Şimdi Ara

engelli araçları fırsata çevirme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
2
Favori
11.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ÖmerI

Yakıt yardımı ve hgs var mı gerçekten engelli araçlarına?

hgs benim maaş kartımdan indirimsiz çekiliyor.
    yakıtıda piyasa fiatından alıyorum.

hala anlamış değilim.avrupalı kanunlarını isteyenler avrupalı zihniyetinde neden değiller.
    nufusun sadece binde biri onlara neden batıyor.
    daha düne kadar ve hala nufusun 60 ta birini bedavadan besliyoruz.bunların kim olduğunu sizler gayet daha iyi biliyorsunuz
  • bence hiçbir engel olmamalı. istediği arabayı alabilmeli.

babam engelli değildi fakat engelli denilecek kadar ağır vakaydı. rahmetli babam 18 sene parkinson hastasıydı. arabamız olmadığı ve yürüyemediği için hayatının 10 yılını evde hapis hayatı şeklinde yaşadı. biz de onunla ilgilenirken maddi-manevi yıprandık. babam engelli değildi fakat engelli denilecek kadar ağır vaka hasta bir insandı. o yüzden ben bu insanları çok iyi anlıyorum.

engelliler için yapılmış bu jest, aynı zamanda onların bakımıyla ilgilenen bizler için de yapılmış bir jesttir. o yüzden ben bunu sömürü olarak görmüyorum. istedikleri arabayı alabilmeliler. bu bir mutluluktur.

şimdi bana "kolunu kesicez ama 100bin liralık arabanın ötv'sini almıcaz" deseler. "alın arabanızı başınıza çalın" derim. bilmem anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 22 Mayıs 2015; 13:42:45 >
  • %90 özrü olan birisinin aracını kendisinin kullanması herkes için tehlikeli bence.
  • Engellinin akrabasının bindiği araca gelene bin tane konu var.Gelmiş burada saçma sapan konuşuyosun sen binemiyorsun diye o araçlara.Sanane kardeşim devlet bu imkanı sağlamışsa mercedesede biner bmw'ye de boş boş konu açıyosunuz.bu nedir ya
  • Off çok samimiyetsiz yazılar var, midem reaksiyon gösteriyor ve dayanamıyorum...

Babam felçli ve % 88 engelli, bu yüzden söz konusu indirimlerden yararlanamıyoruz. Arabamız da 92 model Şahin ve dışarıda öylesine duruyor; her sene vergi, harç, bakım derken para yutuyor. Deprem evi olarak tutuyoruz, ne olur ne olmaz! Satın almak isteyenler de öyle komik rakamlar söylüyorlar ki, bizi aptal yerine koymaya çalışıyorlar. Umarım hurda olarak devlete verir ve şu pis ortamda 2. el olarak kullanacak kişinin pis emellerine aracı alet etmeyiz. Maalesef kimin ne olduğunu bilemiyoruz, gülüşler bıyık altından ve soğuk...

Şuna kızıyorum; birisi "Ben bedava araba kullanıyorum; ağam, paşam, babam, dostlar sağolsun, alem Remzi'den razı" demiyor. Duyuyorum ki ağıza alarak satış almış başını gitmiş. İsim verince akıyor para ve benzeri...

Gerçekten ülkemizin en aşağılık konularından biridir bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 22 Mayıs 2015; 14:55:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir arkadaş bahsetmiş, sorun lüks araç değil, lüks araç tanımında. Passat'ı premium olarak gören zihniyetin gözüne, engelli yakınının aldığı aracın batması normal... Hele o, "engelliyse evde otursun" diyenlere söylenebilecek hiç bir şey yok, Allah'a havale ediyorum. Hayat, böyle empati yoksunu insanlar yüzünden bu kadar zor işte.

Bu indirimden yararlanabilmek için gerekli olan engellilik yüzdesi, alınacak aracın motor hacmi vs. gibi kriterler belli. Belirtilmeyen şey, marka ve model. Yani alacak olana bırakılmış bu seçim.

