Şimdi Ara

Epoksi reçine (hava kabarcıklar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
29.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • UV dayanımlı reçine gerekiyor. Ancak tecrübe etme fırsatım olmadı.

    Sararma, uzun süre geçtikten sonra ortaya çıkıyor. Deneme süresi de uzun bu sebeple.

    Aklımda anı olarak saklayacağım bir döküm var, reçineyi seçerken ya firmaların yazdıklarına güveneceğim ya da kullanmış birilerinden bilgi alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklawa -- 17 Aralık 2019; 17:6:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tecrübe edenlerden marka önerisi beklediğim durumdur. Sararmama ve hava kabarcığı yapmayan reçine tavsiyesi istiyorum.
  • oklawa kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=8VlwEs8exsg








  • ozgur582 O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    ZEROVAC Vakum odası setleri ile epoksi, poliüretan, silikon v.s gibi ürünlerin içerisinde bulunan hava kabarcıklarını çok kolay bir şeklide alabilirsiniz.

    Bilgi için;

    Tel: 0552 556 97 24
    E-mail: satis@zerovakum.com
    www.zerovakum.com

    dan ürünlerimize bakabilir teknik destek için mail, whatsapp yada arabilir isiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler şu süreci sağsağlim atlatabilirsek irtibata geçeceğim. Sağlıklı günler...
  • Merhaba bende Resinin slim reçinesini kullandım 5 cm kalınlığında 10 cm genişliğinde bir döküm yapmaya çalıştım. Döktüğün epoksinin içinde plastik çiçekler vardı. Dökümü ılık suda ısıtarak karıştırdım berrak oldu. Hiç kabarcıksız döktüm.
    Aradan 5 dk geçti kontrol için baktığımda aşırı ısındığını fark ettim ve içindeki plastik çiçeklerin eridiğini üstünden dumanlar çıkmaya başladığını gördüm. Kenardan dokunduğumda taş gibi olmuştu. Karışımlar hassas terazi ile yapıldı. Nerede yanlış yapıyorum acaba topu topu 300g karışım hazırlamıştım. Bir fikri olan varsa çok memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hobametin kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen 2 cm kalınlık için ayarlanmış bir reçine kullanıyorsunuz. Aşama aşama dökmekten başka çare yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet sonradan fark ettim küçük yüzeyler için olanını almışım. Bide baloncuk olmasın diye sıcak su içinde karıştırmıştım. Reaksiyon bir anda olunca deli gibi yandı resmen buraya not düşeyim . Resinin slim modellerini 2-3 cm kalınlıktan fazlada dökmeyin ve çok sıcak suda karıştırmayın. Ortalama 25-30 derece karışım için ideal.
  • hobametin kullanıcısına yanıt
    resinin slim reçineleri 1 cm dökülerek yapılıyor fazlasında yanma yapar bende ondan kullanıyorum kabarcıklar içinde sıcak hava makinası kullanıyorum kabarcık kalmıyor
  • Konuyu bir gün okumak isteyenler için yazayım bende.

    Katılaşma süresi ne kadar uzun olursa kabarcıktan kurtulma olasılığınız o kadar yüksek olur. Evet ürün almak biraz uzun sürer ama sonuçta çok güzel şeyler çıkar. İç tarafta sıkışan kabarcıkların dışarıya cikamamasinin ana sebebi iki tane. İkisi de birbirine bağlı.

    1. Sebep epoksinin soğuk olması sebebiyle, koyu bir kıvamda olması. Kabarcık yukarıya çıkacak zamanı bulamıyor ve zaman bulsa bile hareket hızı yoğunluk sebebiyle çok düşük kalıyor. Sonuçta yine içeride kalıyor.

    2. Curing yanı donma süresi düşük ürünlerde yine aynı problemle karşı karşıya kalıyorsunuz. Epoksi çok hızlı donduğu için kabarcıkların yüzeye ulaşıp yok olma şansı olmuyor.

    Maksimum çözüm için ben iki etkeni de yoketmeye çalışıyorum. İlk olarak curing-donma süresi uzun epoksi tercih ediyorum (24-72 saat), ikincisi olarakta bu epoksiyi sıcak suda bekletme işlemini uyguluyorum.

    Karışımı hazırladıktan sonra yarım-bir saat dinlenmeye bırakıyorum. Döndüğümde kabarcıkların yüzde 90’ı yüzeye çıkmış oluyor. Ardından minik bir alev makinesiyle bunu alıyorum. Bu makine epoksiyi yine ısıtıyor. 15 dakika daha bekleyip bir parti daha kabarcık yakma gerçekleştiriyorum. Ardından tek bir köşeden standart dökme işine geçiyorum. Saf epoksi dökümünde bu yeterli oluyor. Eğer olur da dökme esnasında kabarcık meydana gelirse bunu da tekrardan yüzeyden alev makinesiyle alıyorum. Sonuçta sıfır kabarcık.

