Şimdi Ara

Epifiz Bezi Tam Olarak Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üçüncü gözümüz olarak biliniyor. Nasıl kullanabiliriz? Ruhumuz ile bağlantılı mı? Epifiz bezi tüm vücudu etkiler mi? Epifiz bezi hem sembol hem de inanç olarak oldukça kutsal sayılıyor. Cahilliğimi maruz görün, bildiğiniz bir şey varsa paylaşabilir misiniz?

@Nat Alianovna

• Açıkçası epifiz bezine böyle özel muamele yapıldığını bilmiyordum. Kim niye yapıyor bir fikrim yok. Beyin bir bütündür; özellikle yüksek bilişsel fonksiyonlar beynin tamamı olmasa dahi büyük bir kısmının katılımını gerektirir. Beynin bir bölgesi iptal olursa problemler baş gösterir (hafıza, görselleştirme, algılama, karar verme, hesap tutma, sezme, sosyal uyumluluk sağlama, duyu yetileri vb konularda sorunlar). Beynin görece en önemli kısmı da gri beyin zarı, serebral korteks denilen bölgeler grubu. İnsanı insan yapan ve diğer hayvanlar arasında "özel" kılan şey serebral korteks. Beyinde default mode network baskınken tahayyül faaliyete geçiyor. Böylece bir iç gözle, hayal gücüyle görebilir veya düşünebilir hale geliyoruz yani üçüncü göz denilen şey.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=eofIhl7sYvA&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Değerli bilgiler için teşekkür ederim hocam. Epifiz bezinin dediğiniz gibi bizi insan yapan bir şey olduğunu anladım. Epifiz bezi köreltilirse insan olma özelliğimizi kaybederiz, florür gibi maddeler ile epifiz bezini kullanmamızı engelliyorlar tarzı makaleler okudum. Daha önce de duymuştum ve videolar izlemiştim bu konu hakkında. Epifiz bezi midir yoksa başka bir şey midir bilemem ama duygu ve düşünce beyin de bitiyor ve duygusallıktan uzak bir gelecek bizleri bekliyor. Dijital çağa adımımızı attık ve gelecekte her işimiz dijital olacak.

Yani insanlık ister istemez duygusallıktan uzak olacak. Bir de dürtülerimiz var, acıma dürtüsü, korku dürtüsü, hayatta kalma dürtüsü vs. bunlar da duygu mu yoksa atalarımızdan bize miras kalan bir şey mi?

• Astral seyahat ile bağlantısı var mı epifiz bezinin??

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Astral seyahatin ruh ile bağlantısı var. Ruhun beyin ile bağlantısı var bu yüzden doğal olarak bağlantısı var diye düşünüyorum.

• Bi türlü astral seyahati beceremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 10 Ekim 2021; 1:1:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.