Şimdi Ara

erol aksoy'Öldükten sonra cennet cehennem konusuna bu yaşımda ve mühendislik eğitimimle inanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah akıl fikir versin. adam işadamı olmuş, mühendis olmuş.ama dediğine bakın "Öldükten sonra cennet cehennem konusuna bu yaşımda ve mühendislik eğitimimle çok inanamıyorum"

Hiç din sorusu düşünmemiştim. Siz getirdiniz aklıma. Dine yakın biri misiniz?

Eşim çok yakındır. Ben o kadar yakın değilim. Cennet ve cehennemin bu dünyada olduğunu düşünürüm. Öldükten sonra cennet cehennem konusuna bu yaşımda ve mühendislik eğitimimle çok inanamıyorum. Öte yandan bu dünyada kötülük ve haksızlık yaparsak bu dünyada cezasını çekeceğimizi, bunun böyle olmasının da hakkani olduğunu düşünüyorum. İlahi adaleti zaten biz yaşarken görüyoruz. Eğer bu dünyada bir kötülük yaparsak, bizim de bu dünyada acı ve ceza çekmemiz doğrudur.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=525352

• bknz:sabetaycılık
  • zebanileri görünce yüzünün alacağı ifadeyi görmek isterdim
  • eğitim cahilliği alır eşeklik baki kalır demişler...mühendis olması bi şey farkettirmez..bırakın takılsın..herkes kendinden mesul
  • benim anlamadığım şey şu.
    bu adam robert kolej ve amerikada ünlü bir üniv.den mezun.çok zeki bir adam yani.
    nasıl anlayamıyor gerçeği bu zekayla.
  • cennet ve cehennem olmayabilir.sonsuzlukta kayboluruz belki.
  • diğer tarafta yardımcı olurlar arkadaşa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: savkar

cennet ve cehennem olmayabilir.sonsuzlukta kayboluruz belki.

bi tane daha
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekiro

quote:

cennet ve cehennem olmayabilir.sonsuzlukta kayboluruz belki.

bi tane daha

skolastik düşünmeyen insanlarada saygı duymak gerek.Cennet yoksa mükafatsız kalırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

bknz:sabetaycılık

Sabetaycıların yerleşim alanları ve Türklerle iç içe yaşadıkları semt ve mahalleler:

BALIKESIR (Kurtuluş Mah-GÖNEN-Reşadiye Mah, Altınkum Mah-EDREMIT-Akçay-Fener-Bostancı, Iskele Mah-ALTINOLUK-Edremit, Sındırgı, Çakıl Mah-ERDEK-Halitpaşa Mah, Gömeç-Arkent-BURHANIYE, Tepeköy Mah-Marmara Adası),
    MANISA (Büyükavdan-SOMA-13Eylül Mah-Kurtuluş Mah-Namazgah Mah-Cuma Mah, Öveçli-KIRKAĞAÇ-Zora Mah, Şehitler Mah-TURGUTLU-Cumhuriyet Mah, Atatürk Mah-AKHISAR-Ragıpbey, Soma-Akgün Mah, Anafartalar Mah, Barış Mah-SALIHLI, Mimar Sinan Mah, DEMIRCI-Hacıhamza Mah),
    IZMIR (KARŞIYAKA-Bostanlı-Aksoy Mah, Istiklal Mah-Yazıbaşı-TORBALI-Tepeköy Mah-Muratbey Mah-Ertuğrul Mah-AtatürkMah-Karakuyu Köyü, Salihler-DIKILI-Salimbey Mah-Ismetpaşa Mah-ÇANDARLI-Barbaros Mah-Kabakum-Kocaoba, Barbaros Mah-Atmaca Mah-Maltepe Mah-GüneşliKöyü-BERGAMA-Zafer Mah-Gaziosmanpaşa Mah-Küçükkaya Mah, Onur Mah-BALÇOVA-Bahçelievler-Güzelyalı-Yeşilyurt-KONAK-Hatay-ALSANCAK, Ipekçiler Mah-TIRE, Sadıkpaşa Mah-Bayındır, Özbek Köyü-Urla, Menderes-Çukuraltı Mah, Ilıca-Çesme, Mansuroğlu Mah-BORNOVA-Çamdibi, Şirinyer-BUCA, Yakaçelebi Mah-Bademli-Anafartalar Mah-Ödemiş-Mimar Sinan Mah-İnönü Mah-Bengisu Mah-AtatürkMah, KINIK, Fevzi Çakmak Mah-İnönüMah-Gümüldür-MENDERES-Ürkmez, Mavişehir-ÇIĞLI),
    Kütahya (Simav-Demirci, Tavşanlı-Yeni Mah, Fuatpaşa Mah),
    UŞAK (Fatih Mah, Atatürk Mah, Kurtuluş Mah)
    BURSA (TunaMah-Osmangazi-Hüdavendigar Mah, Ömerbey Mah-Mudanya-Halitpaşa Mah, Kemalpaşa-Inegöl, BeşevlerMah-Ata Ev Mah-Nilüfer-Ihsaniye, M.Kemalpaşa), ESKIŞEHIR (Vişnelik Mah), Antalya (az miktarda ve dağınık)
    MERSIN (ŞahinMah-TARSUS-Kavaklı Mah-Girne Mah-Reşadiye Mah-Şehitishak Mah-Cumhuriyet Mah, Fatih Mah-MEZITLI-Yeni Mah-Menderes Mah, YeşilyurtMah-TÖMÜK, Mansuriye Mah-Reşadiye Mah-Taşucu-SILIFKE-Saray Mah),
    ADANA (KurtuluşMah-Güzelyalı Mah-SEYHAN-Cemalpaşa Mah-Beyazevler Mah-Reşatbey Mah-Toros Mah),
    Kilis (Deveciler Mah, Yeni Mah),
    GAZIANTEP (Şehitkamil, Şahinbey),
    Şanlıurfa (Yenişehir Mah),
    Ankara (Beypazarı, Çankaya),
    Giresun (Şebinkarahisar, Piraziz),
    Elazığ (Rızaiye Mah, Nailbey Mah), Samsun (Hürriyet Mah), Hatay (Karamutafalı Mahallesi-Şükrüpaşa Mahallesi-Dörtyol-NumuneevlerMah-YıldırımBeyazıt Mah, Samandağ, Sümerler Mah), Edirne (Talatpaşa, KEŞAN-Paşayiğit), Aydın (Meşrutiyet Mah, Soğukkuyu Mah)Iskenderun (Yenişehir Mah), Konya ( Karatay – Melikşah Mah, Selçuklu – Işıklar Mah)
    Yalova (Çiftlikköy [yazlık]),
    Tekirdağ (Mürefte-Şarköy-Cumhuriyet Mah),
    Kırklareli (Babaeski, Karakaş Mah, Vize) da diğerleriyle birlikte iç içe yasarlar.
    ISTANBUL’da ise Harbiye-Teşvikiye-Şişli-Osmanbey-Nişantaşı’nda yaşayan Kapancı cemaati ile birlikte Moda-CaferağaMah-Kızıltoprak-Çiftehavuzlar-Göztepe-Adalar-Caddebostan-Erenköy-Suadiye; ve Anadoluhisarı’nda yasayan Karakaş grupları da mevcuttur.

http://www31.brinkster.com/sabetayist/sayfa5.htm

Hahambaşılığımız başkanlığında hazırlanan bu projede, Izmir ve çevresinde 13, ve diğer illerde (Istanbul Göztepe Taşmektep'te 1, Istanbul Moda'da 1, Istanbul Nişantaşı Halaskargazi'de 1, Ankara Çankaya'da 1, Balıkesir Edremit'te 1, Tekirdağ Şarköy'de 1, Gaziantep Şahinbey'de 1, Gaziantep Şehitkamil'de 1, Kilis'te 1, Bursa Osmangazi'de 1, Bursa Mustafakemalpaşa'da 1, Mersin Tarsus'ta 1, Adana Reşatbey'de 1) de 13 olmak üzere Türkiye’de toplam 26 Sabetayci havra açılmasi uygun görülmüştür.