Zihinsel engelli bir kardeşim var. Özellikle annem olmak üzere, ben ve diğer kardeşim, neler çektiğimizi anlatmayacağım, yaşayan bilir. Yine yukarıda bir arkadaş söylemiş: Kardeşim keşke bizim gibi sağlıklı olsaydı da, %200 vergi ödeseydik...

Konuyu açan arkadaş, farklı bir konuya değinmek istemiş olsa da, bence hassas bir konu, dillendirilmesi gereksiz.

Aracım 2.0 , D sınıfı. İndirimden faydalanmadık ama aracımı değiştirirken bakacağım artık, C180 mi olur, 520i mi olur, 320ied mi olur... Hele de şurda okuduğum bazı şeylerden sonra...

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

quote:

Orijinalden alıntı: 1453rpm

Engelli için kullanılacak olduktan sonra ister S serisi olsun ister 7 serisi. Ama ülkemizde büyük bir çoğunluk engelli kardesimizin üzerinden "kendisi için" arac alıyor, onu rahat ettireyim diye değil!

Şöyle örnek vereyim:
    Bir tanidigimiz kari koca öğretmenler ve memleketlerinden çok uzakta görev yapıyorlar. Bunlar gitti kardesinin üzerinden vw cc aldı. O engelli kardeşimiz arabayi yilda bir ay bile göremiyor belki. O bir ay da onu bindirip gezdiriyorlar mı derseniz...

dediğm aynen bu ama burdaki bi sürü kişi anca ajitasyon yapıyo sanki almayın diyoruz.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=104420734&p=1

Bu konuda da biz bu firsatin verilmesi guzel ama engelli kisinin bir kez bile o araci gorememesi uzucu dedikce,yuklenen,sanki biz onlari kiskaniyormusuz yaftasi vuranlar oldu.

Adam kendine arac almis bu konuda,artik ARACİMİ degistirecegim,5 yil dolmadan satabilir miyim diye soruyor

• Çevremde bu indirimden yararlanıp Mercedes,Bmw alan kişiler var,ancak bu kişiler zihinsel engelli çocuğuna ''Benim evladım çok akıllı şöyle böyle(normal insanlar için çok basit olan ama engelli biri için zor olan şeyler) yapabiliyor'' deyip kendini mutlu eden güzel insanlar olabiliyor,inanılmaz zorluklar ile karşı karşıyalar tüm hayatlarını etkileyen.Şimdi bu insanlara ne diyeceğiz?Bedavaya mı veriyorlar lüks dediğiniz araçları? Adamın parası var cebinde ve gidip indirimini de alıp paşa paşa biniyor.Emin ol ona çocuğun düzelecek ve biz bu aracı senden alacağız deseler anahtarı uzatırlar. Kaldı ki herkes dengi olan aracı alıyor bu indirimi alıp 30-40 binlik aracı indirimle alanda oluyor çünkü adamın ödeme gücü buna yetiyor ne yapsın arabaysa o da araba çünkü.Burda hakkımı helal etmiyorum diyen olmuş ben de hepsine helal olsun diyorum bunca zorluğa rağmen evladını,anasını,eşini düşünen kim varsa hepsine bunlar helal olsun,yaşamayan bilmez Engelli bir sevdiğiniz kimsenin varlığının ne denli üzücü ve zor olduğunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

