Şimdi Ara

Equalizer Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mp3 playerlarda kaliteli ses almak için ve dinlediğimiz müzik türünden en uygun verimi almak için en önemli şeylerden biridir eq ayarları.
    Playerlara göre de değişebilir. Müzik türüne göre de.
    Kullandığımız ayarlari burada paylaşırsak herkesin faydalanacağını düşünüyorum.
    Bu işin ustası arkadaşlar özellikle görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

• bu konuyu ben de merak ediyorum. hangi playerde hangi ayarlar hangi tarz şarkılara iyi gidiyor diye..
  • sesi, kayıt edildiği andaki haline en yakın şekilde dinlemekten hoşlandığımdan ( gerçi bu kayıplı müzikte imkansız ama, zararın neresinden dönülürse kardır ), diğer bir deyişle -saf ve naturel ses- eq ayarı kullanmam genelde, hatta çoğunlukla diyebiliriz.
  • @wq
    ya ben denedim o şekilde dinlemeyi ama dayanılmaz oldu benim için, hiç bi tat alamadım..
  • Zaten amac degisik alternatifleri ortaya koymak.
    Mesela Zen Vision M Cowon dan sonra bana yavan geldi basta
    ama zamanla
    berrak naturel ses sevdigim icin esas aradiğimin bu oldugunun farkına vardim.
    eq ayarlarinin müzigin doğallığını bozduğunu düşünmüyorum. gidip 35 tane efekt eklersen kayıdın doğallığı bozulur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: saprofit

@wq
    ya ben denedim o şekilde dinlemeyi ama dayanılmaz oldu benim için, hiç bi tat alamadım..

kendine göre kesinlikle haklısın. çünkü, renklendirilmiş sesi dinlemeye alışanlar bir daha "flat" dinleyemiyorlar.
    kişisel tercih meselesi. insan kulağına nasıl hoş geliyosa onu tercih etmeli. ben stereo sistemden dinlerken de, naturel, saf sesi tercih ederim.
  • stereo sistem kullaniyormusun wq
    yoksa normal müzik setimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Realtek HD Equalizer Ayarı...
    13 yıl önce açıldı
    Kulaklık Ses Ayarları
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bide kulaklığa göre değişir diye düşünüyorum.her kulaklık her sesi aynı ölçüde yansıtamıyo.dinlenilen şarkıya görede değişir.kullanılan cihaza görede.ama hiçbizaman saf şekilde dinlemedim.hele eq ın ortasını(sanırım ara sesleri yansıtmaya yarıyor) hep en aşşağıda tutmaya bilhassa özen göstermiş bilimum bass dır tizdir efectlerdir açık tutmaya gayret etmişimdir.selam ederim...i
  • quote:

Orjinalden alıntı: WildKaos

stereo sistem kullaniyormusun wq

Stereo sistemim İstanbul'daki evimde. müzik seti değil, deck sistem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wq

quote:

en güseli

benim de isteğim yer sıkıntım var şu an ileride tek amacım

bu konuda tecrübeliysen tecrübelerinden faydalanırız
    :)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: wq

quote:

en güseli

benim de isteğim yer sıkıntım var şu an ileride tek amacım

bu konuda tecrübeliysen tecrübelerinden faydalanırız
    :)

elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım neden olmasın.

• wq' ya katılıyorum. EQ sesi renklendirmekten ya da distorsiyon katmaktan başka bir işe yaramaz (ZV.M için distorsiyon kısmı geçerli değil). EQ' a alıştıysanız (sesi renklendirmeye yani) ilk başta çok garipseyebilirsiniz, alıştıktan sonra (kulaklarınızın belirli bir Flat ayarlara alışması lazım) tekrar EQ ile dinlediğiniz de " Ya ben bunu mu dinliyormuşum bunca zaman" dersiniz. En azından ben böyle tecrübe etmiştim. Bu iyi sistem kötü sistem de olsa böyledir. Tabii EQ kullanmayacaksınız diye bir şart yok, bu işin doğru yolu böyle sadece.

