Şimdi Ara

Eski Model Araçların Km'leri Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günümüzde gerek ikinci el araç pazarları olsun, gerek internette olan satışlarda olsun gördüklerimi baz alarak yazıyorum.

Bugün 2-3 yaşındaki araçlar dahi 80-100 bin ve üstü km'lere kadar kullanılmış. 1 Yaşındaki araçlarda da görünüyor çok sık olmasa da.

Bu şartlarda 5 ve 10 yaşındaki araçların 150-200 bin km ve daha üstü olması lazım. Ancak 10-15 yaşındaki araçlara bile 80 bin km, 100 bin km yazanlar var. Hiç 10 yaşında bir araç 80-100 bin km'de olur mu? İstisnalar hariç ancak kaideyi bozmaz. (Genelinde bu tür km yazıyor) En az 250 bin km'ye kadar vardır..

İnsanlar psikolojik olarak 100 bin altında olan km'li araç aradığı için km'si 200 bin yazılan ancak temiz olan bir aracı bile seçeneklerinden çıkarıyor. Böyle bir takıntısı olanlara diyorum ki; Siz sanıyor musunuz ki gerçekten yazılan km değerlerinde bu araçlar? Şu an kullandığım aracı alırken dahi km'si 130 bin de idi. Ben bu km'ye bile güvenmedim. Yani daha fazladır ama düşürülmüştür diyerek aldım.

Böyle takıntısı olan bireylere naçizane tavsiyem, artık kendinizi kandırmayı bırakın.

• Biraz sıkıntılar olmuş galiba sitemkar olmuş ama malesef satılan araçlar gerçekten çoğunun km'si yüksek yada düşürülmüş oluyor artık düşük km'li araç bulmak çok zor ikinci el araba almak intihar gibi birşey.
  • genelde kilometreyle oynuyolar zaten, ayrıca insanlar artık her yere arabayla gidiyor. adam işe gitmek için bile araba alıyor. git toplu taşımayla kardeşim hem trafiğe hemde bütçene zarar. hele araba dizelse gez babam gez.
  • Yabancilar derki
    The best check must be checked check

Turkceye cevirirsek kontrol edilmis kontrol en iyi kontroldur

Yani
    İkinci araba alirken
    Yetkili servis
    Tuvturk
    Tramer
    Ve en az 2 ayri usta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen km olayi cok doğru olabiliyor bazende km defalarca dusuyo mesela ornek vereyim 2004 model poloyu 1 ay önce sattık ve arac orjinal 75.000 km idi daha once sattigimiz 2004 model w211 kasa mercedes e270 350.000 km idi takasa verdik daha sonra aracin internette galeri tarafindan satildigini gördüm km 180.000 km olmus arabayi geri geri kullanmislar km düşmüş ayni sekilde binamizda oturan bi polis memuru var 2010 caddy araci var ve arac 7.000 km sonuc olarak arabayi cok az kullanan kisilerde var

• bizim araç 98 model külometresi 225.000 de orcinal
  • 10-15 yaş arasındaki araçların %70 kmsi düşürülmüş.

Cidden az km yapanlar var ama istisnalar kaideyi bozmuyor işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracınızın km si ve modeli
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Araç babamdan bana geçti 94de sıfır olarak aldı göz bebegi gibi baktı yazdan yaza köye gitti geldi KM Orjnal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Biraz sıkıntılar olmuş galiba sitemkar olmuş ama malesef satılan araçlar gerçekten çoğunun km'si yüksek yada düşürülmüş oluyor artık düşük km'li araç bulmak çok zor ikinci el araba almak intihar gibi birşey.

Hayır sıkıntı filan yok aslında. İnsanların kendisini kandırarak yapılan alış verişlere hitaben yazıyorum. Yani 150 bin km dersen burun kıvırır. Gözünün önünde, "90 bin km'ye düşür" rahatlıyor her halde

quote:

Orijinalden alıntı: Pasha37

Araç babamdan bana geçti 94de sıfır olarak aldı göz bebegi gibi baktı yazdan yaza köye gitti geldi KM Orjnal.

İstisnalar kaideyi bozmaz demişim. Ayrıca ilk sahibiyiz demişsiniz. Olabilir yani orjinal. Modeli düşük ve düşük km'li araçlarda hint kumaşı gibi oluyor zaten fiyatı.

• quote:

Araç babamdan bana geçti 94de sıfır olarak aldı göz bebegi gibi baktı yazdan yaza köye gitti geldi KM Orjnal.

BENZİNİ İÇMİYOR MU ?
  • Eski araclarin kilometre sayaclari Ajda Pekkan gibi. Seneler gectikce daha da guzellesiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macemre -- 6 Şubat 2013; 1:20:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

quote:

BENZİNİ İÇMİYOR MU ?

