Şimdi Ara

Epson L800 yazıcı hk. görüşler.. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
440
Cevap
9
Favori
53.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • acil yardım arkadaşlar yoksa mecbur servise gideceğim.2 buçuk yıldır kullandığım L800 de baskı sorunu oluştu.normal fotoğrafta baskı alıyordum bazı renklerde çizgiler oldu.en iyi kalite basınca bir sorun yok.kafa temizlemesi yapıp test çıktısı alıyorum renklerde herhangi bir boşluk yok.ama en baştaki mavi den yanındaki eflatuna renk karışması gibi bir şey oluyor.yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.test resmini koydum  Epson L800 yazıcı hk. görüşler..




  • rasim45 R kullanıcısına yanıt
    Yanlış hazneye yanlış mürekkep koymuş olabilir misiniz acaba ?
  • mürekkep renkleri doğru haznelerde ayrıca en iyi fotoğraf kalitesinde basınca bir sorun yok gayet düzgün ama normal fotoğraf modunda basınca mavi kırmızı karışımndan dolayı kırmızı yoğunlukta olan bölgelerde çizgiler oluşuyor.olmazsa servis ile bir konuşacağım kafa değişimi derlerse 350-400 tl den aşağı olacağını sanmam o zaman yenisini alırım en azından 2 yıl garantisi olur bakalım.
  • rasim45 R kullanıcısına yanıt
    En iyi fotoğraf kalitesinde basmanız sorun teşkil etmeyecekse o parayı vereceğinize bu ayarda basmak daha iyi değil mi ?
  • evet diğer bir seçenekte en iyi kalitede basmaya devam etmek gittiği yere kadar sonrada yurtdışı alibabaexpres ten 85-90 dolar cıvarı getirtip kendim değiştiririm.yine de bilgi olsun diye servise soracağım kafa değişim fiyatını.
  • arkadaşlar Ankara dan bir forum üyesinin bana özelden yazdığı mesaja göre Ankara epson servisi L800 kafaya 550 tl fiyat söylemiş.yurtdışından aliexpres ile 90 dolar cıvarı yani en fazla 300 tl olan kafayı serviste 550 tl gibi fahiş bir fiyata takıyorlar montajı 5 dakika sürüyor.bilginiz olsun.
  • rasim45 R kullanıcısına yanıt
    Cihaz parasına neredeyse kafa değiştiriyorlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gentkhan

    Arkadaşlar herkese selamlar ..

    Baya bi forumda okudum sayenizde çook fazla bilgiye sahip oldum L800 hakkında hepinize ÇOOOK teşekkür ederim.

    Düğün fotoğrafçılığına başlıyorum ve düğün salonunda fotoğraf basmak için alıcam fakat Henüz almadım Hala araştırma aşamasıdnayım .

    Genellik 15 x 21 fotoğraf basıcam beni bir günlük çekimde yolda birakmıcağını düşünüyorum . 10x15 yaklaşık 1800 fotoğraf basıldığını okudum . 15 21 kaç tane basabilirim merak ediyorum .

    Birde muadil mürekkep aldığımda kullanabilceğimiz programlara henüz sahip değilim yardımcı olursaniz sevinirim. ÇOOK uzattim ama son olarak

    Mürekkep tamamen azalmadan mürekkep eklesek sorun olur mu ? ( Malum düğün salonudna hep full olması kafamızı rahatlatır . Orda doldurma işlemi çok zor olur ) ve böyle sürekli doldursak gene mürekkep resetlemek gerekir mi ? Mürekkep hiç azalmasa da belli bi süreden sonra kendi otomatik algılayıp dolu olsa da KOD istiyor mu ? .

    HERKESE SAYGILAR


    Eğer düğün fotografcılığı yapıyorsanız orjinal mürekkep kullanın. Yan sanayi mürekkepler orjinal kadar kalıcı olmuyor haliyle böyle önemli anıların/resimlerin bir kaç ay sonra solup gitmesi ahlaki açıdan pek hoş olmaz. Aldığınız beddualar kazandıgınız paraları katlar haberiniz olsun.




  • Epson L805 yazıcı ile bastığım fotoğraflarda koyu tonların baskın olduğu bir görüntü çıkıyor. Ayrıca siyah bölgelerdeki derinlikler çok zayıf. Siyahlar bazen koyu kahverengi tonuna çalıyor. Açık siyah ve koyu siyah ton geçişlerinde derinlik ve detaylar belirgin değil. Ekrandakine en yakın çıktıyı almak için Renk yönetimi ile ilgili hangi ayarları yapmalıyız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oblack01

    Epson L805 yazıcı ile bastığım fotoğraflarda koyu tonların baskın olduğu bir görüntü çıkıyor. Ayrıca siyah bölgelerdeki derinlikler çok zayıf. Siyahlar bazen koyu kahverengi tonuna çalıyor. Açık siyah ve koyu siyah ton geçişlerinde derinlik ve detaylar belirgin değil. Ekrandakine en yakın çıktıyı almak için Renk yönetimi ile ilgili hangi ayarları yapmalıyız?

    epson l800 serisinde en büyük eksik gri mürekkebin olmaması. bu sebeple gri tonlarını diger 3 rengi karıstırarak veriyor. böyle olunca ton kaymaları ve karanlık bölgelerde detay kayıpları kaçınılmaz oluyor. 6 renk Canonlar ise gri renge sahip oldugu için bence 1 tık öndeler cünkü karanlık bölge detayları ve renk tonlamaları cok daha iyi.

    gri renksiz ve gri renkli siyah beyaz fotoların 100kez büyütülmüs hali
     Epson L800 yazıcı hk. görüşler..


    gri renkli foto orjinalle aynı ama gri renk olmayınca olası ton kaymaları (kırmızımsı-mavimsi-sarımsı)
     Epson L800 yazıcı hk. görüşler..