Çevremde bu indirimden yararlanıp Mercedes,Bmw alan kişiler var,ancak bu kişiler zihinsel engelli çocuğuna ''Benim evladım çok akıllı şöyle böyle(normal insanlar için çok basit olan ama engelli biri için zor olan şeyler) yapabiliyor'' deyip kendini mutlu eden güzel insanlar olabiliyor,inanılmaz zorluklar ile karşı karşıyalar tüm hayatlarını etkileyen.Şimdi bu insanlara ne diyeceğiz?Bedavaya mı veriyorlar lüks dediğiniz araçları? Adamın parası var cebinde ve gidip indirimini de alıp paşa paşa biniyor.Emin ol ona çocuğun düzelecek ve biz bu aracı senden alacağız deseler anahtarı uzatırlar. Kaldı ki herkes dengi olan aracı alıyor bu indirimi alıp 30-40 binlik aracı indirimle alanda oluyor çünkü adamın ödeme gücü buna yetiyor ne yapsın arabaysa o da araba çünkü.Burda hakkımı helal etmiyorum diyen olmuş ben de hepsine helal olsun diyorum bunca zorluğa rağmen evladını,anasını,eşini düşünen kim varsa hepsine bunlar helal olsun,yaşamayan bilmez Engelli bir sevdiğiniz kimsenin varlığının ne denli üzücü ve zor olduğunu.

Kardes bir ustte verdigim linke bakarsan,bizim asil kimlere tepki gosterdigimizi anlarsin

Kimse cocugunun engelli olmasini istemez.Bizim dedigimiz akraba vs ustune arac alip,bir kere bile onun isleri icin kullanmayan,kilometresi artti diye arac degistirenlere

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Allah kimsenin başına vermesin arkadaşlar.
    Benim ablam %92 raporuyla 2011 sonunda dacia Logan aldık halen kullanıyoruz.
    Bu hakkı suistımal edenler de var onlara bende hakkımı helal etmıyorum.

O Dacia hala duruyor mu. Yanılmıyorsam Black Line idi.
  • Benim dedemde alzheimer hastası aklımda yoktu hiç ancak şeytana uyduracaksınız sizde
  • bu konuda son yazışım harbiden ilk defa burda ağzımı bozucam ayıp olacak.

Öncelikle evde 2 tane yatalak hastası olan biri olarak bunları yazdım. Anneannemde dedemde %90 üzeri engelli raporlarıda hazır istediğim zaman söke söke bu tür bir araç alırım.
    Evinde yatalak hastası olanı çok çok iyi anlarım , hiç kolay bir iş değil hayatımızda son 10 senedir bunu ailecek çekiyoruz.Ama ailede hiçkimsede şöyleee güzel bir araç alayım keyfim yerine gelsin diye düşünmüyor çünkü ailemde hiçkimse mutluluğu arabayla ÖLÇMÜYOR!!!
    Evinde hastası olan bu fırsatı olan gitsin kullansın diyecek bişeyimiz yok. Devlet daha önce neden 1.6 sınırı koydu ? Çünkü premium markalar 2.0 dan aşağı DEĞİLDİ!!!
    Şimdi turbo çıktı mertlik bozuldu 150 bin TL'ye gidip c180 1.16 1.18 3.16 alabiliyorsunuz.Bu aracı alabilen varsa kusura bakmasın buraya gelip ağlamasın devlet bana bu hakkı verdi diye!!Bu kadar parası olanın ötv derdi olmaz.
    Birde işte dedesi amcası halası yengesi hasta olup onun raporunu kullanan gidip ara alan yüzbinlerce insan var. Gördük ki bir çoğuda burda. Bu hak mı kardeşim ? Yengenin adına araç alınca yengen mutlu mu oluyor onun ihtiyacımı karşılanıyor?
    Birde bazıları takılmış hgs yakıt yardımına. Daha önce böyle birşey görmüştüm google'a yazarsanız milyon tane sonuçta çıkıyor , şuanda vardır yoktur çok mu önemli? Millet 100 binlerce liralık araba alıp senin yarı fiyatını ödüyor sen takılmışssın yakıta hgs'ye.

Dürüst olun , çevrenizi kandırdığınızı unutmayın buraya gelipte ahlak bekçiliği yapmayın. Şimdi isteyen arkamdan atıp tutsun.

