Şimdi Ara

Eşcinsellik, Ensest ve Ahlak üzerine (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
4
Favori
6.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öyle deme .devletimizin resmi cinsel ilişki biçimi belirlenmişti geçtiğimiz aylarda.bizim asıl sorunumuz yaptığımız işi böbürlenerek başkalarına anlatmak.durum bu olunca insanalr arasında yozlaşma başlıyor.zira 3-5 kişi bir aray geldiğinde futbol-siyaset-cinsellikten öteye geçmiyor konular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dahi Hazretleri

Bırakın hocam Allahaşkına.Bende şuan kuzenimle sözlüyüm ve muhtemelen evleneceğiz.Çocuk yapacağız diye bir şart yok.Olsa bile çocuk %100 engelli olacak diye birşey yok.Bu tür problemler anne karnında bile tespit edilebiliyor,çocuk ömür boyun onu çekeceğine aldırılması daha iyi.

engelli sadece dis gorunusle sinirli degil ki. Ailenin genlerinde olan bir hastalik çocuk saglam dogsa bile ilerde onun hayatini zehir edebilir. akdeniz anemisi,seker hastaligi,bir suru imminute ile ilgili hastaliklar var. Vucudun dirençsiz olmasi var? Akraba evliliginden dogan çocuklarin zeka sorunlari,anlama kabiliyetleri. yani o kadar çok sorun olabilir ki. Bence kuzenle evlenmek çok tehlikeli bir durum. Birde bazen yuz yillardir akraba evliligi yapan insanlar ise bence cinayet islemek gibi bir sey. Sonuçlar çok vahim. Resmen ilk insana donus gibi vakalar var. Hayir birde insan utanir ya. Neredeyse kardesin olacak kisiyle kari koca olmak. Valla insanin midesi bile kaldirmaz

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Eşcinsellik geçmişte yasak ve anormal olarak görülüyordu ama bilim insanların genlerinde olabileceğini doğada eşcinsellik olduğunu söylüyor.Geçmişteki birçok tabulaştırılmış şeyde artık yıkıldı özgür bir dünyaya doğru gittikçe dogmalar yıkılacaktır ama ensest daha farklı bir konu
  • Periah P kullanıcısına yanıt
    şimdi eğer sen en temeli sorgularsan ahlakında genel ahlak kurallarıyla oluşutuğunu kabullenmek zorundasın..yani ahlak dediğin şey aslında toplumun ahlak felsefesinden gelen etik anlayışının çogunluga vurumudur...doğal olarak herkezin bir ahlak anlayışı vardır ve bu ahlak anlayısı hiç bir kimse tarafından sorgulanamaz.. albert camus ( var oluşcu felseye göre) araba kitabında kahmanın annesinin ölümüne ve bir kişiyi öldürdüğü halde üzülmediği için suçlu bulunmasını yanlış olarak yorumlar..dediğin gibi herkezin bir ahlak felsefesi vardır (cümlenden ataist olduğunu çıkarıyorum) ve empati yapacak olursam hz muhammedin kendi ahlak kuralı oldugunu soyleyıp bunu dıne yansıttıgını onermen normal geldi..(ataist olman bnei ilgilendirmez ) ...fakat saygı beklerken saygı duymuyosun bilmiyorum acaba farkındamısın ...yine empatiyle devam ediyorum hz muhammedin kendi ahlakıyla dini oluşturdugunu düşünsek bile türkiyede bu dine inanan milyonca insan var ve bu dinin en önemli kurallı 1)allaha şirk koşmamak 2) kul hakkı yememek 3) zina yapmamak ... gibi oluşur...benim anlayamadıgım olaysa şu ön yargılı bir şekilde varoluşssal felsefeyle (ki buda ataizmi doğurur) yaklaşan bir eşcinsele ben müslüman olarak saygı duyarım ..çünkü yine empati yapacak olursam benim tabularıma uymak zorunda değildir..fakat islama inanan biri zinanın haram oldugunu ve en buyuk gunahlardan bırı oldugunu bılıyorsa ve eşcinsel deneyim yaşamadan gay veya lezbiyen olarak kendını tanımlaması mumkun değilse ve üstelikte müslüman insanlardan da bu sebeple saygı bekliyorsa işte kapı orada..bu dediklerimin hepsi ensest ve hetero homo cinsel ilişkileri için geçerli..kısaca islama inanan biri escinsel olsun olmasın farketmez zina yapıyorsa saygıyı bekleme lutfu yoktur benım gozumde çünkü inancına ıhanet etmiştir..(tabi bu durum allahla kendı arasında olan bir şey) fakat benden saygı kesinlikle göremezler..tanıdıgımbir çok lgbt bireyde bu yöndeler ne kadarda iyi insan olsalarda senin değişinle benim tabumu horgörüp benden saygı beklemesin...kısaca müslüman oldugunu belırtıp aynı zamanda lgbt olan her kişi oksijen israfıdır saygıyıda hakketmez cunku islamı yanlıs yasamıs ve yanlıs yasayan kısıdır...hoş görü gösterilir ama saygı kesinlikle...

