Şimdi Ara

EPSON Projeksiyonları - ANA KONU - (1250+ Üye) (309. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.178
Cevap
74
Favori
285.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Epson Ls800 ve yine Epson Ust perde almayı düşünüyorum, 100" için 121000, 120" için 146000 fiyat aldım. İzleme mesafem 3,5 metre civarı, genellikle oyun ve streaming izlemek için kullanacağım, karartma perdelerim de mevcut, negatif yanları olabilir dediğiniz konular var mı bu sistem için ? Nvidia Shield, Denon Amfi ve Harman Kardon ses sistemine bağlayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, tw9100w projeksiyonum bozuldu. Projeksiyondan anlayan, işin ehli usta var mıdır bildiğiniz? Önceliğim İzmirde olması tabi ki ama il dışına da mecbur kalırsam gönderebilirim.

  • DjMaJeRe kullanıcısına yanıt

    ben ls300 ve 100 inç perdesi var.ilk edepta 120 inç almıştım ama bana çok büyük geldi.izleme mesafem 5 metre olmasına rağmen beni çok yordu.değiştim 100 inç aldım. aklınızda bunu bulundurun derim. oyun hikayeli oynayacaksınız olur.mesela ben god of war , last of us, rdr2 gibi oyunları oynadım ama uzun kullanımda ekran büyüklüğünden dolayı baş ağrısı ve göz yorgunluğu yapıyor.tabi benim gibi oturdunuzmu 6 saat oynamayacaksanız sorun olmaz.ben afedersiniz bokunu çıakrdığım için artık oyun monitöründe oynuyorum.çok heveslenirsem sevdiğim bir oyun olursa perde de oynuyorum.

    medya player olarak bende nvdia kullanıyorum.gayet yeterli ve başarılı.ses sistemi olarak samsung q990c ile kullanıyorum.hiç bir sorun yaşamadım.

    ls800 güzel bir cihaz.hatta ilk çıktığında upgrade yapacaktım ama fiyat yüksek olduğu ve ls300 de rahatlıkla yettiği için gerek görmedim.takıldığın noktalarda sorabilirsin.





  • DjMaJeRe kullanıcısına yanıt

    Seti aldınız mı bilmiyorum ama ben LS800 ve 120inch ALR perde kullanıyorum. İzleme mesafem sizden daha da yakın. Ben çok memnunum. Genel olarak büyük ekran sevdiğim için de olabilir (Monitor olarak 42 inch OLED ve TV olarak da 75 inch miniled var) ama o mesafede 100 inch küçük gelir diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Ocak 2024; 16:58:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar, kullandiginiz ekipmani gorunce tecrubelerinizden faydalanmak adina nacizane bir sorum olacak.
    Hali hazirda sony vpl-hw55es cihazi fix frame 100” perde de kullaniyorum ancak bizlerde zaman zaman olusan degisim kasintisi bende de basladi ve radarima kisa mesafe 4k lazer proj. Cihazlari girdi.
    Piyasada goreceli olarak f/p urunleri bulunsa da benim merakim fiyattan ziyade Klasik projeksiyondan kisa mesafe lazer proj. gecmek tecrubelerinize de dayanarak kullanim konforu ve sonuc anlaminda olumlu olumsuz sizde nasil bir tecrube olusturdu.

    Zaman ayirip cevap verebilirseniz memnun olurum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muratthy kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Ben projeksiyon olarak hep UST cihazlar kullandım. LG PF1000UT, Xiaomi (çok kısa test ettim zira kutudan sorunlu çıktı ki zaten kronik sorunlu bir modelmiş aslında), Epson LS300 ve son olarak da Super UST LS-800. Super UST dememin sebebi LS800 atım mesafesi gerçekten diğerlerine göre çok kısa. O yüzden Super UST olarak geçiyor.


    Bu akşam biraz işim var. Yarın detaylı şekilde bu mesajımı editleyeceğim. Siz de bu geceden aklınıza gelen soruları ilave edebilirsiniz. Selamlar.

