Yaklasik bir seneyi askin süredir yurt disinda ögrencilik yapıyorum ve gelmeden önce 60 binlik bir kredi kartim vardi. Bir senedir ara sira Türkiye'ye geldigimde asgarisini öder orada harcar dönerdim. En son bazi sağlık sorunları nedeniyle üc dönem kartimi yatıramadım. Defalarca kez hem bddk'nin verdigi hak üzerine hem normal yollarla bankaya yapilandirma talebinde bulundum. Istedigim vade de 5-6 ay en fazla. Bddk'nin yapilandirmasi icin dedikleri sey ama siz eylül sonunda ödeme yapmissiniz yapmasaydınız yapilandirirdik. Bu banka 7-8 yıllık müsterisinin bütün ödeme taleplerini reddedip üzerine 3 dönem geçer geçmez avukatlari üstünden tarafıma icra takibi başlattı. Dün bir baktim ki babamin evine ödeme emri yazisi gelmis ve sok oldum. Kac kez ödemek istediğimi bildirdim onlara. Üzerine verdikleri avukata ulaştım ve o da hicbir sekilde bir anlaşmaya varmadı ve haciz maciz her seyi anlatıp üstüne sen bilirsin diye kapattı telefonu. Arkadaslar böyle bir sey mümkün mü? 3 dönem kartini ödeyemeyen birinin evine jet hiziyla haciz mi gelir? Alti üstü 60 bin lira icin koca bankanın girdiği seylere bakin. Belki en az 10 kisiye bu bankayı özellikle kullandırdım. Bir daha kimsenin yanından dahi geçirtmeyeceğim. Bir hastanelik durumunuz olunca yaptıkları muamele bu oluyormus. Simdi icra dairesine tanidigimi gönderiyorum borç alarak ve bir daha bu bankanın yanından dahi gecmemesini tavsiye ediyorum herkese. Etraf binlerce insan ile dolu bankalara borç takip yurt disina gelip bir daha arkasına dahi bakmayan. Biz de eğitimimizi alalım ülkemize dönelim hizmet edelim diyelim bir sağlık sorunumuzda basımıza bunlari getirsinler. |
Enpara'nin Hicbir Ödeme Yolu Sunmadan Jet Hiziyla Icraya Vermesi

-
-
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.
Üzülerek belirtiyorum ki 90 gün ödeme yapmazsanız banka sizi icraya verebilir bu yasal hakkı. Ayrıca yapılandırma yapmak gibi bir zorunluluğu yok ve hiçbir kanun veya düzenleme bankaları yapılandırma yapmaya zorlayamaz zaten öyle bir şey yok. Bahsettiğiniz şey 60 ay yapılandırma zannedersem. Bundan faydalanmanız için çeşitli şartları yerine getirmeniz gerekiyordu eğer şartları taşımıyorsanız maalesef faydalandırmazlar. Ayrıca tüm şartları taşısanız bile yapılandırma yapıp yapmamak yine bankanın insiyatifinde olan bir konu. Bunu Bddk çağrı merkezi de size bildirmiştir zaten. Yanlış anlamayın muhtelif konuları takip ediyorsanız bizler de benzer süreçlerden geçen insanlarız.
Tanıdığınızı icra dairesine yollamanıza gerek yoktu borcu "haricen tahsil" ile avukata ödeyip dosyayı kapatabilirdiniz kapama bakiyesi alıp. Onlar da dosyayı kapatırlardı direkt.
