Şimdi Ara

Eşcinsel olmak nedir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
3.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

qnk kusura bakma bosluguluma geldi
    Bende anlamadim nasil oldu
    Bak bu arkadaş tehlikeli bunla şakaya gelmez bulursa nefessiz üfleyecek çok dolmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Eşcinselliğin Evrim sürecinde neden elenmendiği etikle alakalı değildir zaten ben orada farklı bir şeyden bahsetmiştim. Bilim zaten herhangi bir şeyi yanlış olarak görmez. Bilim ahlaki hüküm vermez. Ayrıca kutsal kitapların eşcinselliğe hastalık demediğini, yaptıkları eleştirinin ahlaki eleştiri olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla burada da çelişki var demek doğru olmaz.Peki neden Evrim Mekanizmaları, eşcinselliği evrimsel süreçte elememiştir? Bununla ilgili pek çok hipotez ileri sürülmüştür. Bunlardan biri, eşcinselliğin bazı durumlarda cinsel başarıyı dolaylı olarak da olsa arttırdığı yönünde olan ilgi çekici bir iddiadır. Bu iddiaya göre, aynı cinse ilgi duyan bireyler hiyerarşik düzende kolayca üst basamaklara çıkarak karşı cinse ulaşma şanslarını arttırırlar.

Bir diğer hipotez de, eşcinselliğin bireyleri desteklemek yerine grupları ve grup yaşantısını desteklemesinden taban almaktadır. Örneğin en yakın akrabamız olan bonobo maymunlarında eşcinsellik, sosyal ilişkileri güçlendirmek için kullanılan bir araçtır.Bir diğer hipotez, eşcinselliğin nötral bir karakter olmasıdır; yani eşcinsellik ne avantaj ne de dezavantaj sağlar (veya avantajları ile dezavantajları birbirine yaklaşık olarak eşittir). Makaklar üzerinde yapılan araştırma, eşcinselliğin sadece zevk amaçlı kullanıldığını ortaya çıkarmıştır. Yani Doğal Seçilim üzerinde bir etkisi olmadığı için, elenmesi için de bir sebep yoktur; tabii zamanla elenebilir veya yaygınlaşabilir. Bunu "neredeyse nötral özellikler" açısından, Genetik Sürüklenme çerçevesinde incelemek mümkündür. Doğada birçok özellik, aslında doğrudan hiçbir avantaj veya dezavantaj sağlamamasına rağmen, sürüklenerek popülasyon içerisinde sabitlenebilmektedir. Eşcinsellik de böyle bir çeşitlilik kaynağı olabilir ve diğer hipotezleri ileri sürdüğü olası avantajlar dahilinde ufak bir avantaj bile sağlıyorsa, çok kısa bir süre içerisinde popülasyon içerisinde belli bir gen frekansında sabitleniyor olabilir.

Ortaya atılan bir diğer hipotez, eşcinselliğe sebep olan ve henüz tam olarak tespit edilememiş olan genlerin, kadınların cinsel verimliliğini arttırdığı; bu sebeple genel olarak yavru üretilemese bile eşcinselliğin elenmeden günümüze kadar gelebildiği yönündedir. Bu hipotezi savunanların çıkış noktası, orak hücre anemisinin zararlı bir mutasyon olmasına rağmen Sahra Altı Afrika'da bu hastalığı taşıyanların sıtmaya yakalanmaması örneğidir. Orak Hücre Anemisi, sıtmaya karşı direnç sağlamaktadır; bu sebeple zararlı bir hastalık olsa da popülasyon içinde belli bir oranda korunmaktadır. Bir hastalıkla kıyaslanıyor olması, hatalı anlaşılmalara neden olmamalı ve eşcinsel popülasyonun alınmasına sebebiyet vermemelidir. Zira bu, çok yaygın bir örnek olduğu için araştırmacılar tarafından kullanılmıştır ve teknik olarak bir "hastalık" olsa bile, Orak Hücre Anemisi sayesinde birçok birey sıtma gibi çok daha ölümcül bir hastalığa yakalanmadan hayatta kalmayı sürdürmüşlerdir. Bu, evrimsel açıdan çok büyük değere sahip bir durumdur.

