Şimdi Ara

epson stylus sx100-kolay dolum kartuşu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
11.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • epson stylus sx100 çok fonksiyonlu yazıcı sipariş ettim ,
    öncelikli hedefim,renkli çıktı ve scan özelliklerini kullanmak yani çocukların ödevlerine yardımcı olacak.
    kafama takılan soru ise bu yazıcının özelikleri ile ilgili bilgi ararken,kolay dolum kartuşu ile ilgili yazılar gördüm,
    1-bu alet bu yazıcıyla uyumlumudur?
    2-kolay dolum kartuşu adı gibi kullanımı kolaymı yani herkezin montajını. dolumunu sorunsuzca yapabileceği bir şeymi,kuruma,akıtma, gibi sorunlar varmı?
    3-kartuş ve mürekkep maliyeti nedir?

http://www.darty.com.tr/e_commerce/COK-FONKS-YONLU-INKJET-YAZICI/EPSON/STYLUS-SX100-p-32047-c-36.htm

• 2-- garantisi yok sorunsuzda olabilir...daha ilk dakkadan beterde olabilir..

1- evet uyumludur sonuçta çip filan takılıyor veya çipi kendisinde oluyor doğru halde kulllanan baya kişi var..

kuruma orjinal kartuşta olduğu gibi bundada var mürekkebi düzgün birşey almalısınız...

3- dolum setleri daha ekonomik ama düşük bir ihtimal olsa da makinenin çöp olması da var garantisi yok...
  • 3- dolum setleri daha ekonomik ama düşük bir ihtimal olsa da makinenin çöp olması da var garantisi yok..

o halde üzerindeki kartuşları kullanıp kartş bitmeye yakın bu sistemi kullanmak daha doğru hiç olmaz ise kullanmadan yazıcı çöp olmasın...
    bu arada kartuş fiyatlarını öğrenemedim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uranus

3- dolum setleri daha ekonomik ama düşük bir ihtimal olsa da makinenin çöp olması da var garantisi yok..

o halde üzerindeki kartuşları kullanıp kartş bitmeye yakın bu sistemi kullanmak daha doğru hiç olmaz ise kullanmadan yazıcı çöp olmasın...

İçinde gelen orjinal kartuşları kullanma bence nasıl olsa dolan kartuş alacam diyorsun Dehşetengizin dediği gibi bir sorun olursa servis size tekrardan orjinal kartuş isteyecekler sizde yanında gelen bu kartuşlarla götürürsünüz baktınız sorun çıkmadı sahibinden.comda 35-45 arası satarsınız ben öyle yaptım. Birde ciss alternatifi var bu topikte önce dolan kartuş alıp sonra ciss alan arkadaşların yorumları var sizide ilgilendirebilir
    http://forum.donanimhaber.com/m_34809395/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37284343

• Sayın uranus, ben de sizin aldığınız yazıcıdan aldım kısa bir süre önce; Hepsiburada'dan. Tam dolu kartuşlarla verildiği yazıyordu reklamında. Hala da aynı etiketle satılıyor. 84 TL.'ye mal oldu. Gelir gelmez 1 sayfalık yoğun siyah bir resim çıktısı aldım. Sonra kendi yazılımı aracılığıyla bir baktım, siyah kartuş bitmeye yaklaşmış, "değiştirin" diye uyarı veriyor! Diğer üç renkli kartuş "tam dolu"ya yakın vaziyette. Bu herifler yazıcıyı bu haliyle 80 kusur TL.'ye satıyorlar, siz aldıktan birkaç gün sonra 20 TL.'ye 1 adet siyah kartuş (T0891) almak zorunda kalıyorsunuz. Böylece yazıcı 100 TL.'ye gelmiş oluyor. Sizde de durum aynı mı?

Ben "dolan kartuş"u inceledim. Ondan edinmek için 90 TL.yi gözden çıkarmak lazım. Önce 50 TL.'ye 4 tane boş kartuş alıyorsunuz. Sonra, örneğin bir tane büyük şişe siyah (15 TL.), üç tane küçük şişe renkli (30 TL.) mürekkep alıyorsunuz. Tabi bir arıza çıkmayacağını kimse garanti edemez.