ensest ilişki ise yine dediklerimden tahmin edeceğin üzere bu kişilerde oksijen israfıdır aynı mantıkla düşünecek olursak...şimdi ben bir ironı yapacağım daha cabuk kavraman için..eşcinsellik bütün doğada bulunuyorda hetoroluk hiç bir doğada bulunmuyor mu..biolojik olarak aynı türden gelmeyen dna kromozom sayıları eşit olmayan her canlı kendi aralarında cinsel ayrım kategorilerine ayrılamazlar cunku aynı cınsten degıldırler...evrimde maymundan geldiğimizi kabul ediyorsan neden maymunlarda eşcinsselliğin olmadığını kabullenmiyorsun?veya neden farklı iki cinsin mesela insanla hayvanın cinsel yönelimi olabileceğini kabullenmiyosunuz? düşüncenize göre bunlarda olmalı değilmi hatta bkeleyin ismini ben koyuyorum inshaysexual ..ne güzel oldu değil mi?yaptığınız genel ahlak fesefesine süper oturdu bence..

saygı beklerken ınsanların dını ınancına kendı yorumun uzerıne camur atmaya calısman ve bunuda alim (profösörlük seviyesinde fıkıh tıp matematık fizik kimya astroloji arapça farsca bilen kişi kelam sahibi) biri gibi konuşarak yapman çok saygılı bir davranış galiba...

her neyse bana göre isteyen istediğini yapabilir lgbt olabılır enset ilişkiler kurabilir hayvanlara hata damacanaya tecavuz edebılır fakat burda ınsanların aklı ve ınancıyla dalga geçer gibi kendi göreceli kabullerini üreterek çoğunluğun inancına ve bu cogunluktakı duzgun yasayan az kesime aptal saygısız hoşgörüsüz damgası yapıştırması ve ardından saygı beklemesi komik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masa70 -- 24 Ekim 2015; 8:29:12 >

• masa70 M kullanıcısına yanıt
    Saygi duymadiginizi biliyorum zaten. Ama tersine sizde saygi bekliyorsunuz. Kimse saygi adi altinda bazi konulari bu insanlara dayatamaz.

Zaten kurdugun dusunce yanlis. Zinadan bahsediyorsun ama escinsellerin zina yapmasindan baska bir yol mu var bu ulkede ? Bu insanlarin evlenebilmesi gibi bir secenek mi varda bu insanlarin zina yapmasini kiniyorsun. Kisacasi hem caresizlige mahkum edip hemde niye zina yapiyorsun demek acik acik iki yuzluluk.

Ayrica ahlaki yapidan bahsediyorsak Hz. Muhammed'in kendi ahlaki yapisida zaten sorunlu durumda. Ornegin Hz. Muhammed 50 yasini astiktan sonra kendi torunu olacak yastan kucuk bir kizla 9 yasindaki kizla evlenip bu kizla cinsellik yasiyorsa bu ahlaki yapida sorun vardir. Bunun gibi pek cok mesele var. Islam adi altinda dayattiginiz ahlak gorusunun her zaman olumlu yanlarini gosteriyorsunuz. Ama bu dayattiginiz ahlakin nahos bolumlerini sanki bilmiyorsunuz ?

Benim escinsellik konusunda kisisel dusuncem psikologlar , psikiyatristler ve aile bir kisinin escinsel olmamasi yonunde cabalamadir. Yani bir kimlik bunalimi ise bu engellenmelidir. Ama herseye ragmen bu birey escinsel ise ve bu degistirilemiyorsa bu kisilerinde yasam haklarina saygi duyulmak zorundadir. Bu insanlari ne yapacagiz oldurelim mi ? Cehennemde yanacaksiniz diye iskence mi yapalim ?

Kisacasi karmasik konular bunlar su an icin kafami tam olarak yoplayamadigim icin derinlestiremiyorum. Ama escinsellik ile ensestin ayni seyler oldugunu dusunmuyorum. Farkli durumlar. Ensest islamiyette belli oranda makbul iken ki bu saglik acisindan zararlidir , escinselligi bu kadar rahat mahkum etmenizi anlamiyorum.

Son olarak musluman olmayan herkesi ateist olarak yaftalamaniz dogru degil. Bu konuda kesin bir yargiya varmadim sadece donem donem degisen goruslerim var duygusal olarak , mantik cercevesinde ne oldugunu biliyor olsam bile. Ve kusura bakmayin ama islamiyet ve Hz. Muhammed sadece iyi yonleri konusulan ama var olan kotu , nahos , sorunlu kisimlari bilmezlikten gelinen yapilar. Ozellikle peygamberin yasaminda ahlaken aciklamakta oldukca zorlanacaginiz ve kendi zevkleri icin yapilmis gibi gorunen cok ciddi olaylar var. Nesnel olarak baktigimda bu hareketler islamin gercek olmadigi konusunda beni guclu bir sekilde ikna etti.

