Şimdi Ara

Eski Türkiyeden Bi Foto (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 liralık indirim, indirim olarak sayılıyormuş vay be şimdi yere düşse tekme atıyorum.

• Şimdi o indirimsiz menü fiyatlarına bile küçük boy patates kızartması alamıyoruz.

• morpheus.00 kullanıcısına yanıt

Yok. Doymuyor çok şükür de, sıçacağız diyelim. Klozet fiyatlarını gördün mü? Eski Türkiyeden Bi Foto 

Davlumbaz aldım geçen. Sonuçta herkesin iyi kötü bir davlumbaza ihtiyacı vardır. Büküm sac. İçinde bir radyal fan. Bu kadar. Davlumbaz budur yani. Arçelikte 2000'den başlıyor. Vestel'e gittim. Popi olmuş Vestel. 2200. Lan sen kimsin? 2500'e Siemens var. Neyse, Hüseyin kulunuz gitti. Motoru yanık bir lüküs bir gavur davlumbazı aldı. 200 liraya... Onunla Ostim'e gitti. Endüstriyel mutfakçılardan radyal fan alıp sapladı. Şu anda mutfakta jet kalkıyor gibi ses var. Ama utanmasa beni çekecek şerefsiz.

Ülkeyi yönetenler ülkenin içine ettikçe, yeni yeni yöntemlerle hayatta kalmaya çalışıyoruz.

Ve dediğim gibi: Sıçmak bir ihtiyaç kurban. Sıçmak için kabaca 1200 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. O da kötüsü ha! Biraz düzgün istersen 2000 lira klozet dediğin şey.

--------

Aydınlanmak istiyorum. Ampül alacağım. Kol gibi elektrik faturası soktukları için LED almak durumundayım. Kaç para? 30 kağıt. Bir adet ampül.

--------

Basit düşünüyorum bak. Lüks yok. Kombimin pompası bozuldu diyelim. Kaç para lan bir pompa? 700 kağıt. Isınacağım kardeşim, donarak öleyim mi? Ankara'dan bildiriyorum. Sen şimdi "kömür yak" dersin. Peki, eyvallah. Bir sürü gariban var. Biti kanlandığı an borca girip kombi almıştı. Şimdi tekrar fakir oldukları için kömüre geri dönüyorlar. Kömür sobası kaç para lan? Allah adı verdim. Biliyon mu? Bilmiyon. Söyleyeyim: Vasatı 1000TL. 250 liralık sobalardan bir cacık olmaz. 1000 liralıktan olur. Maliyetler böyle güzel kardeşim.

--------

Et 120tl. Yeme dersin şimdi. Domates 12. Patates 6. Fasulye kaç para biliyon mu? Bir aileyi bir öğün doyuracak fasulye 12 lira lan. O yemekte kullanacağı yağı, salçayı, tuzu, ıvır zıvır ekledin mi, yanına da bulgur pilavı koydun mu bir öğünün maliyeti 20 lirayı geçiyor. Çarp 30 ile. Etti 600. Bir ay boyunca sadece bir öğün, her gün fasulye ve bulgur yedin. 600 lira. Öğlen yemeği şirketten de. Kahvaltıda kireç peynir maliyetin aylık 250 lira. Ekmeği şu bu, etti 1000. Sadece kurufasulye, bulgur, kireç peynir ve ekmek yedin. Sana aylık 50 lira da soğan yazıyorum. Kurufasulye yanına yakışır. Turşunu da kurmuşsundur. 60 lira da sonbaharda kurduğun turşunun aylık maliyeti olarak ona yazdım. Etti 1110 lira. Henüz cacık yapmalık hıyar ve yoğurdun yok bak. Hıyar var gerçi. Bu durumda yaşayıp da sokağa dökülmeyen her aile ferdini Akdeniz'e doğrasak, koca Akdeniz cacık olur.

Yazık valla millete.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Şubat 2022; 18:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Kendi kendine bir şeyleri tamir edip canlandıran insanlara hep saygım olmuştur, inanılmaz saygı duydum şu mesajiniza. Davlumbaz ne marka TEKA filan mı 😅

İçeride tamir edilmeyi bekleyen 2 monitör var hafta sonu ellerimden operler, bakacağız artık. Kısmet.

Ya o değil de,

Ürünler öyle pahalı ki, telefon mu bozuldu, ekran alalım şimdi yenisi 4000, ekran 400.

TV mı bozuk anakarti 800 yenisi 9800

Bilgisayar mi arızalandı, SSD ile 5 sene daha idare eder, yenisi 15 bin

Çamaşır makinesi mi arızalandı, kömürlerini 200 e degiselim yenisi 4bin

Şu kısacık yaşamımızda denk geldiğimiz döneme bak neleri hesaplıyoruz Allah'ım!

migrosda dana-kuzu karışık kıyma kilosu 60 tl .

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Lüks kasaptan aşağısı kurtarmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Durum artık vahim bile değil, direk bitik.

Mutlu olan bir tane bile insan kalmadı memlekette. Nasıl kalsın ki? Milyonlarca kişi şuanda 10.000 kişiyi filan besliyor. Maslow piramidinin en alt kısmını bile gerçekleştiremez olduk.

Eee bu günlerin geleceği o kadar belliydi. Özellikle tek adam rejimine karşı olunan referandum döneminde insanların ağzında tüy bitti. Olmaz dendi, sonuçları bu olur dendi ama nafile. Ahanda o sonuçlar artık tek tek vatandaştan çıkıyor.

