Şimdi Ara

Eskiden Sınav Sonuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
5
Favori
7.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için sağolun hocam.

Hocam o zamanlar hangi bölümler popülerdi?

Elektronik, Bilgisayar, Nükleer, Makine, Endüstri Müh popülerdi. Makine ve Nükleer çok daha popülerdi

En iyi okullar denilince hangileri anlaşılırdı?

Bunlar değişmedi ; Boğaziçi, Hacettepe, ODTÜ, İTÜ

Tıp için yakında açık kapanacak deniyor muydu?

Tıp en popüler değildi, Hacettepe, Cerrahpaşa ve Çapa dışındakiler eh işte idi. Marmara o yıl yeni açılmıştı. Mecburi hizmet işi yeni çıkmıştı ve uzmanlara muayenehane yasağı sürekli gelip gidiyordu. Babam doktor olduğu için konuyu yakından biliyorum. Hacettepe'yi genellikle Ankara (o zaman tek) Fen Lisesi doldururdu.

Diş bölümü hakkında neler düşünülüyordu?

Maalesef aynı bugün gibi 😔. "Tıp tutturamamış, yazık" dendiğini kulaklarımla duydum

Bir de 1983 sonuçlarına göre en yüksek puanlı 10 bölümün listesini koyayım buraya.
    Eskiden Sınav Sonuçları

• fato65 F kullanıcısına yanıt
    Eşit ağırlıkta durum nasıldı hocam

• bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt
    Çok açıkta kalan oluyordu tabii. Ama çok geniş aralıktan tercih yapıyorduk. Ek tercih gene vardı.

2020'ye benzer senelerde (1984 mesela) çok kişi, çok alt tercihlerine girmişti.

Nükleer Müh. çok kötü gitti mesela
    Eğitim Fakültelerinin yüzüne kimse bakmazdı mesela, çok düşük puanla girilirdi.
    İnşaat, Makine çok yüksekti o zamanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 21 Ağustos 2021; 21:6:39 >
    Boğaziçi İşletme, İktisat gene gözdeydi.

Psikoloji, Sosyoloji pek terxih esilmezdi.

En ilginci de Hukuk taban puanları yerlerdeydi, hiç kimse istemiyordu. (O zamanlar Türkçe-Sosyal ile alıyordu galiba)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 21 Ağustos 2021; 21:12:37 >
    Hocam o kadar sene geçmesine rağmen bunu hatırlamanız beni etkiledi açıkçası (: Teşekkürler.

Hocam çok şaşırdım hukuk için, evet eskiden matematikle alınmıyormuş.

• thegreatestfriend kullanıcısına yanıt
    İstatistik ilgi alanım, halen çok severim.

Siz ne okudunuz hocam, ben sizi çok darladım ama ahhsan etrafımda o yıllarda okumuş kimse yok doğuda o zamanlar lise sonrası yok nerdeyse

Ben Boğaziçi Bilgisayar Müh. mezunuyum.

• 1982 yılında girdim sınava ilk aşamada 8000 di sıralamam. İkinci aşama için tıptan, hukuğa ve inşaat mühendisliğine kadar her şeyi yazmıştım. Eşit ağırlıkda 02 lik dilimde ege hukuk kazanmıştım. Kayda gittiğimde 9 eylül olmuştu okul. Hukuk yukarıda yazanın aksine oldukça yüksekti puan olarak. 3 hukuk vardı Türkiyede. Tabi boğaziçi vs gibi yüksek değildi hukuk puanları. Bugünkü gibiydi. Eşit ağırlık puanı ile girilirdi hukuka. Hepsinden yapmak gerekirdi, dil hariç. Ben mühendis olmak isterdim ama hukukçu oldum. Sevdim mesleğimi. İnanın bence o günkü sistem bugünden daha az adil değildi. Benim oğlum diş hekimi, kızımda bu yıl 8400 sayısal sıralama ile hacettepe diş tercih etti. Onların eğitimleri nedeniyle takip ediyorum sistemi ve pek bir şeyin değişmediğini düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemiyorumaltanb

Hocam cidden çok aydınlandım, özellikle o yıllarda kimlik numarasının olmaması beni çok şaşırttı. En çok merak ettiğim şu, sonuçta ikinci sınava girmeden tercih veriliyor, açıkta kalanlar çok olmuyor muydu? O zamanlar mezunluk diye bir şey var mıydı ya da yaygın mıydı?
    Şu an düşük ve mezunları işsiz olup da o zaman çok gözde olan, duyunca şaşıracağımız bölümler hangileriydi?