Ayrica buyuk olasilik bir yerden kopyala yapistir yapmissin. O bahsettigin kitabin adi araba falan degil Yabancı kitabindan bahsetmissin. Camus'a girmek istemiyorum konumuz bu degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Ekim 2015; 9:28:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

quote:

Orijinalden alıntı: Gökbilge

quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Evet ilk insanlarin konusamadigini okumustum. Diller ilk insandan binlerce yil sonra olusuyor. Ilk insanlar sadece kaba sesler cikariyorlardi. Dil dedigimiz sistemin olusumu icin epeyce bir zaman gecmesi gerekti.

Bende okuduğumu hatırlıyorum. Hatta sonradan neandertal(yazımı yanlış olabilir) di galiba ses tellerini titreştirebilen yapıya sahipmiş gibi şeyler de söylendi. Benim demek istediğim bunlar kanıtlı şeyler değil. Mesela dünya güneş sistemi içinde. Bilimsel olarak bu bilgiyle ilk insanların konuşup konuşamadığı bilgisinin doğruluk derecesi farklı. İlk insanın/ların konuşamadığı ise kesin doğru olmayan bilgi. Yani tersi de olabilir.

Lokomatif Portakal Semavi dinleri doğru kabul edersek ilk insan konuşabiliyordu ve zeka yapısı bizimle aynı idi. Yine semavi dinleri kabul ettiğimizde ilk din Tanrı'dan Hz.Adem'e gelen ilk hâk din. Ve tüm kurallar ilk insanla birlikte belirlendi. İnsanoğluna iyi ve kötünün tanımı yapıldı. Semavi dinleri kabul etmezsek farklı yorumlar yapılabilir.

Ama yukarıda belirttiğim gibi bu bilgiler bilimsel olarak %100 doğru bilgiler değil. Belirli bulgular üzerinden yapılan tahminler. Ve bunları kesin doğru kabul edip yorum yapmak yanlış.

Bu bilgiler şu anda bilimsel olarak kesin bilgiler. Semavi dinleri kabul etsek bile Ademin konuşma yazma vs bilen akıllı bir canlı olduğu fikri tamamen çürümüş gitmiş durumda. Biz Sümerlerden önce yazının olmadığını biliyoruz. Bundan önce yazılı kaynak bırakılmamış olması yazının olmadığı anlamına gelir. Bu demektir ki Sümerlere kadar kimse yazı yazmayı akıl edememiş. Yazıyı çıkaran sebepler bir nevi zorunluluktur. Peki bir düşünelim, mağara duvarına resim çizmekle uğraşmak yerine olayları yazarak anlatmak çok daha basit ve az zaman harcayan bir iş olmaz mıydı? İlk insanlar şu anki insanlar kadar zekiyse ve konuşadabiliyolarsa, Sümerlere kadar 10 bin kere yazıyı bulurlardı. Bu çok bariz ortada olan bir şey açıkçası. İnsan 200-500 bin arası bir süre önce ortaya çıkmıştır bildiğim kadarıyla.(öncesi evrimsel süreçleri bir kenara bırakalım) Hadi biz buna 200 bin diyelim. Aynı akla sahibiz. Konuşmayı biliyoruz. Daha doğrusu Adem biliyor. Dünyada 200 bin yıl önce diyelim ki sadece Adem ve Havva var. Üreyip önemsencek miktarda nüfusa sahip olmaları ne kadar sürmüştür? Diyelim 100 bin yıl sürdü. 100 bin yılda önemsencek bir insan nüfusu oluştu. 100 bin yıldır konuşmayı biliyolar ve şu anki kadar zekiler. Zeki olmalarına rağmen medeniyet kuramadıklarını düşünelim. Hala mağaralarda yaşayıp avcılık toplayıcılık yapıyolar. Birbirleriyle konuşabilmelerine rağmen mağara duvarlarına resim çizme gereksinimi duyuyolar ve bu resimler 3 yaşında çocuk zekasının çizdiği resimler. Ama önemsemeyelim. Sümerler yazıyı m.ö 3500 de bulmuş. Gugılladım yani yanlış olabilir ama o civarlarda olacağı kesin. Biz yuvarlayalım 5000 diyelim. 95 bin yıl boyunca insanlar hiçbir şekilde yazı yazma ihtiyacı duymamış. Konuşabiliyorlar ve bir dilleri var. Ama buna rağmen ihtiyaç duymamışlar. Halbuki mağara duvarına resim çizmektense yazı yazmak çok daha verimli, az zaman alan kolay bir iş olacaktı. Ama gene de ihtiyaç duymamışlar. Yerleşik hayata M.Ö 10 bin yılında geçildi diyelim. Yine 5 bin yıl boyunca hiçbir kimse bir yazı yazma gereği duymamış. Bütün bunları nereden biliyoruz. Hiçbir arkeolojik bulgu yok çünkü. Bulmamışızdır belki vardır. İnanılmaz düşük bir ihtimal.
    Vikipedi modern insanı 50 bin yıl önceye götürmüş. Ama modern insanı alamayız çünkü semavi dinlere göre ilk insan da moderndi. O yüzden direkt ırk olarak insanın ilk çıkışını ele almamız gerekir.
    Yani bu ne kadar mantıklı? Ne kadar bilimsel? Bütün bir insanlık konuşabilmesine ve zeki olmasına rağmen 100 bin yıl boyunca yazı yazmayı akıllarına getirmiyolar. Ya da getiremiyolar çünkü konuşamıyolar.

