Şimdi Ara

ENJEKSİYONLU ARABALARA ESKİ NESİL LPG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir süredir araba arıyorum halende bulabilmiş değilim.araç ararken çoğu enjeksiyonlu arabaya eski nesil lpg sistemi takıldığını gördüm.bunlar arasında OPEL VECTRA B KASA,MEGANE1,LAGUNA1,MAREA ,COROLLA gibi vasat üstü araçlarda var.enjeksiyonlu araçlara eski nesil lpg uygulandığında püskürtme tek noktadan olacağı için daha az yakıt tüketimi olacağı doğrumudur.(performans kaybı daha fazla oluyomuş o kesin).araca gerçekten zarar verirmi...SAYGILAR

AMA
    --sıralıda tasarruf %50 gibi iken bunda %30-35 civarında.
    --Performans kaybı yaşanacaktır
    --Sıralı sistem daha konforludur , gaza geç benzine geç derdi yok. kendi hallediyor bildiğiniz gibi.
    Ben şahsen enjeksiyonlu araçda eski sistem lpg varsa almam, kendi enjeksiyonlu aracıma da taktırmam.

Orjinalden alıntı: Bekir__

Ben şahsen enjeksiyonlu araçda eski sistem lpg varsa almam, kendi enjeksiyonlu aracıma da taktırmam.

+1

sadece pug 205 1,6 gti ve 1,9 gti ya taktırırım debimetre sorunu yüzünden
  • aracım 89 model bmw 3.16i m40 motor çok nokta enjeksiyonludur.. üzerinde eski nesil lpg kiti takılı.. benzinde çalışır otomatik olarak çalışınca bi gaz verirsin yaklaşık 3000 devire gelince kandi lpg ye geçer ve hareket edersin.. benzinde hiç kullanmadım yani ne kadar gidiyo 1 litre ile bilmiyorum ama 1 litre gaz ile 10 ila 12 km arasında yol yapıyorum.. performansa gelince dün ankaradan boluya gittim bolu girişinde ibrem 200 km yi gösteriyodu ve ip gibi gidiyodum bu tabikii performans kaybı olmuyo anlamına gelmez sonuçta sıralı sistem kullanmadım hiç illaki daha yeni bi sistemdir daha fazla artısı olacaktır ama eski nesil dediğimiz de o kadar kötü değil yaklaşık 1500 ytl veremeyecek durumdaysan eski nesilde olsa benzinde binmekten çok iyidir.. umarım yardımcı olmuşumdur..
    not: aracımda satlık ilgilenenler resul_bakir@yahoo.com

Orjinalden alıntı: pikacu-06

Arkadaşlar bir süredir araba arıyorum halende bulabilmiş değilim.araç ararken çoğu enjeksiyonlu arabaya eski nesil lpg sistemi takıldığını gördüm.bunlar arasında OPEL VECTRA B KASA,MEGANE1,LAGUNA1,MAREA ,COROLLA gibi vasat üstü araçlarda var.enjeksiyonlu araçlara eski nesil lpg uygulandığında püskürtme tek noktadan olacağı için daha az yakıt tüketimi olacağı doğrumudur.(performans kaybı daha fazla oluyomuş o kesin).araca gerçekten zarar verirmi...SAYGILAR

Konu dışında ama Laguna yı diğer saydığın araçlarla aynı kefeye koyamazsın.Laguna orta üst sınıf bir araçtır ve diğerlerinden kat kat konforludur.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MERHABA;
    FUL ENJEKSIYONLU IMAL EDILMIS BIR ARABANIN TEK NOKTA ENJEKSIYON SISTEMINE CEVRILMESI AKLIMIN MANTIGIMIN ALMADIGI BIR SEYDIR VE BU DONUSUMUN YAPILDIGI ARAC ELEKTRONIK KONTROL UNITESI OLAN BIR ARAC.BU DONUSUMU TAVSIYE EDEN VE YAPAN USTALARI GERCEKTEN KINIYORUM.
    SAYGILARIMLA
    GUVENLI VE SAGLIKLI SURUSLER DILEGIYLE
  • Bundan 3 sene önce henüz piyasada sıralı sistem yokken LPG dönüşümcüleri ne yapıyordu. Gelen enjeksiyonulu araçları geri mi çeviriyordu. Tamam eski nesil sistemlerin çok nokta enjeksiyonlu motorlarda uygulanması sağlıksız ve hatta tehlikeli bunu herkez biliyor artık. Şimdi ise LPG dönüşümcüleri daha 3-4 yıl önce en iyi çözüm olarak sundukları sistemi tu kaka etmekle kalmıyor olayın mantığını dahi sorguluyor. O zamanlar niye bu dönüşümleri yapıyordunuz öyleyse?