  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Tekrardan selamlar, evet kullandiginiz cihazlar ust segment modeller genelde, bu ekipmanlarda fiyatlarla, kalite/performans kistaslari dogru orantili olarak ilerliyor o konuda bakis acim bu yonde , benim merak ettigim konu daha ziyade kisa mesafe lazer projeksiyonlara gecmek ve gecmemek konusunda kararsizim hali hazirda ekipmanlarim ve kurulu duzenim zaten tavan uygulamasi icin hazir kaldi ki kisa mesafe cihazlar icin de unitem ve hop.setim uygun sekilde anccak upgrade’i varolan tavan modellerinde 4k seriye gecis yaparak mi yoksa farkli teknolojiyi barindiran kisa mesafe lazer projeksiyon mu onun ayrimini yapamiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muratthy kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin halihazırda bir kurulum olduğu için standart projeksiyonlar tabi ki seçenek dahilinde. Açıkçası o modelleri ve fiyatlarını hiç bilmiyorum. 2016'dan beri UST kullandım.


    LS800 ve ALR perde 140-150K gibi bir harcama demek. Bundan dolayı mevcut perdeniz ile yeri de hazır olduğundan güzel bir 4K normal atım cihazı da değerlendirmek lazım.


    UST cihazların en büyük artılarından birisi bağlanacak tüm cihazlar ile birlikte ünite üzerinde birlikte durması. Herhangi bir şekilde tavandan kablo (ses, görüntü, güç) çekimine gerek kalmıyor.


    LS800 ile birlikte Nvidia Shield TV Pro, Xbox Series X ve Samsung Q990C kullanıyorum.


    UST cihazların diğer artısı da aydınlık ortamda kullanım imkanı. Ama burada da ALR perde devreye giriyor. Evet karartma perdesi de ister normal perde ister ALR perde ile kullanılsın katkı sağlayacaktır.


    LS800 de piyasadaki en yüksek parlaklık cihazına sahip cihazlardan birisi/en parlak olanı. Zaten üreticiler de UST+ALR perdeyi "lazer TV" olarak tek cihaz gibi satma eğiliminde.


    Şu an fiyatlar her üründe oldukça yüksek. Belki başkasının fikri farklıdır ama ben ALR perde olmadan UST cihaz kullanmazdım. Önceki UST'lerimi Specta motorlu gri projeksiyon perdesi ile de kullandım.


    UST kullanılacaksa ALR perde gerekiyor diye düşünüyorum. Benim tecrübem bu yönde oldu. LS300 cihazımı ve Specta perdemi arkadaşım aldı ve kullanıyor. Memnun mu memnun.


    Ancak LS300'ü bende iken ALR perde ile de izlediği için aradaki farkı da biliyor.


    LS800 için söyleyebileceği teknolojik eksiklikler Dolby Vision ve HDMI e-ARC olurdu. Tepe model bir cihaz sonuçta. Ama mevcut hali ve desteklediği teknolojiler ile son derece başarılı bir cihaz.


    HDMI 3 oyun portu 1080P@120Hz destekliyor. Xbox Series X de oraya bağlı iken bu çözünürlüğü gösteriyor. Gecikme olarak da hiç gözüme çarpan kötü bir durum olmadı.


    Cihazın sesi bence en yüksek parlaklıkta bile normal. Kasası büyük olduğundan daha iyi bir soğutma kullanma imkanı olmuş. Zaten en yüksek parlaklık ayarında kullanmıyorum.


    Dahili ses sistemi bile iş görüyor açıkçası. Ama ben Q990C ile kullanıyorum.


    Ama özellikle parlaklık veya siyan renk doyumunu ASLA ama ASLA bir OLED/miniled TV seviyesinde beklemeyin yine de. Özellikle de gün ışığında.

    Gece kullanımda zaten 120 inch o görüntü suratınızda istemsiz bir tebessüm oluşturuyor.


    Evde bu söylediğim cihazlar da var. Aralarında fark var. O konuda VA/FALD VA LCD civarı diyeyim ki aslında bu da iyi bir seviye zaten.


    Ancak 120 inch ebatı da bu söylediğim TV'lerin makul fiyata sunması mümkün değil. 97 inch oled 800K gibi rakamlara satılıyor.


    Evde 42 inch OLED monitor, 75 inch miniled TV ve 120 inch ALR perde ile LS800 UST cihaz kullandığımdan artı ve eksilerini görüyorum.

