ford connect aracım var ve rizeye kardeşimin ataması için gidicez. Orada kalıcak artık. Eskişehirden rizeye en rahat nasıl gidilir yollar nasıldır rize nasıldır. DAha önce karadenize hiç gitmedim hep batıya gitmiştim hiçbir şey bilmiyorum oralar hakkında. Şimdiden teşekkür ederim.
batkentB
kullanıcısına yanıt
hocam ailemin bir kısmı oralıdır... biz de ankaradan gidiyoruz her sene...
en rahat ve gidilen güzergah sizin için esk-ankara-kırıkkale-çorum-samsun- sahilden rize olacak şekildedir...
mola süre ve sayısı size bağlı olmak üzere, ank-samsun yaklaşık 4.5-5 saat, samsun rize de yaklaşık 5 saat olmak üzere 10 saate yakın sürer... siz esk.'den ankaraya yaklaşık 2.15 - 2.30 saatte geleceksiniz araçla..yani toplam yol sizin için 12.30 saate yakın sürer(molalar hariç) ... bahsettiğim süre 100-120 km/h hız içindir..hem güvenliğiniz hem de radar sayısı fazla olduğundan daha hızlı kullanmanızı önermem...
dilerim yardım için geç kalmamışımdır:)
saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: aerofeb
hocam ailemin bir kısmı oralıdır... biz de ankaradan gidiyoruz her sene...
en rahat ve gidilen güzergah sizin için esk-ankara-kırıkkale-çorum-samsun- sahilden rize olacak şekildedir...
mola süre ve sayısı size bağlı olmak üzere, ank-samsun yaklaşık 4.5-5 saat, samsun rize de yaklaşık 5 saat olmak üzere 10 saate yakın sürer... siz esk.'den ankaraya yaklaşık 2.15 - 2.30 saatte geleceksiniz araçla..yani toplam yol sizin için 12.30 saate yakın sürer(molalar hariç) ... bahsettiğim süre 100-120 km/h hız içindir..hem güvenliğiniz hem de radar sayısı fazla olduğundan daha hızlı kullanmanızı önermem...
dilerim yardım için geç kalmamışımdır:)
saygılar...
peki yolda nerelerde mola verelim nerede yollar bozuktur ?
batkentB
kullanıcısına yanıt
mola için temiz olsun biraz nezih olsun yemek alternatifi de olsun derseniz;
sungurlu/çorum arasında ulusoy dağ tesislerini önerebilirim... ankaraya tahmini 2.5 saat mesafededir...esk'den 5 saat oluyor... yine ulusoyun samsun/terme de tesisleri var...aynı kalitede... eğer termede durmadıydak tireboluda tirebolu kahvaltı/çay evinde duruyoruz...
quote:
Orijinalden alıntı: aerofeb
mola için temiz olsun biraz nezih olsun yemek alternatifi de olsun derseniz;
sungurlu/çorum arasında ulusoy dağ tesislerini önerebilirim... ankaraya tahmini 2.5 saat mesafededir...esk'den 5 saat oluyor... yine ulusoyun samsun/terme de tesisleri var...aynı kalitede... eğer termede durmadıydak tireboluda tirebolu kahvaltı/çay evinde duruyoruz...
peki buraların fiyatları hakkında bilginiz var mı ?
batkentB
kullanıcısına yanıt
tam olarak biliyorum dersem doğru olmaz... kafanızdaki fiyat ne civardadır bilmesem de gideceğiniz güzergah üzerinde aşırı lüks mekanlar/tesisler bulunmuyor...
sungurlu ulusoy olarak google de aratırsanız mekanı görme şansınız olur... 4-5 yıl önce yenilendi ulusoya ait tesisler(sungurlu/terme). ama şunu söyleyebilirim, sungurlu ilçesinin içinden geçeceksiniz.yol kenarında onlarca tesis var bunlar içinde görece uygun fiyatlı olanları da mevcuttur. ilçeden geçerken aklınıza yatan, beğendiğiniz varsa orda da durabilirsiniz, ulusoy tesisleri sungurludan 25 km çıktıktan sonradır...
ben yaklaşık 10-12 yıldır ulusoy tesislerinde duruyorum (arabayla gidiyorsam)...
tirebolu çay evi pahalı bir mekan değildir ama güzel bir mekandır...
yok hani fiyat olarak sormamanın sebebi biraz kalabalık gideceğimiz içindi. ama galiba pahalı yerler değil.
Sungurlu çay evinde kahvaltı yapmak isterim eğer saati tutturabilirsem.