Şimdi Ara

ENSTRÜMAN ÇALMANIN YAŞI VAR MIDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 17 yaşındayım.Açıkçası flüt hariç hiç enstrüman çalamıyorum.Önceden çok heves etmiştim hatta evde çalamadığım bir gitarım dahi var ama hep kurslara gitmeye çekinmişimdir.Mesela benim kardeşim ve arkadaşları gidiyor hepsi 12-10 yaşlarındalar.Şimdi gitara çok çok hevesli olmasam dahi kemanı kesinlikle öğrenmek istiyorum fakat kursa gitmeye çekiniyorum.

    Sizce enstrüman çalmanın yaşı var mıdır ?



  • yokta manyakmısın olm sen niye kursa gitmeye çekiniyorsun?
  • Eğer bir konservatuar öğrencisine soracak olursan sana 'Evet ben 3 yaşında başladım bıdı bıdı ' diyecektir.Bunun nedeni onun hayatında elindeki enstrumandan başka ekmek yiyeceği bir alan yoktur onun için seni küçümser- olamazsın ,yapamazsın- der.Ama örnek vereyim benim kuzenim 24 yaşında ve keman çalıyor ama çalmaya 20 yaşında başladı sonuçta önemli olan çalmaktır ve pratiktir.Hobi olarak öğrenip çalabilirsin,çalmalısın da.
  • 17 yaş henüz çok erken ben elektro gitar çalıyorum çalışıp imzamdaki ekipmanları toparladım.Nereden baksan 3.000 lira ederi var çok seviyorum.Sende sanatla uğraş, sanattan uzak kalma!Ne olursa olsun uğraştığın bir şeyler olsun arkadaşlarıma bakıyorum hepsi benden çipler ama bir o kadar da boşlar uğraştıkları hiç bir şey yok ayda 1 halı saha maçı gerisi sokakta gez dolaş evde oyun oyna o kadar geç olmadan başla derim.
  • Arkadaşın dediği gibi bir konservatuar öğrencisine sorarsan olmaz işte bir yere kadar öğrenebilirsin gibisinden şeyler söyleyecektir egosu yüzünden fakat yaşlanmaya başlamadığın sürece istediğin enstümanı öğrenebilirsin. Yeteneğin olması gerekli o ayrı konu.
  • Peki kurstan kursa yaş farkı falan değişiyor mu ?
  • Karma kurslar olur benim bildiğim 40 yaşında adamda gelir 7 yaşında bebe de gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Belediyenin ücretsiz kursları oluyor. Ben gitmiştim ama sınavlarımın yoğunluğundan bırakmıştım. 15 yaş altı ve üstü diye ikiye ayrılıyordu. Ücretsiz olmasına rağmen verilen eğitim kaliteliydi.
  • İnanki yaşla hiçbir alakası yok.Mesela ben elektro gitara başlayacağım ve çevremdeki herkes bana " millet kundakta başlıyor gitar çalmaya,18 yaşına gelmişsin artık parmağın açılmaz " gibisinden laflar söylüyor.Aldırış etmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.