    Ama o sırada izlenecek ne ise ona da göre kullandığım cihaz memnun da ediyor.


    Özellikle de ALR perdeye yatırım yapacaksanız bence hiç 100 inch değerlendirmeyin. Direk 120 inch alın. Fiyat farkı biraz fazla olabilir ama ben alırken olsaydı 133 veya 150 inch alırdım.


    Motorlu ALR perdeler de var. Ama fiyatları çok yüksek bence. Kullanım şeklinize hitap ederse VividStorm ürünlerien bakabilirsiniz.


    Gerçi şimdi baktım stokta sadece 84 inch var ve 79K. 120 inch 107K olarak stok dışı kalmış. Sabir çerçeve 120 inch ALR perdeler 35K civarı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 21 Ocak 2024; 18:9:18 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Oncelikle ayrintili degerlendirme yaziniz icin cok tesekkur ederim.
    UST cihazlar sahip olduklari lamba teknolojisi ve tabii ARL perde ile bir araya geldiklerinde buyuk olcekli izleme imkani sunmasi acisindan olusturulabilecek en mantikli konfugrasyon gibi gozukuyor, ben evimde yaklasik 10-12 senedir panel kullanmiyorum tv yayinlarini da ( sadece mac ve belli basli programlar icin ) projeksiyon uzerinden kullaniyorum.
    Bu yuzden gunduz kullanimi da belli isik dahilinde benim icin onem arz ediyor.
    Teknik donanimi, tasarimsal ozellikleri vs zaten bu seviyede ki cihazlar icin dikkate deger kistaslar degil zaten nerdeyse her seyi barindiriyor.
    Tekrardan verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim, sizden aldigim feedback’ler de karar verme asamamda bana yardimci olacaktir , gorusmek uzere:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Amerikada yaşıyorum Geçen hafta LS800 aldım.Daha önce Epson 5010 prj. vardı.Avrupa model Epson 9000..

    5010 dan sonra kısa süre LS500 kullandım .Şimdi Ls800 kullanıyıorum. Ls 800 i Fire stick cube ile kullanıyorum. Sorularınız varsa cevaplamaya hazırım. Ls 500 gürültülü ve duvara çok yakın değil ..Ama 3 d özelliği var.. Ls 800 gerçekten çok farklı ve güzel duvara 5-6 cm uzaklıkta çalışıyor ve diğer prj. çok .pk farklı ve iyi..

    Saygılar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali beyendi -- 25 Ocak 2024; 7:43:32 >
  • muratthy kullanıcısına yanıt

    Hocam faydam dokundu ise ne mutlu. Forumun temel amacı bu. Bir de bu ürün gruplarında fazla kullanıcı yok. O açıdan tecrübe paylaşımı da fazla olmuyor. Başka sorunuz olursa bildiğim/tecrübe ettiğim kadarıyla cevaplarım.

    30 Ocak-02 Şubat tarihleri arasında ISE 2024 var. Epson yeni teknolojileri ve modelleri hakkında bilgi verecek ve tanıtım yapacak.

    Ama çıkış zamanı, MSRP ve kurlardan dolayı da özellikle TR fiyatlarının ne olacağı çok ayrı bir durum tabi ki.

    Yeni cihazları beklerim diyorsanız da bence cihaz ve perde için 5K USD kenara atıp beklenebilir. En azından cihazlar ilk bahar-yaz gibi gelirse olası kur artışından etkilenme olmaz.

    Bu cihazlar 2024 3.çeyrek itibariyle TR’de 150-200K TL bandında ve 120 inch ALR sabit çerçeve perdeler de 50K TL bandında olacak gibi duruyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 25 Ocak 2024; 22:42:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Elbetteki faydanız dokundu/dokunuyor, netice de dediğiniz gibi bu tarz platformlar kullanıcı deneyimleri ve bilgileri için bulunmaz bir paylaşım alanı hepimiz de karşılıklı olarak fayda görüp katkı sağlayabiliyoruz tekrardan teşekkür ederim.

    Aslına bakarsanız UST model cihazları ilk tanıtıldığı dönemlerden bugüne kadar hep takipteydim, özellikle de evimde ki proje. TV amaçlıda kullandığım için nadirde olsa gündüz kullanımı esnekliği benim için önemli, UST cihazlarda bu anlamda performans olarak gayet iyi gözüküyor.