Vatanbilgisayar'a girip baktım. 1 adet siyah kartuş 18 TL. peşin/tek silip. Taksitle 20 TL... Anlaşılan siz de benim gibi bu yazıcıyı eve çocuklar için almışsınız. O halde gidin biten kartuşun orijinalini alın, 40 TL. ile bir yılı geçirin derim. Renkli mürekkebi fazla kullanmamaya (gereksiz fotoğraf çıktıları filan almamaya) özen gösterirsiniz.

Çok çıktı gerekirse, işyerindeki Laser'ımı kullanırım diye düşünüyorum. Selamlar...

• kolay dolum kartuşlarıyla alakalı yardımcı olurum garanti olarak çalışmazsa iade edersiniz sahibinden ilan no: 21007329

memnun kalacağınıza eminiz
  • bende epson SX 100 var. normal siyah çabuk bitti.

ben de araştırdım kolay dolum kartuşlarından çok memnunum, ama orjinal kartuşlar ile yanyana çalışmadığını duydum hiç te denemedim. orjinal kartuşun dolumu imkansız gibi birşey. kolay dolum seti üzerinde T0711, yazıyor. kullanım talimatına göre heyecanlanmadan dikkatlice yapın sonra yazıcıya takın. şırınga olarak 5 ml lik içinde siyah lastikli şırıngalardan kullanıyorum her renk için ayrı şırıngaya ihtiyacınız olacak. mürekkebi gördüğünüz için taşırmakda zor. yazıcıya tekrar takınca chip otomatik resetliyor.

kısaca ben kullanıyorum ve çok memnunum. kolay dolum kartuşu olarak geçiyor bunlar. umarım sizde de sorun çıkmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burada Kampanyası var bir sor.:
    http://www.dolankartus.com/
  • turkuazim, "dolankartuş" kullanıcısı olduğunuz için size bir kaç şey sormak istiyorum.

T0711 yazan kartuşlar, makinenin içinden çıkan T0891, T0892, T0893 ve T0894'e tam uyum sağlıyor mu? Bir de şunu duydum: Bilgisayara kurulan Epson yazılımı ile kartuşların içinde kalan mürekkep seviyesini gözlemleyebiliyoruz ya; işte bu dolan kartuşları taktıktan sonra artık hepsini daima full gösteriyormuş. Bu yüzden mürekkebin bitip bitmediği anlaşılmıyormuş. Bu durumda siz ne yapıyorsunuz?

Bir de son olarak; Dolu bir siyah kartuşla (normal sıradan bir sayfa çıktı aldığımızı düşünürsek) kaç sayfa çıktı alınabiliyor? Teşekkürler.
  • pelikan muadilde kullanabilirsiniz fiyatı yarı yarıya ...

çok çıktı almıyorsanız buda ekonomik olur..

quote:

Orijinalden alıntı: uranus

3- dolum setleri daha ekonomik ama düşük bir ihtimal olsa da makinenin çöp olması da var garantisi yok..

fiyatlar çok değişken 4 lü setiniz satürn de 69 lira iken media markette 89 lira civarı tabi her media da farklıdır bunun için fiyat vermek istemedim
    google a yazıp bakabilirsiniz ama dediğim gibi değişkendir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehşetengiz -- 4 Şubat 2010; 16:02:09 >
  • fazla takılmıyorum foruma kusura bakmayın. yeni gördüm mesajınızı.
    1. kartuşlar tam uyum sağlıyor.
    2. Seviye her zaman tam dolu görünmesi diye birşey yok. zamanla azalıyor mürekkep seviyesi. hatta kartuşunyarıdan fazlası dolu iken yarıdan az dolu gösteriyor.
    3. yazıcı diğer kartuşların tamamen boş olması durumunda çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. ama sadece siyah fotokopi alabiliyorsun pratik olarak hatta bilgisayarın açık olmasına gerek kalmadan. ancak fotokopi kalitesi düşük olabilir. orjinal biraz silikse bilgisayardan tarama yaparak (1200dpi ayarlarında) çıktı almalısın.
    4. galiba 70-100 sayfa alınıyor. dolan kartuşun kapasitesi 9-10 ml civarında.