Eskiden üniversite kazanmak zordu. Çok kişi açıkta kalırdı. Ama üniversite mezunlarında işsizliğe pek rastlanmazdı. Üniversite kazanana hayatını kurtardı gözüyle bakılırdı. Özel sektördeki odtü, itü, boğaziçi ayrımcılığı daha azdı çünkü toplam kontenjan azdı bütün bölümlerde, diploma değerliydi. Sıradan bir okuldan çıkıp iyi yerlere gelmek mümkündü.

Vay be çok şaşırtıcı. Hacettepe bilgisayar itüden yüksek. Ayrıca Nükleer Enerji bir dönemin gözdesiyken şimdi 100 bin sıralamadan alıyor.

Hocam Yıldız Teknik için ne dersiniz?

Ayrıca Boğaziçi Bilgisayarın elektrik elektroniği geçmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Son olarak İstanbulda okuyacak biri için Mühendislik alanında İTÜ ve Boğaziçi karşılaştırması için ne dersiniz?

Kusura bakmayın çok sordum ama eskilerden böyle okumuş kişi bulmak zor. Bizimkiler hep tıp ve eğitim mezunu. O da en eskisi 1995 falandır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bizim dönemimizde sadece 6 tane CmpE bölümü vardı zaten, ilk onda olmayan Ege ve YTÜ de çok iyi bölümlerdi, halen de öyledir tahmin ediyorum. Hacettepe Bilgisayar, ODTÜ ile birlikte 1978 de kurulan ilk bölüm olma ünvanını taşır. Bilgisayar sözcüğü dahil bir çok terim burada Türkçeleştirilmiştir. Ayrıca çok iyi mühendisler de yetiştirmiştir. Sonrasında puanlarının gerilemesini daha çok dil faktörüne bağlıyorum. İngilizceye yıllarca çok direndi.

BU EE vs. CmpE karşılaştırmak doğru değil, özünde farklı alanlar. Boğaziçi dışında tüm üniversitelerde zaten ilk günden beri Bilgisayar daha yüksek puanla almıştır. EE'deki arkadaşlarımız daha çok akademik hedefleri olan kişilerdi. Birçoğu da Fizik ÇAP yaptılar. Pratikte ise gerçekten akademisyen olmayanların çoğu sonradan IT sektöründe çalıştılar. Dolayısı ile bu gelişme bence geç bile gerçekleşti.

İTÜ Kontrol ve Bilgisayar, Boğaziçi ile birlikte 1982 de öğrenci almaya başladı diye hatırlıyorum. Bizim zamanımızda müfredat, o zamanki hocaların kariyerlerinin de etkisi ile daha donanım ve kontrol ağırlıklıydı, şimdi mutlaka değişmiştir. Adı da değişti zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 21 Ağustos 2021; 23:27:49 >

O zamanlar da second tier ytü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 21 Ağustos 2021; 23:25:41 >
  • O yıllardaki taban puanları yarın bulabilirsem paylaşacağım.

Tercih listemde hepsi vardı doğal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 21 Ağustos 2021; 23:30:45 >
    Çok çok teşekkürler hocam. :)

Gerçi nedense yaşlanmış gibi hissetim daha dün lise bebesiydik şimdi ünili olduk :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 21 Ağustos 2021; 23:30:13 >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    hocam lise mezuniyeti bile iş için garantiye yakınmış sanırım, memuriyet için özellikle

• prosecutor kullanıcısına yanıt

duygulandırdın ağabeyEskiden Sınav Sonuçları 

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.