Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.626
Cevap
191
Favori
503.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murat3807

Lazer yazıcılara baktığımızda çözünürlük (dpi)genellikle 600x600, 1200x600, 1200x1200, 1200x1800 değerlerinde oluyor. Epson L serisi tanklı yazıcıların çğunda bu değer 5760x1440.

Alıntıları Göster
    peki bunu nereden ayarlıyoruz? ben metinlerin daha net ve aynen lazer yazıcıdaki gibi görunmesini istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glamour97 -- 22 Nisan 2020; 20:12:30 >
  • pharheke kullanıcısına yanıt
    Ben de L3151 aldım genel olarak memnunum.
    Lustre Pro Satin 10x15 (280g) aldım.
    ilk başlarda ayarlar için baya uğraştım ama şimdilik çıkan fotolardan genel olarak memnunum.
    tek sıkıntım "kontrast" biraz fazla yapıyor (füme veya lacivert olanları) ya siyaha yakın yakın çıkıyor.
    mesela lacivert takım elbisenin karanlıkta kalan kısımları direkt olarak siyah çıkıyor ve detaylar (katlanan yerleri dikiş vs) kayboluyor.
    baya ayaylarla oynayıp açtım (istediğime yakın çıktılar alabiliyorum)
    ama bu olayı da aşarsam çok güzel olacak.

bu olayı aşmak için mutlaka pro bir foto prg ile (photoshop vb) ayar yapıp öyle baskı yapmak gerekecek sanırım.

Not: lütfen Lustre modellerinden memnun kaldıklarını bize de belirt te onla devam edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leeen -- 22 Nisan 2020; 22:15:39 >
  • glamour97 G kullanıcısına yanıt
    Bu yazıcı elimde yok... Yazdır>bakım>genişletilmiş ayarlara bir bakın.
    sağ tarafta renk düzeltme -görüntü seçenekleri içerisinde *metni vurgula* seçeneği var.onu seçiyorum tsamam diyorum ama her defasında ayarları tekrar başa alıyor.belki o seçenek çözüm olabilir.
    bu yazıcıyı ayarlamak hayli yorucu.bir çözümü olan paylaşırsa sevinirim

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainmanstern

sağ tarafta renk düzeltme -görüntü seçenekleri içerisinde *metni vurgula* seçeneği var.onu seçiyorum tsamam diyorum ama her defasında ayarları tekrar başa alıyor.belki o seçenek çözüm olabilir.
    bu yazıcıyı ayarlamak hayli yorucu.bir çözümü olan paylaşırsa sevinirim

metni vurguladım ama olmuyor. renk koyulaşıyor sadece. ama dediğim gibi kapıt kalitesi iyi değil. kaygan ve prüzsüz bir yapısı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arkeen

Çigilenme taranan fotolarda görünüyor normalde görünmüyor.

Bu çizgilenme taranan kağıdın yapısıyla ilgili bence kaplama deseni vs. Kodakta daha pürüzsüz olduğu için taramada görünen çizgiler olmayabilir. Bilemedim. Rovi ve Lustre de az da olsa var ama çıktılar güzel olduğu için taramada çıkan çizgiler çok da önemli değil.

Kodak kağıdı buradan aldım. Kodak 280 G/m2 10x15 Parlak Fotoğraf Kağıdı

@azash

Arkadaşın dediği çizgilenme taranan fotolarda dikey olanlar. Benim dediğim ise kağıtta çıkan fiziksel noktalı işaretler.

bahse konu izler kullandigim kodakın 270 gr 10*15 lik kagitlarinda da oluyor. lustrenin hangi kagitlarini kullandiniz. baska hangi kagitlari kullanabilirim bu sorunu yasamamak icin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alastor06

Evet bencede photo ink bütün modellere aynı mürekkebi yolluyor ama epsonun modelleri arasında mürekkep farklılığı vardır diye düşünüyorum. O yüzden orijinal mürekkepte elbette kalite farkı olacaktır.

Alıntıları Göster
    Hocam siz ne kadar zamandır photo ink kullanıyosunuz bu mürekkepler zamanla renk atması yaşatıyor mu ? Eğer ki albümde saklayacağım resimlerde de renk atması yapacaksa orjinal kullanmak daha mantıklı gibi... Çok uzun zaman önce fotoğraf çıktısı photo inkle alıp boya atması renk değişimi ile ilgili yorum yapabilecek arkadaşlara cevapları için şimdiden teşekkürler...

Bu arada kodak kağıt bittiği için epson orjinal inkjet seçip deneyemedim...