Yeni nesil enjeksiyonlu araçlarda (emme manifoldu plastik olmamak kaydıyla) eski nesil sistemlerin uygulanması mümkün. Ancak yaşayacağınız iki temel sorun var. Birincisi arada sırada sistem patlama (backfie) yapacak ve muhtemelen emme manifoldu yolunda bulunan parçalara zarar verebilecektir. Özellikle hava akış sensörleri (iat, map ve maf) sensörleri, gaz kelebeği ve rolanti motoru riskli ve masraflı ihtimaller arasında, ancak çoğu durumda sadece hava filtresi kutusu parçalanmakta, ki bunu da kutuya taktıracağınız birkaç kapakla halletmek mümkün. İkinci sorun ise ECU ye sinyal gönderen sensörlerin, özellikle lambda sensörünün, göndereceği hata kodları yüzünden arıza lambası yanması, ve zamanla ecu nün hafızaya aldığı hata kodlarının fazlalığı yüzünden ecunu kitlenmesi. Bunu da arada ecu yu resetleyerek veya hata kodlarını sildirerek çözmeniz mümkün.

Benim aracım 99 model, çok nokta enjeksiyonlu ve metal manifoldlu, ancak ben aracıma sıralı sistem dönüşümü yaptırdım. Zira uzun süreli kullanımda aradaki fiyat farkını sıralı sistemin yakıt tasarrufu (eski LPG sistemlerinden yaklaşık %20 daha tasarruflu) ile amorti edebilmeniz mümkün ve performans kaybı en az seviyede. Ancak yukarda bir arkadaşın da belirttiği gibi temel unsur baştan 1500-2000 ytl arası bir masrafmı, yoksa 600 ytl civarı bir masrafmı?

• Benim 1996 Rover 620Si otomobilime 2000 yılında LPG sistemi uygulandı ve o zamanlar sıralı sistem falan yoktu.
    O zamandan beri de kullanmaktayım, tabii ki sıralı sistem kadar verim alınamayacağını biliyorum. Ama büyük bir sorun yaşamadım, 1-2 defa patlama sorunu yaşadım, hava filtresinden manifolda kadar giden plastik hortum yırtıldı. 130.000 km'dir takılı ve şimdiye kadar yaşadığım tek sorun bu. Evvelki sene bütün hortumlarını yeniledim, içim rahat etsin diye. Ben de isterim sıralı sisteme geçmek, ama bir sene içinde değiştirmeyi düşündüğüm otomobile 1.500 ytl masraf yapmak istemiyorum. Çünkü şu anki sistem de epey güzel çalışıyor. 170.000 tl/km gibi bir yakıt tüketimim var. 2.0 lt. hacminde 131 hp'lik bir motoru olduğu için oluşabilecek güç kayıplarını çok fazla sorun etmiyorum. Performansı sakin kullanım için yeterli, trafikte insanlarla takışmadığıma ve şehirdışında da sakin gittiğime göre sorun yok bence. İhtiyaçlarımı karşılıyor.

Ama o zamanlar sıralı sistem diye bir şey yokken çatır çatır emulatörlü sistemi takan merkezler şimdi emulatörlü eski sistemi tukaka ilan ediyorlar. O zamanların gereksimi sağlayan bir tek bu sistem vardı.

Şu anda LPG montajı yaptırırsam kesinlikle teknolojiden faydalanarak, yatırımımı yaparım ve sıralı sistem taktırırım.

