Allah akıl fikir versin. adam işadamı olmuş, mühendis olmuş.ama dediğine bakın "Öldükten sonra cennet cehennem konusuna bu yaşımda ve mühendislik eğitimimle çok inanamıyorum"
Hiç din sorusu düşünmemiştim. Siz getirdiniz aklıma. Dine yakın biri misiniz?
Eşim çok yakındır. Ben o kadar yakın değilim. Cennet ve cehennemin bu dünyada olduğunu düşünürüm. Öldükten sonra cennet cehennem konusuna bu yaşımda ve mühendislik eğitimimle çok inanamıyorum. Öte yandan bu dünyada kötülük ve haksızlık yaparsak bu dünyada cezasını çekeceğimizi, bunun böyle olmasının da hakkani olduğunu düşünüyorum. İlahi adaleti zaten biz yaşarken görüyoruz. Eğer bu dünyada bir kötülük yaparsak, bizim de bu dünyada acı ve ceza çekmemiz doğrudur.
Hahambaşılığımız başkanlığında hazırlanan bu projede, Izmir ve çevresinde 13, ve diğer illerde (Istanbul Göztepe Taşmektep'te 1, Istanbul Moda'da 1, Istanbul Nişantaşı Halaskargazi'de 1, Ankara Çankaya'da 1, Balıkesir Edremit'te 1, Tekirdağ Şarköy'de 1, Gaziantep Şahinbey'de 1, Gaziantep Şehitkamil'de 1, Kilis'te 1, Bursa Osmangazi'de 1, Bursa Mustafakemalpaşa'da 1, Mersin Tarsus'ta 1, Adana Reşatbey'de 1) de 13 olmak üzere Türkiye’de toplam 26 Sabetayci havra açılmasi uygun görülmüştür.
HEY ALLAHIM MANTIĞA BAK YAA PEKİİ BU DÜNYADA CEZASINI GÖRMEYEN ONCA ZALİM HIRSIZ TEFECİ NOLUCAK HERALDE BUNLAR TORPİLLİ GELMİŞLER DÜNYAYA
Kardeşim adamın sabetaycı olduğunu nerden biliyosun.sananeki adamın dünya görüşünden öbür dünya görüşünden.
gerçekle yüzleşmek kolay değil tabi. Adam fikrini, sorulunca açıklamış.Hemen infaz etmeyelim.
Bu dünyada krallar gibi yaşayan, her istediğini elde eden kişiler tabiyki cenneti burada yaşadığını düşünür, zaten herşeyi vardır.
Ama bu dünyada hep yokluk çeken, çile çekenler ilerde bir gün rahata ve huzura kavuşmayı hayal ederek yaşarlar yani cenneti düşünürler, inanırlar veya inanmak isterler. Çünkü bu dünyadan bir umutları kalmamıştır, mutluluğu başka bir dünyada ararlar.
candide5 doğru söylüyor. müslümanlığı ilk kabul edenler de kölelerdi zaten. kaybedecek bişeyi olmayan. ama kazanacak çok şeyi olan insanlar.
pekiyi sanane benim görüşümden....
yukarda başka bir yerde, skolastik düşünmek lazım, öbür dünya olmayabilir,cennet yoksa ödülsüz kalırsınız anlamında düşünceni belirtmişsin,senin mantığınla cevap verelim;
pekiyi varsa(cennet- cehennem) ne olacak, bu durumda biz inananlar eğer yoksa birşey kaybetmeyiz,pekiyi inanmayanlar var ise ne yapacak?
quote:
Orjinalden alıntı: savkar
Kardeşim adamın sabetaycı olduğunu nerden biliyosun.sananeki adamın dünya görüşünden öbür dünya görüşünden.
sizinkide düz mantık dostum,iman etmiş fakirler tamam sizin dediğiniz gibi olsun,lakin imanlı zenginler akılsızmı?
quote:
Orjinalden alıntı: Candide5
Bu dünyada krallar gibi yaşayan, her istediğini elde eden kişiler tabiyki cenneti burada yaşadığını düşünür, zaten herşeyi vardır.
Ama bu dünyada hep yokluk çeken, çile çekenler ilerde bir gün rahata ve huzura kavuşmayı hayal ederek yaşarlar yani cenneti düşünürler, inanırlar veya inanmak isterler. Çünkü bu dünyadan bir umutları kalmamıştır, mutluluğu başka bir dünyada ararlar.
İmanlı zengin ben görmedim açıkcası, birkaç örnek verebilirmisin? tayyip deme sakın, bi tarafımla gülerim
bunlar İslam güneşine karşı gözlerine kapatıyolar. ama bilmiyolar ki gözünü kapatan yanlızca kendine karanlık yapar.
quote:
Orjinalden alıntı: mavim1974
pekiyi sanane benim görüşümden....
yukarda başka bir yerde, skolastik düşünmek lazım, öbür dünya olmayabilir,cennet yoksa ödülsüz kalırsınız anlamında düşünceni belirtmişsin,senin mantığınla cevap verelim;
pekiyi varsa(cennet- cehennem) ne olacak, bu durumda biz inananlar eğer yoksa birşey kaybetmeyiz,pekiyi inanmayanlar var ise ne yapacak?
quote:
Orjinalden alıntı: savkar
sen bişey kaybetmeyeceğini düşünerek inanıyosun aramızdaki fark bu...