Şimdi Ara

Mahkemeye gitmesem ne olur ? AVUKATLAR GELİN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
42.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. ekim ayında bi adamla kavga etmiştim. o anlık sinirle şikayetçi olmuştum. Çünkü doku zedelenmesi olmuştu. martın 7 sinde mahkeme var ben bu mahkemeye gitmesem ne olur ? olay çok basit abartılcak bişeyi yok. Esas danısmak istediğim açıktan işletme okuyorum. Tekrar ygsye hazırlandım. Deneme sınavlarında 350 ye yakın puan alıyorum. Muhtemelen astsubaylıgı tutturucam. Eğer ben bu mahkemeye gitmezsem astsubaylıgı tutturdugumda arşiv ( adli sicil ) araştırmasında önüme engel olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BT_Ismail -- 5 Mart 2013; 1:57:21 >

• up beyler up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: BT_Ismail

up beyler up up
    Avukat degılım ama mahkemeye gıt sıkayetcı degılım de dava dussun gıtmezsen hakım zorla da getırtebılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdr92

Avukat degılım ama mahkemeye gıt sıkayetcı degılım de dava dussun gıtmezsen hakım zorla da getırtebılır.

gitmezsem düşmezmi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: srdr92

gitmezsem düşmezmi ?

Alıntıları Göster
    Mahkeme çağırınca gitmemek olmaz, 2. duruşmaya polis zoruyla götürürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferther

Mahkeme çağırınca gitmemek olmaz, 2. duruşmaya polis zoruyla götürürler.

gitmicem yarın ne olcak bakalım ? önüme engel olurmu askeri okullarda?
  • Polis eşliğinde zorla getirtilirsin.

Not:sadece ilk duruşmaya gitmen yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görkem Y. -- 6 Mart 2013; 21:39:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne zaman askere giderim???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Görkem Y.

Polis eşliğinde zorla getirtilirsin.

iyide davacı olan benım ama ? dava düşmezmi belli bi süre sonra
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Görkem Y.

Polis eşliğinde zorla getirtilirsin.

iyide davacı olan benım ama ? dava düşmezmi belli bi süre sonra

Alıntıları Göster
    Mahkemedeki davalar çocuk oyuncağı değilki kardeşim gitmeyince dava düşsün o olsun bu olsun beş kuruşumu gasp etti diyip dava açsanda o dava yürür. Yani kısacası gitmen gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanboz

Mahkemedeki davalar çocuk oyuncağı değilki kardeşim gitmeyince dava düşsün o olsun bu olsun beş kuruşumu gasp etti diyip dava açsanda o dava yürür. Yani kısacası gitmen gerekiyor

Alıntıları Göster
    Gitmezsen dava düşer yada avuakt tut o gitsin.(makul bir fiyata anlaşabiliriz)
    HUMK Madde 150 bend 2
    Usulüne uygun şekilde davet edilmiş olan taraflardan biri duruşmaya gelir, diğeri gelmezse, gelen tarafın talebi üzerine, yargılamaya gelmeyen tarafın yokluğunda devam edilir veya dosya işlemden kaldırılır. Geçerli bir özrü olmaksızın duruşmaya gelmeyen taraf, yokluğunda yapılan işlemlere itiraz edemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

Gitmezsen dava düşer yada avuakt tut o gitsin.(makul bir fiyata anlaşabiliriz)
    HUMK Madde 150 bend 2
    Usulüne uygun şekilde davet edilmiş olan taraflardan biri duruşmaya gelir, diğeri gelmezse, gelen tarafın talebi üzerine, yargılamaya gelmeyen tarafın yokluğunda devam edilir veya dosya işlemden kaldırılır. Geçerli bir özrü olmaksızın duruşmaya gelmeyen taraf, yokluğunda yapılan işlemlere itiraz edemez.

Alıntıları Göster
    yarım doktor candan yarım imam dinden eder

• quote:

Bu konuyu yorum yazacaktım ancak mesajımı editlemeden ban yedim.Evet yanlış yorum yapmışım dalgınlığıma geldiği için,dava düşmez kamu davası olduğu için ancak davalı beraat eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

quote:

Bu konuyu yorum yazacaktım ancak mesajımı editlemeden ban yedim.Evet yanlış yorum yapmışım dalgınlığıma geldiği için,dava düşmez kamu davası olduğu için ancak davalı beraat eder.