    Eğer epoksiyi katı bir maddeyle birleştirecekseniz bu maddenin mühürlenmesini önceden yapmanız gerekli. Yanı örnek veriyorum, bir odun parçasıyla karışık bir döküm yapacaksanız, o parçanın epoksiye temas edecek tarafındaki delikleri, girintileri,çıkıntıları öncesinde epoksiyi bir fırçayla sürerek kapatın. Ardından döküm kabına alıp asıl epoksi dökümünü gerçekleştirin.

    Epoksi baya bir sabır işi. Benim gibi sabırsız insanlara bile sabrı öğretebiliyor. Acele etmeyip yavaş hareket etmek adım adım ilerlemek çok faydalı oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Dişçilerin kullandığı diş dolgu malzemesi var. Bunların temel maddesi şefftır. Bunlara porselen toz ilave edilerek diş dolgusu yapılır. Bu şeffaf malzeme uv mavi ışık tabancada donar. Bu malzeme aynı zamanda çok beyaz kalır. Donduğunda hacimsel küçülme. Hava kabarcığı oluşturmaz.

    Yanlız bunun için kalbiniz şeffaf olmalı. Ayrıca bu malzeme donduktan sonra isteğiniz gibi kesme cilalama gibi mekanik işlemleri yapabilir parlak şeffaf bir görüntü elde edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;
    Bu işe yeni başlıyorum Rich kristal epoksi aldım takı yapmak amacıyla iki kap çıktı içerisinden 2 ye 1 şeklinde kapları tamamen doldurup attım karıştım bekledim yarım saat kadar sonrasında başka bir bardağa yarısını döktüm renklendirmek amacıyla ısınmaya başladı biraz tedirgin oldum bu normal mi bardağa hızlı bir şekilde döktüğüm için mi ısı oluştu var mı bilgi verecek olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam epoksinin en sağlıklı kuruma şekli ortamdaki nemi yok ederek yani nemi kurutarak kurutmadır. Bunun için sanayi tipi cihazlar ile kiralama yapabilirsiniz. Günlüğü yanlış hatırlamıyorsam 75 tl ile 100 tl arası bir şeydi. Yine bir sorun isterseniz.


    https://nemkom.com/hizmetler/epoksi-kurutma/


    https://nemkurutma.com/sap-beton-kurutma/


    http://www.dydturktek.com.tr/makale/35-kurutma/155-sap-kurutma


    https://www.kurutek.com.tr/epoksi-nem-kurutma


    Bunlara göz atabilirsiniz.





  • Merhabalar, konuyu görünce ben de deneyimlerimi aktarmak istedim yeni başlayanlar için. Yıllardır bir çok marka ile çalıştım denemeler yaptım hava kabarcıkları ve sararma noktasında hep sıkıntı ile karşılaştım. Firmalara durumu aktardığımda ise tatmin edici yanıtlar alamadım ne yazık ki.. Bir süredir epoksimax markasını kullanmaya başladım ince ve kalın döküm neredeyse tüm ürünlerini denedim hiçbir sıkıntı yaşamadım hava kabarcığı problemi neredeyse sıfır noktasında. Bir sorun olduğunda ise teknik destek epoksimanyadan ebru hanım direk çözüme ulaştırıyor.


    vakum makinesine derin dökümlerde ihtiyaç duyulabiliyor ama ince dökümlerde hafif bir ısı ile ekstra bir gereksinime ihtiyaç kalmıyor.

    bir de kullandığınız silikon kalıplar da epoksi ile uyumu olması gerekiyor mum kalıplarında yüzeyler parlak olmadığı için uzun vadeli kullanım ne yazık ki mümkün olmuyor ancak epoksi dökülebilen silikon kalıplarda uzun süreli kullanım ve parlak sonuçlar elde etmeniz çok daha kolay oluyor.


    umarım yeni başlayacak olanlara fayda sağlayabilmişimdir





  • vakum makinesiyle işi çözenler var.

    ben reçineyide epoksiyide kaynar suyun içine koyuyorum ısıtıyorum ikiside su gibi oluyor sonra önce sertleştirici sonra epoksiyi döküyorum karıştırıyorum sonra tekrar sıcak suya koyup biraz bekledikten sonra döküm yapıyorum. bir sorun yaşamıyorum. kapalı bir silikon kalıpa epoksi dökerseniz sonuç değişebilir. onda vakum şart tencere gibi bir şeyin içine koyup basınç veriyorlar kabarcıklar çıkıyor hep.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.