    İlk dönemlerdeki fiyat yapısına nazaran şu an göreceli de olsa ulaşılabilirliği bir nebze daha mümkün hale geldi keza bu tarz cihazlar ve setuplar kullananlar zaten bu fiyat baremine de ister istemez çıkıyor.

    Anlattıklarınız ve deneyimleriniz son kullanıcı anlamında zaten olumlu olan bakış açımı daha da pekiştirdi :)

    şu an için kullandığım cihazımı (Sony HW-55es) bakım ve lamba değişimi için servise bırakmıştım , yarın teslim almaya gidicem servis firması aynı zamanda EPSON, CANON, SONY yetkili satıcısı LS 800 için demo yapma şansımda olacak , en azından canlı olarakta görmüş olurum.

    yeni tanıtılacak cihazlar için de açıkçası bekler miyim bilmiyorum ama aklımın bir köşesinde dursun yine de.





  • ali beyendi A kullanıcısına yanıt

    Ali Bey merhaba;

    ilginiz ve yaklaşımınız için teşekkür ederim, özellikle son günlerde yabancı forumlarda ve inceleme videolarında da gördüğüm kadarıyla farklı marka cihazların model karşılaştırmalarında EPSON için değerlendirme cihazı hep LS800 olarak kullanılmış zaten kendi ürün gamında da 500 ile 800 gerek tasarım gerekse atım özellikleri birbirlerinden farklı gözüküyor sizin de sözylediğiniz gibi LS 800 çok farklı bir cihaz kaldı ki (zevk meselesidir tabii ki ama) 3D özelliği benim için değerlendirme kriteri olmadı hiçbir zaman.

    Amerika da yaşadığınız için farklı bir sorum olacak YD na gidip gelme şansım var Avrupa veya Amerika fiyatları TR ile mukayese edildiği zaman YD alışverişi değerlendirilebilir mi?

  • muratthy kullanıcısına yanıt

    Ben Ls 800 ü Amazon dan 2.450 dolara aldım. Benim aldığım cihaz Excellent condition (Refurbished).Amazon garantisinde ve 3 aylık ücretsiz tam iade yapıyorlar. Mart sonuna kadar istersem iade edebiliyorum ama cihaz gerçekten çok iyi.Diğer kullandığım Epsonlardan en büyük farkı görüntüdeki akıcılık.Çerceve iiyileştirme özelliği 4 K yayınlarda da aktif görüntüde en ufak takılma yok.Çok akıcı.Aynı cihaz Refurbished olmazsa 3500 dolar civarında.Ebaydan 3000 Dolar civarında alınabiliyor.Türkiyedeki fiatları tam bilmiyorum.Kur yüksek olduğu için yurt dışı cazipmi bilemedim.Ama LS 500 ü geçen 2 ay önce açık kutu 1500 Dolara almıştım..Onu Ebayda satıp Ls 800 aldım.

    Ayrıca Epsonun yeni cihaz çıkartacağını beklemiyorum.Sanırım LS 600 çıktı LS 800 ün bir düşük kalitesi LS 500 ve Ls 800 arasında bir cihaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali beyendi -- 26 Ocak 2024; 6:56:22 >




  • ali beyendi A kullanıcısına yanıt
    Ls800 TR de 3500$ bandinda satiliyor, gorustugum firma LS 650 diye bir modelden bahsetti sanirim yeni model ama dediginiz gibi ara bir model , bu model icin refurbished satis burda gormedim ama olsa bile kurumsal olarak firmanin cihazin arkasinda durmasi onemli bir kriter.
    LS800 icin arastirmadayim bakalim artik :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muratthy kullanıcısına yanıt

