Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.537
Cevap
186
Favori
489.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selamlar ;

Hergün en az 2 sayfa cıktı alıyorum ama tam degıl e ticaret ile ugrastıgım için adres bılgılerını cıktı alıyorum ve cumartesi pazar kullanmıyorum .

cizgi cizgi problem kullanmama ile alakalı dıye bılıyorum zaten almadan once uyarmıslardı murekkep donar bol bol kullanırsan herhangıbır sorun cıkartmaz demıslerdı bugune kadar 2-3 kere bu tarz problemle karsılastım oda genelde uzun tatıller sonrası oldu yanı bayram tatıllerı vs gıbı 1-2 defa kafa temızleme ıslemı yaptım kolayca cozuldu ..

fotograf kagıdı tavsıyem yok malesef hıc kullanmadım ..

çok merak ettim hemen şuanki güncel fiyatına bakıyorum - ABOWWWW fiyatlar herşey gibi yazıcınında uçmuş şoktayım ,))

• einti kullanıcısına yanıt

Hocam garanti de bittiyse orjinal mğrekkep çok pahalı kalır, ben photoink kullanıyorum

• g_almar G kullanıcısına yanıt

Hepsiburada trendyol vs oralardan alıyorum photoink, Epson direkt l1110 olarak ilan koymamış olabilirler, L3150 vs aynı mürekkep

• an agony A kullanıcısına yanıt

Üstadım inan murekkep bıtmıyor desek yerıdır yarı olmadan doldurdum 2 yılda 1 defa murekkep setı aldım vatan computerdan hala elımde murekkep var ..

Şahsi fikrim başım ağrımasını istemediğimden 2 yılda bır orjinal murekkep alsam verdıgım para gözume gelmez onuda kampanyalara denk getırırsem oh tadından yenmez ,))

Ben orjınal kullanmaya devam edecegım gun ıcersınde arıza vs gıbı bır durum olursa benı cok zorlar o an makınayı kırabılırım iş stresinden dolayı o yuzden hiç risk almayayım ...

• arkadaşlar bende L3151 var bazen böyle sıkıştırıp öyle çıkarıyordu dün iyice sıkıştırdı bazı kağıt parçaları sanırım içinde kaldı çıkarabildiğimi çıkardım ama şimdi bana mısın demiyor muhtemelen içinde bir iki kağıt takılı kaldı acaba ne yapmalıyım

• Arkadaşlar ev kullanımı için özellikle de fotoğraf için yazıcı bakıyorum. Sanırım epson bu konuda en iyisi. Benim için en önemli olay fotoğraf kalitesi, basım sonrası uzun süre korumak istiyorum fotoğrafları. Fiyat olarak 5-6 bine kadar çıkabilirim ancak ev kullanımı için (bastırmam gereken 250-300 fotoğrafım var şimdilik) işini görür dediğiniz daha uygun modeller varsa daha çok işime gelir param cebimde kalmış olur. Sizden ricam bana önerebileceğiniz yazıcı modeli ve fotoğraf kağıdı var mıdır?
    Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • AEXI3160 A kullanıcısına yanıt
    Aynı problemi ben de birkaç kez yaşadım. 3151de kronik olarak kağıt sıkıştırma problemi olduğunu düşünüyorum. Daha önce Epson sx235w ve şimdi modelini hatırlamadığım bir başka Epson modeli daha kullanmıştım ve onlarda böyle bir sorun olmamıştı. Bence ön kapak ve kağıt koyduğumuz bölümde kalanları elinizle yazıcı kapalıyken zorlayarak çıkartın. Ulaşamadığınız yerde kalan kağıtlar için de cımbız kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.
  • Canon Pixma G3420 yazıcı almayı düşünüyordum. Vatanbilgisayar'dan gidip bakayım dedim, yazın gerekirse 2 ay kullanamayacağımı belirttim, satış görevlisi Canon 'lardan mürekkep kuruması nedeniyle servise gelen çok var dedi. Epson L3256 gibi bir modelde kartuş olmadığını, doğrudan yazma kafası bağlantısı olduğunu bu nedenle 2 ay kullanmasam bile kuruma yapmayacağını belirtti. Aslında inanmak istedim ama bir taraftan da çok mantıklı gelmedi (Epson yazılımında kafa temizleme özelliği olduğu belirtiliyor demek ki kuruma ihtimali var diye düşünüyorum). Siz ne diyorsunu bu duruma?