Ayrıca ek bilgi olarak ekleyeyim
Alıntı
metni:2 – Borçlunun ailesinden birinin ölümü halinde: Madde 52 Karısı yahut kocası ve kan ve sıhriyet itibariyle usul veya füruundan birisi ölen bir borçlu aleyhindeki takip, ölüm günü ile beraber üç gün için talik olunur. 3 – Terekenin borçlarında: Madde 53 Terekenin borçlarından dolayı ölüm günü ile beraber üç gün içinde takip geri bırakılır. Mirasçı mirası kabul veya reddetmemişse bu hususta Kanunu Medenide muayyen müddetler geçinceye kadar takip geri kalır. İcra takibi sırasında borçlu öldüğünde tereke henüz taksim edilmemiş veya resmi tasfiyeye tabi tutulmamış yahut mirasçılar arasında aile şirketi tesis olunmamışsa borçlu hayatta olsaydı hangi usul tatbik olunacak idi ise terekeye karşı ona göre takip devam eder. Bu takibin mirasçıya karşı devam edebilmesi ancak rehinin paraya çevrilmesi veya haciz yollariyle kabildir. Alıntı
metni:4 – Tutukluluk ve hükümlülük halinde: Madde 54 Mümessili olmıyan bir tutuklu veya hükümlü aleyhine takipte, mümessil tayini vesayet makamına ait olmadıkça, icra memuru bir mümessil tayin etmesi için kendisine münasip bir mühlet verir ve takibi bu sürenin bitmesine bırakır. Bu mühlet içinde temsilci tayin edip icra dairesine bildirmiyen tutuklu veya hükümlü hakkında takibe devam olunur. Mal kaçırılması ihtimali olan hallerde bu mühlet içinde de haciz yapılabilir. 5 – Askerlik halinde: Madde 54/a Askerlik hizmetinin devamı müddetince erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (Uzman veya uzatmalı çavuş ve onbaşılar hariç) aleyhine takipte, icra memuru, bir mümessil tayin etmesi için kendisine münasip bir mühlet verir ve takibi bu sürenin bitmesine bırakır. Bu müddet içinde temsilci tayin edip icra dairesine bildirmiyenler hakkında takibe devam olunur. Mal kaçırılması ihtimali olan hallerde bu mühlet içinde de haciz yapılabilir. 6 – Borçlunun ağır hastalığı halinde: Madde 55 Takip borçlunun mümessil tayin edemiyecek derecede ağır hastalığı halinde muayyen bir zaman için icra memurluğunca talik olunabilir. Ağır hastalığın resmi belge ile tahakkuku lazımdır. Mal kaçırılması ihtimali olan hallerde hastalığın devamı sırasında da haciz yapılabilir. Talikın müddetlerin cereyanına tesiri: Madde 56 Takip talikleri esnasında müddetlerin cerayanı durmaz. Müddetin nihayeti bir talik gününe rastlarsa müddet talikin bitiminden sonra bir gün daha uzatılır.
-
hocam geçmiş olsun ancak kanunen zaten 90 gün boyunca ödeme gelmez ise (asgari tutar veya dönem sonu borcu) icraya düşüyorsunuz..bankanın tutumu aynıdır..alacak ister 60bin olsun ister 600bin olsun farketmez. Özünde hepsi siz ödeme yaptığınız müddetçe ponçiktir..ancak az biraz aksatır bir de takibe düşerseniz karanlık yanlarını görürsünüz..
ben de halihazırda bu süreci yaşayan biri olduğum için ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum..
-
Cevaplar icin tesekkür ediyorum. Bir arkadaşımdan borç almak suretiyle kapak hesabi yaptırıp uyap vatandaş üzerinden dogrudan ödedim. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin diyeyim.
-
geçmiş olsun hocam Allah bize de aynı duyguları yaşatsız tez zamanda :)
-
Hocam ben 30.000 borç yüzünden icralık oldum Denizbanktan o yüzden miktarın icra için herhangi bir önemi yok. Baktığınız zaman 30.000 birşey değil diyoruz ama olmayınca olmuyor ödeyemiyoruz. Boşu boşuna sicilimizi yaktık. Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede kurtulursunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun hocam. Sürecinizi şurada anlatırsanız herkese faydalı olacaktır
https://forum.donanimhaber.com/kart-icra-sureci-bastan-sona--159906248-21
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X