Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.600
Cevap
190
Favori
500.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mest.best M kullanıcısına yanıt
    Ben cozunurluk ve ekrandan dolayi 3160 aldim. Cozunurlugu resimlerde kullanirim dedim ama resimlerin biraz koyu cikmasi moralimi bozdu. Ustteki tavsiyeler ile adboede deneyecem.

    Ekran konusunda ise gercekten memnun kaldim. Bu tarz aletleri ekransiz kullanmaktan nefret ediyorum. Yok isik 2 kez yandi 3 kez sondu vs can sikici oluyor. Ben sadece ekran icin bu farki verirdim. Sende buna gore degerlendirme yapabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fotoğraf baskısı için bir yazıcı almayı düşünüyorum, nadiren de a4 boyutunda çıktılar alacağım.
    forumda özellikle fotoğraf çıktısı alanlar varmı acaba, idare eder boyutta değil de olması gerektiği kalitede fotoğraf çıktısı alabilmem için hangi yazıcıyı almam gerekiyor,
    Giriş, orta, üst seviye yazıcı tavsiye ederseniz sevinirim.

    Bir de burası epson forumu ama diğer markalardan da epsonun kalite/bütçe/performansına eşdeğer kaydadeğer marka-model önerileriniz varmıdır.
  • arkadaşlar

    farklı bir şey sorayım; Epson L810 kullanıyorum. Kendisi ile birlikte yüklediğim Epson Easy Photo Print uygulaması aracılığıyla fotoğrafları basıyorum. Ancak uygulama çok ilkel görünümlü ve seçenekleri az, daha iyi ve seçenekleri gelişmiş (sayfaya tam sığdırabilme, gama correction ayarlama vs) olan bir photo baskı programı tavsiye edebilir misiniz?

    Aklıma ACDSee photo 2020 uygulaması geliyor ama, boyut olarak fazla kalır gibi
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yanıtınız üzerine kararımı verip bende mediamarktan L3160 aldım. Bakalım nasıl çıkacak :) Brother Dcp 510 ile bunun arasında kalmıştım epsonladık inşallah pişman etmez :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mest.best M kullanıcısına yanıt
    Ben de Epson L3160 ve HP 530 arasinda gidip geliyorum.

    Arada bir cocugun odev ciktilari olacak.
    Arada bir fotograf baskilari alacagim.

    Murekkep tasarrufu konusunda HP daha iyi gibi duruyor ama Epson da iyi mi bilemiyorum. 3 yil ortalama kullaniciya yeterli yaziyor kutudan cikan murekkepler.
    Arada foto baskilarini da kaliteli olarak yapinca hic olmazsa 1bucuk-2 sene goturur mu ki?

    Bir de fotograf baski olayi Canon'da iyiydi. Epson'da yorumlari okudum. Kontrast vs biraz sorunlu diyenler var ama genel manada iyi midir kalite acisindan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Mürekkep şu kadar yıl gider, şu kadar fotoğraf basarsınız vs. açıklamalar işin biraz reklam tarafıdır. Kimin yılda kaç sayfa yada kaç fotoğraf yazdıracağını, bunların içeriğine göre ne kadar mürekkep harcayacaklarını bilemezsiniz. Bir marka A standardına göre sayı verir diğeri de B standardına göre...

    Eğer uzun süre kullanmak istiyorsanız; mürekkepli yazıcıda ilk bakılacak şey baskı kafasıdır. Benim Epson seçmemin ilk sebebi budur.Aşağıdaki linklerde detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.



    www.epson.com.tr
    PrecisionCore - Genel Bilgiler
    https://www.epson.com.tr/verticals/precisioncore



    2014 yılında aldığım ilk Epson tanklı yazıcımı hala kullanıyorum. Yaklaşık 140000 çıktı aldım, hiç servise gtimedi, hiç sorun çıkarmadı.

    Bu yazıcıları düzenli kullanırsanız yani uzun aralar vermezseniz, kolay kolay sorun yaşamazsınız.


