Şimdi Ara

Epson L800 yazıcı hk. görüşler.. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
9
Favori
53.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar epson L800 ile orjinal olmayan mürekkepleri kullana var mı

    mesela biri bu:http://www.bitmeyenkartus.com.tr/EPSON-Uyumlu-6-RENK-TAKIM-PHOTOINK-PLUS-MUREKKEP-L800L805L810L850L1300L1800-l382l386l4551455,PR-8659770.html
    Dİğeri :http://www.hepsiburada.com/photo-ink-epson-uyumlu-6-renk-takim-photoink-plus-murekkep-l800-l805-l810-l850-l1300-l1800-p-HBV000001YNMB?magaza=Hepsindenal&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=CjwKCAiAr_TQBRB5EiwAC_QCqwLS7bvpGFM959orjUVkVrhCKutK5VlnkRAVvl7rKcDeCpFfCJOtoBoC6ygQAvD_BwE
  • alphanos kullanıcısına yanıt
    Hocam bence gerek yok, orjinal mürekkeplerle çok baskı alınıyor değeceğini sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonk

    L810 aldım. İlk baskılar fena değil gibi. Genelde 13*18 basıyorum. Kağıt olarak Rovi 300gr mat kullanıyorum. Ben de ekranda ayarladığım renkleri tam alamamaktan muzdaribim. Doğruya en yakın renkleri almak için çabalamaya devam ediyorum. Çözüm bulursam yazarım buradan.

    Merhabalar. 300 gr mat rovi yanlış hatırlamıyorsam eğer çok azda olsa sarı renge çalıyor fotoğrafı. bence problemi en iyi 290 veya 260 gr parlak kağıt ile baskı alınmış bir fotoğraf üzerinde çözebilirsiniz. mönitörünüzün renk kalibresini yazıcıya göre ayarlamaya çalışın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mericbey

    Hocam bence gerek yok, orjinal mürekkeplerle çok baskı alınıyor değeceğini sanmıyorum.

    Katılıyorum mericbey. Selamlar bu arada :)
  • oztekin58 kullanıcısına yanıt
    Selamlar benden hocam :)
  • alphanos kullanıcısına yanıt
    Bu oldukça derin bir konu ve ne yazık ki basit bir reçetesi yok. Problem oluşmasının nedeni fotoğrafı çektiğiniz cihazın, kullandığınız monitörün, yazıcının ve kağıdın hepsinin ayrı renk karakterine sahip olması. Bunun düzgün çalışabilmesi için tüm cihazların özel cihazlarla kalibre edilmesi gerekiyor. Bir çok ev kullanıcısı bu yatırımı yapamayacağı için bu sıkıntılar yaşanıyor. Benzer problemi yaşadığımda yaptığım araştırmalarda bulduklarımı ve kendi uyguladıklarımı aşağıda listeledim. Umarım işinize yarar.

    1-Ev monitörlerinin parlaklığı genellikle çok yüksek, ciddi miktarda kısılması gerekiyor. Aslında fotoğraf yazıcıdan doğru çıkıyor ama monitör aşırı parlak olduğu için resim koyu çıkmış gibi duruyor.
    2-İyi bir Photoshop kullanıcısı değilseniz, fotoğraf düzenlemek için daha basit bir program kullanın. Photoshop, resimleri kendi genel renk profili ile açar, bu birçok standart cihazın kullandığı sRGB profilinden çok geniş bir renk profiline sahiptir. Düzenleme sırasında gerekli ayarları doğru yapmazsanız doğru renklerde baskı almak imkansıza yakın oluyor. Renk çevrim yöntemleri bile renklerde ciddi kaymalara yol açıyor. Standart kullancı iseniz sRGB dışında bir renk profili kullanmayın.
    3-İnternetten test resimleri bulun ve her yeni kağıt ve mürekkep aldığınızda ayarları yazıcının kendi sürücüsü üzerinden ufak aralıklarla değiştirerek bir kaç test baskısı yapıp, sizi tatmin eden ayarı bulun ve bu malzemelerde hep bu ayarları kullanın. Orijinal resimlerle fazla oynama yapmayın.
    4-Yazıcının kendi çıktı programları daha başarılı sonuçlar veriyor. Onları kullanın. Epson için ilave olarak "Epson Print Layout" diye bir program bulmuştum kendi sitesinden, tatminkar sonuçlar veriyor.
    5-Renk yönetimini yazıcıda bırakın, photoshop vs. programa bıraktığınızda ciddi sıkıntılar yaşanabiliniyor.
    6-Üretimi ciddi takip edilen, partiden partiye karakteri değişmeyecek mürekkep ve kağıt kullanın. Yüksek kaliteli mürekkep ve kağıt üreticileri websitelerinde renk profillerini bulundururlar. Standart orijinal mürekkepler ve kağıtlarda belli bir tolerans aralığında kalırlar. Bunun dışında 3. parti üreticilerin mürekkep ve kağıtlarda böyle kontroller olduğunu sanmıyorum. Şimdiye kadar gözle yapılmış kontroller dışında bir yoruma internette ve forumda denk gelmedim. İşin uzmanlarının renk konusunda yaptığı birinci yorum, gözünüze hiç bir zaman güvenmeyindir. Odadaki lambada takılı ampül bile renklerin farklı gözükmesine neden olur.