Alıntıları Göster
    Avukatların sana bilgi vermesi lazım. Eğer davayı sen açtıysan ilk davaya gidicen adalet felan nerde ise zaten hem hakime olay ne ise ayrıntılı anlatıcan avukatlarda anlatıcak sonrasında ise hakim sana bundan sonra gel / gelmene gerek yok gibi bilgileri verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnLord

Avukatların sana bilgi vermesi lazım. Eğer davayı sen açtıysan ilk davaya gidicen adalet felan nerde ise zaten hem hakime olay ne ise ayrıntılı anlatıcan avukatlarda anlatıcak sonrasında ise hakim sana bundan sonra gel / gelmene gerek yok gibi bilgileri verir.

Alıntıları Göster
    Amele midir nedir,gitmezsem dava düşmez mi dyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Alıntıları Göster
    Üstteki arkadaş @JohnLord avukat olduğuna eminmisin? HUMK yürürlükten kalktı, ayrıca olay CMK ile ilgili. Duruşmaya gitmezsen davaya devam olunur. Savcının yetkisindedir, ama şikayetini gidip geri çekersen dava düşer. Yani gitmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Alıntıları Göster
    Müşteki isen ve takip etmezsen dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilir. Olacağı bu.

Davalının davayı takip etme zorunluluğu yoktur sadece. Yokluğunda karar verilebilir. Ancak davacı duruşmasına gelmiyorsa, dosya işlemden kaldırılır ve düşer. Sonra yenileyip de 1 defadan fazla takipsiz bırakırsan dava açılmamış sayılır. Ve bütün talepler son bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 23 Mart 2013; 17:07:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

Müşteki isen ve takip etmezsen dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilir. Olacağı bu.

Davalının davayı takip etme zorunluluğu yoktur sadece. Yokluğunda karar verilebilir. Ancak davacı duruşmasına gelmiyorsa, dosya işlemden kaldırılır ve düşer. Sonra yenileyip de 1 defadan fazla takipsiz bırakırsan dava açılmamış sayılır. Ve bütün talepler son bulur.

Bu kamu davası.

CMK Madde 235 - (1) Mağdur, şikâyetçi veya vekilinin, dilekçelerinde veya tutanağa geçirilmiş olan beyanlarında belirttikleri adresleri tebligata esas alınır.
    (2) Bu adrese çıkartılan çağrıya rağmen gelmeyen kimseye yeniden tebligatta bulunulmaz.

CMK 146/7 - Müştekinin ifadesi maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için gerekiyorsa müşteki hakkında da zorla getirme kararı verilebilir.

Hakim dinlemek isterse zorla getirir. Yoksa iddianameyi savcı hazırlamıştır ve onun davasıdır artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deep Rex

quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

Bu kamu davası.

CMK Madde 235 - (1) Mağdur, şikâyetçi veya vekilinin, dilekçelerinde veya tutanağa geçirilmiş olan beyanlarında belirttikleri adresleri tebligata esas alınır.
    (2) Bu adrese çıkartılan çağrıya rağmen gelmeyen kimseye yeniden tebligatta bulunulmaz.

CMK 146/7 - Müştekinin ifadesi maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için gerekiyorsa müşteki hakkında da zorla getirme kararı verilebilir.

Hakim dinlemek isterse zorla getirir. Yoksa iddianameyi savcı hazırlamıştır ve onun davasıdır artık.

Alıntıları Göster
    hocam noldu gittiniz mi mahkemeye

• quote:

Orijinalden alıntı: STAN-erdem

Alıntıları Göster
    Gitmezsen polis zoruyla götürülürsün. Ben geçen senelerde bir telefon çaldırdım. Sonra kasko için karakola gidip tutanak tutturup şikayetçi olduğumu belirtmiştim. Yüce Türk Adaleti (!) ve polisi adamı yakalamış. Mahkemeye çıkarmış ancak ilk iki celseye ben gitmemişim. Tebligat bana ulaşmamıştı çünkü. Bir gün Gaziemir Polis karakolundan arandım, polis nezaretinde mahkemeye götürüldüm

• quote:

Orijinalden alıntı: STAN-erdem

o nasıl bir imzadır öyle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.