İleri sürülen bir diğer hipotez, bazı dişilerin, eşcinsel eğilimli erkekleri seçmesi sonucu Cinsel Seçilim yoluyla, üreme konusunda olumsuz etkileri olsa bile, dişi tercihinden ötürü eşcinselliğin korunmasıdır. Bu hipotez de tabanlarını tavuskuşlarından alır: Erkek tavuskuşlarının büyük ve gösterişli kuyruğu onları kolayca av yapar; ancak dişiler, bu erkekleri seçmektedir. Burada, Doğal Seçilim ile Cinsel Seçilim arasında zıt bir denge kurulur. Eşcinsellik için de bu tip bir açıklama ileri sürülmüştür.

Sonuç olarak bu açıklamalardan birini mutlak doğru kabul etmektense, birleştirici bir kuram üzerine giderek, her canlı için eşcinselliğin varlığının sebeplerinin farklı olabileceğini düşünmek gerekir. Bu hipotezlerin her biri çeşitli türler üzerinde yapılan incelemelerle doğrulanmış, ancak yeterince kapsayıcı olmayan açıklamalardır. Zamanla bu yaklaşımların geliştirilerek, genetik ve psikolojik alanlarda yapılan atılımlar ve evrimsel biyolojinin açıklayıcı gücü sayesinde, konunun net olarak anlaşılacağını, kapsayıcı ve açıklayıcı bir genel teorinin ileri sürülebileceğini düşünüyorum. Bahsettiğiniz araştırmayı da okumadım ne kadar da doğrudur bilemiyorum, ancak yapılan akademik araştırmalar sonucunda pedofilinin genetikte yeri olmadığı açıktır. Bunun hakkında da akademik bir araştırma linki koymuştum. Çok gülünç karşıladığım bir nokta ise Who gibi kuruluşların, eşcinselliği hastalık kategorisinden çıkarmasının nedenini politik doğruculağa bağlamışsınız işte buna akademik camiada gerçekten "gülerler". Söz ettiğiniz iddia doğru olsaydı Who pedofili gibi sapkınlıkları da normal karşılardı.
    İnan eşcinselliğin neden elenmedigi umrumda değil. Tek emin olduğum normal olmadığı. Kim hastalık demiyorsa demesin, politik doğruculugun bu kuruluşlarda ne kadar etkin olduğunu bilmiyorsun. Şuan çıkıp bir kuruluş eşcinsellik normal değildir dese ne olacağını tahmin edebilirsin. Eşcinsellik biyolojik bağlamda pedofiliyle aynı gruptadir. Bunu farketmek için biraz objektif düşünmek yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizin kabul etmemeniz durumu değiştirmez. Politik doğruculuk diyerekte kendinizi kandırıyorsunuz. Zaten politik doğruculuk olduğu için bu konu hakkında yüzlerce akademik araştırma yapıldı değil mi ? Ahlaken uygun bulmayabilirsin, bilim buraya bakmaz, orası ahlak felsefesini girer. O da tartışılır, ama bilim dışı iddiaları diretmekte fayda yok bunun farkına varın.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Sizin kabul etmemeniz durumu değiştirmez. Politik doğruculuk diyerekte kendinizi kandırıyorsunuz. Zaten politik doğruculuk olduğu için bu konu hakkında yüzlerce akademik araştırma yapıldı değil mi ? Ahlaken uygun bulmayabilirsin, bilim buraya bakmaz, orası ahlak felsefesini girer. O da tartışılır, ama bilim dışı iddiaları diretmekte fayda yok bunun farkına varın.
    Eşcinselliğin anormal olduğunu söylemek, bilim dışı değil ki Senin kafandaki normallik algısıyla benim ki aynı değil. Ben erkek fizyolojisinin karşı cinsi döllemek için tasarlandığını gâyet iyi görüyorum. Bunun dışında kalan cinsel eğilimler anormaldir. Eşcinselliğe normal deyip pedofiliye, zoofiliye anormal demek, kendini kandırmaktan ibaret. Bunun aksini, eşcinselliğin evrimini bla bla yazarak açıkladığınızı zannediyorsunuz. Halbuki her türlü eğilimin kökenini yazabilirsiniz. Bu bir şeyi değiştirmez. Dobra dobra kabullenin şunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Eşcinselliğin anormal olduğunu söylemek, bilim dışı değil ki Senin kafandaki normallik algısıyla benim ki aynı değil. Ben erkek fizyolojisinin karşı cinsi döllemek için tasarlandığını gâyet iyi görüyorum. Bunun dışında kalan cinsel eğilimler anormaldir. Eşcinselliğe normal deyip pedofiliye, zoofiliye anormal demek, kendini kandırmaktan ibaret. Bunun aksini, eşcinselliğin evrimini bla bla yazarak açıkladığınızı zannediyorsunuz. Halbuki her türlü eğilimin kökenini yazabilirsiniz. Bu bir şeyi değiştirmez. Dobra dobra kabullenin şunu.