http://www31.brinkster.com/sabetayist/sayfa3.htm

ve ayrıca

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=sabetaycilik

• HEY ALLAHIM MANTIĞA BAK YAA PEKİİ BU DÜNYADA CEZASINI GÖRMEYEN ONCA ZALİM HIRSIZ TEFECİ NOLUCAK HERALDE BUNLAR TORPİLLİ GELMİŞLER DÜNYAYA
  • Kardeşim adamın sabetaycı olduğunu nerden biliyosun.sananeki adamın dünya görüşünden öbür dünya görüşünden.
  • gerçekle yüzleşmek kolay değil tabi.
    Adam fikrini, sorulunca açıklamış.Hemen infaz etmeyelim.
  • Bu dünyada krallar gibi yaşayan, her istediğini elde eden kişiler tabiyki cenneti burada yaşadığını düşünür, zaten herşeyi vardır.

Ama bu dünyada hep yokluk çeken, çile çekenler ilerde bir gün rahata ve huzura kavuşmayı hayal ederek yaşarlar yani cenneti düşünürler, inanırlar veya inanmak isterler. Çünkü bu dünyadan bir umutları kalmamıştır, mutluluğu başka bir dünyada ararlar.
  • candide5 doğru söylüyor.
    müslümanlığı ilk kabul edenler de kölelerdi zaten. kaybedecek bişeyi olmayan. ama kazanacak çok şeyi olan insanlar.
  • pekiyi sanane benim görüşümden....

yukarda başka bir yerde, skolastik düşünmek lazım, öbür dünya olmayabilir,cennet yoksa ödülsüz kalırsınız anlamında düşünceni belirtmişsin,senin mantığınla cevap verelim;

pekiyi varsa(cennet- cehennem) ne olacak, bu durumda biz inananlar eğer yoksa birşey kaybetmeyiz,pekiyi inanmayanlar var ise ne yapacak?
    quote:

Kardeşim adamın sabetaycı olduğunu nerden biliyosun.sananeki adamın dünya görüşünden öbür dünya görüşünden.
  • sizinkide düz mantık dostum,iman etmiş fakirler tamam sizin dediğiniz gibi olsun,lakin imanlı zenginler akılsızmı?
    quote:

Orjinalden alıntı: Candide5

Bu dünyada krallar gibi yaşayan, her istediğini elde eden kişiler tabiyki cenneti burada yaşadığını düşünür, zaten herşeyi vardır.

Ama bu dünyada hep yokluk çeken, çile çekenler ilerde bir gün rahata ve huzura kavuşmayı hayal ederek yaşarlar yani cenneti düşünürler, inanırlar veya inanmak isterler. Çünkü bu dünyadan bir umutları kalmamıştır, mutluluğu başka bir dünyada ararlar.

• İmanlı zengin ben görmedim açıkcası, birkaç örnek verebilirmisin?
    tayyip deme sakın, bi tarafımla gülerim
  • bunlar İslam güneşine karşı gözlerine kapatıyolar. ama bilmiyolar ki
    gözünü kapatan yanlızca kendine karanlık yapar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

pekiyi sanane benim görüşümden....

yukarda başka bir yerde, skolastik düşünmek lazım, öbür dünya olmayabilir,cennet yoksa ödülsüz kalırsınız anlamında düşünceni belirtmişsin,senin mantığınla cevap verelim;

pekiyi varsa(cennet- cehennem) ne olacak, bu durumda biz inananlar eğer yoksa birşey kaybetmeyiz,pekiyi inanmayanlar var ise ne yapacak?
    quote:

Kardeşim adamın sabetaycı olduğunu nerden biliyosun.sananeki adamın dünya görüşünden öbür dünya görüşünden.

sen bişey kaybetmeyeceğini düşünerek inanıyosun aramızdaki fark bu...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.