• girion G kullanıcısına yanıt
    Lustre satin kullandım o kağıtta yok denecek kadar diyebilirim. Sadece ard arda çıktı alırsanız çok çok az oluyor ama dediğim yok denecek kadar az.
    Sanırım kağıt yüzeyinin yumuşak olmaması mürekkebin hızlı kuruması halinde iz kalmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenoz C kullanıcısına yanıt
    Ben prestij serisi kullandım 290 gr olanı. Satin, silk, parlak var. Satin ve silk benzer silk bir tık daha parlaktır satine göre. Alıntıladığınız mesajıma satin ve silk kağıtlar farklı marka olsa da var örnek olarak.

• araman A kullanıcısına yanıt
    Çıktılar koyu çıkması tamamen amatör iş yapmamızdan kaynaklanıyor.
    Monitör ve yazıcı kalibrasyonu yapılamıyor. En önemlisi monitörde görünen ve yazıcıdan çıkan renkler ve ışık arasındaki farkı ortadan kaldırmak için kalibrasyon yapılor icc ler kullanılır renk profilleri. Tabi bu yöntem bize ağır gelir maddi açıdan. Zaten yazıcılar da öyle kalibrasyon gerek duyacak kadar üst düzey değil.
    Kısa sıkıntı monitörle yazıcıdaki ışık ve renk arasında uyumun olmaması.

Ben easy photo print, Adobe photoshop ve lightroom, Windows resim görüntüleyici gibi farklı yerlerden çıktı aldım.

Easy photo print en kötüsü. Canlı renk seçerseniz ışığı artırırsanız fazladan renk katıyor fasladan keskinlik veriyor. Canlı renk seçilmezse ya da windostan direk baskı alınırsa detay kaybı oluyor, ışığı ayatlayamıyor. Bu tabii her baskı için geçerli değil. Genelde böyle.

Yani monitörde gördüğünüz detayı baskıda göremiyorsunuz.
    Benim tercihim Adobe lightroom. Adobe ile
    Baskı alırken programlar içinde print sekmesinde ya da printer ayarından renkleri photoshop yönetsin seçeneğini seçip Adobe RGB 1998 i seçiyorum.
    Yazıcının ayarında ise renk yönetimini icm olarak değiştirip tüm renklerin yazıcının driverı değil photoshop tarafından yönetilmesini sağlayıp çıktı alıyorum.

Karanlık çıkması için yapacak tek şey fotoğrafların ışığını photoshopta ya da lightroomda artırmak.
    Eğer foto dışarıda iyi ışık altında çekilmişse ya da ışığı fazla ise ışığı artırmaya pek gerek kalmıyor. Ama ortalama ışıkta çekilen fotoğraflar için mutlaka ışığı artırmak zorundasınız.
    Işık ne kadar artırılmalı dersek ise bu fotoya sizin keyfinize göre değişir. Sadece şunu diyebilirim, monitörde size aydınlık gelecek kadar artırmalısınız.
    Ancak önemli bir konu var. Herkesin monitörü ve monitördeki ışık miktarı aynı değil. Kimisinde düşük ışık kimisinde yüksek ışık kullanılıyor. Monitörün ışık ayarını karanlık olmayacak kadar kısın. Hem renkleri hem de fotonun gerçek ışığını daha iyi görebilirsiniz.
    Işığı olması gerekenden fazla açık bir monitörde asla ışık ayarı yapamazsınız.

Parlak/glosay kağıda çıktı alacaklar için tekrar belirtelim. Kağıt türünü glossy, premium glossy VS seçmeyin. Ya matte ya da injekt quality paper seçin. Yoksa baskıda siyahlarınız lacivert olur. Siyah düzgün olmadığı için diğer renkleriniz de soluk VS olur.

Ayrıca elinde fotoğraf makinesi olup çekim yapan arkadaşlara kullandığı yazıcı ne olursa olsun raw formatta çekmesini ve çıktılarını raw üzerinden almasını tavsiye ederim.
    Ben aynı pozu raw ve jpeg olarak çekiyorum foto makinesi o şekilde kaydediyor.
    İkisini kıyaslarsanız normalde de detay ve renk farkı olduğunu görürsünüz monitörde. Aynı fark baskıya da yansıyor.
    Foto çekip bastıranlara kendileri de deneyebilir.

Biraz uzun oldu ama yazabildiğim kadarıyla benim tecrübelerin bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkeen -- 24 Nisan 2020; 9:13:0 >

• Arkeen A kullanıcısına yanıt
    Çok isabetli, çok tatmin edici açıklamalar...

Ben fotoğraf işiyle uğraşmıyorum ama ben de bu konuda hep monitörün renk ve ışık farklılığından şüpheleniyordum.

Yazıcıyı özellikle fotoğraf yazdırma amacıyla alacak-kullanacak arkadaşlar için rehber niteliğinde bir açıklama olmuş.
    Hocam bilgilendirme için çok sağol kullandığınız makine mürekkep ve kağıt nedir cevap için şimdiden teşekkürler...

