Şimdi Ara

Eski NFS vs. Yeni NFS

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu konuyu bir çeşit tartışma amaçlı açıyorum. Konumuz sizce yeni Need For Speed oyunları mı daha iyi? Yoksa eski Need For Speed oyunları mı? Ve tabiki de neden?

Kendi görüşüm;
    Eskiler > Yeniler.

Birkaç maddeyle açıklamak istersek;

*Grafiklerdeki gelişmeleri şahsen gerçekçilikten uzak buluyorum, ne oyuna benziyor, ne de simulasyona.. (Asıl grafik Gran Turismo'da var hacı, ama orada da sokak ortamı yok )

*Arabalardaki modifikasyon olayı fazla basit. Eski oyunlarda (Undergroundlarda mesela) performans parçalarını, parça parça alabiliyordun, az para ile bile araca katkıda bulunabiliyordun, paket almak zorunda değildin, ve her bir parçanın katkısı aşağı yukarı hesaplanmış, ona göre aracı iyileştiriyordu. Yeni oyunlarda ise performans modifiyesi dediğin olay aşırı basit ve kısıtlı. Örneğin vitesler için "long shift mi, short shift mi?"'den ibaret.. Underground 2'de arabayı dyno'ya sokabilir, hatta her bir vitesin dişli çaplarını ayrı ayrı değiştirebilirdik.. Gerçekten araba modifiye ediyor hissi verirdi. Ayrıca dış görünüş olarak ta arabanın renginden fazlasının değişmiyor oluşu fazla koyuyor adama. He birde yeni nesil arabadan nasıl zevk alınacağını bilemiyor. Bir arabanın custom olabilmesinden çok motor hacminin büyüklüğü ve arabanın pahalılığının önemli olduğunu sanıyorlar.

*Yeni arabalar. Bence oyunların oynanışı açısından en önemli noktalardan biri bu. Yeni oyunlardaki arabalara bir bakın, bugatti, pagani, porsche, lamborghini, bmw.. Hepsi pahalı arabalar . Yavhu arkadaş, hangi sokak yarışçısı milyon dolarlık bugatti weyron'a sahip olabilir? Madem bu kadar rahat kazanıyor parayı, sokak yarışı ne alaka la? Bugatti Weyron kullanan adam polisten kaçar mı la? Bir Mazda, Toyota, Honda, Volkswagen nerede arkadaş? Niye bütün arabalar supercarlardan oluşuyor? Şöyle güzel bir civic type-r'ı mı alıp, motorunu ayarlayıp, bebelerin kullandığı porscheları sollayamayacakmıyım? Hele ki Subaru WRX'in varlığından haberdar değilmiş gibi herifler.. Bi Lancer, WRX kapışması yapamayacakmıyız yani? Eski oyunlarda bir araba 300'ü geçebildiği zaman sevinirdik, gaza gelirdik, iyi hissederdik, şimdi ise 320 basamayan araba ezik gibi bakıyorlar. Eline geçen araba 0-100'ü 5 saniyede çıkıyorken bu oyunun ne zevki var ki? Ayrıca yeni nesil Lotus Elise, RX-7, Supra gibi arabaların ne olduğundan habersiz şekilde, etrafa salınmış "hıı, olm bugatti veyron, hıııııı, ezerrrr" şeklinde etrafta dolaşıyorlar.

*Kontrollerini de şahsen hiç beğenmiyorum, oyunlar pc için tasarlanmadığındandır diye düşünüyordum, dönüşler çok kötü ama ps3'te de denedim, kontroller hala çok kötü..

*Event tamamlayıp "point" alıp, araba unlock edenler, bizim URL'lerden, boss yarışlarından ne çektiğimizi bilemezler

*Drift? Ölmüş sanki..

Bana sorarsanız, eski NFS oyunları, araba tutkunu kişilerin zevk alabilmesi için yapılmış, yeni oyunlarda ise yaş aralığı ciddi şekilde düşürülmüş, çocuklar için bir oyun haline getirilmiş.. Yazık..

• Eskiden kastın Underground mu (: Vay be, NFS ile Underground da tanışan adam bile şimdiki nesil diye konuşuyor. Biz yaşlandık, yok valla yaşlandık la.

