
    • Baş parmağı bileğe değdirmek
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  Esnek Başparmak  - Hitchhiker's Thumb
  • Benimki regular thumb yani asla esnemeyen. Küçüklükte niye esnemiye diye düşünüp zorlardım ama olmadı işte Dimdik duvar sırtı gibi duruyor valla
  • benimki esnemiyor
  • işaret barnağı kabul ediliyor mu?
  • Ayrıca bu genetik çekime sahip kişilerin el becerilerinin normale göre çok daha üstün olduğu,elektronik tamir v.b işleri daha kolay yapabildiği ve estetik zevklerinin normalden fazla olduğu söyleniyor.
  • Bende var.Hatta baş parmağın başlangıcındaki eklemi de baya esnetebiliyorum geriye doğru.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cybex eezy s twist 2
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Damızlık

Bende var.Hatta baş parmağın başlangıcındaki eklemi de baya esnetebiliyorum geriye doğru.

aynen bende hem böyle hemde eklemi geriye doğru esnetebiliyorum
  • bende bu yok da baş parmak dışındaki parmaklarımı kitleyebiliyorum. tam anlatamadım ama zaten nasıl olduğunu bilenler anlar beni. daha net açıklama yapmaya çalışim bi:D parmak 3 parça el tarafındaki ilk 2 parçayı kitleyip son parçayı eğiyorum işte:D şu ana kadar yapabilen göremedim hazır konu varken buraya da yazim dedim belki vardır adını bilen falan veya yapabilen:D

edit:başparmağım böyle mi diye hiç dikkat etmemiştim şimdi baktım. ilk ss dekine benziyor ama diğer sslerdeki kadar eğri değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 9 Eylül 2012; 15:15:02 >
  • ss geliyor mesajım bulunsun

edit: Hem o resimdeki var hemde bu var bende

Telefon kamerasına dandik derdim ama gözüme güzel gözüktü kalitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow-YB -- 9 Eylül 2012; 15:15:31 >

• Benim başparmaklarda bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4n1L -- 9 Eylül 2012; 15:21:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow-YB

ss geliyor mesajım bulunsun

[simage]http://i.imgur.com/NcQh2.jp g[/simage]

[simage]http://i.imgur.com/HQNTY.jp g[/simage]

evet aynısı benim dediğim ilk defa gördüm yapabilen birini:D bunun bi adı var mı biliyo musun? bende de varmış resimdeki ama ilk ss deki kadar eğrilik var diğer ss ler çok eğri senin de öyle mi? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg61

quote:

evet aynısı benim dediğim ilk defa gördüm yapabilen birini:D bunun bi adı var mı biliyo musun? bende de varmış resimdeki ama ilk ss deki kadar eğrilik var diğer ss ler çok eğri senin de öyle mi? :)

Bu da yine esnek başparmak benzeri bir esnek eklem durumu.
    Genetik bir durum,ayrıca atletizm ile uğraşan kişilerin büyük çoğunluğunda görülen bir durum.

• Ayrıca esnek eklemlere sahip olan kişiler genellikle bu hareketleri de yapabiliyorlar.

Nasıl teşhis edilir?
    Bu hastalar öne eğildiklerinde el bileklerini yere rahatça değdirebilirler, diz ve dirseklerinde 10 derece hiperekstansiyon (geriye bükülme) vardır, baş parmaklarını ön kollarına değdirebilirler, serçe parmaklarını 90 derece kadar ekstansiyona getirebilirler.
    kaynak

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg61

quote:

Valla ben etrafımda çok gördüm o yüzden özelliğimi yitirdiğimi hissettim :P genetik olduğu için babam ve kardeşimde var doğal olarak, lisedede bi kaç arkadaşta vardı :D

Baş parmağı sslerdeki kadar geriye eğebiliyorum, zamanında millet oha derdi bende neden şaşırdıklarını düşünürdüm. meğer başparmak olayı herkeste yokmuş :P diğer parmaklarıda en fazla okadar yapıyorum. En çok orta parmak yaptığım için onun ssini ayrı çektim

Fizyoterapist bi arkadaşım var kuğ boynu gibi bişey demişti bu eklem şeysine ama tam olarak emin değilim isminden.

Millet görünce yanlış anlamasın tamamen kendi isteğimle yapıyorum parmakları

• quote:

Orijinalden alıntı: cruise06

Ayrıca esnek eklemlere sahip olan kişiler genellikle bu hareketleri de yapabiliyorlar.

Nasıl teşhis edilir?
    Bu hastalar öne eğildiklerinde el bileklerini yere rahatça değdirebilirler, diz ve dirseklerinde 10 derece hiperekstansiyon (geriye bükülme) vardır, baş parmaklarını ön kollarına değdirebilirler, serçe parmaklarını 90 derece kadar ekstansiyona getirebilirler.
    kaynak

Valla hocam bu özellikler yok bende az birazı geçmiş demekki. atletizmle falanda bi alakam yoktur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cruise06

Ayrıca esnek eklemlere sahip olan kişiler genellikle bu hareketleri de yapabiliyorlar.

Nasıl teşhis edilir?
    kaynak

Valla hocam bu özellikler yok bende az birazı geçmiş demekki. atletizmle falanda bi alakam yoktur

Zaten bu her esnek parmak sahibi kişi de görülmüyor,özellikle şu ayaklar sabitken,dizi kırmadan eli yere değdirme olayı cidden zor.

• bende de var bu yav baş parmağı zorlarsam u şekline getirebiliyorum
  • bende var aynısı
  • quote:

[simae]http://i.imgur.com/NcQh2.jpg[/siage]

[simge]http://i.imgur.com/HQNTY.jpg[/simge]

Hem konu başındaki hem de bu resimdeki bende var. Hatta işaret parmağımı esneterek neredeyse elimin tersine değdiriyorum. Küçükken çok rahat değdirebiliyordum.

Ama küçük parmağımdan biri hiç esnek değil. Keman çalmaya da başladım problem çıkartaracak gibi. Acaba daha esnek halke getirmenin bir yolu var mıdır bu yaztaş sonra(19)?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.