Bu sadece bilimsel veriler ışığında mantık yürütme. Belki bu konuyu bilen, tarihçi olan, arkeolog olan, antropolog falan olan biri çok daha bilimsel ve iyi bir açıklama yapar.
    Burda anlatmak istediğim şudur. Semavi dinler Adem konuşma yazma biliyodu diyorsa hatalıdır. Bu kadar basit. Ne yazık ki dini reddetme şansımız varken bilimi reddetme şansımız yok.

Bunlar %100 doğru bilgiler değil demek hatalıdır. Bu bilgilerin hepsi %100 doğrudur. Bu bilgiler daha geriye gidebilir ama daha erkene alınamaz. İnsanlığın ilk ortaya çıkışı daha geri gider ama daha erkene alınamaz. Ha yazının bulunuşuda daha geriye gidebilir. Ama geri gitmediği sürece bu en doğru bilgidir, en güvenilir bilgidir. Zaten çokta geriye gidemeyecektir.

Kusura bakma ama Baştan aşagi zirva bi yorum olmuş. Sümerlerden önce yazi bulamadik diye yazi yok mu oluyor yani. Sümerler tarihin ancak görünen yüzü :! Ayrica resimlerin kaliteli olup olmamasi çok önemli değil. Kaç tane ressam vardi ki o toplumlarda kaç tane usta vardi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bansai!

quote:

quote:

quote:

Evet ilk insanlarin konusamadigini okumustum. Diller ilk insandan binlerce yil sonra olusuyor. Ilk insanlar sadece kaba sesler cikariyorlardi. Dil dedigimiz sistemin olusumu icin epeyce bir zaman gecmesi gerekti.

Bende okuduğumu hatırlıyorum. Hatta sonradan neandertal(yazımı yanlış olabilir) di galiba ses tellerini titreştirebilen yapıya sahipmiş gibi şeyler de söylendi. Benim demek istediğim bunlar kanıtlı şeyler değil. Mesela dünya güneş sistemi içinde. Bilimsel olarak bu bilgiyle ilk insanların konuşup konuşamadığı bilgisinin doğruluk derecesi farklı. İlk insanın/ların konuşamadığı ise kesin doğru olmayan bilgi. Yani tersi de olabilir.

Lokomatif Portakal Semavi dinleri doğru kabul edersek ilk insan konuşabiliyordu ve zeka yapısı bizimle aynı idi. Yine semavi dinleri kabul ettiğimizde ilk din Tanrı'dan Hz.Adem'e gelen ilk hâk din. Ve tüm kurallar ilk insanla birlikte belirlendi. İnsanoğluna iyi ve kötünün tanımı yapıldı. Semavi dinleri kabul etmezsek farklı yorumlar yapılabilir.

Ama yukarıda belirttiğim gibi bu bilgiler bilimsel olarak %100 doğru bilgiler değil. Belirli bulgular üzerinden yapılan tahminler. Ve bunları kesin doğru kabul edip yorum yapmak yanlış.

