Şimdi Ara

Entel misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Entel misiniz?

(En Son Oy Tarihi: 24.6.2011)
Giriş
  • Entel misiniz yoksa entelektüel misiniz?

Sıklıkla yanlış bilinir ve yanlış kullanılır.

Entelektüel, aydın bilgili ve kültürlü insan anlamına gelir. Fransızca bir kelimedir. Olumlu bir ifadedir.

Entel ise yeterli donanıma sahip olamayan ve sadece olmadığı gibi görünen yani sahte entelektüel anlamına gelen Fransızca bir kelimedir. Olumsuz bir ifadedir.

:)

• sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberKiss

sen ?

yüzyılın gideri
  • Entel; bir konuda bilgili ve kültürlü olmadan, o konu hakkında öyleymiş gibi davrananlara denir. Entellektüel ise sizin dediğiniz gibi.
  • Aydınız biz. Seviyeyi yükseltirim, hiçbir şey anlamazsınız. O yüzden anlaşılır cümleler kuruyorum şu an
  • Entelektüellerin spekülatif davranış biçimleri ve gayri nizami hareketleri nedeniyle her iki betimlemeyi de kendime uzak buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 12 Temmuz 2010; 20:22:03 >
  • İkiside değilim , daha 17 yaşındayım .Olmadığım biri gibi görünme amacı gütmüyorum , yeterli donanıma(kültürel açıdan yada bilgi yönünden) sahipte değilim.Umarım olur buda birgün(entelektüel) .
    edit :ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Chinaski -- 12 Temmuz 2010; 20:18:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba önerir misiniz
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar siz uyarınca kelimenin doğru yazımına bakmak istedim.

Ancak tek "l" var kelimenin orijinalinde. Bilginiz olsun istedim.

http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=entelekt%C3%BCel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 12 Temmuz 2010; 20:20:39 >
  • quote:

sen ?

Aslında üzerinde odaklanmamız gereken yanlış kullanımdı. :))

quote:

Orijinalden alıntı: Hocam?

quote:

sen ?

yüzyılın gideri

?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Arkadaşlar siz uyarınca kelimenin doğru yazımına bakmak istedim.

Ancak tek "l" var kelimenin orijinalinde. Bilginiz olsun istedim.

http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=entelekt%C3%BCel

Gazete yazarları dahil, bunu hep çift L ile okurdum. Kim bilir daha ne doğru bildiğimiz hatalarımız var.

• Fizik ve müzik konusunda bayagı iyi oldugum için bu konuda entelektüelim,

fizikde iyi oldugum için bu sene fizik bölümüne yazılacağım artık neresi olur bilemem,
    İyte,
    dokuzeylül,
    ege,

müzikte ise bestelerim, bazı begendigim gruplarla çalışmalarım vede konserlerim var.
  • Sağolun doğrusunu söylediğiniz için. Ben de sözde siz yanlış yazdığınız için kalın l ile bunu belirtmeye çalışmıştım. Ama ülkemizde çok yaygın olarak özellikle söylerken ''entelletüel'' diye söylenir. O yüzden genel bir yanılsama.
  • Entelektüel olduğum konular da var bazen entellik yaptığım konular da var niye yalan söyleyeyim.
    Kültürel açıdan her türlü kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Düzeltme: Eksik harf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTER_10 -- 12 Temmuz 2010; 20:40:57 >
  • Birşey soracam Ömer Hocam merak ettim.

Genç yaştayım, gerekli kültürel birikime ve bilgi birikimine devam ediyorum.Aydın olmak için uzun bir şüreçten geçmek gerekiyor, ben ise bu sürecin başındayım.
    Bu süre içinde davranışların entel gibi mi oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

Birşey soracam Ömer Hocam merak ettim.

Genç yaştayım, gerekli kültürel birikime ve bilgi birikimine devam ediyorum.Aydın olmak için uzun bir şüreçten geçmek gerekiyor, ben ise bu sürecin başındayım.
    Bu süre içinde davranışların entel gibi mi oluyor?

Aslında olay, insanın büyüdükçe küçülmesi ile ilgili.
    Mütevazılık neticesinde saygı getiriyor.

Bilen insanın ben biliyorum demediği gibi...
  • Entel değilim Allah'a şükür ama entelektüel olduğumu da düşünmüyorum şahsen.
  • Ben taşfırın ekekiyim kızları döverim.
  • Entel değilim. tam olarak entelektüel de değilim :)
  • insan olduktan sonra ne önemi var ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.