    Epson seçmemin başka nedenleri de var. Yaygın servis ağı, 3 yıl garanti, tanklı yazıcı piyasasındaki öncülüğü ve liderliği, sürekli yenilenen modelleri, kullanıcı sayısının fazlalığı nedeniyle bu gibi forumlarda sorunlara çözüm bulma ihtimalinin yüksekliği vs.


    L31xx, L41xx ve L61xx serileri sonuçta fotoğraf yazıcıları değildir. Fotoğraf beklentisi yüksek olanlar L71xx veya L8xx serilerine bakabilirler. Ya da son sayfalarda arkadaşların anlattığı programlarla istedikleri şekilde ayarlama yapabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 25 Nisan 2020; 13:25:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lockheedmartin

    fotoğraf baskısı için bir yazıcı almayı düşünüyorum, nadiren de a4 boyutunda çıktılar alacağım.
    forumda özellikle fotoğraf çıktısı alanlar varmı acaba, idare eder boyutta değil de olması gerektiği kalitede fotoğraf çıktısı alabilmem için hangi yazıcıyı almam gerekiyor,
    Giriş, orta, üst seviye yazıcı tavsiye ederseniz sevinirim.

    Bir de burası epson forumu ama diğer markalardan da epsonun kalite/bütçe/performansına eşdeğer kaydadeğer marka-model önerileriniz varmıdır.
    Ben fotoğraf çalışması yapmıyorum ama son sayfalarda fotoğraf konusunda tecrübeli arkadaşların paylaşımları oldu, özellikle de son bir ay içerisinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan_apache

    Selam Bende Epson tanklı alma arifesindeyim, 1-2 sorum olucak,
    Bu Piezo kafa teknolojisi ile Uzun süre kullanmama sonucunda problem yaşayan oldumu?
    2-3 sene sonunda performans kaybı yaşayan oldumu yani uzun ömürlü mü?

    Tavsiyeniz var mı(yağını suyunu eksik etme, fişde bırakma, temizle, her gün test çıktısı al )
    Teşekkürler
    Sonuçta bunlar mürekkepli yazıcı ve mürekkebin kuruma ihtimali var, verilen ara uzadıkça risk artar. 2-3 ay riskli bir süre ancak yaz tatilinde yazıcıyı vakumlu poşet içinde tutup dönüşte kullananlar oldu, bazıları içine ıslak mendil vs. de koydu. Yakın bir zamanda 3 aydan daha uzun süre kullanılmamış ve hiç yazdırmayan bir yazıcıyı sadece kafa temizleme işlemi ile (yazılım üzerinden) kullanılabilir hale getirdik.

    Yine de bu yazıcıları her hafta kullanmak en iyisi. Çünkü kullandıkça değil kullanmadıkça sorun çıkartma ihtimalleri artıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gulayceylan

    Merhabalar
    Nasıl yeni mesaj yazacağımı bilemedim. Çocuklar için evde renkli ve siyah beyaz kullanabileceğim bir yazıcı istiyorum. Tanklı yazıcılar daha ekonomik olduğunu düşünüyorum. Epson almaya karar verdim. Hangi tipini önerirsiniz? Bizim için önemli olan çok yazdırmamıza göre fazla mürekkep harcamaması yani uzun dönem kullanabilmem veya kaç sayfa yazdırdığı. Teşekkürler
    Öncelikle bilmelsiniz ki tüm mürekkepli yazıcılar düzenli kullanım ister, aylarca ara vermeye gelmez. Uzun aralarda mürekkep kuruması nedeniyle baskı kafasında tıkanmalar olabilir.

    Yazıcıyla gelen mürekkplerle ortalama 5000 sayfa yazdırırsınız, bu değer sayfaların yapısına göre artabilir de azalabilir de.

    Sizin gibi pek çok kişi yazıcı önerisi istediğinden güncel modelleri ve öne çıkan özelliklerini paylaşıyorum. herkes kendisine en uygun modeli seçsin.



