Şimdi Ara

Epson 1500w muadil mürekkep ve kağıt tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar epson 1500w yazıcım var ve cescesor mürekkep kullanmaktayım bir arkadaşımda da 1800 l modeli mevcut ondaki mürekkep photoink aynı fotoğrafı bastığımız zaman renkleri çok daha hoş cıkıyor bendekinde çok sapma oluyor bu yazıcıyı kullanan arkadaşlarım varsa eğer yardımcı olurlarsa çok makbule geçer.



  • 1500w wifi özelliği için üretilmiş bir cihazdır yanlış hatırlamıyorsam a3 baskı özelliği mevcut.
    fakat l1800 foto baskı için üretilmiş bir cihazdır aynı kefeye koymak pek sağlıklı bir karşılaştırma olmaz.
    muadil mürekkepler bu sorununuzu çözmez.
    eğer foto baskı yapacaksanız teknolojisi daha yeni bir cihaza yönelmenizi tavsiye ederim ..
  • 1500w fotoğraf baskısı için üretilmiş bir cihazdır hatta wifi dışında L1800'ün kartuşlusudur aynı kefeye koymak gerekir teknolojiside aynıdır mis gibide fotoğraf basar. 1500w de en iyi sonucu elde etmek için cescesorun claria mürekkebini kullanmanız gerekli cescesorun clariası hem baskı sonucu hemde solma direnci açısından piyasanın en iyilerindendir. hali hazırda kullanmakta olduğunuz mürekkepler claria uv ise kullanım ayarlarınızda bir sıkıntı olabilir yazdırma arayüzünde gelişmiş sekmesini inceleyin photoenhance seçeneğini zinhar işaretlemeyin doğru kağıt türünü seçtiğinize emin olun şunun için söylüyorum photoinke döndüğünüzdede benzer şeylerden şikayetçi olma ihtimaliniz olabilir siz ayarları doğru yaptığınıza emin olun sonrasında mürekkepten şüphelenin. solma direnci anlamında photoinkin biraz daha başarısız olacağını söyleyebilirim. 1500W çok güzel cihazdır kıymetini bilin şu an muadili olan L1800'ü almak isteseniz 3000 lirayı gözden çıkarmanız gerekli.




  • gelişmiş ayarlarından eflatunu -25 yapıyorum ve renkler normal haline döndü önceden böyle birşey yoktu neyse hallettmiş olduk diyelim. Fotoğraf kağıdı konusunda önerileriniz var mı ? birde bu yazıcıda kartuş reset olayının bir çözümü var mı yani örnegın 200 adet fotoğraf basıp evden cıkıcam kartus resetlemek zorunda kalmaadan bu yazıcıda boyle bırsey mevcut olabılır mı
  • Arkadaş wifiden bahsedip alaksızca ve bilmeden yorum yapmış. 1500w epson un 6 renkli 1.5pl li cihazlarındandır. Çok iyi foto baskısı vardır ve zaten photo serisi olarak geçer. L1800 ile aynıdır, tek fark l1800 fabrika çıkışlı tanklı olarak üretilmiştir. Ayrıca epson 6 renkli yazıcılarına tank monte edip fiyatını en az 5 katına çıkardığını es geçmeyelim. 1500 e de istenirse sonradan tank takılır ki ben öyle yaptım, bu sayede yeni modellerindeki kullanım konforunu size sağlamış olur.

    Photoink mürekkep kullanmadım kalitesini bilmiyorum. Cescesor kullanıyorum ve memnunum. Kağıt olarak rovi, hp ve en son agfa kullandım. Hp kalitesiz, renkler ve kontrast rovi ye göre bariz kötü. Rovi ve agfa iyi ancak şöyle bir durum var, ya eski cescesor mürekkep ten ya da eski rovi kağıtan dolayı eski rovi baskılarda çok hızlı solma oldu. Bu durum 3-4 yıl öncedir. Yeni mürekkep ve yeni rovi de solmaya karşı direnç daha iyi gibi. Yeni dediğim süre 1-2 yıllık zaman dilimi. Agfa da ise 1 yıldan fazla olmuştur, henüz solma başlamadı. Şu an itibariyle agfa rovi ye göre biraz daha iyi gibi. Zamanla bu fark daha da açılabilir.
    Agfadan şimdilik memnunum. Hatta son siparişlerim hep agfa oldu. Fiyatları da çok uçuk değil, hemen hemen rovi ile aynı fiyatlarda. Hatta a3 ve a4 leri daha ucuz olabilir. Zaman geçtikçe kalitesi daha da ortaya çıkar ama şimdilik agfa yı tavsiye ederim. Baskı kalitesinde mürekkep kadar kağıt da çok önemli, bunu gözardı etmeyin sakın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim. Bir soru daha sormak istedim epson l1800 de ornek veriyorum 100 adet basıp dısarı cıkabılıyorsunuz epson 1500w da malesef damla tusuna basmam gerekıyor belli sürelerde bunun bir çözümü var mıdır ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.