Şimdi Ara

Eski Bilgisayarıma Upgrade Yapmak İstiyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba elimde eski bir sistem var ben buna geçen yıl ufak ufak upgrade yaptım daha fazla ne yapabilirim sizden yardım istiyorum şimdiden teşekkürler.

Anakart:GA-G41M-ES2L
    İşlemci: Xeon x5460
    Ram: DDR2 4gb
    Hdd:320gb
    SSD: 120gb
    Ekran kartı: Asus R7 240
    Güç Kaynağı: 350watt

Yardımlarınız bekliyorum. :)

• Eğer anakartta 4 Ram slotu varsa 8 gb DDR2 800'e upgrade edebilirsin. 2 Ram slotu varsa da olabilir aslında ama 4gb DDR2 bulmak çok zor, var olanlar da sadece AMD uyumlu oluyor genellikle. Onun dışında henüz yapmadıysan ortalama bir işlemci soğutucu alıp (Hyper 212 vb) işlemcini olabildiği kadar overclocklamanı tavsiye ederim. Bunların dışında ekran kartı da şart, elinde olan R7 240'ı forumdan veya sahibinden'den 100-120 TL bandında satıp yine buralarda 200-250 TL arası R7 260x kovalaman hem ideal hem hesaplı olacaktır. Ha şunu da söylemeden geçmemek lazım hem OC yapıp hem de ekran kartı upgrade edeceksen 350watt isimsiz güç kaynağı seni kurtarmaz, yine forumun ikinci el kısmından uygun fiyata bir 80+ bronze 500 watt veya üstü güç kaynağı alman iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Anakartta 2 ram slotu var malesef ddr2 4gb tek slot ram yok dediğin gibi ama amd için yazanlardan bir tane alıp denemek istiyorum.Belki çalıştırır. Anakartım 8gb destekliyor çünkü. Soğutucum iyi ama anakarta oc yapmama izin vermiyor sanırım en fazla 3.19 yapabildim yada güç kaynağım yüzünden daha fazla hış aşırtma yapamıyorum. Ekran kartına gelince 750ti yada 1030 alsam yeterli performans alır mıyım?
    Yorumun için teşekkür ederim hocam :)

Orijinalden alıntı: devalionsa

Anakartta 2 ram slotu var malesef ddr2 4gb tek slot ram yok dediğin gibi ama amd için yazanlardan bir tane alıp denemek istiyorum.Belki çalıştırır. Anakartım 8gb destekliyor çünkü. Soğutucum iyi ama anakarta oc yapmama izin vermiyor sanırım en fazla 3.19 yapabildim yada güç kaynağım yüzünden daha fazla hış aşırtma yapamıyorum. Ekran kartına gelince 750ti yada 1030 alsam yeterli performans alır mıyım?
    Yorumun için teşekkür ederim hocam :)

1030 alma yav 1080p için yeterli olmuyor oyunlarda. 750ti daha güçlü .hd 7850 seviyesinde bir karttı galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Pc'mi upgrade etmek istiyorum
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • devalionsa D kullanıcısına yanıt
    Eğer voltaj arttırdığında stabilite sorunu yaşıyorsan güç kaynağındandır tahmini. Ram konusuna gelince valla ben G45 chipsette çalıştırmayı başaramamıştım ancak istersen dene, Sahibinden'e baktığımda 4gb ddr2 görüyorum birkaç tane ama miktar az olduğundan fiyatlar saçma biraz. 260x'i tavsiye etmemin nedeni ikinci ellerinin 250 TL bandında mevcut olup 750ti performansı vermesiydi. 750ti'ın avantajı dadaha az güç çekmesi ama 300 altında satılmıyor forumda genellikle. Ancak olay tamamen senin tercihlerine ve bütçene kalmış.

12 senelik pc yenileme vakti çokan geldide geçiyor

Xbox One GT:xXxRaZoRxXx1 İphone SE 2020 64GB Xbox Series S 2 TB 2 MSI B450-A PRO MAX RYZEN 5 5600 MAX 4.65 ghz 16GB DDR4 2400MHZ RAM WD BLUE 250GB SSD 1TB M2 SSD PATRİOT JAMES DONKEY 120GB SSD 500GB HDD RTX 4070 12G WİN 11 64 AOC 75 HZ 1 MS

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
    RYZEN İŞLEMCİ OC YARDIMLAŞMA- 10.NESİL İNTEL İŞLEMCİ FİYATLARI- SİSTEM TOPLANIRKEN YAPILAN HATALAR- MARKALAR B550 DE BOMBAYI BIRAKTI- PC UPGRADE
  • Ram o.c ve e.karti takviyesi yapabilirsin daha otesi olmaz

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.