Şimdi Ara

ENTALPİ / ENTROPİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Molar oluşum entalpisi ile molar oluşma entalpisini anlamadım.
    Şimdi diyelim H2O'nun oluşum entalpisi H=-94 verilmiş.
    Altında verilen denklemde ise denklemin girenler kısmında yazıyor H2O.
    Şimdi denklemin entalpisini hesaplarken; H2O'nun entalpisini +94 almamız gerekmez mi?

Kaç soruya baktım, konu anlatımları okudum anlayamadım. Mantığı açıklayacak varsa, çok müteşekkir olurum

• DeltaH=Ürün-giren 2H+O=H2O Burdan entalpi değişimi H20 entalpisi-(2H+O)nun entalpisi olur

edit:soruyu tam söylersen daha detaylı yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Power Engineering -- 17 Kasım 2013; 19:04:33 >
  • Merhaba, size hiçbir yerde bulamayacağınız, kendi ellerimle yazdığım 11.Sınıf Kimya - Kimyasal Reaksiyonlar notlarımı .pdf olarak gönderdim.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themontana -- 17 Kasım 2013; 22:24:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WatchAndLearn

Merhaba, size hiçbir yerde bulamayacağınız, kendi ellerimle yazdığım 11.Sınıf Kimya notlarımı .pdf olarak gönderdim.. :)

Arkadaşın PDF'leri.http://www.dosya.tc/server19/1K1ZuU/PDF_Output.PDF.html

Dikkat: Göz bozukluğuna yol açabilir.!

Arkadaşım biz burada iki dakika yardım alalım diye uğraşıyoruz, sen dalga geçme derdindesin. Allah'a havale ettim seni.

@Sütlü Mısır

Teşekkürler hocam.

• quote:

Merhaba, size hiçbir yerde bulamayacağınız, kendi ellerimle yazdığım 11.Sınıf Kimya notlarımı .pdf olarak gönderdim.. :)

Eline sağlık hocam. Eşek hoşaftan ne anlar. İşime yarar bu benim. İnsan bir teşekkür ederdi en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avasl -- 17 Kasım 2013; 22:35:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: garip bir insancik

quote:

Eline sağlık hocam. Eşek hoşaftan ne anlar. İşime yarar bu benim. İnsan bir teşekkür eder en azında.

Rica ederim, işinize yarayabilecekse ne mutlu bana..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Organik Kimya Tepkimeler
    6 yıl önce açıldı
    amonyaklı agno3 ile tepkime
    13 yıl önce açıldı
    biyoloji solunum sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.