• yüzde yüz 45 ötv varken gayet normal ben olsam ben de fırsata çevirirdim asıl ederi kaç para eden otomobillere kaç para veriyorsunuz
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Eyvallah anladım,devletin iyi niyetini böyle suistimal edenler adamım diye ortada dolaşmasın zaten.Adam 5 yıl bile bekleyemiyor araba değiştirmek niyetinde,inan ki bu adamın engelli akrabası da onun için rapordan ibarettir.Bunlarda insanım diye dolaşıyor işte.Yukarıdaki biri ahlak bekçiliği yapmayın fasa fiso demiş de,bu sizinde tepki gösterdiğiniz tipler gerçek manada ahlak sahibi olmadığı için bu durumdalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

bu ülkede bazı partiler neden hep yüksek oy alıyor çok bariz belli. çünkü bizim fıtratımızda bu var.ya kardeşim ben niye indirim yapılıyor mu diyorum ? ne kadar acizsiniz ne kadar sığ düşüncelisiniz ne kadar ajitasyona açık insanlarsınız
    devlet hak vermiş bir açık kapı bırakmış diye gidipte cc alınabiliyorsa burda benim hakkıma gasp ediliyor.
    engelli aracı engellinin hayatını kolaylaştırmak içindir!ama şurda bazıları alevere dalevereyle aldıkları için engellinin bundan haberi dahi olmadığı için hatta arabaya binmedikleri için bu elemanlara söylediklerim dokunuyor

Sanki aynı devlet 150hp 2.0 bit kadar imprezadan %130 vergi alırken, dev anası gibi 180hp 1.6 opel insigniadan oransal olarak daha az vergi almıyor... Adalet diyor, ak diyor, ok diyor...

Bu ülkenin vergi sisteminde adaletin a'sı yok. Gelir verginizi veya kurumlar verginizi düzgün ödeyen biri iseniz yandınız. Çünkü devlet araba alırken sizi bir kez daha soyacak. Benzin alırken bir daha, herhangi bir ürünün maliyetine taşıma maliyeti de girdiği için, bir ürün alırken 100 lira veriyorsanız, onun 1-2 lirası ile bir noktada yakıt alınmıştır. Bir daha soyuldunuz. KDV soyuldunuz, Stopaj soyuldunuz, ÖİV soyuldunuz, elektrik faturasını ödemeyenler yüzünden size geçirdiler tekrar soyuldunuz... Devlet bu ülkedeki en büyük hırsız. Suçsa suç bunu böyle dile getirecek cesarette olmak lazım. Hırsızlığının sebebi vergiyi adil toplamaması ve bunu kasten böyle yapmasıdır.

Böyle bir ortamda vergiden legal yollarla kaçınabilen herkese koçum benim diyor ve başarılarının devamını diliyorum. Çok ciddiyim. Bu halk vergi ödememenin yollarını bulup, haksız toplanan vergiye tepki vermediği sürece bu adaletsizlikleri görmeye devam edeceğiz. O yüzden vergi sisteminin tıkanmasını herşeyden çok istiyorum. İstiyorum ki bir babayiğit çıksın Türkiye'de en alt vergi diliminden D sınıfı full+full araç satsın. Vergi sistemini patlatsın. Düşünsenize, yeni bir marka türese (tesla gibi), hafif şaseli sağlam arabalar üretse, 1100kg D sınıfı arabaya 1.0 turbo supercharger motoru takıp 120hp altımıza verse... Diğer bütün rakipler en az 1.6 iken vergi sistemini patlatmaz mı bu firma. Keşke olsa. Devlet bütün vergi sistemini değiştirmek zorunda kalır... Ya da bu markada hep kaçak olacak, buna katlanır...

İstiyorum ki, eski nesil dizel arabası olan arabasına kullanılmış yağ koysun gezsin. Evinde içkisini içen adam evde rakısını kendisi yapsın. Telefon alacak adam, yurtdışına giden akrabasına sipariş etsin. İstiyorum ki, %80 vergi vererek araba almaya kalan herkes karşı çıksın. Dirensin. 1-2 yıl araba almasın. Bak o zaman neler olacak.