• TOFAŞ/FİAT TÜRÜ ENJEKSİYONLU ARAÇLARDA PEK FAZLA PERFORMANS KAYBI YAŞANMAYABLİR AMA ELBETTE MOTORA ZARARI GÖZARDI EDİLEMEZ YİNEDE
    SIRALI SITEM GELISMIS VE SIRALI ARABALARA UYGUNLUGU TARTISMA KONUSU BILE OLMAZKEN NEDEN BU ARACLARA ESKI SISTEMIN OLABILIRLIGINI TARTISIYORUZ?
    NEDEN YENIYI TAKIP ETMIYORUZ?
    OLMAZ TAKILMAZ KIMSE DEMIYOR AMA TEKNOLOJI,YENILIK KULLANIM RAHATLIGI VE SORUNSUZLUGU ISPATLANMIS URUNLER VARKEN ESKIDEN TAKTIGINIZ NEDEN TU KAKA TARTISMASI BANA GARIP GELIYOR EVET TAKTIK BASKA BIRSEY YOKTUKI ONU TAKALIM AMA ARTIK SIRALI ARACLAR ICIN GELISTIRILMIS SISTEMLER VAR VE SAGLIKLILIGI ONAYLANMIS NEDEN HALA ESKI SISTEM TAKTIRSAM OLMAZMI DERIZ?
    MAKSIMUM GUVENLIK VE VERIM HANGI URUNLE BULUSUR ISE BIZDE ONU TAKIP EDER UYGULAR VE MUSTERI MEMNUNIYETINI EN UST SEVIYELERE TASIRIZ.
    SAYGILARIMLA
    GUVENLI VE SAGLIKLI SURUSLER DILEGIYLE
  • Tüketicinin bilinçli tercihte bulunmasına olanak veriyormusunuz? Yani her iki sistemi de anlatıp avantaj ve dezavantajlarını dürüst bir biçimde anlatıyormusunuz? Yoksa doğrudan eski sistem olmaz illa 1500+ ytl olandan alcaksınız mı diyorsunuz? Gerçi bana denk gelen bırakın müşteriyi bilinçlendirecek kendisi bilinçli otogazcı bir elin parmağı kadar ama neyse işte...........

Testim de çok basit aslında, LPG/benzin yakıt sarfiyatı arasındaki farkı kaldırmak mümkünmü?
  • ben sgi sistem yokken 6 silindir jipe taktırmıştım ; olmadımı... oldu . Ama 6 ay dayanabildim ve 6 aysonra söktürdüm. Yani konu bu sistem arabaya monte edilebilir mi ve araç çalışır mı ise evet takılır ve araç çalışır hatta ve hatta hereket bile ader ama çok nokta enjeksiyonlu ve aliminyum döküm manifoltlarda sorunlar çok fazla oluyor.hava filtresini sık sık patlatıyor, arıza lambası yakıyor oksijen sensörüne zarar veriyor 3 ile çıktığın yokuşu 2 vites ile çıkabiliyorsun. BU TİP ARAÇLARA KESİNLİKLE ESKİ SİSTEMİ TAVSİYE ETMİYORUM... bence 500-600 yerine bi okadar daha verin ucuz yada yerli yada kalitesinden şüphe bile duysanız mutlaka sıralı takın.çünkü memnun kalmayacaksınız.takabiliyorsanız kaliteli bişey (tartarini landirenzo falan) takın başınız ağırmasın
  • Bizde enjeksiyonlu 1997 model opel vectra 2,5 DCX V 6 ve 2000 model astra cd var ikisidede klasik sistem lpg var.buji ve buji kablolarıyla ve bobini zamanında değiştirirsek bi sorun olmuyo.enjeksiyonlu araçlarda ateşleme sistemiyle ilgili problem olmadığı sürede bi sorun olmaz.önemli olan araçınızın bakımı....
  • Benim bir arkadaşımın enjeksiyonlu bir toyota corollası var bana eski sistem takılı dedi bende zarar veriyormuş patlama yapıyormuş dedim oda bana kaputu açıp gösterdi hava filtresinin plastik kutusunun üstüne dışa açılan bir kapak monte etmişler böylece patlama yapacağı zaman o kapak açılıyor ve risk ortadan kalkıyormuş ve şimdiye kadar bir sorun yaşamamış ama cesaret meselesi tabi ya benimkinde işe yaramazsa!

Thy Majesty
  • benim kullanmakta oldugum arac 1.5 motor enjeksiyonlu.Uzerine eski sistem takilmis,,,acikcasi cok sikinti yasiyorum,sag seridin kraliyim benzine alinca normal gidemiyorum tabi cunku aracin hava basinc ayarlari lpg ye gore yapilmis,130=140 max,,,,LPG de ise 120 max. yani bu aralar arastirma yapiyorum KME taktirmayi dusunuyorum,Ve LPG yi sonuna kadar bitirdim, araci benzinle kullaniyorum...cunku bu performansa tahammul edemiyorum

saygilar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.