Bu arada dediklerine katılıyorum da, oynamadıysan NFS III Hot Pursuit oynamanı tavsiye ederim. Keyif ne demekmiş orda anlarsın (:
  • Eskiler güzeldi tabi Underground öncesi olanlar, modifiye falan bi' ara modu olup eklendikten sonra insanlar nedense NfS'yi hep öyle bir oyun sandı. Son zamanlarda 2010'daki Hot Pursuit ile eski zevki almaya başladım ben.
  • Kişisel fikrim:Bu tartışma artık sıkmaya başladı."Eski NFS" dediğiniz NFS Underground değildir bana göre.NFS Hot Pursuit 2'deki OPEL SPEEDSTER sürme keyfini ya da şifre yazarak EL NINO'yu açmanın ve sürmenin keyfi başkaydı.Ya da PS 1 (evet yanlış anlamadınız PS 1 hani şu büyük gri kasası olan.) ile NFS Porsche Unleashed da Free Ride yapmanın zevki başkaydı.Kaldı ki o da free ride sayılmazdı.Yarış yapılacak güzergahı seçerdik rakipleri kaldırırdık al sana free roam.Kaldı ki benim gözlemime göre Underground serisini geri isteyen kullanıcı profili genelde oyundaki modifiyeyi gerçek hayatta uygulayamadığı için,bu oyundan çok fazla zevk alan insanlar.Ha ben de uygulayamıyorum tabi gerçek hayatta modifiyeyi ama benim NFS serisinden beklentim umarsızca modifiye yapmak değil.Orjinal NFS ruhu bence son Rivals ile gelmiş oldu.Bana göre NFS ruhu da sert polisler ve süper arabalardır.
  • Bana göre NFS ruhu Orjinal Most Wanted'dakidir. Kaliteli senaryo, sokak yarışları, Blacklistteki bosslar, müzikler, modifiye, polisler, aniden karşına çıkıp seni deviren jip polisler vs efsaneydi ya. Mobile çıksada tekrar oynasak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 10 Ocak 2014; 12:04:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Underground ilk ciktigi zaman arkadas anlatmisti moruk bi araba yarisi çıkmış çok deli vs anlatip durmustu..merak edip oynadim müzikleri atmosferi ap ayri bir oyundu..eski oyunlarda ruh vardi kendine bagliyordu insani..simdiki oyunlar sadece grafik baska birsey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiler tabikide.Yeni oyunlarda o atmosfer yok.Yapaylık var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    eski bir simulasyon oyunu.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizde ne varsa eskilerde var diyoruz ve ölümsüz oyun "Nfs Underground 2" yi ilk günkü gibi hiç sıkılmadan yüzlerce oyuncu ile oynuyoruz,ve nfsu2 yi yaşatmaya çalışıyoruz.Ayrıca forumdaki konumuza uğrayıp hepinizi multiplayer oynamaya davet ediyoruz..BURADAN,TIKLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: TX515W

Kişisel fikrim:Bu tartışma artık sıkmaya başladı."Eski NFS" dediğiniz NFS Underground değildir bana göre.NFS Hot Pursuit 2'deki OPEL SPEEDSTER sürme keyfini ya da şifre yazarak EL NINO'yu açmanın ve sürmenin keyfi başkaydı.Ya da PS 1 (evet yanlış anlamadınız PS 1 hani şu büyük gri kasası olan.) ile NFS Porsche Unleashed da Free Ride yapmanın zevki başkaydı.Kaldı ki o da free ride sayılmazdı.Yarış yapılacak güzergahı seçerdik rakipleri kaldırırdık al sana free roam.Kaldı ki benim gözlemime göre Underground serisini geri isteyen kullanıcı profili genelde oyundaki modifiyeyi gerçek hayatta uygulayamadığı için,bu oyundan çok fazla zevk alan insanlar.Ha ben de uygulayamıyorum tabi gerçek hayatta modifiyeyi ama benim NFS serisinden beklentim umarsızca modifiye yapmak değil.Orjinal NFS ruhu bence son Rivals ile gelmiş oldu.Bana göre NFS ruhu da sert polisler ve süper arabalardır.

Aynen öyle hocam. Rivals'i henüz denemedim fiyatından ötürü fakat gördüğüm kadarıyla o eski oyunların tadını veriyor. Bir çok genç arkadaş NfS'yi Underground ile ortaya çıkmış sanıyor nedense. Daha okuma yazma bilmezken az NfS II, NfS III Hot Pursuit oynamadım. El Nino dedinizde aklıma geldi, açıldıktan sonra kaç yarış sadece onu kullanmıştım. Bana göre de NfS dediğin süper araçlarla olanıdır.