Gözünüzü seveyim Allah sağlık sıhhat verdiği sürece yaşayacağımız 60 70 yıl bir şey. Değer mi geleceği bu denli çaldırmaya? İnsan çok şey istemiyor. Halim vaktim yerinde olsun, iki eğleneyim evime mutlu gireyim derdindeyiz. Ama yok. Kurunun yanında yaşta gitti.

Çok değil 6 7 sene evel öğrenciyken 7.5TL'e adana porsiyon, ezme, salata, içli köfte, ayran filan yerdim. Şimdi şurası 80 90TL oldu. Ev, araba almayı geçtim yemek yemek, 2 bira içmek bu kadar lüks olmamalı. Su bile 2.50TL olmuş ki önümüz yaz 0.5LT suyu 4 5TL'e almaya başlarız.

• robotica R kullanıcısına yanıt

Teka olsa ismini yazmaya utanmam. Sordun diye söylüyorum: Gaggenau. Kendisini bulunca panter gibi üstüne atladım. Spotçuda yerde köşede duruyordu. Tavana kadar sac bükümlü olur normalde. O parça yoktu. Onu da büktürdüm.

Dıştan gaggenau, içten Ostim bir davlumbazım var. Eski Türkiyeden Bi Foto Bunu bu fiyata bulmamış olsam hayatta uğraşmazdım. Zira oldukça güçlü ve kısmen şekil Kumtel'ler var. Gayet ucuz. Markası borusunun üstünde. Mat siyah. Markanın üstünü boya mat siyah spreyle. Sapla geç. Arçelik Vestel avucunu yalasın. Büküm saca 2 kağıt verecekmişizdi. Üstelik 350-400m3/saat. Kafayı yemişler. Kumtel'ler 600m3 saat falan. Hali ile gürültülü ama sonuçta güç gürültü ile geliyor bu işte.

Yıllar yıllar evvel, eniştem benim gibi kafayı yemişti. Villa sitesi. Müteahhit işin yarısında kaçıyor. Tüm sitede evler kabası bitmiş kalıyor. Bunlar tamamlıyor. Bundan 20 yıl önce. Ada mutfak var. Ocak adada. Hali ile, tavandan inen kare davlumbaz lazım. Sadece şımarık markalarda var ürün. 3000-4000 Euro. Eniştem kafayı kırıyor. İki adet duvar tipi davlumbaz alıyor. Bu arkadaşları sırt sırta kaynaklayıp boyuyor. Maliyet 200 Euro altında. Eski Türkiyeden Bi Foto Eski Türkiyeden Bi Foto 

İşte o günden beri, bu işlerde hep etrafından dönme yolunu seçtim.

O birleşmiş davlumbazlar da halen çalışıyor eniştemin evinde. Eski Türkiyeden Bi Foto 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Şubat 2022; 21:37:29 >

Sonuçta gerçek değişmiyor. Bir ailenin aylık mutfak masrafının 1000 lira gelmesi bile imkansız güzel kardeşim. Kirayı, elektriği, ısınmayı falan ekle. Sonucu gör. Bik bik etmenin anlamı yok.

Bunun faturası da elbet birine kesilecek. Doğal bir süreç.

• ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza imzamı atıyorum, daha eklemeler de yapılabilir. Berbat bir dönemden geçiyoruz, tam bir buhran, tam anlamıyla kontrolden çıkmış ve toparlanamaz halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Şubat 2022; 21:48:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ağlayan sensin . gariban et yesin dedik bk ye.

Oğlum çok komiksin lan. Eski Türkiyeden Bi Foto 

Konuş konuş, iyi güldük eğlendik. Benim kuzen vardı. 4 yaşında. Tanımadığı kişi yanağını sıkarsa "bk ye bk ye bk yeee" derdi. Eski Türkiyeden Bi Foto  aklıma o geldi birden.

Ama o dört yaşındayken yapıyordu bunu. Biz de acayip eğlenirdik. O günlere döndürdün beni. Sağolasın.

Sesli güldüm sırt sırta demek Eski Türkiyeden Bi Foto 

Gaggenau efsanedir güzel denk getirmişsiniz. Ben de aylar önce tasiş'te miele denk getirdim 600 e çamaşır makinesi (almanca yazılı) kaçırdım. Geçen 42 inç panasonic viera plazma 1500'e onu da kaçırdım. Şimdi 300'e yine alman bir makine var privileg markası, üst tahta kapağı yok, onu kaçırmasam mı diyorum. Eski Türkiyeden Bi Foto 

• Adamlar bit pazarını dolaşıo ya çıkma malları satın almak için

• o eski türkiye her açıdan demokratikleşip zenginleşirken orduyu göreve çağırıp darbe istiyordu ülkenin ana muhalif beyaz türk kesimi :D

• 1.5 sene önce bu işe başladığımda günde maksimum 50-60 liraya 2 öğün dışarıdan yemek söyleyebiliyordum, sipariş uygulamaları indirim konusunda daha cömertti ama şimdi bir öğün doymak için en az 60 lira gerekiyor. yemek masrafım en az 2 kat arttı ama maaşım %30-35 arttı. yazık

• Cool Storm kullanıcısına yanıt

Baktım da benim soruma cevap verememişsin. O zaman neymiş, arkasında duramayacağın, geçerli ve mantıklı açıklamalar yapamayacağın şeyleri buraya fırlatmaman lazım. Eski Türkiyeden Bi Foto 

• taııbuv kullanıcısına yanıt
    Sen siyah türk müsün ?

• Yeni fiyat 70₺

Eski Türkiyeden Bi Foto

60 liraya kıyma kaldı mı?

Ya da o kıyma etten mi, yağdan veya sakatattan mı?

migros.com.tr'den biraz önce baktım ve aşağıdaki fiyattan satılıyor.

Eski Türkiyeden Bi Foto
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.