Şimdi Ara

Eskide Kalmış Bilgisayar Zorunlulukları/İhtiyaçları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
19
Favori
5.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Angelica

Bilgisayar kilitlenir ve reset tuşuyla bakışırsınız. Ama abileriniz size reset atmak bilgisayarı bozar dediği için ikilemde kalırsınız. En sonunda ulan bu seferde reset atayım bi daha atmayacağım diyip olayı bitirirsiniz.

Bu bir gerçek
  • İlk masaüstü bilgisayarımdaki kalvye, ekran ve kasa kılıfını her kapattığımda örterdim. Ulan insan hiç mi üşenmezdi la.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icq hala varmı bılmıyorum ama bızım donemımızın efsanesidrir aklıma eski diyince o geldi :)
  • Zorunluluk olarak düşünürsek zamanında adam gibi tek inceleme/haber yapan oyun sitesi TrGamer'da takılırdık 56K modem ile.

Eskide Kalmış Bilgisayar Zorunlulukları/İhtiyaçları

eski TrGamer.com'u bilenler bilir
  • bir şeyler yazarım da ban yerim diye korkuyorun
  • Bilgisayara reset atinca bozulacagini sanmak.

Ekranin önüne camimsi bir plastik koyarak gözlerin bozulmasini onleyebilecegimizi sanmak.

İnternet paketini CD'de satin almak ve o meşhur tiniyi dakikalarca dinleyip heyecanlanmak.

Hala var mi bilmiyorum ama telefonun acilinca internetin kesilmesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevirmeli modemin sesi , cd den superonline kurmak ahh ahh ne günleridi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

Başlat-Bilgisayari Kapat-Evet-"Şimdi bilgisayarinizi kapatabilirsiniz" yazisi siyah zemin ustune turuncu renkli-Kasadan son kez Power butonuna basmak

budur !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

bir insan daha 14-15 yaşında olup da ne gibi bir bilgisayar zorluğu tatmış olabilir anlayamıyorum. en iyi ihtimalle internetin 1mbps olduğu zamanları hatırlıyordur ancak. dial-up dönemini görmedin, başlangıç diskleri, windows 95, 98'i görmedin. atari nedir bilmedin, herkesin hangi nesil olup olmadığı fark etmeksizin acemiliğinde yaptığı kısayolla oyun almaya çalışmak hadisesini zorluk diye anlatmayınız. adamlar 1 gb belleğe atıyorlarmış biz diskete atardık okuldan nfs 2 - se var okulda bilgisayar labında sene 99 falan sanırım, eve de dayımların eski bilgisayar bize gelmiş bizim külüstürü yolcu etmişiz eskisinde bomberman falan oynanıyordu haliyle yenisi gelince bir ümit okuldan simgeleri (word pp falan da tabii) diskete attım getirdim. ve sonu hüsran. işin enteresan ynı öğretmene sordum, öğretmenim alabilir miyim diye. adam tabii al dedi meğer beni keklemiş o zaman.

gül gibi gençliğiniz var önünüzde, her şeyin bol ve ulaşılabilir olduğu. gece olsun da internete girelim derdik biz, oyun çıksın da bir dünya para verip alalım derdik biz. elimdeki iki disketle babamın dairesine on defa gidip geldiğimi hatırlıyorum oyunları çekebilmek için. parala parçala eve götür.

komodor kasetlerini kalemle başa saran aletlere kafa ayarı yapan nesiliz biz ....

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Zorunluluk olarak düşünürsek zamanında adam gibi tek inceleme/haber yapan oyun sitesi TrGamer'da takılırdık 56K modem ile.

eski TrGamer.com'u bilenler bilir

Oha.

• quote:

Bilgisayar kilitlenir ve reset tuşuyla bakışırsınız. Ama abileriniz size reset atmak bilgisayarı bozar dediği için ikilemde kalırsınız. En sonunda ulan bu seferde reset atayım bi daha atmayacağım diyip olayı bitirirsiniz.

Aynen

Hatta hala yapiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • soylenmismi bilmiyorum ama kafelerde bizim zamanımızda butun herkez cs acardı ve cogu kısı bılmezdı cs de lan game cret :D game refresh yap oyuna gir :D vede halflife acık olurdu rastgele girerdik bi tane odaya :D
  • lagaluga.com.tr
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfbekir

Telefonla konuşurken internet giderdi

quote:

Orijinalden alıntı: gfbekir

Telefonla konuşurken internet giderdi

Annem Oğlum telefon edicem kapat su interneti derdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncooo

Okuldan kaçıp int kafeye gta vice city oynamaya giderdik

+1
  • o zararı Windows 95~98 görürdü... resetlemek pc için sorun oluşturmaz...
  • Biride çıkıp dememişki avseq01

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Elimde bu CD lerden birsürü var. Çok para verdim zamanında. Firefox sürümüne bakarmısınız

Ve şuan 10 sene önce almış olduğum bilgisayardan yazıyorum. Monitörü bile değiştirmedim

Bendede bir ton var bunlardan oyun çıkıcak diye alırdık.

http://imgim.com/2059inciq7036774.jpg

evet ps1 oyun cdlerim de var orjinal :D

• Oyun oynamak için Joystick lere gözünüz gibi bakmanız gerekirdi. İlk pc'miz Amiga 500de oyun için disket lazım olurdu. her hafta sonu pcyi bilen dayımlara gidip yeni oyun disketi alırdım yada evde olmazlardı 4-5 saat beklerdim evlerinde veya kapılarının önünde, taaki gelene kadar.
    shadow dancer -Turrican- Jip ve tank - Golden Axe vb. gibi birçok oyunu sağolsun dayım sayesinde oynadım.

İlk pc geldi oyun oynarken en çokda Street fighter oynarken Turbo tuşuna basmamız gerekiyordu, öyle söylenmişti.

Özel monitoru olmadan kullanılamazdı PCler. amigalardan sonra tv bağlanabilenleri çıktı ama tv ye bağlarsan çok kötü gözüküyordu.
    Dandik çiftli hoparlorlerden sonra Evdeki Beko müzik setimi bağlamayı akıl ettim, sonra bağlayıp gümbür gümbür "R. Kelly - Thoia Thoing" dinledim.

Millet atari salonlarında para harcarken ben beleşe atari salonları oyunlarını arkadaşlarıma gösterip hava atardım.
    Neo-Geo ve Mame ve Nes ti adları.

Yeni Demo oyunlar -programlar için Pc dergileri almak lazımdı ama alamazdık cocuktuk paramız yoktu anca bayramdan bayrama...

Ve crack yapmayı ögrendim pcde, sonrasında Urban Chaos ve Half Life diye 2 oyun geldi en sevdiğim, unutulmaz oyunlarım oldular.

Yeni nesil için hiçbir zorluk yok önlerinde İNTERNET diye birşey var. İstediğin yerde istediğini CEPten görebiliyorsunuz. Ülkenin refah düzeyi arttı, Askerlik 12 aya düşmüş, kitaplar yerine tabletler var. Envai çeşit oyuncak ve oyun seçenekleriniz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 23 Ekim 2013; 16:58:53 >

• Pro-Gamer dergisi alip merakla hangi oyun gelicek diye beklerdik her persembe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.