NOT: kartuşların mürekkebinin dibini bulmadan doldurmanı tavsiye ederim ben hep öyle yapıyorum.

selamlar.
  • @franko yukarda özel mesajını cevapladım buraya herkes için açıklamaya çalıştım.

arkadaşlar unutmuşum. açıklıyorum:
    benimde epson orjinal siyah kartuşum daha çabuk bitti. 3 tane renkli orjinal (T0892, T0893 ve T0894) kartuş yarı dolu duruyor. bugün dolan kartuşu doldurdu ve yanyana çalıştırdım. yazıcı kartuşları az dolu gördü. çıktı alıp tüketebilirim. bakalım ne olacak. tecrübelerimi buraya aktarırım.
  • 1 haftalık epson stylus sx 100 ve dolum kartuşu tecrübeleremi yazacak olursam.

*dolum kartuşlarının adı gibi dolumu kolay fakat takıp çıkarılması sorun olabiliyo bazen kartuşlar yerine tam otursa dahi(seviye çizgisi var)hata mesajıyla karşılaşmak tedirginlik yaratıyor.

*dolum kartuşlarının mürekkep seviyelerini program üzerinden gözlemek mümkün değil doluya boş , boşa dolu diyebiliyor.

*en problemli renk her zamanki gibi siyah, siyah problemsiz yazıyorsa çıktıda mükemmel oluyor.

*yazıcım taslak ve metin modunda düzgün çıktı vermiyor,çoğunlukla silik ve kesik kesik (bu modların hızlı olmaları nedeniyle olabileceğini düşünüyorum)ben uzun yazılar için metin ve görsel modunu kullanıyorum bu ise bir hayli zaman ve mürekkep kaybı yaratıyor.üstelik kağıdı gereksiz yere ıslatıyor.hızlı mod iptal.

*yazıcının mürekep tüketme hızı hayret edilecek boyutta dolum kartuşları olmas idi hiç ekonomik bir yazıcı değil.

*evden çıkarken dur bir çıktı alıyım geliyorum :) durumları biraz zor, ne zaman sistemin ne yapacağı belli olmuyor yazıcıyı açıyorsunuz kartuş bitti diyor ilk çıktılar silik kesik falan olabiliyor.

*bir de bu yazıcıda atık mürekkep sorunu varmış bunuda yeni duydum.

*çok zorda kalmadıkça kafa temizleme işlemini yaptırmayın,adeta mürekkep kusuyor.

*çıktı kalitesi orjinal kadar olmasada ona yakın kalitede, tatmin edici.

sonuç olarak: epson stylus sx 100 ve dolum kartuşu sadece metin türünden çıktılar almak için tercih edilmemesi gereken bir ikili
    eğer yazma hızını çok dert etmez iseniz metin ve görsel içerikli çıktılar, amatör fotoğraf baskıları için maliyeti açısından oldukça iyi bir tercih olabilir,

• turkuazim, cevapların için teşekkürler.

Bence bu yazıcının derdine derman olabilecek en iyi şey, dışarıdan takviyeli mürekkep tankları. Youtube'a "Epson Stylus SX100" yazarsanız, bunun nasıl yapıldığını anlatan ingilizce bir video göreceksiniz. Ama tabi biraz cesaret lazım. Nereden temin edilir onu da bilmiyorum.
  • Genellikle müşterilerimize bu konuda bahsedilen türden sorunlar nedeniyle Epson tavsiye etmiyoruz, ancak baskı kalitesi ve yazılımdaki opsiyonların fazla olması gibi nedenlerle tercih eden müşterilerimize de kolay dolum kartuşu ve YAZICI VE KARTUŞ İLE TAM UYUMLU MÜREKKEP ile çok avantajlı maliyetler sunuyoruz. Lütfen sitemizdeki ürünleri ve özellikle kampanya paketlerini inceleyiniz.
    Bunun dışında yazıcı almamış arkadaşların ise Brother ya da yeni çıkan hp 920 ve 940 kartuşlu yazıcıları tercih etmelerini öneriyorum. hp nin yeni yazıcıları için de sitemizde ürünler mevcut, Türkiye'de bu yeni HP kartuşları için uyumsuz mürekkeplerle yapılan denemelere lütfen itibar etmeyiniz çünkü bu kartuşları kullanan yazıcıların mürekkepleri çok özel ve normal vivera adı ile sayılan genel HP mürekkepleri direkt akıyor kafadan, o nedenle sitemizdeki uygun ürünleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz...

http://www.kartus.web.tr

saygılar...