Bu bilgiler şu anda bilimsel olarak kesin bilgiler. Semavi dinleri kabul etsek bile Ademin konuşma yazma vs bilen akıllı bir canlı olduğu fikri tamamen çürümüş gitmiş durumda. Biz Sümerlerden önce yazının olmadığını biliyoruz. Bundan önce yazılı kaynak bırakılmamış olması yazının olmadığı anlamına gelir. Bu demektir ki Sümerlere kadar kimse yazı yazmayı akıl edememiş. Yazıyı çıkaran sebepler bir nevi zorunluluktur. Peki bir düşünelim, mağara duvarına resim çizmekle uğraşmak yerine olayları yazarak anlatmak çok daha basit ve az zaman harcayan bir iş olmaz mıydı? İlk insanlar şu anki insanlar kadar zekiyse ve konuşadabiliyolarsa, Sümerlere kadar 10 bin kere yazıyı bulurlardı. Bu çok bariz ortada olan bir şey açıkçası. İnsan 200-500 bin arası bir süre önce ortaya çıkmıştır bildiğim kadarıyla.(öncesi evrimsel süreçleri bir kenara bırakalım) Hadi biz buna 200 bin diyelim. Aynı akla sahibiz. Konuşmayı biliyoruz. Daha doğrusu Adem biliyor. Dünyada 200 bin yıl önce diyelim ki sadece Adem ve Havva var. Üreyip önemsencek miktarda nüfusa sahip olmaları ne kadar sürmüştür? Diyelim 100 bin yıl sürdü. 100 bin yılda önemsencek bir insan nüfusu oluştu. 100 bin yıldır konuşmayı biliyolar ve şu anki kadar zekiler. Zeki olmalarına rağmen medeniyet kuramadıklarını düşünelim. Hala mağaralarda yaşayıp avcılık toplayıcılık yapıyolar. Birbirleriyle konuşabilmelerine rağmen mağara duvarlarına resim çizme gereksinimi duyuyolar ve bu resimler 3 yaşında çocuk zekasının çizdiği resimler. Ama önemsemeyelim. Sümerler yazıyı m.ö 3500 de bulmuş. Gugılladım yani yanlış olabilir ama o civarlarda olacağı kesin. Biz yuvarlayalım 5000 diyelim. 95 bin yıl boyunca insanlar hiçbir şekilde yazı yazma ihtiyacı duymamış. Konuşabiliyorlar ve bir dilleri var. Ama buna rağmen ihtiyaç duymamışlar. Halbuki mağara duvarına resim çizmektense yazı yazmak çok daha verimli, az zaman alan kolay bir iş olacaktı. Ama gene de ihtiyaç duymamışlar. Yerleşik hayata M.Ö 10 bin yılında geçildi diyelim. Yine 5 bin yıl boyunca hiçbir kimse bir yazı yazma gereği duymamış. Bütün bunları nereden biliyoruz. Hiçbir arkeolojik bulgu yok çünkü. Bulmamışızdır belki vardır. İnanılmaz düşük bir ihtimal.
    Vikipedi modern insanı 50 bin yıl önceye götürmüş. Ama modern insanı alamayız çünkü semavi dinlere göre ilk insan da moderndi. O yüzden direkt ırk olarak insanın ilk çıkışını ele almamız gerekir.
    Yani bu ne kadar mantıklı? Ne kadar bilimsel? Bütün bir insanlık konuşabilmesine ve zeki olmasına rağmen 100 bin yıl boyunca yazı yazmayı akıllarına getirmiyolar. Ya da getiremiyolar çünkü konuşamıyolar.

Bu sadece bilimsel veriler ışığında mantık yürütme. Belki bu konuyu bilen, tarihçi olan, arkeolog olan, antropolog falan olan biri çok daha bilimsel ve iyi bir açıklama yapar.
    Burda anlatmak istediğim şudur. Semavi dinler Adem konuşma yazma biliyodu diyorsa hatalıdır. Bu kadar basit. Ne yazık ki dini reddetme şansımız varken bilimi reddetme şansımız yok.

Bunlar %100 doğru bilgiler değil demek hatalıdır. Bu bilgilerin hepsi %100 doğrudur. Bu bilgiler daha geriye gidebilir ama daha erkene alınamaz. İnsanlığın ilk ortaya çıkışı daha geri gider ama daha erkene alınamaz. Ha yazının bulunuşuda daha geriye gidebilir. Ama geri gitmediği sürece bu en doğru bilgidir, en güvenilir bilgidir. Zaten çokta geriye gidemeyecektir.

Kusura bakma ama Baştan aşagi zirva bi yorum olmuş. Sümerlerden önce yazi bulamadik diye yazi yok mu oluyor yani. Sümerler tarihin ancak görünen yüzü :! Ayrica resimlerin kaliteli olup olmamasi çok önemli değil. Kaç tane ressam vardi ki o toplumlarda kaç tane usta vardi?

Evet tam olarak oyle oluyor. Yarın bilim yeni bir veriyle bunu 1000 yıl geriye götürürse o zaman dersin bu dediklerini. O zamana kadar anca boş konuşursun.
    Kaç usta kaç ressam vardı ne demek arkadaş?

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    quote:

Ensest çok farklı bir durum. Ensest bir tercihtir. Yonelim değildir. Ve çok eskilerden bugüne gelmiş bir ahlaki düzenleme ensestin ahlaksızlık olduğudur. Yanlıştır. Neresinden tutarsan tut elinde kalır. Hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. Sevgi, aşk vs boyle bir şey de açıklama değildir. Ben çocuğuna aşık olabilen bir insanın normal bir insan gibi düşünebildiğini sanmıyorum.
    Ayrıca ensest bir suru karışıklılığa neden olur. Bir suru yeni hukuki düzenlemelere neden olur. Eğer ki kabul edilirse.
    İşte olay budur.