• coderfree C kullanıcısına yanıt
    Klasik satış temsilcisi işgüzarlığı olduğunu ve 2 aya kalmadan çok daha kısa sürede, özellikle renkli mürekkep hazinesinde ciddi kuruma yapabileceğini düşünüyorum hocam.
  • Merhaba. Buraya mı yazayım yeni konu mu açayım derken en doğrusu buraya yazmak olur diye düşündüm.

Epson L4160 yazıcım var. Bugün telefon uygulaması üzerinden yazıcıyı güncellerken ingilizce olarak hata verdi. Yazıcı kapandı. Daha da açılmadı. Elektrik kablosunu çıkartıp takmam da birşeyi değiştirmiyor? Cihaz hiçbir şekilde tepki vermiyor. Ne olmuş olabilir? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. İyi günler.

Not : Garantisi dolmuştur.

• coderfree C kullanıcısına yanıt

Sınıfımda 5 yıldır eski model Epson L386 kullanıyorum. Şu ana kadar aldığım çıktı sayisi 50 binin üzerinde. Yaz aylarında yaklaşık 2.5-3 ay cihaz kullanılmıyor hatta pandemi döneminde 6 ay kadar kullanılmadığı bile oldu. Ama herhangi bir donma kuruma yapmadı. Aynı cihazdan okulda 5 tane var. Hepsi için geçerli bu durum.

• Sınıfımda kullandığım Epson L3250 yazıcım için mürekkep almak istiyorum. Yazıcımı alalı 6 ay oldu mürekkepler dibe inmeye başladı. Orijinal mürekkep kullanma taraftarıyım. İnternette şöyle bir bakınayım dedim malesef orijinal diye satılan mürekkeplerin sahte olduğu yorumlarını okudum. Kime güveneceğimi şaşırdım açıkçası. Bildiğiniz orijinal mürekkep satan ( renk renk de olabilir set olarak da olabilir ) var mı arkadaşlar? Yardımcı olursanız memnun olurum. Mürekkep modeli Epson 103 diye geçiyor

• shinamira S kullanıcısına yanıt

Bende su an bu yazıcıları arastırıyorum temel fark ustten besleme daha buyuk ekran ve fax tam emin değilim ama 2gb ram de daha fazla olablir.

Yazıcıdan memnumusunuz?

Baskı hızı 6sn gösteriyor pratikte dogrumu?

Cihazda atım atık kutusu var ve bunun bir suresi var sizin basınıza geldimi?

anladıgım kadarıyla uygun yollu ya chip değişecek yada chip i sıfırlayan cihazlar var o kullanılacak.

Mudil toner kullandınızmı memnunmusunuz?

Müsaitseniz bu yazıcı ile ilgili deneyimlerinizi paylasırsanız makbule gececek.

• Mesajın zamanlaması çok ilginç. Tam yazıcının bozulduğu güne denk geldi :)

Yazıcı ile birlikte gelen 2 kutu mürekkep vardı. İlkini yükledim ve sorunsuz kullandım. Hızı, çok acil işleriniz yoksa gayet yeterli. Yüksek kalite istediğiniz zaman biraz yavaşlıyor ama ölçmesem de 6sn doğru sanırım.

Geçen ay ilk mürekkep bittiğinde yenisini ekledim, orijinal mürekkebi yani. Sorunsuz kullandım bir süre ama 2 hafta filan aradan sonra bugün çıktı almaya çalıştığımda boş sayfa çıktı. Sürücü güncelledim, kaldırıp tekrar kurulum yaptım, kafa temizlemesi, güçlü temizleme vs her tür bakımı denememe rağmen boş sayfa çıkarmaya devam ediyor.

İlk mürekkep ile kullandığımda 1 aydan fazla çıktı almadığım bile olmuştur muhtemelen ama böyle bir şey gelmemişti başıma. Tamire götüreceğim sanırım. Sorun neymiş, öğrenebilirsem yazarım.

• Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. L3250 ile L3251 arasında ne fark var? 3250nin yorumları çok olumlu 3251 ise ya daha yeni ya da hiç tutmamış gibi geliyor bana. Fikir verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

ben unutup 1 ay çıktı almadığım oluyor. hiç sorun yaşamadım çok şükür. muhtemelen bulunduğu ortam sıcaklığı, nemi falan da etkili.

bir defa sorun yaşadım o da fotoğraf basarken bi anda renkler saçmaladı. kafa temizliği ile çözüldü o da.

• Iyi günler.
    L3150 ile L3151 arasında özellik olarak bir fark görünmüyor.
    Aynı mı ikisi de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminöğretmen

Sınıfımda kullandığım Epson L3250 yazıcım için mürekkep almak istiyorum. Yazıcımı alalı 6 ay oldu mürekkepler dibe inmeye başladı. Orijinal mürekkep kullanma taraftarıyım. İnternette şöyle bir bakınayım dedim malesef orijinal diye satılan mürekkeplerin sahte olduğu yorumlarını okudum. Kime güveneceğimi şaşırdım açıkçası. Bildiğiniz orijinal mürekkep satan ( renk renk de olabilir set olarak da olabilir ) var mı arkadaşlar? Yardımcı olursanız memnun olurum. Mürekkep modeli Epson 103 diye geçiyor

ben amazondan alıyordum (amazonun kendisi satıyordu) ama son zamanlarda amazon stoklarına girmiyor sanırım , ben de internette okuduğum kadarıyla yorumlarda orijinallikten yana sıkıntılar yaşamışlar ve bu ürünler 'orijinal' olarak satılıyor, 103 siyah lazım bana da, arayıştayım ama sanırım bu sefer gidip vatandan veya o tarz bir yerden almam gerekecek

• Esenlikler. Epson L7160 kullanıyorum.

Fotoğraf çıkarırken kağıdın genellikle sonuna doğru siyah boya bulaşmaya başladı. Birer kez başlık kontrolü ve kafa temizliği yaptım ama sorun devam ediyor. Bunun için ne yapmam gerekir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyilmaz -- 20 Mart 2022; 20:11:5 >
  • eminöğretmen E kullanıcısına yanıt

Epson EcoTank L3256 modelini almaya karar verdik. Kurumsal olsun, arıza vb. durumlarda sorun yaşamayalım diye Media Markt 'tan aldık. Mağazadan alma imkanımız olmadığı için Online kendi sitelerinden aldık. Yazıcıyı kardeşime aldık, kendisi Epson'un kendi yayımladığı kurulum videosu doğrultusunda mürekkepleri doldurdu kurulumunu yaptı. Test çıktısı aldığında yazıcı renklileri çok net ve güzel bastı ancak siyah renkler zayıf ve biraz bulanık(dağılmış gibi) bastı. Her test çıktısında siyahlar daha da azalarak gitti ve yok oldu. Kafa hizalama, temizleme hatta en son Gelişmiş kafa temizleme yaptırdık ama nafile. Media Markt 'ın internet sitesinde alırken Kolay İade yazıyordu ve siteden kolay iade yapmaya çalıştık ama her seferinde hata aldık. Müşteri hizmetleri İnternet üzerinden iade işleminde yapım/çalışma olduğunu bu nedenle işlemi site üzerinden değil de anlaşmalı kargo firmasına kargoyu vererek takip numarasını alın ve gönderin dedi. Ürünü Online aldığımız için de iade hakkımızın olduğunu belirtti. Kardeşim de kutuya "İADE" yazdı ve gönderdi, yaklaşık 2 hafta olmasına rağmen halen servisteymiş. İade olmayacaksa da değişim veya tamir edilip geri gönderilmesini halen bekliyoruz.

Kurumsal diye bildiğimiz bir firmanın İnternet sitesinden iade yapılamaması, sürecin bu kadar uzaması ve yazıcı lazım olduğu zaman ortada olmaması (yakında öğrencilerine yazılı yapması gerekecek, okulundaki yazıcı düzgün çalışmıyormuş, çıktı masrafını cebinden karşılayacak) ayrı bir üzdü, sıfır aldığınız bir yazıcının arızalı olması (uzmanı değilim ama ben siyah mürekkebin iletim kanallarında tıkanma olabileceğini tahmin ediyorum belki de yine kullanılmış olan birini gönderdiler) ayrı bir üzdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderfree -- 21 Mart 2022; 11:58:8 >

• 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.