Şimdi Ara

Enstantane, diyafram, iso üçlüsü hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhablar, temel fotoğrafçılıkla ilgili bir kaç araştırma yaparken şu sitede bu pozlamalarla yakalanmış 1-2 kare gördüm. " Enstantane 1/4000 f4 iso 200 " görüntüyü tamamıyla yakalamış. Nikon D3100 kullanıyorum enstantane'yi 1000'den yukarıya çıkarttığımda görüntü simsiyah oluyor. iso ve diyaframı denk getirememişsindir diyceksinizde tüm fonksiyonlarda denedim hepsini görüntü hep simsiyah. sitede ki resimle canon ile çekilmiş, canon'larda nikonlarda bu farklı mı? konuyu açabilecek?

http://www.bascek.com/2794/enstantane-nedir-fotografi-nasil-etkiler/

• Temel fotoğrafçılık bilgilerini tekrar okuyun.1/4000 enstantene ile çekim yapabilmek çok yüksek ışığa ihtiyacınız var.Yada yapay olarak yüksek hızda patlayan flaş edinmeniz lazım
  • Güneşli havada, dışarıda hepsini dörtle. (f4, 1/4000, iso 400) cuk oturmazsa gel beni bul
  • Eski bir kural vardır. Güneşli havada F/16 kuralı, filmli makina döneminden.

Güneşli havada diyafram 16 iken hız (enstantane), 1/ISO değeridir. Yani ISO 200 ise, hız 1/200 olmalıdır. Bu referans değeridir. Ortam ışığına göre değişir. Bir ortamda çekilen fotoğrafın değerleri başka bir ortama uymaz.

Önce diyafram ISO ve enstantanenin ne olduğunu öğrenmen gerekir.

Şu siteden faydalanabilirsin.

http://www.dryreading.com/camera/
  • Aslında bunu en basiti ile gece çekiminden kıyasla keşfedebilirsiniz de... Misal gece 1/400 ile çekim yapın, bir de 10 saniye ile ve makinayı anlayın. Perde hızı arttıkça ışığı algılamada azalma yükseliyor. Bir de doğrultun güneşe makinayı, direk güneş fotoğrafı çekin 1/4000 perde hızı ve F18 v.s. kaç gerekir ise. bu 2-3 deneme ile makinayı aslında resmen görerek tanımış olursunuz. Ne nedir niyedir görerek,deneyerek öğrenmiş olursunuz. Hani okudum da okuduğumu en bariz biçimde nasıl teoride görürümün "bence" açıklaması.
  • Bu F16 ayarını hangi modda deniyoruz ? Benim makinam Canon 70D ve F16 iso 100 1/125 ayarına bir türlü getiremiyorum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mokok0

Bu F16 ayarını hangi modda deniyoruz ? Benim makinam Canon 70D ve F16 iso 100 1/125 ayarına bir türlü getiremiyorum :(

5 sene ne çabuk geçmiş :)

M(anuel) moduna alarak diyafram ve enstantaneyi istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldasice -- 23 Mayıs 2016; 12:28:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mokok0

Bu F16 ayarını hangi modda deniyoruz ? Benim makinam Canon 70D ve F16 iso 100 1/125 ayarına bir türlü getiremiyorum :(

Öyle bir ayar olamaz ki !.. Olur olmasına tabi de o ayar öyle nadir bir an için uygun olabilir ki onu kullanmak saçma olur bu nedenle. Ancak stüdyoda kontrol altına aldığınız bir ışık var ise ortamda bu ayar ile fotoğraf çekimi mümkün olabilir. Günlük yaşamda iç-dış çekimlerde ise bu üçünün verilen ayarda çekiminize uygun olması imkansıza yakındır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.