Tercihse tercih neden buna karışıyorsun? Eskilerden gelen ahlaki düzenleme olması birinin ensesti tercih edemeyeceği anlamına gelmez, yanlış olduğu anlamına da gelmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Şuan hz muhammedin ahlaki yapısıyla ilgilenmediğim için ve böyle yazarakta bir sonuca varılıcağını düşünmüyorum bu tartışmanın o yüzden girmiyicem hiç zaten senin düşüncen kendine ait konuda bu değil ..dediğim gibi bir toplulukta her zaman azınlık kesim saygı duymak zorundadır çünkü anormal olan onlardır bunun dışını düşünürsek tabu ve metaların genelleştiren toplumun özele uyduğu ve tüm kültürün yok olmasının başlangıcı olur çünkü nereden geldiğimizi bilmiyorsak nereye gideceğinizide bilemiyiz.ayrıca tanıdığım bütün lgbt bireyleri alkol yada uyuşturucu kullanan ahlak yargıları sınırsız olan takıntılı insanlar ve iradeleri çok düşük (en azından benim tanıdıklarım ) böle bir insana benim özel kurallarıma göre saygı duymak ahmaklık olur çünkü insanlara yarar sağlıyamacak bireylerin içindedirler...bu düşünceyi faşistce bulabilirsin ama diğer düşünceler sadece konplexten ibarettir...ben onların cinsel eğilimlerini sorgulamıyorum (toplumun bir çok kesimide yaşam tarzlarını sorgulayarak saygı duymuyor) onların yaşam tarzını ve bu yönde yaptıkları uygulamalar normal şeyler değil...yinede saygı duymam ve hoş görmem fakat görmezlikten gelirim başka bir şekilde satırı alıp kovalamam yani ;) ayrıca diğer yorumun da bir empati yaptığım yorumlayarak ataist olabileceğini söyledim direk ataist demek çok yanlış olur tabiki hatta benim en yakın arkadaşım ataisttir dışardan bakan biri davranışlarıyla insanlara karşı görüşüyle müslüman olduğunu düşünür bu yüzden çok dalga geçerim onunla .. kitabın ismini tam hatırlayamadığım için (ki zaten yanlış yazmışım sen yazınca farkettim ) özetini yapmak zorunda kaldım kopyala yapıştır yapsam google amca özetini görüp ismini verirdi zaten , her neyse problem değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: -RUHSUZ

quote:

Ensest çok farklı bir durum. Ensest bir tercihtir. Yonelim değildir. Ve çok eskilerden bugüne gelmiş bir ahlaki düzenleme ensestin ahlaksızlık olduğudur. Yanlıştır. Neresinden tutarsan tut elinde kalır. Hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. Sevgi, aşk vs boyle bir şey de açıklama değildir. Ben çocuğuna aşık olabilen bir insanın normal bir insan gibi düşünebildiğini sanmıyorum.
    Ayrıca ensest bir suru karışıklılığa neden olur. Bir suru yeni hukuki düzenlemelere neden olur. Eğer ki kabul edilirse.
    İşte olay budur.

Tercihse tercih neden buna karışıyorsun? Eskilerden gelen ahlaki düzenleme olması birinin ensesti tercih edemeyeceği anlamına gelmez, yanlış olduğu anlamına da gelmez.

Aylar öncesinde zaten konuşulmuş bir mevzuyu aynı sorularla neden tekrar gün yüzüne çıkarıyon anlamadım. Aynılarını söylediler, ben de cevap verdim. Oku işte. Ben boyle dusunuyom bu kadar basit. Benim değer yargılarıma göre boyle.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet tam olarak oyle oluyor. Yarın bilim yeni bir veriyle bunu 1000 yıl geriye götürürse o zaman dersin bu dediklerini. O zamana kadar anca boş konuşursun.

Ya saçma sapan konuşmayin bizim de az buçuk tarih bilgimiz vardir. Tarih bilmedigi konularda yorum yapmaz. Değişkendir. Böyle ideolojik zirvalara tahammülüm yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya saçma sapan konuşmayin bizim de az buçuk tarih bilgimiz vardir. Tarih bilmedigi konularda yorum yapmaz. Değişkendir. Böyle ideolojik zirvalara tahammülüm yok.

. Ulan boş beleş adamsın. Tarih bilmediği konuda konuşmazmış. Hadi ya. Sumerleride oyle sallamışlar zaten. Hiç bulgu yok ama demişler Sümerler buldu diyelim demişler. Ulan bir şeylere karşı çıkmak için en bariz gerçekleri bile çöpe atıyonuz ya hastayım. İlkokulda oğretiyolar ilkokulda.
    Sumerlerden önce bulunmuştur belki. Tarih bir gün çıkar derseki yeni bulgular yazının sumerlerden 100 bin yıl önce bulunduğunu gösteriyor falan diye. O zaman konuşursun.

Tabulari normallestirip topluma yayarsan kulturu yok etmeye baslarsin demissin.

Arap toplumunda evlatliginin karisiyla evlenmek bir tabudur ve ahlaken yasaklanmistir. Ama Hz. Muhammed halasinin kizi olan Zeynep Zeyd'den yani evlatligindan bosanmasinin ardindan sirf bunun icin ne hikmetse ayet indirilip evlenmistir. Yani evlat edindigin birinin karisiyla evlenemezsin tabusunu yıkıp Arap toplumunda genellestiren senin peygamberin zaten ve senin ahlakinin kaynagi ?

