Şimdi Ara

Eskilerden bir tat 'Ay Dede Bisküvi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Ay Dede bisküviyi bende çok az hatırlıyorum 9-10 sene kadar önce yediğimi hatırlıyorum, paketide güzel birşeydi ama gözümde canlanmıyor.. Bir paket içinde 3 bir tarafta 3 bir tarafta toplam 6 tane bulunurdu ya da 4+4 8 tane bulunurdu.. Acaba zamanında hangi firma üretmiş veya bu bisküviyi tadan var mı?

http://www.uludagsozluk.com/k/ay-dede-biskuvisi/

http://www.itusozluk.com/goster.php/aydede

http://www.nostalji.gen.tr/mazi/konu_oku.asp?konu=aydede%20bisk%FCvi

Ben 9-10 sene önce yediğimi hatırlıyorum, (Konya) sözlüklerde ise 20 seneden bahsediyorlar..

Not: Bu arada Konya'da "Cino" yu bulduk, ama eski tadı yok gibi..

Buna benzer başka konular vardı ama ben özellikle bu bisküvi için açtım bu konuyu, bilen gören hatırlayan. ve paketin görselini bulabilecek olan var mı diye açmış bulundum bir kere..

• heheey işte benim en sevdiğim bisküviiiit ! (bisküvit işte lan bisküvi değil )

aydede benzeri haylayftan bahsediyorum ben,hemen hemen aynıydı tatları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

heheey işte benim en sevdiğim bisküviiiit ! (bisküvit işte lan bisküvi değil )

süperdi bu ya

fiyatına göre oldukça güzeldi

edit:ben bunu hep hayflayf diye okurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çalışan Ağustos Böceği -- 12 Ocak 2011; 18:33:37 >

• Siz şimdi pembo sakızı , emzikli şekeri , leblebi tozunu da hatırlarsınız.
  • Haylayf'ı bende hayflayf diye teleffuz ederdim.. Tatları birbirine yakın olabilir ama benim bahsettiğim ay dede bisküvisinin tadı biraz daha azdı, çok şekerli bir tadı yokdu ve daha kurabiyemsiydi.. Birden aklıma geldi, tadını özledim, öyle heryerde de bulamazdım.. Görselinin bulan olursa eklerse sevinirim..

Bu arada Cino'yu bazı yerlerde bulan arkadaşlar oluyor, peki bu Ay Dede bisküvisini hiç gören duyan bilen var mı son zamanlarda.. Haylayf hâlâ satılıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hatırladım bende.10 sene önce falan yediğimi biliyorum.
  • quote:

offf bunun tadı süperdi

• cino berbat artık
  • quote:

noldu bu püsküütlere..üretimi durdu mu..yıllardır gördüğümü hatırlamıyorum..umarım hala üretiyorlardır...

• Haylayf hâlâ üretiliyor olması lazım, burada asıl mesele Ay Dede bisküvilerini gören bilen duyan var mı?
  • Haylayf hala üretiliyor arkadaşlar,bizim bakkallarda var mesela,hatta bizim markette bile var :)

ben arada bir alıp yiyorum HAYLA :)
  • çok aradım çok taradım zamanında...

1996 da ETI patentine başvurmuş, hoş 80 lerde ve öncesi bisküviler adetle verildi bilenler bilir ki aydede poşet içerisinde ilk bisküvilerden

Bu marka ETİ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ firmasına/şahsına aittir. Markaharitasi.com Türk Patent Enstitüsü tarafından kamuya açık olan marka tescil bilgileri arasında ücretsiz araştırma yapmanızı ve çeşitli analizlere ulaşmanızı sağlayan bir hizmettir. Markaharitasi.com, bilgilerini yayınladığı marka sahiplerini temsil etmemektedir.
    eti aydede markasının tescili için 14/11/1996 tarihinde TPE'ye başvurulmuştur. 31/12/1996 tarihinde 94369 tescil numarası ile TPE tarafından marka tescili yapılmıştır. TPE kayıtlarında marka sahibi ETİ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ olarak yer almaktadır.
    Sahibi: ETİ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
    Kategori: Tarım ve Hayvancılık | Gıda ve İçecek |
    Başvuru No: 86/094369
    Başvuru Tarihi: 14/11/1996
    Tescil No: 94369
    Tescil Tarihi: 31/12/1996
    Nice Sınıfları: 30 /

• quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

quote:

noldu bu püsküütlere..üretimi durdu mu..yıllardır gördüğümü hatırlamıyorum..umarım hala üretiyorlardır...

Konyada hemen hemen heryerde görebilirsin bu bisküvilerden. Kantin olarak öglenin vazgecilmezi..

• haylayf sanırım 10 senedir hiç paket şeklini değiştirmedi işte bu yönden seviyorum bu markayı
  • Ah birde bulabilsek şu ürünü, ahhh, ahh
  • hehey az önce aldım haylayfııı

işte bunu seviyorum (viral reklam)
  • haylayf tamam da aydede yi hatırlamadım resmi olsa belki hatırlarım varmı resmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

quote:

süperdi bu ya

fiyatına göre oldukça güzeldi

edit:ben bunu hep hayflayf diye okurdum

Tabi o zaman internet kafelerde half-life meşhurdu :D

Bizim kantinin dershanesinde var ama sanırım tarihi eser diye saklanıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.