  • Merhaba, L1800 kullanıcısıyım. 4 rengim azaldı, orjinallerini satın aldım ama doldurmadan önce bir araştırayım dedim. Bu key girme vs. olaylarını hiç bilmiyordum. Yazıcı ayarlarında mürekkep seviyesi vs. görünmüyor. Benim anladığım kadarıyla ilk kurulumda bu işlem yapılmamış. Yazıcı baskıya hazır görünüyor.

    Ben direk azalan mürekkepleri takviye edip devam etsem sıkıntı yaşar mıyım? Nasıl yapacağımı tarif eden biri çıkarsa çok makbule geçer...
  • OneManBand kullanıcısına yanıt
    doldurun devam edin sıkıntı çıkmayacaktır. yazıcı mürekkep ikazı verirse damlacık tuşuna 10 sn basılı tutun yazıcı mürekkep şarjı başlatıp kafaya gönderecektir.
  • erdem baskı m. kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam hızır gibi yetiştiniz, baskıyı yarıda kesmiştim bir sıkıntı çıkmasın diye. Teşekkür ederim. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emar11

    Herkese merhabalar. Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz kullandığım L800 ile işlerimin yoğunluğundan sebep 20-25 günlük bi süre baskı almadım. Şimdi püskürtme denetimi yaptığım zaman Magenta rengine cyan karışmış olarak gösteriyor.

    3-4 Kere kafa temizleme yaptıktan sonra çok çok az hale geliyor fakat 2 gün kullanmayıp tekrar sınama sayfası yazdırınca yine aynı şey oluyor. Tankların tıpalarını çıkarıp havasınıda aldım kendimce defalarca ama sonuç aynı.Bu durum fotoğraf kalitesinide etkiliyor.

    Varmıdır daha önce başına gelen yada bana bir yol gösterebilecek olan. Kafa temizlemekten mürekkepler azaldı resmen :) İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
    aynı problem bende de oldu. Google araştırmamdan sonra dpreview forumlarda neredeyse her kullanıcının şikayet ettiği kafa catlama problemi. O yüzden bu yazıcılara kondom yazıcı diyorlar. şimdi yazıcımın kafası değişecek.




  • iyi günler bende 7-8 yıl oldu L800 kullanıyorum 2 yıl önce mavi eflatuna karışıyordu ve standart baskıda çizgi oluşuyordu.servis baskı kafasına 750 tl gibi bir fiyat verdi bende aliexpress ten 90 usd (350 tl)ye aldım ve değiştirdim sorun düzeldi.(şu an 450 tl + %25 gümrük vergisi).sonra ped ler doldu iptal ettim bir şişeye hortum taktım dışarı verdim.cihaz bakımını çok iyi yaparım (kafa temizliği, hava alma, hizalama vs.) ama tankları hiç boşaltıp temizlemedim gerek varmı bilmiyorum.bu günlerde ped sayısı dolmuş uyarı verdi epson L800 resetterprogramı ile sıfırladım.17000 sayı cıvarı olmuş.Şu andaki sıkıntım siyah ve sarı rengin birbirine karışması.sanırım kafada yine çatlak oluştu.neden oldu bilmiyorum daha bu kafayla 5000 baskı almamışımdır.şimdi baskıdan önce 10x15 düz bir kağıda çıktı alıyorum ondan sonra fotoğraf basıyorum sorun olmuyor ama sızma artıkça sorun büyüyecektir.Aliexpress teki kafalar yenilenmiş kafalar o yüzden mi bu kadar çabuk sorun çıkardı bilmiyorum.Adana da bir epson servisinde buldum baskı kafası ama 1200 tl fiyat yazmışlar çok yüksek.cıhazın kendisi 2000 tl cıvarı 3 yıl garantisi var.merak ettiğim tankları hiç boşaltıp temizlemedim bu yüzden olabilirmi diyorum.başkada tüm bakımları yapıyorum şu zamana kadar da orjinal mürekkep kullandım anlayamadım acaba kaçırdığım bir şey mi var.yine kafa mı almalıyım yenilenmiş aliexpress te yaklaşık 600 tl( 7-8 yıllık 17000 baskılarda cıhaz için değermi) yoksa yeni bir L805 cıhaz mı alayım.teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasim45 -- 5 Ocak 2020; 20:14:59 >