Yalnız hocam şöyle bir sorun var bende matte kağıdı seçersem max dpi ile yazdır seçeneği çıkmıyor,max dpi ile yazdırmazsam gözle görünür çizgiler çıkıuyor. Zaten bu yazıcıda en büyük sorunum bu,matte veya çerçevesiz (borderless) seçince max dpi ile yazdırılamıyor. Buna bir çözüm bulamadım.
  • ankiso A kullanıcısına yanıt
    6 yıldır kullanıyorum, solma uzun vadede elbette oluyor. Solma yapmayan epsonun orijinal mürekkepleri vardı,hangi model olduğunu hatırlamıyorum ama yeni profesyonel fotoğraf yazıcılarında kullanılan mürekkeplere 300 yıl garanti veriyordu Epson. Tabii fiyatıda ona göre olacaktır. Değermi bilmem.
  • Solma oluyor ama yani az miktar mı çok mu o da önemli misal benim canonla bastığım bir foto var buzdolabına astığım resim resmen pespembe alakasız bir hal almış daha önce epson ile muadil mürekkeple aldığım baskılar var misal 5 6 sene olmuştur çok bir değişim yok. Acaba orjinal mürekkeplerde de solma oluyor mu yıllar içinde... Kafam çok karıştı orjinal mürekkeple muadil arasında 2 kattan başlayıp 7 kata kadar fiyat farkı var bir de...

• quote:

Orijinalden alıntı: alastor06

6 yıldır kullanıyorum, solma uzun vadede elbette oluyor. Solma yapmayan epsonun orijinal mürekkepleri vardı,hangi model olduğunu hatırlamıyorum ama yeni profesyonel fotoğraf yazıcılarında kullanılan mürekkeplere 300 yıl garanti veriyordu Epson. Tabii fiyatıda ona göre olacaktır. Değermi bilmem.
    L71xx serisinin 106 kodlu mürekkepleri...

Merhabalar
    Nasıl yeni mesaj yazacağımı bilemedim. Çocuklar için evde renkli ve siyah beyaz kullanabileceğim bir yazıcı istiyorum. Tanklı yazıcılar daha ekonomik olduğunu düşünüyorum. Epson almaya karar verdim. Hangi tipini önerirsiniz? Bizim için önemli olan çok yazdırmamıza göre fazla mürekkep harcamaması yani uzun dönem kullanabilmem veya kaç sayfa yazdırdığı. Teşekkürler
  • Merhabalar bu akşam sipariş vereceğim L3151 mi L3160 mı karar veremiyorum ? Çok fark yoksa l3160 a daha fazla ödemeye gerek var mı ? Teşekkürler.
  • Selam Bende Epson tanklı alma arifesindeyim, 1-2 sorum olucak,
    Bu Piezo kafa teknolojisi ile Uzun süre kullanmama sonucunda problem yaşayan oldumu?
    2-3 sene sonunda performans kaybı yaşayan oldumu yani uzun ömürlü mü?

Tavsiyeniz var mı(yağını suyunu eksik etme, fişde bırakma, temizle, her gün test çıktısı al )
    Teşekkürler
  • alastor06 A kullanıcısına yanıt
    Nasıl çizgiler çıkıyor göstermen lazım hayal edemiyorum :)

Ben birkaç örnek paylaşalyım :)

Orjinal Foto Canon IV Mark ile çekilmiş netten aldım

Baskıları taradım aşağıdan bakabilirsiniz. Baskı resimden biraz farklı oluyor yapacak birşey yok. Yazıcı bu kadar anca.
    Easy photo print baskılarında sadece ışık bir miktar artırıldı. Renk oynaması yok.

Şunu belirtmek lazım Lightroom ile aldığım baskı orjinale daha yakın. Baskı ile taranmış foto arasında fark var. Elimdeki çıktı kağıt orjinale daha yakın taranan foto azcık değişik.

Lightroom da illaki ışık renk ayarı yapmak lazım. Ben uğraşmadan azcık gölgelerin ışını açarak baskı aldım daha iyi ayarla orjinal renk profiline daha fazla yaklaşmak mümkün.

Ancak şunu unutmama lazım 4 renkli yazıcıların bir limiti var :)

Easy foto print sadece ışık artırır. Gölgeleri ayrı kırmızı ayrı ya da aydınlık yerleri ayrı ayrı oynamanıza izin vermez. O yüzden profesyonle programlar kullanın baskı için.

Yazdırma tercihleri-daha fazla seçenek-gelişmiş

photoshopta/lightroomda ise print bölümünde

profil yerinde adobe98 profili seçili olacak.

Siz istediğin profili deneyebilir sevdiğinizi kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkeen -- 25 Nisan 2020; 0:28:49 >

• 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.