Şimdi Ara

eski psu'ya yeni sistem.Psu test etme programi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 yillik 550w %80 gold psu'm var. Yeni sistem alacam. 1060 3gb ve i5 6400 lü. Bu psu yu eski sistemimde test etme imkanim var mi bilgiyardan.Şuanda arada hiç bişey yokken bi anda reset atiyor ama hata felan verme yok birden pc kapaniyor.Sorun neyden kaynakli olabilir ?
    Amd ekran karti vardi soktum 8600gt taktim onu kullaniyorum şuanda.üst üste 2 driver kurulu oldugundan olabilr mi(hem amd hem ndivia )?
    Eğer kötüyse psu yeniliyecem ona göre.

• PSU sistemde en önemli bileşendir kullanıma bağlı olarak her sene ömrü kısalır bir süre sonra eski performansını veremez ve buda kullanan kişiye durduk yere bilgisayar kapanması reset atması gibi durumları yaşatır.Listenize bence sıfır PSU da ekleyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam test etme şansim varmi?
    eski psu'ya yeni sistem.Psu test etme programi ?
    burdaki değerler boştayken gözüken değerler.Yorumlayacak biri var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selowan -- 26 Nisan 2017; 22:56:58 >
  • Mevcut sisteminiz taş çatlasa 220W civarı çeker. Yapacağınız testlerin sonuçları pek güvenilir olmayacaktır. Restart'ın kaynağını bulmanız gerekli. Eğer psu'dan ise psu sorunludur ve yeni sistemde kullanılmamalıdır. Ama önce bu sorunun sebebini bulmak lazım. Onu da olay görüntüleyiciden kontrol edebilirsiniz.
  • Günlük Adı: System
    Kaynak: Kernel-Power
    Tarih: 07.07.2012 12:32:00
    Olay Kimliği: 41
    Görev Kategorisi:(63)
    Düzey: Önemli
    Anahtar sözcükler:(2)
    Kullanıcı: SYSTEM
    istem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Sistem yanıt vermiyorsa, kilitlendiyse veya gücünü beklenmeyen bir şekilde kaybettiyse, bu hata oluşabilir.”
    güç kaynağindan ya da program ve sürücülerin uyumsuzlugundan olabilir denmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selowan

Günlük Adı: System
    Kaynak: Kernel-Power
    Tarih: 07.07.2012 12:32:00
    Olay Kimliği: 41
    Görev Kategorisi:(63)
    Düzey: Önemli
    Anahtar sözcükler:(2)
    Kullanıcı: SYSTEM
    istem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Sistem yanıt vermiyorsa, kilitlendiyse veya gücünü beklenmeyen bir şekilde kaybettiyse, bu hata oluşabilir.”
    güç kaynağindan ya da program ve sürücülerin uyumsuzlugundan olabilir denmiş.

Dostum sen bence komple bir format at driverleri kur en güncellerini daha sonra ağır oyunlar kurup oyna işlemciye ekran kartına ve ramlere yüklenen test programlarını çalıştır teker teker teste sok bakalım reset atma yada mavi ekran verme gibi şeyler yapacakmı.Psu testi içinde tek önerim var sana çünkü diğer şeyler profesyonelliğe girer ayrıca ekipmanında yok varsayıyorum avometre al eline psu nun çoklu pin soketi olanını eline al pinlere kalemleri sokarak akımı vs ölç düşük çıkarsa psu tam verimli değil demektir yüksek çıkarsa olması gereken nasılsa öyle çıkarsa sorun yok demektir bide psu çalışırken burnunla biraz koklarmısın plastik kokusu gelecekmi.

• hocam şuan da ekstra güç istemeyen eski bir 8600gt var sistemde.Yeni 1060 3gb aldim fakat takmadim korkumdan
    Bu 8600gt yi örneğin bioshock 2 ya da cs go bile zorluyor. Test etsem bile fazla güç çekmez.
    Aslinda söylemeye de utaniyorum elektrik elektronik müh. okuyorum .okulda hertürlü alet ekipman var labaratuvarda test etme imkanim var .fakat güç kaynağini nasil test edeceğimi düşünemedim :D
    Cs go low da 20-35 arasi fps veriyor fakat reseti 3 kere felan atti hepsi de sistem boştayken oldu.(daha 1 hafta kullandim zaten.)
    Ayrica eski ekran kartim da hd5870 8li güç pini isteyen yüksek voltajli bir kart.O da bi sabah ansizin çalişmadi. Acaba power bozuldu da mi çalişmadi bilgisayar bu ekran kartiyla çalişti çünkü.Ekran kartini başka bilgisayarda test etme imkanim da olmadi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Upgrade ya da Yenileme
    7 yıl önce açıldı
    bu sisteme bu psu yeter mi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam şuan da ekstra güç istemeyen eski bir 8600gt var sistemde.Yeni 1060 3gb aldim fakat takmadim korkumdan
    Bu 8600gt yi örneğin bioshock 2 ya da cs go bile zorluyor. Test etsem bile fazla güç çekmez.
    Aslinda söylemeye de utaniyorum elektrik elektronik müh. okuyorum .okulda hertürlü alet ekipman var labaratuvarda test etme imkanim var .fakat güç kaynağini nasil test edeceğimi düşünemedim :D
    Cs go low da 20-35 arasi fps veriyor fakat reseti 3 kere felan atti hepsi de sistem boştayken oldu.(daha 1 hafta kullandim zaten.)
    Ayrica eski ekran kartim da hd5870 8li güç pini isteyen yüksek voltajli bir kart.O da bi sabah ansizin çalişmadi. Acaba power bozuldu da mi çalişmadi bilgisayar bu ekran kartiyla çalişti çünkü.Ekran kartini başka bilgisayarda test etme imkanim da olmadi.

