Şimdi Ara

Eski işlemcim 2,7Ghz i3 işlemci 2,7 Ghz Fark Ne

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilmemek değil, sormamak ayıp demişler. Benim 2009 yılında aldığım Amd 2,7 çift çekirdek bir işlemcim var. Çok daha yeni i3 işlemcilere baktığımda onların da 2,6-2,9 Ghz olduklarını görüyorum. Hatta i5'lerde bile 2,9 Ghz görüyorum. Bunlar aynı hızda mı, teknolojisi mi farklı? Bi bilen cevap verirse çok memnun olurum.

• tabi mimari farki var arti i5'ler 4 cekirdek i3'lerde de cift cekirdek arti 2 sanal cekirdek 4 cekirdek gibi goruyor programlar.cekirdek gucu diye de bir sey var guncel i3 i5'lere bakiyorsan daha gucludur elindekinden.
  • Hızına bakarak işlemci alınmaz. Öyle olsaydı 9590 piyasanın en iyi işlemcisi olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam bende zaten, bilmediğimi yazıp, konuyla ilgili beni aydınlatır mısınız yazdım. Atarlı çıkış yapın diye yazmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fmeric

tamam bende zaten, bilmediğimi yazıp, konuyla ilgili beni aydınlatır mısınız yazdım. Atarlı çıkış yapın diye yazmadım.

Boşver dostm oluyo böyle şeyler :) olay mimaride mesela Pentium EE işlemci vardı 3.80ghz ama ondan sonra dual core 1.8ghz işlemci çıktı her alanda daha hızlıydı ondan çekirdek hızı mimarisi önbelleği vs derken aradaki farklar çoğalıyo herşey çekirdeklerde ne kadar kuvvetli olduguyla yapısıyla dizaynıyla alakalı... dedikleri gibi fx9590 5ghz olmasına rağmen i7 nin 3.8ghz lik çekirdeğine yetişemiyor... testlere sonuclara bakarak almak lazım bişey alıyorken ihtiyaca göre :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fmeric

tamam bende zaten, bilmediğimi yazıp, konuyla ilgili beni aydınlatır mısınız yazdım. Atarlı çıkış yapın diye yazmadım.

Ortada atarlanan kimse yok ?

Canınınmı sıkkın kardeş.
  • Cinayet 13 anlamışsın beni teşekkürler, eline koluna sağlık attığın cevap için. Aydınlatıcı oldu.

sevecen 69, canım sıkkın değil. sıkamazlar canımı kolay kolay, cesaret işi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pentium 4 2.0Ghz Overclock
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arasındaki fark nanomikron sayısı farkı ve önbellek farklılığı ^^
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.