Alıntıları Göster
    Ha yani insanın ya da hayvanın rızası dışında ilişkiye girmekle birbirini seven iki insanın ilişkisi aynı şey gözünüzde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentheus

Ha yani insanın ya da hayvanın rızası dışında ilişkiye girmekle birbirini seven iki insanın ilişkisi aynı şey gözünüzde.

Alıntıları Göster
    Üstteki mesajları okumamışsiniz, etik olarak değil biyolojik olarak aynı diyorum.

• Eşcinseller ayrımcılık konusunda dert yakınıyorsunuz en çok ayrımcılığı siz yapıyorsunuz. Platonik aşkın eşcinsellikle ne alakası var da gay olmak nedir diye konu açıyorsun. Hetero lar platonik aşık olamıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

İnan eşcinselliğin neden elenmedigi umrumda değil. Tek emin olduğum normal olmadığı. Kim hastalık demiyorsa demesin, politik doğruculugun bu kuruluşlarda ne kadar etkin olduğunu bilmiyorsun. Şuan çıkıp bir kuruluş eşcinsellik normal değildir dese ne olacağını tahmin edebilirsin. Eşcinsellik biyolojik bağlamda pedofiliyle aynı gruptadir. Bunu farketmek için biraz objektif düşünmek yeterli.

Alıntıları Göster
    "... biyolojik bağlamda pedofiliyle aynı gruptadır."

Şu cümleyi açıklar mısın bana? Biyolojik bağlam ve pedofiliyi nasıl bağdaştırdın gel hele bakim.

İnsan aklı ve ahlakı sadece tabular üzerine kuruludur. "Pedofili" olmaması için 18 olması gerekiyor iki bireyin de. Doğru muyum? 17 yaş 11 ay 30.gününde ilişkiye giren bir kız çocuğunun partnerine pedofili diyebiliyoruz ancak 1 gün sonrasında pedofili olmaktan çıkıyor mu?

1 gecede mi insanın kimliği çocukluktan, eşinin kimliği pedofili olmaktan çıkacak?

Türkiye'de pedofili denince 18 ve altı geliyor akla.

Pedofili 13 yaş ve küçük çocuklarla ilişkiye girmeyi düşünmektir. Bu bir sapkınlıktır. Kesinlikle bir hastalık olduğuna inanmıyorum bunun. Doğru bir terapist ile düzelebileceğine inanıyorum.

