Şimdi Ara

Erkek ve kadın arkadaş olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Erkek ve kadın arasında arkadaşlık olamaz. Tutku, kin, hayranlık ve aşk olabilir ama arkadaşlık asla. -Oscar Wilde

Hiçbir erkek birlikte olmak istemeyeceği bir kızla yakın arkadaş olmak istemez. -Sigmund Freud

Kızların vücudu nasıl çalışıyor bilmiyorum ama kendi üzerimden gidersek güzel bir kız arkadaşım canayakın tavırlar sergilediğinde (sarılma, kola girme, elini tutma vs.) vücut hemen hormonu basıyor, farklı hissetmeye, hoşlanmaya başlıyorum. Mesafeyi korumakta zorlanıyorum. Acaba bu onlarda da oluyor mudur? Entelektüel donanımızı artırırsak (psikoloji, sosyoloji gibi) bunun önüne geçebilir miyiz? Kadın ve erkek gerçekten arkadaş olabilir mi? Mesela beraber dünya turuna çıkılsa, o turdan arkadaş olarak dönebilmek mümkün müdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 30 Mart 2017; 23:0:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kişiye göre değişir. Bence evli veya sevgilisi olan kadın ile evli veya sevgilisi olan erkek arkadaş olabilir. Aksi durumda kadınlar ne hissediyor bilmiyorum ama erkekler olarak ne kadar bastırmaya çalışsak da akıl başka yere kayıyor. Bazen diyorum keşke cinsellik diye bir şey olmasa ya da kontrol etmesi bu kadar zor olmasa.
  • -iki insanın birbirinden hoşlanması normal arkadaş olmalarına engel değildir.

-iki insanın normal arkadaş olmaları cinsellik yaşamalarına da engel değildir.

yani evet olabilir. neden olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insaniz, ister istemez icgudusel olarak ilk baslarda bir his olusabilir ama zaman gectikce bu durum normallesebilir.

Olamaz diyemeyiz yani olabilir ama en azindan erkek icin baslarda bir hoslanma durumu olur diyebilirim.

• olunur ama temas varsa çok uzun sürmeye bilir. hormonlar gereği.
  • lisede tartisilan mevzular bunlar.
  • rahatlıkla olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En fazla sevişirler sevgili olmasalar da f*ckbuddy olurlar o da bir nevi arkadaş gibi bir şey.
  • Bi sorunun net bi cevabı olmalı ki bu cevaba göre olasılıklar da netleşmeye başlasın. Kadın ve erkeğin arkadaşlık için var olmadıklarını düşünüyorum. Teorik olarak tur devamında anahtar bi yapı bu.

Bu yüzden en mantıklı tutum eş sahibi olan ve eşinden mutlu olan (partner-sevgili her neyse) kimselerin muhabbeti gibi duruyor. Ancak bu noktada iki tarafın da aslında birbirini gereğinden daha yakın tanıdığı gerçeği ortaya çıkıyor. Eş sahibi demek kadını ya da erkeği tanıyan demek ki bu süzme bekara göre bence daha tahrikkar bi hal.

Bu açıdan bakılırsa yani eşli tutuma göre bekar halin daha tahriksiz gibi durduğu soylenebilir.

Her halükarda kadın ve erkek rantable bi şekilde bi arada bulunması zordur. Amaç ulku fikir ortaklığı gibi 2. Bi değer çerçevesinde toplanıp dikkati ve konuyu dağıtmak mumkun.

Eğitim aynı fikri benimseme aynı bilim grubunda tester olma gibi. Burada amaç her şeyden önce olmalı.

Ozu ekmek davasının önde gideni varken diğer haller ikincillenebilir halde olmalı.

Bahsettiğimiz şey sınırları belirli bişey olduğundan yani sırf arkadaşlık bu arkadaşlığın da sınırları belli edilmiş olmalı.

Yani hanımın anne babanın bileceği şeylerin kadın ya da erkekle paylaşılmasının bi anlamı yok.

Ortak zevkler konusu ise apayrı bi şey. Eril guçlu dişil zayıf. Futbol box kahveye gitme kufurlu konuşma vs gibi gundelik tavırlar kadını incitir. Konuşurken ekstra siyasi bi tavır lazım ki bi donem sonra rahatça davranamadıktan sonra ne anlamı var demeye başlanır.

Erkek olarak şu ana bi suru erkek arkadaşı da bırakmış olduğumuzu düşünmek lazım.

Kadının zerafeti inceliği duş dünyası felsefesi adına mumkun görülebilir. Kadın farklı bi bakış açısıdır bu açıdan kadının dünyası tanınmak istenebilir. Bu tutum kadını anlama ve onu toplumsal süreçte koruma gudusunun bi sonucu.

Bu belki de en masum gerekçe olarak kabul edilir. Sonuçta arkadaşlık koruma ve korunma isteğidir.

Bu açıdan kadının korunumu prensibi bi nevi ebeveyne yakın bi arkadaşlıkla anlamlıdır. Yani annecan babacan bi tavır lazım. Sonuçta duygusal bi varlıkla arkadaşlık kurarken onu guvende hissetirmek bu açıdan önemli. Kardeşvsri tutum da mümkün ancak bu genelde çatışmayla sonuçlanır.

Babacan annecan tavır da kişiyi sıkmaz mı? Aslında öyle ancak siz anne ve baba değilsiniz. Karşınızdakini kardeşe benzetmenin en mantıklı yolu(arkadaşlık) ebeveynlerin varlığını yokken hissettirmek olacaktır.

Erkeğin yerine kadın koyun ve aslında kendi tavrınızı olçun gibi bi şey demiş olduk.

• Olur

• Alıntılar yanlış kişilerden alınmış. Birisi teorisinde aksaklık olan sapık paikanalist, diğeri tecrübeye dayalı konuşan yazar.

• Sigmund Freud'un "hiçbir erkek, cinsel ilişki kurmak istemeyeceği bir kadınla yakın arkadaş olmaz' sözü bu konuyu tamamen açıklıyor bence...

• Freudun sözünün aynısı kadınlar için geçerli değil mı?

Ayrıca kız çirkin olunca gayet iyi arkadaş olunuyor

• Freud ruh tanımazlık prensibiyle hareket etmiş ve kadın ve erkeğin ilişkisini anne evlat arasındaki bi ilişkinin yansıması ile açıklamıştır.

Bu açıdan kadın eril ilişkisinde aslolan anne- evlat ilişkisi bi çıkarımla dostane bi yapıda olmalı mantığı ortaya çıkar.

Arkadaşlık ebeveyn yaklaşımı gibi konular yukarıda belirtildi zaten.

• Çok net şekilde hayır .

• Why not?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.