    Yeni model dedikleri LS 800 den bir alt segmenti.Şu an en iyisi LS 800..Fiatlar yakın gibi ama bazen ebayda 2900 civarı bulunuyor.Evet Amazon bu konuda çok iyi ve cihazlarda hiç bir sorun yok.Yeni almaya değmez..Zaten tamamen orjinal kutuusnda geliyor  belirtmeseler refurbished olduğu anlaşılmaz .Herşey orjinal şekilde...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali beyendi -- 26 Ocak 2024; 17:14:3 >
  • Müthiş faydalı bir başlıkmış bu, oku oku; öğren öğren bitmiyor gerçekten :) Ben de bir kaç haftadır arayış halindeydim, yeni evdeki çalışma odamda köşe koltuğun karşısında hafif çaprazda güzel bir 2m kadar boş duvar olacağını hesap edince düştüm bu yollara, hayatımdaki ilk projeksiyonum olacağı için tabi araştırmaktan okumaktan incelemekten beynim sulandı. Uzun uzun araştırmalar neticesinde en son Epson EF-11'de karar kılıp aldım ikinci elde 380 saat az kullanılmış tertemiz bir cihazı.


    Şimdi esas merakım perde konusu, işin aslı hanımın beni evden kovmaması için, hem fix frame opsiyonum hem de perde opsiyonum fazla değil. Daha doğrusu perde yine olabilir ortada görünmeyeceği için de bir sürü inceleme izledim, beyaz düz perdelerin görebildiğim kadarıyla ezici çoğunluğu duvardan neredeyse daha düşük performans veriyor. Cihaz 1000 ansi lümen, ağırlıkla karanlık ortamda kullanılır, parlaklık kazanımına ne kadar ihtiyacım olacak pek emin değilim, aslında cihazın kontrastı da çok övülüyor ama tam da bilemiyorum, bir kurup tam senaryoda görmem lazım yeni eve ay sonunda taşınacağız(ama kontrasta katkısı olan perdeden zarar gelmez gibi biraz görgüsüz bir mantığa sahibim:)).


    Bu işe öyle gergili perdeler vs. gibi bir bütçe ayırmayacağım, orası kesin :) Çıksam çıksam 4-5k bandına çıkarım ama o durumda bile en azından bana pratik bir şekilde yok edilebilecek bir ürün lazım. Kafamda şu an temelde iki opsiyon var:


    1. Forumda bir arkadaş elektrostatik bir kağıt yaptırmış, kur kaldır geri kur geri kaldır elverişli güzel bir şeye benziyor. Bunu alıp önce bir bunu deneyebilirim, haydi kontrasta katkısını beğenmezsem belki üstüne şu banggood'un gri süper-kontrast tipi perdelerinden birini alıp yapıştırmayı deneyebilirim (yalnız o ürünlerin de izleme açısı berbat diyorlar; paraya kıyıp Amazon'daki ByIntek midir nedir 1000 küsür verip öyle bir şey de deneyebilirim izleme açıları daha düzgünse). Bu sizce, mantıklı bir seçenek mi? (forum linki şurada: https://forum.donanimhaber.com/satilik-120-inc-270x150cm-sifir-fixed-frame-projeksiyon-perdeleri--133103824)


    2. Bir diğer opsiyon olarak bulabildiğim, normalde şu çin malı projektör üreticilerinden Wanbo'nun aynı set içerisinde hem renk kazanımı hem parlaklık kazanımı iddia eden ama şüphe çekici miktarda uygun fiyatlı olan bir perdesi var yine 100", link şu: https://10noo.com/wanbo-anti-light-pro-projeksiyon-perdesi// . Bu ürünü hiç deneyen kullanan var mı forumda?


    Belki bir seçenek, buradaki tecrübeli arkadaşlar "kardeşim şöyle bir materyal var, ondan git perdeciye yaptır, atıyorum 5 değil 7-8 olur ama izlemeye katkısı muazzam olur, sert/kalın/ağır materyaldir potlaşma, katlanma vs. yapmaz ama süper olur" derse gidip bir tanıdık perdeciye ona göre sipariş de geçebilirim. Olabildiğince fayda maliyet ölçekli bir çözüm üretme hevesindeyim, yardımcı olabilecek bir arkadaşımız olursa çok çok sevinirim. Cihazı bilen arkadaşların tavsiyeleri vs. olursa onları da işitmekten mutlu olurum, ben de kullanım deneyimini çeşitli dönemler halinde yarın bir gün almayı düşünenler olursa diye buraya yavaş yavaş yazacağım.





  • Bende LS800 ile ilgileniyorum ancak kampanya vs beklemek durumundayım, zorlayarak [:(]


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.