Şimdi Ara

Eski Sisteme Windows 10 Kurmak İşkence midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pentium Dual Core E6700 3.2 Ghz
    Foxconn G41MXE
    2 GB DDR3 1333MHz
    Ekran kartı yok
    250W psu
    768p monitör

Arkadaşlar windows 7 kullanıcısıyım tek tük kasmalar oluyor nadiren.Zaten format atmak istiyordum.Performans düşüşü yaşar mıyım?.Windows 10'u kurup key etkinleştirmesem sıkıntı çıkarmı? yoksa illaha orjinal olması lazımmı?

• Orjinal yapılır yapılmasına da mesele o değil.
    4GB DDR2 667 Mhz RAM
    E8500 Core 2 Duo İşlemci

Ufak ufak kasma yapıyor. Ha donanım güncellemesi yaptım sonrasında temiz kurulum yapmadım bunun ne kadar etkisi var bilemiyorum fakat hızlı başlatma seçeneği aktif değilse 5dakikada falan açılıyor. Hızlı başlatma ile 1 dakikada.Kullanırken %100 disk sorunu dışında sorun olmadı. Disk sorununu çözmüş olsam da bazen sapıtıyor 90larda takılı kalıyor. Anlayacağın stabil çalışmıyor bende. Başkalarını bilmem. Sistemim seninkine benzer diye yazmak istedim.
  • w10 u ssdsiz kullanmayın ciddi manada sinir bozuyor.

Gittim kardeşimin pc sine Vista kurdum o bile daha sakin açılıyor kısa sürede.
  • Windows 7 kullanmaya devam edin. Linkteki sistem bakımı adımlarını uygulayın. Bilgisayarınız ciddi şekilde hızlanacak. Hafta bir kez yaparsanız yeterli olur.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/auslogics-ueruenleri-ile-sistem-bakimi.392332/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

w10 u ssdsiz kullanmayın ciddi manada sinir bozuyor.

Bende 160 lık FUJITSU HDD var. Windows 10 Home kullanıyorum. Bilgisayarım gayette hızlı. Sorun bilgisayarın bakımının yapılmaması veya sistemde virüs olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amaç123 -- 28 Kasım 2016; 11:42:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amaç123

quote:

Bende 160 lık FUJITSU HDD var. Windows 10 Home kullanıyorum. Bilgisayarım gayette hızlı. Sorun bilgisayarın bakımının yapılmaması veya sistemde virüs olması.

Bakim derken? Temiz kurulum yapılmış sistemde acilis süresi uzun. Virus olmasi zaten mumkun degil.

Ssd kullandiktan sonra asiri fark olduğunu görüyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Amaç123

quote:

Bakim derken? Temiz kurulum yapılmış sistemde acilis süresi uzun. Virus olmasi zaten mumkun degil.

Ssd kullandiktan sonra asiri fark olduğunu görüyorsunuz.

Düzenli olarak Laptop veya Kasa temizliği yeni macun sürme toz temizliği, kayıt defteri temizleme ve Disk birleştirme bunları çoğaltabiliriz. Bunlar düzenli olarak yapılmadığı zaman sistem git gide yavaşlıyor. SSD ile fark olur ama SSD şart değildir. Yani Windows 10'u SSD'siz de hızlı kullanabiliriz(SSD kadar olmasada).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hazırda kullandığım iki adet notebookum var birisi Toshiba A200-1BP modeli core 2 duo işlemci 2 gb ram 160 gb hard disk var işletim sistemi vista. Diğeri Asus eee pc 1101 ha modeli 1 gb ram 160 gb hard disk intel atom 1.33 işlemci ve xp var. Bu iki bilgisayara sıfırdan Windows 10 kurabilir miyim özellikle Asus eee pc için kurulan videolar izledim ama performansı nasıl bilmiyorum deneme sürümü kurup performansa göre lisans almak mı mantıklı olur bu sistemde beni iki üç sene götürür mü

• quote:

Orijinalden alıntı: Laurin Klement

Hazırda kullandığım iki adet notebookum var birisi Toshiba A200-1BP modeli core 2 duo işlemci 2 gb ram 160 gb hard disk var işletim sistemi vista. Diğeri Asus eee pc 1101 ha modeli 1 gb ram 160 gb hard disk intel atom 1.33 işlemci ve xp var. Bu iki bilgisayara sıfırdan Windows 10 kurabilir miyim özellikle Asus eee pc için kurulan videolar izledim ama performansı nasıl bilmiyorum deneme sürümü kurup performansa göre lisans almak mı mantıklı olur bu sistemde beni iki üç sene götürür mü

Sistem bakımlarınızı düzenli yapın. Hız konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Para vermenize gerek yok.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/auslogics-ueruenleri-ile-sistem-bakimi.392332/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amaç123 -- 1 Aralık 2016; 21:18:15 >

• Amaç123 kullanıcısına yanıt
    Umarım kurabilirim sıkıntı yaşamadan

• quote:

Umarım kurabilirim sıkıntı yaşamadan

Windows 10 kurmanıza gerek yok. Bilgisayarlarınızın bakımını yapın yeterli.
  • Amaç123 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarlar güncellemeleri kesti Web sayfalarının çoğunu açmıyor eski olduğu için programlar desteklemiyor sistem yükseltmem gerekli bu fiyatlara yeni bir notebook almak istemiyorum eldekiler de sağlam nasıl yaparım bilmiyorum

• quote:

Bilgisayarlar güncellemeleri kesti Web sayfalarının çoğunu açmıyor eski olduğu için programlar desteklemiyor sistem yükseltmem gerekli bu fiyatlara yeni bir notebook almak istemiyorum eldekiler de sağlam nasıl yaparım bilmiyorum

İlla almak istiyorsanız. Linkteki konuda aşağıya inin linklerde 60-100 TL arası Windows 7,8.1,10 sürümleri var. Bütçenize uygun olanlardan alabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/m_122195982//tm.htm#122195982

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amaç123 -- 1 Aralık 2016; 21:31:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.