Şimdi Ara

Eski eşim sık sık nafaka icra davası açıyor,mahkemeye gitmezsem ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski eşimden ayrıldık,ben 2. Evliliği yaptım bir sürü borç harc ettim
    ama eski eşim evlenmiyor,nafaka veremediğim için. "3 ayın nafakasını ödemedi" diye dava açıyor.
    2 kere gittim,ikisinde de "3 ay hapis" cezası yazdı hakim.
    Ben 3 ayın nafakasını ödeyip hapsi kaldırdım.

Uzatmadan sorayım;
    Bu duruşmalara gitmezsem ne oluyor?
    Yine de hapis cezası mı yazılıyor,yoksa ben olmadığım için mahkeme süreci uzuyor mu?

Sayın avukat abilerimden yol gösterici yorumlarını rica ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yokluğunda hapis cezasına hükmolunur
  • nafakanın düşürülmesi için dava aç
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selvetarm

nafakanın düşürülmesi için dava aç

1 kere nafakayı kaldırma davası açtım,200 tl de dosya masrafı verdim ama sonuç çıkmadı,çünkü karşı tarafın avukatı,ssk dökümümü hakime gösterdi.Asgari ücretle çalışıyorum da.

• Myhunter kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

• Myhunter kullanıcısına yanıt
    Davayı yeni evliliğinizin öncesinde mi açtınız yoksa sonrasında mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni evlilikten önce ayrıldık hocam

Ben son 3 ayın nafakasını vermediğim zaman,icraya şikayette bulunuyor ve hakim 3 aylık tazyik hapsi veriyor.

Nafakayı ödeyemeyince,2 ay önce,hakkımda arama kararı verilmiş,polis beni aradı da haberim oldu.

Bundan bir kaçış yolu yok mu?

• bir insana ömür boyu nafaka ödemek zulümdür. avrupa ülkelerinde dahi bu durum kalkmıştır. Erkeği sağmal inek gibi gören enbesil çok kadın var malesef. ömür boyu nafakanın tek istisnası kadının 45-50 yaşında boşanmış olmasıdır. genç yaşta boşanıp adamın parasını ömür boyu yemek hakkaniyete sığmaz. nafaka süreli olmalıdır.

malesef nafaka borcu ödenmediği sürece mahkemeye gitsen de gitmesen de ceza çıkar. nafakayı ödediğini ispatlayamadığın sürece ceza alman kaçınılmazdır.
  • Çok haklısın hocam

Malesef 30 senedir böyle lanet bir zulüm var.

Daha önce boşanmalarfa 2 sene nafaka ödenir,sonra herkes kendi yoluna gidermiş.

1987 yılında hangi kafayla ömürboyu nafaka çıkarmışlar,anlaşılır gibi değil..

Her gün erkek eliyle, cinnet ve cinayet haberlerini görüyoruz.Adama icra,hapis,haciz cezaları yağıyor.Adam da sinirlenip cinayet işliyor.Bir sürü insan öldü ve aile yıkıldı

Bunların sebebi işte böyle adaletsiz ve anlamsız kanunlarımız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Myhunter

Çok haklısın hocam

Her gün erkek eliyle, cinnet ve cinayet haberlerini görüyoruz.Adama icra,hapis,haciz cezaları yağıyor.Adam da sinirlenip cinayet işliyor.Bir sürü insan öldü ve aile yıkıldı

Bu düşünceye göre hukuk kalksın, hiç bir tedbir alınmasın sonra cinayet oluyor.

Bu kadar zorlama bir bakış açısı doğru değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • süresiz nafaka konusu bizde de tartışmalı bir konu zaten. Ben bulunduğum hukuki mecralarda nafaka süresinin evlilik süresine eşit olması gerektiği yönünde fikir beyan ediyorum ama birileri dikkate alır mı bilmiyorum. zira 3 ay evli kalıp 48 sene nafaka ödemek durumunda kalanlar var. nafaka alan taraf evlenirse ne âlâ ama evlilik olmazsa ve sigortalı bir işe giriş olmazsa devam eden bir süreç yaşanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnan mersedes

quote:

Orijinalden alıntı: Myhunter

Çok haklısın hocam

Bu düşünceye göre hukuk kalksın, hiç bir tedbir alınmasın sonra cinayet oluyor.

Bu kadar zorlama bir bakış açısı doğru değildir.

Zorlama değil yahu,gerçeklerden bahsediyorum.
    Siz biraz kadın ve aile cinayetlerini konu alan haberleri analiz edin anlarsınız.
    Süresiz nafaka denen kanun ve adalet dışı,mantık ve vicdan dışı bir uygulama var,
    Bir kadınla 3-5 sene evli kalıp,boşanınca erkeğe ömürboyu nafaka ödetmenin haklı olduğunu kimse söylemez/söyleyemez.
    Çocuğuma ömür boyu bakarım,zoruma gitmez ama benden ayrılmış kadına hangi mantıkla ömürboyu bakacam? Açıklar msn bana?
    İslamda bile çocuk yoksa nafaka süresi 4 aydır,sonra herkes kendi yoluna.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.