Kışın dıbıne vuruyor yanlış hesaplamadıysam :)
  • En canlı gerçeğini yaşadık daha yeni eniştem 3. bir araba aldı genelde satmak için araba alıyor ve elinde patlıyor bir tane caddy almış 140 binde 2. caddy'si fiyat ucuz diye almış neyse ben 140 160 bin deki çoğu arabanın km oynandığını düşünüyorum sahibinden.com girdiğinizde eski arabaların %80 kısmının 140-160 bin arası çıkıyor 2 senelik arabaların 100 bin km oldu bir ülkede 7-8 senelik arabanın 140binde olması imkansız kaldı ki eniştem arabayı aldıktan sonra arabayı biraz inceledim km orjinal mi diye bakalım dedim baktım araba en son 210 bin km kaydolmuş bu km takıntısını üstümüzden atmamız gerek yoksa çok geçirirler bizlere 20bin tlye 200 bin km satıyor adam gerçek km diğer yanda 23bin 120 binde diye satıyor arabayı araba harbi ki 200bin kmde
  • ben 2 yıl önce kız gibi broadway gördüm. Adam kapalı garajda tutuyor ve temizliyor ama kullanmıyor. Kendisi kullanmayı sanırım bilmiyormuş. Ne adamlar var yaa yani fabrika lastikleri daha üstünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.PAŞALI

En canlı gerçeğini yaşadık daha yeni eniştem 3. bir araba aldı genelde satmak için araba alıyor ve elinde patlıyor bir tane caddy almış 140 binde 2. caddy'si fiyat ucuz diye almış neyse ben 140 160 bin deki çoğu arabanın km oynandığını düşünüyorum sahibinden.com girdiğinizde eski arabaların %80 kısmının 140-160 bin arası çıkıyor 2 senelik arabaların 100 bin km oldu bir ülkede 7-8 senelik arabanın 140binde olması imkansız kaldı ki eniştem arabayı aldıktan sonra arabayı biraz inceledim km orjinal mi diye bakalım dedim baktım araba en son 210 bin km kaydolmuş bu km takıntısını üstümüzden atmamız gerek yoksa çok geçirirler bizlere 20bin tlye 200 bin km satıyor adam gerçek km diğer yanda 23bin 120 binde diye satıyor arabayı araba harbi ki 200bin kmde

Bende bunu anlatıyorum zaten. Km'si gerçekten az olanlarda bundan istifade edip, "Az km yapmış" diye daha pahalıya koyuyorlar. Aslında bunlarda fitili ateşleyen tiplerden. İnsanın beynine işlemiş bir kere km olayı..

• Ben 2002 model Honda Civic aracı 2011 yılının sonunda 103.000km'de sattım.
    Pazara çektim satamadım Km orjinal mi ? diye soranlar oldu.
    2005 yılının başında 43.000km'de almıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

Ben 2002 model Honda Civic aracı 2011 yılının sonunda 103.000km'de sattım.

Tamamda bakın ben orada istisnalar olabilir illaki diyorum. Şaşırıyorum gerçekten, istisna ne demek arkadaşlar? Bende az kullanıyorum aracı olabilir yani. Sizin diliminizdeki kişiler çok azdır. Yani kıyas mı yapıyorsunuz, öyle bir şey yok mu demek istiyorsunuz anlamadım gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Tamamda bakın ben orada istisnalar olabilir illaki diyorum. Şaşırıyorum gerçekten, istisna ne demek arkadaşlar? Bende az kullanıyorum aracı olabilir yani. Sizin diliminizdeki kişiler çok azdır. Yani kıyas mı yapıyorsunuz, öyle bir şey yok mu demek istiyorsunuz anlamadım gitti

Maksat o istisnalardan biride benim demek

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Maksat o istisnalardan biride benim demek

• 99 model aracım 230.000 km'de.
    Ama ilanlara bakıyorum 99 civarı modeller genelde 140.000-160.000 km'de.

Çevremde arabalarını uzun yıllar kullanan arkadaşlarımın araçları 150.000-200.000 sınırına geldi.
    Ama ilanlarda aynı yaştaki arabaların çoğunluğu 80.000-100.000 bandında.

Arabaların gerçek km'lerini bilen yok.
    Kullananlar bile.

Bu yılarca 100.000 km psikolojik sınırı yüzünden oldu.
    Motorlar gelişti, sağlamlaştı. 300.000 km'leri sorunsuz yapar oldu.
    Ama insanımızda hala 100.000 psikolojik sınırı var.

artık muayenede km bilgileri kayıt altına alınıyor.
    Bu km düşürmeler de 3-5 yıla azalır.
    Bitmez demiyorum, azalır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.