V şeklinde EQ kullanmak bizim milletin en büyük alışkanlığıdır zaten. Küçükken bana da öyle göstermişlerdi. TR' de kayıtların çoğu da mastering aşamasında böyle bir ayardan geçiyor. İyi kayıt edilmiş Türkçe bir albüm bulmak zor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soundchaser

wq' ya katılıyorum. EQ sesi renklendirmekten ya da distorsiyon katmaktan başka bir işe yaramaz (ZV.M için distorsiyon kısmı geçerli değil). EQ' a alıştıysanız (sesi renklendirmeye yani) ilk başta çok garipseyebilirsiniz, alıştıktan sonra (kulaklarınızın belirli bir Flat ayarlara alışması lazım) tekrar EQ ile dinlediğiniz de " Ya ben bunu mu dinliyormuşum bunca zaman" dersiniz. En azından ben böyle tecrübe etmiştim. Bu iyi sistem kötü sistem de olsa böyledir. Tabii EQ kullanmayacaksınız diye bir şart yok, bu işin doğru yolu böyle sadece.

V şeklinde EQ kullanmak bizim milletin en büyük alışkanlığıdır zaten. Küçükken bana da öyle göstermişlerdi. TR' de kayıtların çoğu da mastering aşamasında böyle bir ayardan geçiyor. İyi kayıt edilmiş Türkçe bir albüm bulmak zor.

kesinlikle. Türkiye'deki kayıtlar da üst düzey kalitede olmadığı için, onları dinlerken de insan kendi zevkine göre dinleyebilmek için EQ ayarı yapma ihtiyacı duyuyo. bu dediğimi SACD dinleyenler çok iyi bilir. ( stereo sistemler için geçerli bu dediklerim ) Equalizer ın E sine gerek yok.

• Bence bu işin doğrusu yanlışı olmaz, herkes nasıl zevk alıyorsa o şekilde dinler. Müziği zevk aldığımız için dinliyoruz, iş icabı değil. Muhakkak adam gibi kaliteli medyayla ve güzel bir sistemle eq ya gerek kalmıyordur ama diğer durumlar için eq şart veya değil gibi bir durum, kişinin zevkine bakar.
  • peki diyelim
    eq kullanmaya karar verdik

bu bantlardaki ayarlar neye göre yapılıyor.
  • Zevkine göre, teker teker deneyeceksin, standart eq olmaz, herkesin zevki farklıdır.
  • quote:

peki diyelim
    eq kullanmaya karar verdik

bu bantlardaki ayarlar neye göre yapılıyor.

bir önbilgi olması açısından eq ayarları aşağıdaki değerler üzerinde etki yaparlar

soldan sağa

80 = Bas

250 = Low Mid (Düşük Orta Sesler)

1k = Mid (Orta Sesler)

4k = Upper Mid (Yüksek Orta Sesler)

13k = Tiz

ZV:M Baz alındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcekmen -- 3 Ocak 2007; 19:40:27 >
  • yani en düşük değerli olan şey bas.. değer arttıkca mid ve tize kayıyor ayar.. 13k denilen de 13000 demek oluyor..
  • bende sony nw-e505 var.orjinal kulaklıklarda rock harika dinleniyo ama hip-hop için aynı şeyi söylemek yalnış olur.baslar iyi değil çünkü.
  • [font="Arial"]
    Eğer metal, rock ve türevlerini seviyorsanız ve vokaller hoşunuza gidiyorsa bas ve tizleri normalden daha kısık midleriyse biraz daha açık tutmanız sizi daha fazla tatmin edecektir..
    Yine aynı türevleri dinleyip enstrumanları seviyorsanız sevdiğiniz enstrumana göre (vurmalılar için bass; elektro ve diğer sololar içinse tiz) açmanız yine daha tatmin edici olacaktır..

Eğer daha hareketli müzikler dinliyorsanız basları ve tizleri daha az kısarark voklleri belirginleştirebilir; techno ve club tarzı seven arkdaşlarsa midleri kısarak ritimleri daha belirgin hale getirebilirler..

Tüm bu saydılarımdan tam anlamıyla yararlanmak içinse iyi bir kulaklık ve amfiye sahip olmanız gerekmekte ne yazık ki.. Aksi takdirde yaptığınız değişiklikler size pek de tatmin edici gelmeyecektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 3 Ocak 2007; 22:11:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.