Ikinci olarak bizim mahallede bi escinsel vardi . Ahlaksizdi demekki butun escinseller ahlaksiz demek. Yuzyillar oncesinde kalmis bir dusunce bicimi dikkate almiyorum. (Aristo mantigi. )

Onun disinda asil sormamiz gereken bu insanlarin bu tur davranislar gostermesinde toplumun rolu. Eger toplum bu insanlari dislarsa , bu insanlara hayatlarini normal bir sekilde yasayabilecekleri bir yol acmazsa bu insanlar o yollara kanalize edilir. Toplum baskisi nedeniyle escinsel kimligini yasamak isteyen insanlara boyle ortamlara girmek disinda bir secenek birakiyor mu toplum ? Bu insanlarin normal islerde calisabilmesine izin veriyor muyuz ? Bu insanlarin normal sinirlar dahilinde kendilerini ifade edebilmelerine , sosyal hayata katilimlarina izin veriyor muyuz ?

Hicbirseye izin vermiyoruz. Bu insanlari kendi elimizle bataga atiyoruz sonra bu insanlarin dustugu durumla toplum olarak hic ilgimiz yokmus gibi birde zeytinyagi gibi su ustune cikiyoruz !

Gecen haberturkte okumustum. Escinsel olan trv olmus bir dis hekimi sırf escinsel oldugu icin musterilerinin onu tercih etmedigini ve sonunda patronunun onu isten cikardigindan bahsediyordu. Tek carem gidip fahise olmak mi meslegimi yapip namuslu bir sekilde para kazanamaz mıy~m diye dert yaniyordu. Bu insani sirf kimligi nedeniyle ahlaksiz bir yasama yonlendiren ve baska cikis yolu saglamayan sizler ne hakla elestirebilirsiniz ?

Tabi sirf bundan para kazanmak isteyen kisilerde vardir. Bu bataga bilerek giren. Ama namuslu duzgun bir sekilde yasamak isteyen kisilerde toplum tarafindan bu ahlaksizliga itiliyor bunu dikkate almak durumundayiz.

Son olarak toplum surekli cogunlugun genel yargilarina saplanirsa o toplumun en hayati ihtiyaci olan degisimi zayiflatmis oluruz. Bir toplumu degistiren , donusturen onu yeniliklere istiran her zaman uc kesimler olmustur. Toplumun donusum gereksinimini saglayarak caglar karsisinda toplumun yozlasip kohnelesmesini onler. Yani belli orand asiri uclar ve genel toplumun birbirleriyle baglari vardir. Tabi bunlar cok derin konular. Kisacasi oyle ben boyle istiyorum boyle olacak dersen bunun bedelini odersin.

Bize dusen ahlaki ve kulturu akil yoluyla korumak , halden anlamak , ve cagin sartlarina ahlakimizida koruyarak uyum saglamak. Insanlari ahlaksizliga muhtac ederek ahlaki korudugumuzu sanmak degil. Modern ahlaki saglamaliyiz. Insanlar calmamali , insanlar uhtiras sehvet , icki , uyusturucudan uzak durmali ama bunu dogmalar nedeniyle degil mantik olarak yapmalilar. Yoksa dinde oldugu gibi iyi seylerle birlikte ahken sorunlari olan maddeleride paket olarak alip bunu sorgulamayamazsin bile yanlis oldugunu bilsen bile.

Bu arada topluma yarar saglamayacak demissin.

Alan Tuning bilgisayar biliminin babasidir. Su an elinde bilgisayar bu yaziyi yaziyorsan bu adamin calismalari nedeniyledir. Escinseldi kendisi ve yasadigi baskilar yuzunden intihar etmistir.

Buyuk Iskender kisa bir omurde devasa bir imparatorluk kurmustur. Iranlilarin basina diktator olmamis onlatin kulturu ile yunan kulturunu birlestirip helenistik kulturu olusturmus ve bu kultur yuzlerce yil bolgeyi etkilemistir. Kendisi escinseldir.

Osmanli doneminde buyuk divan sairleri vardir escinsel olan.

Yani emin ol senddn cok ise yaradiklari kesin. Cunku haklarinda hicbirsey bilmiyorken bu insanlari suclu ilan ediyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Ekim 2015; 18:04:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Tabi sirf bundan para kazanmak isteyen kisilerde vardir. Bu bataga bilerek giren. Ama namuslu duzgun bir sekilde yasamak isteyen kisilerde toplum tarafindan bu ahlaksizliga itiliyor bunu dikkate almak durumundayiz
    Demişsin beni ablıyorsan eğer onlara zaten saygı duydugumu tahmin etmen zor olmaz...benim götmezden geldiğim umutsamadığımda diğerleri çünkü her insan hak ettiğini yaşar..hz muhammed tartışmasını bu başlık altında sürdürmek istemem dediğini biliyorum ve mantığa uygun bir açıklamada var buna..kısaca allah zinayı yasaklanıştır bunu ister başkasıyla ister aynı cinsinle yap isterde helal koşulan akrabalarınla yap (hz muhammedin üvey evladıydı galiba ve üveylik harama gitmez ) zina zinadır..ve bu zina yapıp saçma yaşam tarzıyla azınlık oldugunu ve değiltiren bizleriz diyeblerin yüzde 95 lik kısmı oksijen israfıdır..dediğin insabların hayatlarını ve osmanlıda rşcinselliği derinlemesine araştıran biriyim ama mantığım bana iyi insan olmanın yolunun takıntılıkla alkolve uyusturucu kullanak züna yaparak olmayacagını kabul etmen getekli genel ahlak dediğin için..hz muhammed gibi dünyanın en büyük devrimci ve son derece örnek bir karakteri irdeleyipde basit ve kendi karakterini bulma arayışında olan ve dünyanın çok azı hariç değişimine ve güzelleştiremeyen arada kalmış bir guruhu karşılaştırma bence aralarında daglar var..