  • 6 renkli (gri dahil) canon makina ve orjinal kartuşla fotoğraf çıktıları olağanüstü kalite ve netliğe sahip. ancak dolan kartuş ve muadil mürekkep ikilisi tam bir soru işareti, büyük bir sorun. Muadil mürekkep kullanıp da memnun kalan adam pek yok gibi. Solması da ayrı bir dert.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oblack01

    6 renkli (gri dahil) canon makina ve orjinal kartuşla fotoğraf çıktıları olağanüstü kalite ve netliğe sahip. ancak dolan kartuş ve muadil mürekkep ikilisi tam bir soru işareti, büyük bir sorun. Muadil mürekkep kullanıp da memnun kalan adam pek yok gibi. Solması da ayrı bir dert.

    Herhangi bir sorun yok aslında. bende hem 5 renk hemde grili 6 renk canon makinalardan var. 6renk (mg6150) dolan kartuslarını aliexpressden almıstım 11dolar. mürekkep ocp kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yasamadım cok sükür. fotografları albümde veya cercevede saklayınca solma olmuyor. cercevede kac yıllık fotolar var halen ilk günkü gibiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 7 Mayıs 2016; 19:48:46 >
  • İki sene boyunca kullanmadığım Epson L800 fotoğraf yazıcımı bugün kullanmak istediğimde hiç bir renk mürekkep bastıramadım. Yani kağıda yazar gibi sesler çıkartıp bomboş beyaz kağıdı veriyor. Mürekkepler donmamış. Ama mürekkeplerin geçtiği hortumlar mı tıkandı acaba? Sorun sizce ne olabilir ve çözümü nedir?
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    püskürtme uçları donuyor (cok küçük delikçikler)
    servise götürmelisiniz. umarım hepsi açılır.
  • L800 yazıcıdan gerçekten memnun olan varmı ? ben 2 senedir vesikalık fotoğraf basmaya çalışıyorum ama daha ten rengini tutturamadım. saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolunaybasar

    L800 yazıcıdan gerçekten memnun olan varmı ? ben 2 senedir vesikalık fotoğraf basmaya çalışıyorum ama daha ten rengini tutturamadım. saygılar.

    gelişmiş ayarlar --> renk denetimleri seçili iken --> ayarlar kısmını kurcalayın
  • merhabalar
    epson l810 yazıcı aldım. 2 gün oldu. yaklaşık 40 kadar 10x15 foto bastım. çok güzel ve kaliteli çıkarttı. çıktıları direk fotoğraf makinesinin kartından(bilgisayarda herhangi bir işlem yapmadan)almıştım.
    bu gün biraz önce photoshop programında iki fotoğrafa ayarlar yaptım ve a4 boyutu üzerine iki fotoğrafı yerleştirip jpeg kaydettim. a4 e yazdırdım. rekler bozuk, uçuk, çok açık pembe ve açık mavilerle.... yani doğru-dürüs yazmadı. bilgisayar üzerinde fotoğrafta sorun yok. yazıcının ekranında düzgün görünüyor sorun yok. "heralde yazıcı arıza yaptı" diye düşündüm. fotoğraf makinesinin kartından, bilgisayarda işlem görmemiş bir fotoğrafı yazdırdım. mükemmel hiç bir sorun yok. photoshopta ayar yaptığım fotoyu tekrar yazdırdım, gene berbat facia..
    sorun ne....?? delirecem yav
  • tamuel kullanıcısına yanıt
    Photoshop programı üzerinden baskı alıyorsanız baskı kalitesi ayarlarını kontrol etmenizi öneririm.
  • L810 aldım. İlk baskılar fena değil gibi. Genelde 13*18 basıyorum. Kağıt olarak Rovi 300gr mat kullanıyorum. Ben de ekranda ayarladığım renkleri tam alamamaktan muzdaribim. Doğruya en yakın renkleri almak için çabalamaya devam ediyorum. Çözüm bulursam yazarım buradan.
  • Merhabalar

    bende de aynı sıkıntı oldu. Fotoğrafları photoshop üzerinde ellemez ve direk basarsam aynı şekilde çıktı veriyor. Ama photoshopta biraz düzenleme yapıp kaydettikten sonra epson programından yada photoshop programından da basarsam işlem görmüş fotoğraflar çok kötü çıkıyor.

    Siz bir çözüm bulabildiniz mi acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.