• 98' ya da 99' yıllarında durmadan saatlerce oynadığım oyun nfs 2se di. Orjinal cd si kutusu hala durur. Kokpit görüntüleri en iyi oyunlardan biridir.
    NFS 4 High Stakes de slk ya da z3 ile anahtarına kapışabiliyorduk,gece yarışlarıda grafik o zamana göre harikaydı.
    NFS 5 Porsche Unleashed en iyi fizik hareketlerine sahip oyunlardan biriydi. Hot Pursuit 2 bence nfsnin en kötü oyunlarından biri.
    Underground,most wanted,carbon,pro street, eğlenceli ama çok da sevdiğim oyun türü değil.
    Hot Pursuit 2010 grafikleri idareeder oynanışta fena değil. The Run en iyilerden. Most Wanted 2012 ise vasat. Rival henüz oynamadım.
    Yani kısaca nfs serisinde şehiriçinden çok şehirdışı olmalı ayrıca modifiyeye gerek yok zaten süper sporların olduğu oyunda modifiyeye ne gerek var, ama bunun yanında hafif gt lerde oyunda olursa süper olur.
  • Assassin2016 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle veriyor hocam.Polislerin sizi zorlaması,polis olabilmeniz gibi özellikler eski NFS kıvamına gelmiş.Ben de Mercedes GTR fanatiğiydim
  • İlk olarak Rivals ile neyin pesindeler hala anlayabilmis degilim ? Fps kisitlamasi falan getirilmis butun izledigim videolarda oyun donuyor resmen aninda sildim.

Sahsi fikrim nfs oynayacaksaniz ilk olarak hot pursuit ile baslamaniz ilk aldigim oyun ve hala seviyorum ortamini bortu bocek icinde ruhum acilirdi ve o golun ortasindaki kestirme kopruyu (oynasaydini bilirdiniz) unutmak mumkun degil.

O zevki veriyor diyebildigim yine hot pursuitin yeni oyunu 2010 olandir.arabanin agirligini hissediyorsun kontrol olarak cok iyi diye dusunuyorum.underground falan eskide kaldi hele o 1deki araba kontrolune gulmemek elde degil.ha o zamanin oyunuyla simdikini kiyaslamak pek mantikli degildi o da zamaninda efsaneydi muzikleriyle falan.

Ha sunu da soyliyeyim bilmiyorum ayni yapimcilar mi da criterion gamesin yaptigi oyunlari daha cok begendim ea games e gore hot pursuitten most wanteda gecince hicbir sikinti olmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bana göre ea games'in araba oyunlarının hepsi güzel. Çünkü bütün sürümlerine görüntü paketi yükleyip oynuom. nfs2 de bile güzel oluyor.
    ben şuanda need for speed ultimate speed oynuom, grafik kalitesi süper!!
  • Tabi ki yeni NFS'ler daha iyi .
    NFS rivals sanki bir açık dünya oyunu gibi ama eski oyunlarda böyle bir şey bulamazsın sadece tek tek seçerek bölüme girebiliyorsun ama rivalsda yani en yeni NFS'de açık dünya oyunu gibi geziyorsun bence Yeni NFS'ler :)))
  • NFS II SE
  • Nfs özüne dönmeye çalışarak büyük bir hata yapıyor, artık senaryosuz oyunlar tutulmuyor.
  • underground 2 der giderim.
  • Daha önce başka bir konuya yazdığım mesajı aynen yapıştırıyorum. İşin özeti budur bana göre...

Şimdi sözüm NFS'yi araçlara vanalı egzos taktırıp, arabanın her yerine neon ampüller takılmasıyla güzel oyun statüsüne sokan Hızlı ve Öfkeli serisinden etkilenmiş çakma Underground serisinden ve devamındaki Most Wanted ve türevleri oyunlardan ibaret sanan kitleye.

NFS başından beri lüks araçlarla bir noktadan diğerine yarışılan, egzotik mekanlarda geçen, kokpit kamerası olmazsa olmaz, 2. oyundan Porsche Unleashed'a kadar (daha sonradan çakma bir Hot Pursuit çıkmıştı ama) polislerle haşır neşir olduğumuz bir oyundu. Ne zaman bu hale getirdiler oyunu. Underground çıktığında lisedeydim ben herkes harıl harıl okuldan çıkıp internet kafeci abilere 1 saatlik açtırıp içlerindeki apaçilik ruhunu ortaya çıkartacak araçlarını alıp doğan görünümlü şahinler yapmak için internet kafelere koşuyordu. Ben Most Wanted hariç diğer oyunlarını oynamadım ve hiçbir şey kaybetmediğimi düşünüyorum. NFS bu değildi çünkü!

• Underground 1 den aldığım zevki hiçbir yarış oyunundan almadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.