Surekli kendinizle celisiyorsunuz. Baglamdan kopuk bir sekilde gecmis soylediklerinizden farkli seyler yaziyorsunuz.

Evlatliginin karisi ile evlenmek ustelik bu kisinin hala kizi olmasi bence nahos bir durum.Ustelik sirf bu evliligin gerceklesmesi icin evrensel din ayetindiriyor.

50 yasini asmis bir adamin 9 yasinda biriyle evlenmesi nahos bir durum.

Islamda es sayisi 4ken peygamberin en az 12 olmak uzere pek cok esinin olmasi nahos bir durum.

Islamda butun muslumanlar kadina baslik parasi vermek zorundayken yine ayetle peygamberin kadininda bunu istemesi kosulu ile bundan muaf tutulmasi nahos bir durumdur.

Peki ben bunlari nicin vurguluyorum. Cunku sizin dusuncemiz tehlikeli. Siz ben ahlakimin mantikli olup olmamasini umursamamdan bana ne derse biat ederim. 10000 yil gecsede cag degissede uyum saglamam. Din emrediyorsa her turlu cilginligi yapabilirim gorusundesiniz. ama nesnel bir bicimde baktiginizda sizin dini ahlakinizin onderi olan kiside bile ciddi sorunlar var.

Yani ahlaki birtakim ezberler uzerine degilde akil mantik ve sorgulanabilir gercekler uzerine kurmazsan. Bu biatci dusuncen yuzunden pek cok masumun canini yakabilirsin kafandaki prototip mümine uymadigi icin.

Ama kendi dusuncenin yanlis oldugunu asla dusunemezsin. Bu duvari yiktiktan sonra ancak bu konusmada yaptigin gibi kivirmadan gerceklere ulasabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Ekim 2015; 21:45:42 >

• Kıvırmıyorum dusuncelerimde net acıklama yapmadan da buradan yazarak uraşmak istemiyorum hayatında başarılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Ensest tecavüz gibi kavramların diynle bir ilgisi kurulabilir mi?

Yaradanu Teala bunları engellemiyor diye suçlanabilir mi?

Karşımızdaki nesnenin(insanın) ne olduğu konusunda fikir birliğine varılması halinde sorun aşılabilir diye düşünüyorum.

şimdi böyle gevşek gevşek rahat konuşuyosunuz ya en çokta buna bitiyorum ben ailenden bir kadına tecavüz edilse tanrının hiçmi suçu yok gördü izledi ama müdahale etmedi?
  • Eşcinsellik bir cinsel yönelimdir, bir erkeğin veya kadının karşı* cinse ilgi duyması heteroseksüellik, kendi cinsine ilgi duyması homoseksüelliktir. Bu kavramlar birer cinsel yönelimdir ve doğuştan gelir. Sen erkeksen ve kadından hoşlanıyorsan heteroseksüelsindir, ve kadınlardan hoşlanmayı hiçbir yaşında seçmemişsindir. Doğduğundan beri senin yapında vardır. Bir erkeksen ve erkeklerden hoşlanıyorsan homoseksüelsindir, ve erkeklerden hoşlanmayı hiçbir zaman bilinçli olarak seçmemişsindir, doğuştan gelen yönelimin bu şekildedir. Ensest ilişki ise sadece ilişkiye girdiğin kişinin aile bireyin olmasıdır, fark gayet açık bence.
  • Her eşcinsel olan ya da normal dışı ilişkiyi benimseyen kişi bu hissiyatını herkese karşı taşıyor mu?

Yani bu çok kişisel bir şey olmalı. Bu nedenle eşcinselliğin deney ortamında doğruluğunu saptamak mumkun değil. Bu sadece bir tespit olabilir.

Siz eşcinsel eğilimi gosterenin eşcinselliğini tespit edebilirsiniz ancak test edip bilimsel bir verilemeye esas alamazsınız.

Edit: Ben hala eşcinsel tavrın insanın kendi kendisiyle olan aşırı alakası! Olduğunu iddia ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 23 Ocak 2016; 17:17:57 >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Bende doğuştan bir eşcinsel olarak diyorum ki tamamen bir cinsel yönelim ve doğuştan gelen bir his

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 23 Ocak 2016; 17:30:04 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.