• Arkadaşlar epson sx105 model yazıcı aldım ve yanında tanklı kartuş sistmi aldım. Başlangıçta sadece siyah mürekkep tankını doldurdum ve makine siyah hariç hiçbirini tanımıyordu, daha sonra elimde renkli mürekkep olmadığından diğerlerini su ile doldurdum :). Artık sarı ve kırmızıyı da tanıyor fakat mavi kartuşu taktığımda hiçbirini tanımamaya başlıyor. Benim istediğim şimdilik sadece siyah beyaz çıktı almak fakat (çok ilginçtir) Epson da bütün kartuşlar takılmadan ve her renk dolu olmadan yazıcıdan çıktı alamıyorum. Bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi lütfen?

Bu sorun sadece ben de mi var yoksa Epsonlar genel olarak tüm renkler dolu olmadan çıktı vermiyorlar mı?
    bu yazıdan sadece siyah kartuş dolu iken çıktı alabilmemin bir yolu yok mu?

cevaplar için şimdiden teşekkürler...
  • Bende deneyimlerimi paylasiyim istedim.
    ElectroWorldten 5 ay once SX100 aldim. icinden tabiki demo kartuslari cikti.

Cescesor da Epson T0711-T0714 Kartuş Dolum Seti satin aldim.
    Ne zaman bir sayfa cikti almaya kalksam hep sorun cikti.
    Yaziciyi calisir hale getirmek 2-3 saat vaktimi aldi herzaman.
    Muhtemelen yazici calisir hale gelse bile kartuslar printerin icinde durunca akıyor o yuzden bır sonraki sefere mürekkepler bitmiş oluyor o yuzden her cıktı
    almak isteyince kartusları tekrar doldurmak gerekiyor. Metin modunda baskı alamıyorsun.
    Baskı yaparken kagıt üzerine mürekkep akıtıyor
    Bazen Demo kartusları takmak gerekiyor çunku kolay dolum karuslarını tanımıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetrg -- 25 Temmuz 2010; 15:20:58 >
  • benden sana bir öneri bendede var epson sx110 kolay dolum kartuşlu çok sorun yapıyor garanti bişey almak istiyorsan lazer yazıcı öneririm sorun olarak renklerin bazen soluk veriyor kafa temizleme yapıyorsun 1-2 çıkdı düzgün gerisi bozuk çıkıyor kartuşları doldurmak için çıkardıgında chipler yerine oturmayıp sorun yapıyor en iyi lazer almak
  • bende sx215 var ve bu kolay dolum kartuşlarından almayı düşünüyordum ama burda yazılanları okuyunca aklım karıştı. kimisi çok memnun , kimisi idare eder demiş, kimisi de çok sorunlu demiş.. acaba hangisinin ihtimali daha yüksek? sorun yaşamak mı, sorunsuz şekilde kullanabilmek mi?
  • arkadaşlar ben bu yazıcıdan aldım dolan kartusla kullanıyorum problem yok ancakk
    bu yazıcı normal kalitede baskı yaptıgınızda dalikada 2 sayfa cıkartıyor ve bu hız cok yavas bence ben cok cıktı alan biriyim ve cıktı alırken uzun sure beklemek benı cok yoruyor
    hatta linux kullanmak zorundayım linuxde cıktı almak daha da işkence
    neredeyse dakikada 1 sayfa bile zor cıkarıyor

ekonomi moduna aldımda ise yazılar cok silik cıkıyor ben bir türlü orta kiletede baskı almayı basaramadım
    acaba bu yazıcıyı hızlandırmayı basarabilen varmı aranızda
    nasıl yaptıgını anlatırsa belkı yardımcı olabilir
    windows yada linux fark etmez :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.