Aynı CC çok daha az vergi öderken çok daha tırt bir araba onun iki katı kadar vergi ödüyor memlekette. Onu konuşmuyorsunuz da engellinin CC'ye binmesini konuşuyorsunuz. Üst limit 1.6 değil mi engellide? Engelli Cabrio Mercedes'e de biner CC kimmiş? Binsin de. Helali hoş olsun. Allah daha çok versin, devlet de avcunu yalasın.

Ben alacağım çoğu siparişi yurtdışından sipariş ediyorum. Artık gümrüğümüz de folloş olmuş. Ne sipariş etseniz gümrüğe takılmadan geliyor. Kapıda 2-3 TL kontrol ücreti ödüyorsunuz. Bitti gitti. Modelcilik hobimle ilgili bugüne kadar belki 3000$'lık mal almışımdır. Hepsi geldi kapıma kadar. Telefonumu abim getirdi yurtdışından. Hakkım değil mi iki yılda bir pasaportuma telefon işletmek? E o zaman? Mal mıyım ben dandik telefona 2500TL para vereyim? 400TL'ye telefonumu yeniledim. Eski telefonumu da satarım 250TL'ye. Oh. 150TL'ye telefon. devlet baba avcunu yalasın. Legal herşeyin yapılmasını destekliyorum. Vergiden kaçınmak için ne gerekiyorsa yapılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 22 Mayıs 2015; 16:57:39 >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Şu forumda yorumlarından istifade ettiğim iki üç kişiden birisiniz hocam. Karbon 12 ve sizin yorumlarınız gerçekten çok iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda o kadar gereksiz mesajlar ve boş konuşanlar var ki cidden komiksiniz. Birincisi engelli dışında başka bir şahıs o indirimden araç alıyorsa, engelli vatandaş bunu onaylamış demektir. O kişi onayladıysa sizlere tek kelime etme hakkı düşmez. İkincisi adam isterse gider ferrari alır sonuç olarak alacak kişi aracın sadece ötvsini ödemiyor geri kalan herşeyini ödüyor. Burada ben niye bu kadar ötv veriyorum bu nasıl vergi diye isyan edeceğinize gelmiş engelli kişilerin ya da engelli kişilerin hakkıyla araba alanları eleştiriyorsunuz.
  • Nekadar boş adamlarsiniz ya nerden geliyor akliniza böyle seyler tam ağır işsiz vakası.

• Çok saçmalayanlar olmuş. Babam %90 ın üstünde felçli 10 yıldır. 4 senedir 3008'imiz var. Babam için gayet rahat bi araç. Araba servisteyken poloya bindirmiştim gayet rahat binmişti. Babam mercedes sever şimdi senede 5-6 kez bincek diye başkaları laf etcek diye mercedes düşünmeyelim mi? Mercedes alcak adam ötv yi düşünmez diyenler ötv oranının tam farkında değiller sanırım.

• abimin otistik çocuğu vardı
    umut dünyası deyip yeni tedavileri duydukça istanbula gelirlerdi ailecek
    o zamanlar 6-7 yaşlarında olan yeğen ile toplu taşıma kullanarsk seyahat etmek zorunda kalırlardı ve çok eziyet çekmişti
    çünkü çocuğu kontrol etmeye çalışmanın yanında avazı çıktığı kadar bağırması çok yorucuydu
    abim daha fazla dayanamadı bu duruma vefat etti
    neden bilinmez devlet sonradan ötv indirimi hakkı tanıdada abimin dul eşi araba alabildi ve doktora arabayla gitmek epey rahatlatmıştı
    işin garip yanı o kontrol edilemeyen çocuk babası vefat ettikten sonra daha uysal oldu
    şimdi 18 yaşında 195cm boyunda delikanlı
    ama hastalığından ötürü ne konuşabiliyor ne derdini anlatabiliyor

nöbet gibi gelen kriz anlarında yakınında kim varsa onu dövüyor ve büyüdüğü için çok daha tehlikeli
    araba olmasa eğitimi ve tedavisi çok zor olurdu

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.