    GÜNCEL BAZI EPSON YAZICI MODELLERİ VE ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ



    L1110 Yazıcı + USB bağlantı

    L3111 Yazıcı + Tarayıcı + USB bağlantı

    L3151 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı

    L3156 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı + Beyaz kasa rengi

    L3160 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı + Airprint desteği + 3,7 cm Renkli diyagonal ekran

    L5190 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı + Ethernet bağlantı + Airprint desteği + 3,7 cm Renkli diyagonal ekran

    + ADF + Fax


    Yukarıda bahsettiğim modellerin hiçbirinde otomatik çift taraflı baskı yoktur, manuel çift taraflı baskı desteği vardır.


    L41xx serisini fiyat performans yönünden önermiyorum, Sadece otomatik çift taraflı baskı desteğine sahip en düşük model olması nedeniyle L4160 modelini hatırlatabilirim ama 1800 TL fiyatıyla hiç de cazip değil.


    L61xx serisinde daha gelişmiş bir baskı kafası vardır, yazıcı biraz daha hızlıdır.


    L6190'da L6160 modeline ilave olarak ADF vardır. Bu modeller otomatik çift taraflı yazar ama otomatik çift taraflı tarama yapamaz.



    L61xx serisini düşünenlere tavsiyem bu yazıcıların yerine şu an Türkiye'de satışta olan WF-C5210DW veya WF-C5790DWF modellerine yönelmeleridir. Forumda bu seri ile ilgili konuya bakabilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/epson-workforce-pro-serisi-yazicilar-1000-sayfa-renkli-cikti-icin-murekkep-maliyeti-sadece-3-tl--140391906



    Lazer yazıcılara alternatif olarak tek renkli model önerilerimi de şu konuda bulabilirsiniz:


    https://forum.donanimhaber.com/epson-ecotank-m-serisi-yazicilar--140391202#141445756



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 25 Nisan 2020; 14:47:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arkeen

    Nasıl çizgiler çıkıyor göstermen lazım hayal edemiyorum :)

    Ben birkaç örnek paylaşalyım :)

    Orjinal Foto Canon IV Mark ile çekilmiş netten aldım





    Baskıları taradım aşağıdan bakabilirsiniz. Baskı resimden biraz farklı oluyor yapacak birşey yok. Yazıcı bu kadar anca.
    Easy photo print baskılarında sadece ışık bir miktar artırıldı. Renk oynaması yok.


    Şunu belirtmek lazım Lightroom ile aldığım baskı orjinale daha yakın. Baskı ile taranmış foto arasında fark var. Elimdeki çıktı kağıt orjinale daha yakın taranan foto azcık değişik.

    Lightroom da illaki ışık renk ayarı yapmak lazım. Ben uğraşmadan azcık gölgelerin ışını açarak baskı aldım daha iyi ayarla orjinal renk profiline daha fazla yaklaşmak mümkün.

    Ancak şunu unutmama lazım 4 renkli yazıcıların bir limiti var :)

    Easy foto print sadece ışık artırır. Gölgeleri ayrı kırmızı ayrı ya da aydınlık yerleri ayrı ayrı oynamanıza izin vermez. O yüzden profesyonle programlar kullanın baskı için.






    Yazdırma tercihleri-daha fazla seçenek-gelişmiş



    photoshopta/lightroomda ise print bölümünde

    profil yerinde adobe98 profili seçili olacak.

    Siz istediğin profili deneyebilir sevdiğinizi kullanabilirsiniz.

    Sizinkilerde yok gibi. Sadece orijinalin altındali matte uyazanın sağ tarafına doğru var biraz. Çoğu çıplak gözle zor görülüyor zaten. Lut yada tarayıcıda belli oluyor. Ayrıntılar için de teşekkür ederim bu arada.




  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Hocam baya bilgi vermissiniz sorulanlara tesekkurler.