Eşcinselliğe gelirsek, eşcinsellik bambaşka bir olay. Yönelim de olabilir, biyolojik eksiklik de, fazlalık da olabilir, tercih de olabilir. Eşcinsellik, eninde sonunda iki özgür ve reşit bireyin birbirinin rızasını alarak beraber olma eylemidir. Yönelim de olsa, tercih de olsa, biyolojik eksiklik de olsa, eşcinsellik bireyi ilgilendiren; Pedofili, toplumu ilgilendiren bir sorundur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Heh işte bilim dışına çıkıyorsun farkında değilsin. Eşcinselliğin evrimini az çok araştıran, okuyan insanlar benim ne anlatmak istediğimi anladı. Tasarlama diyorsun fakat bilim tasarlayan var mı yok mu buna bakmaz, ayrıca bir tasarlayan varsa eşcinselliği tasarlaması düşünebilir. Eşcinselliğin neden Evrimsel süreçte yok olmadığını açıkladım. Hipotezlere baktığımızda eşcinseller doğada büyük görev üstlenen canlılardır, bu hipotezler de deneylerle kanıtlanmış durumda, birleştirici bir kuram üzerine gidilmesi konunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 20 Temmuz 2018; 16:9:1 >
  • Top topu yorumluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslari bilgilendir hocam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60C9D430E -- 21 Temmuz 2018; 2:34:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

adama bak önceki konuda din iman allah peygamber mümin ayağı çekiyor burda gelip dahil olduğu muhabbete bak?

sorun bende sizi adam yerine koyup tartışıyorum

Alıntıları Göster
    Dinde evliliğin yeri vardır.

• Hayır benim anlamadığım neden herkesi tek tipleştiriyorsunuz? Erojen bölgeye yeri düşen eşcinsel, karı ararken prize sokan hetero...

Eşcinselliğe birşey diyemem ama İslam'a inandığım için yanlış fakat fiziki bir yanlış. İslami bakış açısına göre eşcinsel ilişki günah bunun yanında heteroların övüne övüne anlattıkları postaları, karı maceraları da günah. Buralardan vurmaya kalkmayın başkalarını.

Bunun üstüne eşcinsellerin insanlara tektipleştirerek davranmasında bir haklılık payı var. Şanslı olmayan ve kendi davranışlarını fikirlerini topluma karşı savunamayan bazıları çok küçük yaşlarda toplumdan dışlanıp diğer televizyonda şov yapan şebeklerle benzetiliyor. 6-7 yaşındaki bir çocuğun "Top" damgası yiyip tüm okulda rezil olmasından, dışlanmasından hadi en basitinden oyun oynama çağında yapayalnız kalmasından bahsediyoruz. Bunun sonucunda intikam mı dersiniz ama hırçınlaşıyor ve ona yapılanın aynı biçiminde istemeden de olsa tektipleştirip dalga geçiyor. Bunda da yine karşı çocukların bir suçu yok sayılır, onlara eğitim verememiş beyinleri çalışmayan anne babalarda ve onların atalarındadır suç.

Ve son olarak "Sevgi" bağlamında aldığımda kimse karışamaz buna. Eğer İslam'a inanmasaydım, cinsellik bakımından da karışamazdım ki kimse yine de karışamaz düzgünce kırmadan uyarıp onu kendi haline bırakmadıktan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: JustKiddingBuddy

Onu düşünmek güzel şey, ümitli şey,
    Gay olup olmadığını bile bilmezken umutlanmak gibi bir şey,
    En güzel hayalleri sonsuza kadar tek başına kurmak gibi bir şey.
    Fakat artik hayal yetmiyor bana,
    Ben artik hayal kurmak değil,
    Hayallerime karşılık bulmak istiyorum.

Hayırdır kanka lokum gibi lolitaları bırakıp eşcinselmi oldun yoksa ?

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Ya sen yine yoksun
    Adam 365 günün 360 gününü cezali geciriyor
    Böyle bir sey var mi ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Ya sen yine yoksun
    Adam 365 günün 360 gününü cezali geciriyor
    Böyle bir sey var mi ya
    Yöneticiler çalışıyor bak ille mesajım birazdan ban gelir 😂

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Bunca zaman cezalimiydin yine

Sana madalya takmak lazim knk vallahi her adam beceremez bunu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.