Şimdi Ara

EPDK Tavan fiyat Kararı aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), benzin fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına geçileceğini ve 10 kuruş indirim olacağını bildirdi.

EPDK, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyat oluşumlarında belirlenen sisteme uymamaları nedeniyle tavan fiyat uygulamasına karar verildiğini açıkladı.

Bu kararla benzinin pompa fiyatlarında 9-10 kuruş/litre civarında indirim oluşacağı da ifade edildi.

İKİ KEZ UYGULANMIŞTI

EPDK 2009 ve 2014'te iki kez tavan fiyat uygulamasına gitmişti.

http://www.ntv.com.tr/ekonomi/epdk-benzin-10-kurus-ucuzlayacak,wzA_PEjFq0WR7ZfggZcnAA

• Biraz vergileri düşürseler ya.
  • Akaryakıttan aldıkları vergiyi %40-50 oranında düşürsünler başka bişey istemiyorum.
  • Şu sıralar kimse almasa tavan fiyat aşağı inecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 kuruş iner al petrol yükseliyor 20 kuruş gene artar.

arkadaş şu vergide 1 tl indirim yapın bir şeye benzesin bu ne ya. 4.5 tl benzin 3 tl'si vergi lan.
  • Bizim indirim anlayışımız

En büyüğü 10 kuruş

EPDK Tavan fiyat Kararı aldı

• Şu ÖTV şuanki değerinin % 10 değerine çekilse yeter mesela % 50 ise % 5 olsun KDV ise sabit % 8 olsun yeter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LPG ye uzun zamandır indirim gelmiyor

benzin devamlı çalkanalıp duruyor
  • Yav su amerikada guclu motorlu bir arabaya binip gaza basmak istiyorum ama hayal iste Turkiye icin dusuk motor al o da az yaksin diye ondada az bas

• Halkiyla bu kadar dalga gecen ve salak yere konan bir hukumet gormedim...
    Neyse oy verenler dusunsun, hersey mubah vallaha....
    YAZIK...

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Şu sıralar kimse almasa tavan fiyat aşağı inecektir

zaten herkes aldığı için böyle bi ihtiyaç duymuşlar ya.. Millet kafasına göre fiyat çekiyor.. İhtiyacı olanda 3 kuruş aşşa 5 kuruş yukarı bakmıyo alıyo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

Akaryakıttan aldıkları vergiyi %40-50 oranında düşürsünler başka bişey istemiyorum.

Bu hükümet bindiği dalı kesermi hiç yoksa kaçak sarayın yıllık 104 milyontl lik temizlik,8.5milyonluk elektirik faturası,108 milyonluk bahçe giderleri teki bintl lik bardaklar,1milyon 200 binliralık halıların masrafları nasıl ödenecek zannediyosun

• Tam devletin istediği hamle. 10 kuruş düştüğü gibi 10 kuruş ötv zammı gelir. EPDK bunu geçmişte de yapmıştı ve saba ötv zammı ile uyamıştık. Fiyatlar düşmüştü ama sabaha tekrar zamlanmıştı
  • Ne yapacaklarını şaşırdılar

• quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

Akaryakıttan aldıkları vergiyi %40-50 oranında düşürsünler başka bişey istemiyorum.

Bu hükümet bindiği dalı kesermi hiç yoksa kaçak sarayın yıllık 104 milyontl lik temizlik,8.5milyonluk elektirik faturası,108 milyonluk bahçe giderleri teki bintl lik bardaklar,1milyon 200 binliralık halıların masrafları nasıl ödenecek zannediyosun

Doğru söze diyecek bir şey yok haklısınız.

• Umarım daha düşük kalite yakıt olarak yada daha da azalacak denetimlerle bozuk yakıt olarak dönüşü olmaz. Sonuçta kar marjının düşmesi firmaların ya yatırımlarını azaltacaktır ya da bayilere olan denetim baskılarını!
  • Vergide indirim olmadan ne yapsan bos

• ışıklılımühendis20 I kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı otv nin maktu bedel olması. Eğer otv 100% falan bir oran olsa bugün benzin 3.5 tl falan olurdu. Litre başına benzinden alınan otv 2 tl civarında, öyle bir vergi olunca fiyat tabiki düşmez

Örneği benzinin litre fiyatı 1.5 tl olsun üzerine 2 tl otv sonra toplamına kdv uygula :) en son bayi karı koy olsun sana dünyanın en ucuz benzini :)

Lpg neden ucuzladı diğer yakıtlara nispeten? Lpg de alınan vergi oransal olduğu için %70 civarında lpg nin litre fiyatı düşünce bize yansıyan vergide düşüyor. Aslında bakınca lpg den 100% vergi alınıyor kdv ile birlikte fakat bu oran benzinin vergisine göre çok daha düşük.

İşin acı yani karşılaştirip 100% vergiye diğer orana göre düşük diyoruz.

• Demiş ki yani, sen bir istasyon sahibi olarak yakıt al, o yakıtı transfer etmek için tanker al, tankere şoför tut, şöföre maaş ver, tankere yakıt koyuo yola gönder, istasyonda kasiyerinden pompacisina, müdürüne kadar eleman çalıştır. Bu istasyonun 24 saat açık kalmasını sağla, bu 24 saatin yarısında başında dur. Ben de hiçbir şey yapmadan sana ortak olacağım ve senin kar payından daha fazla kazanacağım. Yine de bir indirim olacağı zaman benim kesemden değil seninkinden gidecek...

• -epica- kullanıcısına yanıt
    En temiz yorum
    Bayinin aldığı 30 35 kuruş az mı çok mu tartışılır sen bunu ne kadar düşürüp ne kadar indirim sağlayabilirsin mazota son yaptığın zam bayi kârı kadar hala çıkıp arsız yüzsüz zirvaliyolar dalkavuklar da alkış tutuyor halbuki benim durumum varken ben şikayet ediyorum adam asgari ücret açlıktan nefesi kokuyor hala siyaset yapma peşinde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.