    Epson L3160 ve HP 530 arasinda kalmamin bir nedeni aslinda baski kafasi ile ilgiliydi. Epson'da sorun cikartma ihtimali neredeyse yok denecek seviyeye geldi mi yani? Ornegin baski ihtiyaci olmasa da 2-3 haftada bir oylesine 1 sayfa cikti alsam yillar boyu gider mi sorunsuz?
    Bildiğim kadariyla baski kafasi bozulursa Canondaki gibi cok maliyetli. Benim 5 senelik Canon bu nedenle gitti.

    HP 530'da baski kafasi kolayca degisebilen ve 100-150 tl fiyati olan birsey. Cok sorun cikartiyormu bulamadim ama cikartsa da maliyeti az olunca ilgimi cekti. sütten agzim da yandigi icin yogurdu ufleyerek yiyoruz artik.

    Son birsey daha. Orjinal Epson kartuslari 55-60 tl arasinda degil mi? Daha ucuz olanlar galiba muadil olma ihtimali yuksek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankiso A kullanıcısına yanıt
    Standart L3160 mürekkebi. Kodak 270 gr Glossy kağıt ve Lustre Satin ile Rovi Silk kağıtlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

    Hocam baya bilgi vermissiniz sorulanlara tesekkurler.

    Epson L3160 ve HP 530 arasinda kalmamin bir nedeni aslinda baski kafasi ile ilgiliydi. Epson'da sorun cikartma ihtimali neredeyse yok denecek seviyeye geldi mi yani? Ornegin baski ihtiyaci olmasa da 2-3 haftada bir oylesine 1 sayfa cikti alsam yillar boyu gider mi sorunsuz?
    Bildiğim kadariyla baski kafasi bozulursa Canondaki gibi cok maliyetli. Benim 5 senelik Canon bu nedenle gitti.

    HP 530'da baski kafasi kolayca degisebilen ve 100-150 tl fiyati olan birsey. Cok sorun cikartiyormu bulamadim ama cikartsa da maliyeti az olunca ilgimi cekti. sütten agzim da yandigi icin yogurdu ufleyerek yiyoruz artik.

    Son birsey daha. Orjinal Epson kartuslari 55-60 tl arasinda degil mi? Daha ucuz olanlar galiba muadil olma ihtimali yuksek?
    Bildiğim kadarıyla HP ve Canon kartuş tipi baskı kafası kullanıyor ve renkliler ve siyah için iki ayrı kartuş var.

    HP önceki seride bu kafaya 30000 sayfa garanti veriyordu.

    Oysa ben 4 farklı Epson yazıcımda 100000 çıktıyı geçeli çok oldu.

    Bazen yazıcıyı 1 ay kadar kullanmadığım oluyor, sonra en kötü ihtimal kafa temizleme ile kullanmaya devam ediyorum. Hatta 3-4 ay kullanılmamış yazıcıyı bile sadece kafa temizleme işlemi ile kullanılabilir hale getirdik. Ama ortam sıcaklığı ve verilen ara ne kadar fazla olursa tıkanma riski de o kadar artar. Yine de en güzeli düzenli kullanmak.

    Orijinal mürekkep arayanlar Medimarkt, Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi sitelerden alsınlar. Fiyatlar 55-60 TL civarında.

    Daha ucuz olanlar ya muadildir ya da yazıcıdan çıkan mürekkepler olabilir. Bazı satıcılar orijinallerin yerine muadil mürekkep koyup yazıcıyı öyle satıyorlar, buna da dikkat etmek gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Bildiğim kadarıyla HP ve Canon kartuş tipi baskı kafası kullanıyor ve renkliler ve siyah için iki ayrı kartuş var.

    HP önceki seride bu kafaya 30000 sayfa garanti veriyordu.

    Oysa ben 4 farklı Epson yazıcımda 100000 çıktıyı geçeli çok oldu.

    Bazen yazıcıyı 1 ay kadar kullanmadığım oluyor, sonra en kötü ihtimal kafa temizleme ile kullanmaya devam ediyorum. Hatta 3-4 ay kullanılmamış yazıcıyı bile sadece kafa temizleme işlemi ile kullanılabilir hale getirdik. Ama ortam sıcaklığı ve verilen ara ne kadar fazla olursa tıkanma riski de o kadar artar. Yine de en güzeli düzenli kullanmak.

