Şimdi Ara

Erasmus'dan anlayanlar, tecrübeliler içeri Polonya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2016-2017 döneminde Polonya'da University of Silesia da bir yıl erasmus yapacağım. Lakin sorum şudur. Ders eşleme için baktıgımda 30 + 30 60 kredi ders eşlemek gerekiyor ama karşı okulda ECTS ler biraz düşük. Dönemlik 12 ders falan almam gerekiyor. Bu beni korkutuyor. Derslerin hepsi verilir mi? Acaba kredilere mi yanlış bakıyorum :/ ECTS diyor... yanlış baktığımı düşünmüyorum. Diğer ülkelere giden arkadaşlarımın 5 ects minimum dersleri, ama benim 2 ects 3 ects çoğu.

Yardımın için teşekkürler :)

• bizde de 4-5 ects derslerin çoğu. bölümün öğrenci işleriyle konuş sen bence
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    Erasmus mu yapıyorsunuz hocam?
    peki ne yaptınız mecbur çok ders mi aldınız 30 kredi doldurmak için?
  • yok ben sadece bölüm sitesinden bakıp söyledim.erasmus yapmıyorum
  • Polonya daki ders ECTS leri düşük oluyor genelde ve bu yüzden fazla ders alman gerekiyor. Sıkıntı olmaz geçersin hepsinden. I'm ERASMUS dersin hocalara.
    Bir de dersler class+lecture olarak ikiye ayrılıyor. Mesela Linguistics dersinin hem lecture i hem class ı oluyor ve toplam 5 kredi ediyor. Sen ikisini de alıp burdaki bir ders olarak saydırırsın. Universiteye göre de değişir ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adacali

Polonya daki ders ECTS leri düşük oluyor genelde ve bu yüzden fazla ders alman gerekiyor. Sıkıntı olmaz geçersin hepsinden. I'm ERASMUS dersin hocalara.
    Bir de dersler class+lecture olarak ikiye ayrılıyor. Mesela Linguistics dersinin hem lecture i hem class ı oluyor ve toplam 5 kredi ediyor. Sen ikisini de alıp burdaki bir ders olarak saydırırsın. Universiteye göre de değişir ama.

Hocam anlamadım. Bende de var evet. Lecture + Lab. var.

Bu dersi alınca 2 ders mi almıs oluyorum?
    Ve suan ders sayılarına hiç bakmıyorum bile. Illa esit mi olmasi lazim karsilikli?

Benim tek bildigim kredi eşlemesi yapicaz diye.
    Mesela 6x5 den 30 kredi kendi okulumdan. 3x10 karsi okuldan gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir arkadaşım gitmişti dediğine göre dersleri geçmende sıkıntı çıkarmıyorlarmış mesela bir dönemde 5 dersin varsa polonyadada ona yakın 5 ders alman gerekiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caga_89

quote:

Orijinalden alıntı: adacali

Polonya daki ders ECTS leri düşük oluyor genelde ve bu yüzden fazla ders alman gerekiyor. Sıkıntı olmaz geçersin hepsinden. I'm ERASMUS dersin hocalara.

Hocam anlamadım. Bende de var evet. Lecture + Lab. var.

Bu dersi alınca 2 ders mi almıs oluyorum?
    Ve suan ders sayılarına hiç bakmıyorum bile. Illa esit mi olmasi lazim karsilikli?

Benim tek bildigim kredi eşlemesi yapicaz diye.
    Mesela 6x5 den 30 kredi kendi okulumdan. 3x10 karsi okuldan gibi.

Evet iki ders almış oluyorsun. Toplamda kaç kredisi var ikisinin? Evet sen toplamda 30 u bul da kaç ders alırsan al. Ben mesela Polonya daki iki dersi burdaki bir derse saydırmıştım. Ama bu konuyu yine de kendi okulunun kordinatörü ile görüş. Sonuçta imzayı o atacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.