  • emar11 E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba sorunu nasıl düzelttiniz aynı sorun bendede oldu cihazı 6 senedir kullanıyorum ilk defa böyle oluyor kafa temizlemeyi tıpalar açıkken yaptım ondan mi oldu acaba dedim. Sarı rengin içine siyah karışıyor. Başka bilen arkadaş varsa çözümü yardımcı olursa sevinirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rasim45 R kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bugün bende de aynı sorun oluştu sarı ve siyah birbirine karışıyor çözümü nasıl buldunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Epson L850 kullanıcısıyım, makineyi alalı 3 yıl oldu, yaklaşık 1,5 yılın sonunda mürekkep karıştırması benimde başıma geldi, o aralar rengin biri bitmişti ve orjinal mürekkep alıp eklemiştim. ben sanmıştımki mürekkepden. Şimdi forumda gezerken rasladım konuya. Herkesin başına geldiyse demekki üretim hatası.
    Tabi bu renk karıştırmasından dolayı sürekli kafa temizleme yapa yapa atık tank doldu baya bi uğraştırdı yazıcı. Sonra muadil mürekkep aldım tabi.
    Bu olay epsonun çok büyük bir ayıbı... iyiki girmişim foruma, tamda yazıcı alacaktım, iyiki gördüm...
  • mericbey kullanıcısına yanıt

    Meriç hocam bende bu cıhazı almak istiyorum bahsetttiğiniz renk problemi giderildimi nasıl cözüm buldunuz?

  • Siz çözüm bulabildinizmi hocam sorun halloldumu bende amlakyı düşünüyorum fotoğraf yazdırmak amaçlı daha cok vazmıgeçsem aceba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssregitoss

    aynı problem bende de oldu. Google araştırmamdan sonra dpreview forumlarda neredeyse her kullanıcının şikayet ettiği kafa catlama problemi. O yüzden bu yazıcılara kondom yazıcı diyorlar. şimdi yazıcımın kafası değişecek.

    Alıntıları Göster

    Hocam bende almayı düşünüyorum L850 yi özellikle fotograf basmak amaçlı dpreweiw de aradım ama bulamadım bunla alakalı birşey link atarmısın varsa önerirmisin ürünü fotoğraf için

  • Freddyemre F kullanıcısına yanıt

    Hocam arka arkaya 5-6 defa kafa temizleme yaptım sonra mürekkep uyarısı veren tanka mürekkep doldurdum sorun geçti.

  • Merhaba arkadaşlar,



    Telefonla çektiğim fotoğrafların çıktısını almak için Epson L800 model yazıcı aldım.



    Bir sorunum var.



    Çıktı alacağım zaman çıktıyı kenarlıksız seçtiğimde fotoğraf çerçeveye sığdırılıyor ama kenarlarda kırpılmalar oluyor.



    Kenarlıklı çıktı yaptığım zaman da biraz fazla boşluklar oluyor.



    Fotoğraf boyutlarım genel olarak 4208x3120 boyutunda.



    Fotoğraf boyutlarını 1200x1600 yapıyorum. 10x15 fotoğraf kağıdı için genellikle bu boyut kullanılıyormuş. Fotoğraf boyutunu 1200x1600 olarak ayarlayıp kenarlıksız baskı seçmeme rağmen fotoğraflarım yakınlaştırılıp kenarlardan kendiliğinden kırpılmış oluyor.



    Zaten baskı öncesi ekranda da fotoğraf tam olarak yerleşmiyor çerçeveye.



    Nasıl bir ayar yapmam gerek bulamadım bir türlü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.