    Orijinal mürekkep arayanlar Medimarkt, Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi sitelerden alsınlar. Fiyatlar 55-60 TL civarında.

    Daha ucuz olanlar ya muadildir ya da yazıcıdan çıkan mürekkepler olabilir. Bazı satıcılar orijinallerin yerine muadil mürekkep koyup yazıcıyı öyle satıyorlar, buna da dikkat etmek gerek.

    Alıntıları Göster
    Canon MG7550 yazicim vardi baya da memnundum 6 renk kartuslu guzel bir modeldi. Arada cikti almaya dikkat etsem de bir ara 1 ay fln almadigim oldu o an siyah gitti ne yaptiysam ise yaramadi. Sizinki gibi yazicidaki temizlik vs ayarlari disinda solusyonlar ilik su alkol vs uygulamalari da ise yaramadi.
    Gerci cescesor marka muadil murekkep kullaniyordum. Belli orjinal olsa olmazdi oyle.

    O zaman ben bu yaziciyi direkt Epson'daki baski kafalariyla kiyaslamam yanlis olur diye anlıyorum.

    HP'nin bu yeni modellerindeki baski kafalari benim eski Canon'daki ile ayniysa zaten direkt Epson'a gecmem daha mantikli gibi gorunuyor.

    Murekkep sarfiyat ve maliyeti acisindan HP ve Epson aslinda net kiyaslama yapabilsem o da iyi olurdu ama firma verileri dediginiz gibi farkli olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • L3151 929 tl vatanda. L3160 ise 1100 lere yakin
    Aradaki farka değer mi? Cok fark yoksa 3151 alacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu epson L3160 modellerinde atik tank konusu cok sıkıntı oluyor mu? Degisimi resetlemesi fln mi gerekiyor belli periyotlarda?

    Simdi gordum HP 530 da yokmus bu. Epson'a mi has bisey anlamadim ama cok bas agritacak bisey mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @doctorfo L850 ve L7160 iki yazıcıyı da kullanmışsınız sanırım, ikisi arasında 1000 tl civarında fark var,
    L7160 nın bu fiyat farkını verecek kadar extra üstünlüğü varmı yoksa 1000 tl daha ucuz olan L850 de aynı kalitede çıktı veriyormu, ikisi arasında kullanımda gördüğünüz farkları belirtirmisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lockheedmartin -- 26 Nisan 2020; 1:6:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

    Bu epson L3160 modellerinde atik tank konusu cok sıkıntı oluyor mu? Degisimi resetlemesi fln mi gerekiyor belli periyotlarda?

    Simdi gordum HP 530 da yokmus bu. Epson'a mi has bisey anlamadim ama cok bas agritacak bisey mi?
    Mürekkepli yazıcılarda kafa temizleme, mürekkep temizleme vb. işlemler sonrası atık mürekkep oluşuyor ve bu mürekkep atık tankında pedlerle tutuluyor. Epson modellerine özgü yazılımlar var, çoğu internette ücretsiz paylaşılıyor. Yazılımla reset işlemi yapıp ped yerine de pamuk koyup yazıcıyı kullanmaya devam ediyorum. Basit bir işlem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhendizz

    L3151 929 tl vatanda. L3160 ise 1100 lere yakin
    Aradaki farka değer mi? Cok fark yoksa 3151 alacagim
    Önceki sayfada güncel modelleri ve özelliklerini yazmıştım. L3160 da L3151' e ek olarak küçük bir ekran ve airprint desteği var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksceyhun

    Bu mesaj silindi.
    WF Serisi yazıcılarla ilgili konu açmıştım. Paylaşımlarınızı orada da yapmanız daha etkili olabilir.

    https://forum.donanimhaber.com/epson-workforce-pro-serisi-yazicilar-1000-sayfa-renkli-cikti-icin-murekkep-maliyeti-sadece-3-tl--140391906
  • 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.