Dediklerinden yola çıkarak söylüyorum senin PSU son anlarını yaşıyor bence farklı bir PSU ile deneme şansın var dene derim en basiti mahalle arası bakkal bilgisayarcılara git 10 lira ver abi 5 dk işim var test yapıp geri getiricem de bir nevi kirala yani git onunla bir test et reset atma yapmazsa mavi ekrana düşmezse PSU'nu atarsın çöpe yenisini alırsın.

• hocam reset atma olayi 1 haftada 4 kere oldu onlarda da internette gezerken oldu .psu zorlamadan olsa bence oyun oynarken reset atmasi lazim.
  • selowan kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal bir sıkıntı olabilir. Sistem kısa devreye neden olabilir. Belki bileşenlerdeki kapasitörlerde bir sıkıntı olabilir. Format atmadan bir şey diyemeyiz şimdilik.

• hocam ekran karti 8600gt ddr3 ramler ile uyumlu mu bunu nerden öğrenebilirim :D
    ya ekran karti degil de benim psu'yu test etmem lazim. Yukardaki hw monitor programinda gözüken değerler normal o programa güvenilmez mi?
  • selowan kullanıcısına yanıt
    Bu tür programlar hep başımı agritti uzun surede voltaj bilgileri sapitiyor.

Biostan kontrol edin

• Tekrar söylüyorum dediğim gibi yap sen bilgisayarcıdan 10 dakika test için bir PSU kirala onunla testlerini yap masaüstünde PSU test etme programı vs yok onlar anca gelişmiş PSU larda oluyor adamlar kendi yazılımlarını yapıyor onunla PSU fan hızı ne kadar güç veriyor vs onları gösteriyor ben onu şimdiye kadar Cougar marka Psularda gördüm.
  • hocam dediğiniz test sadece reset atmama ise dediğim gibi sürekli reset atmiyor ki
    dün 10saat felan kullandim hatta 4 saati oyun oynadim reset atmadi.

enemywalker hocam biostaki değerlere bakarak psu'nun düzgün çaliştiğini anlayabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selowan -- 29 Nisan 2017; 12:15:12 >
  • quote:

hocam dediğiniz test sadece reset atmama ise dediğim gibi sürekli reset atmiyor ki
    dün 10saat felan kullandim hatta 4 saati oyun oynadim reset atmadi.

enemywalker hocam biostaki değerlere bakarak psu'nun düzgün çaliştiğini anlayabilir miyiz?

Dostum sen bi kaç gün kullan böyle mavi ekran verecek mi onuda söyle bize bide reset olayı sadece psu dan olmaz ramlerde sıkıntı varsa ondan da yapar bide bilgisayarın çalışırken kasayı sallarmısın o zaman reset atacak mı çünkü benim eski kasada durmadan reset atardı kasaya ayağım deyse reset atardı yeniden açılırdı sende bi dene kasayı salla kapanacak mı yada reset atacak mı merak ettim.Memtest programı ile Ramlerini test et HD Tune programı ile bütün disklerini test et tarama yap son olarak Hot Cpu Tester ve PassMark BurnınTest programları ile de işlemciye ağır yüklen teste sok işlemci ağır yükte olunca reset atıcak mı ona bakalım hatta bütün dediklerimden önce sen ilk işlemciyi dediğim programlar ile 10-15 dakika bilemedin 20 dakika teste sok.

• hocam suan surekli reset atmaya basladi powera bastiktan sonra 5dk dayaniyor sonra reset atiyor.

bios da bile reset atiyor ..

• quote:

hocam suan surekli reset atmaya basladi powera bastiktan sonra 5dk dayaniyor sonra reset atiyor.

bios da bile reset atiyor ..

Hala var mı reset sorunu ?

• evet hocam derslerden dolayi biraktim oylece daha da bakmadim. ramleri teker teker denedim hard disk i sokup denedim yine de reset atti bios ekraninda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.