Şimdi Ara

engelli araçları fırsata çevirme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
11.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Suistimale sebep veren devletti, sen hangi mantıkla 3. şahıslara engelli aracı kullanma kolaylıgı veriyorsun.
    Bunu duyan üç kagıtçı milletimiz, herşeyde oldugu gibi bunuda suistimal ettiler.
    Bu tipler yüzünden gerçek engellilerin ve ailelerinin hakları yendi.
    Halbuki eski haline yani 1. derece yakını kullanabilir deseydi, hiç bi sorun olmayacaktı.
    Eskiden oldugu gibi yılda 3-4 bin satış rakamı olan ötv indirimli araç sayısı 30-40 bin olmayacaktı.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfsaneFocus -- 31 Ocak 2018; 13:06:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç fiyatları o kadar yüksek ki kendi almadığı orta alt sınıf araçları, hayatlarını bu ülkede zor idame ettiten engellilere veya yakınlarına çok gören bir zihniyet var.

Soracağın ilk soru, niye bu kadar vergi veriyoruz olmalı.

Sanki dünyaları bahşediyor devlet, altı üstü alacağı verginin bir kısmından feragat ediyor, aracın parasını çatır çatır alıyor, kdv'yi alıyor, yakıttan vergiyi almaya devam ediyor. Ama bizim vatandaş 100 taneden 1 tane çıkacak uyanık akrabayı kafaya takmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

Suistimale sebep veren devletti, sen hangi mantıkla 3. şahıslara engelli aracı kullanma kolaylıgı veriyorsun.
    Bu duyan üç kagıtçı milletimiz, herşeyde oldugu gibi bunuda suistimal ettiler.
    Halbuki eski haline yani 1. derece yakını kullanabilir deseydi, hiç bi sorun olmayacaktı.
    Eskiden oldugu gibi yılda 3-4 bin satış rakamı olan ötv indirimli araç sayısı 30-40 bin olmayacaktı.

Saygılar...

aynen öyle, bu konuda eleştirdiğimiz bu durumdan yararlanan vatandaş değil temelde.seçim yatırımı olarak bunları dağıtanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Empati yoksunu böyle kişilerin açtığı konuları okuyunca utanıyorum... Çevrende mevcut verilen hakkı istismar eden bir kaç kişi var diye neden bu kadar tantana? Bir de alacağı araçlar için doblo kangoo diye öneride bulunmuş. Doblo kangoo yük taşımak için tasarlanmış araçlar arka sıraları arabalar kadar konforlu değil normal insan rahat edemiyor engelli yatalak hasta rahat edecek öyle mi? Kıskançlığınız gözünüzü kör etmiş... Tüm engellileri gidip saydın mı araca biniyor binemiyor diye nereden çıkarıyorsunuz bu hakkı kullanmadıklarını? Daha yazacak çok şey var ama bu kadaı da yeterli... Uygulama sosyal devlet ilkesine göre gayet doğru bir uygulama, eğer beğenmiyorsan önümüzde seçim var, bu uygulamayı kaldıracağını söyleyecek bir aday bulursan gider oyunu ona verirsin, bu kadar basit...

adam haksız değil hocam.elbette engellilere belli kolaylıklar sağlansın ancak bu tamamen suistimal ediliyor, sizinde dediğiniz gibi bir oy malzemesi olarak kullanılıyor.zaten mevcut oy alma sistemi bu değilmi, kömür dağıt, para dağıt, buz dolabı dağıt, vergi muafiyeti dağıt.

engelliler illaki zorluk çekiyor, peki 1 yaşındaki çocuk yada 90 yaşındaki evden çıkmayan nine üzerinden bmw 320 almak bu zorluğa nasıl bir kolaylık sağlıyor.bunu açıklarsanız özür dilerim

200 bin tl sınırı var bırak bmw d sınıfı araç bile alınamıyor artık,

Evden çıkıp çıkmaması neyi değiştirir ki o ailede bir engelli varsa bütün hayatlar ona endekslenir.

Ve artık 1. derece yakını kullanıyor anne,baba,oğul gibi. Bunları bildiğiniz hal de sorguluyorsanız bu durumu inşallah, ailende engelli olmaz ve bu duyguları yaşamazsın demekten başka bir şey demek istemiyorum size.

o sınır yeni geldi.bakarsan 3.20 c180 filan dolu engelli araçlarında.bu tamamen bir oy malzemesi ve düz vatandaşın sırtına bir yüktür.ha bundan istifade edenler elbet savunacak bu olayı ama dediğim gibi izah etmediniz c180in bu aileye vereceği kolaylığı.c180 olmasada pejo 308 olsa nasıl bir zorluk yaşarsınız?

Zorluk yaşamam hatta bu yüzden babam adına c sınıfı araç alacağız aileye.

• Benim sırtımda vidalar var ve sırtımın araç içinde rahat etmesi gerekli.Öyle araçlara binmeyin şu araç neyinize yetmiyor gibisinden yorumlar yapmayın rica ediyorum.Geçen gün honda c-rv’nin içinde bütün yolu hissettim.Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın.

• Düzen böyle gelmiş böyle gider..

• bu konu gündeme geldiğinde nedense birileri hemen hopluyor ,başlıyor beddualar etmeye (gerçi haksız beddua gider sahibini bulur ,o nedenle bir önemi yok)

insanın aklına da hemen bu hoplayanlar geliyor (ister istemez)
    oysa ki herkes açıkça söylüyor hak etmeyenler için diye ,buna rağmen sizin başınıza gelse görürsünüz gibisinden laflar etmeyi yeğliyorlar
    işin ilginci sanki o kişileri buradaki üyeler o hale getirmiş gibi bir suçlama oluyor ,dünya hali kardeşim bir insanın başına her türlü musibet ,hastalık vs. gelebilir ,aynı mantıkla sürekli hastalığı olanlara niye hak verilmiyor ,onlarda sürekli hastaneye veya başka işleri için araba lazım olmuyor mu ?

ona bakarsan maddi olarak çökmüş ,ailesini geçindiremeyecek durumda olan insanlarda var ,o zaman onlarda bize villa verilmeli mi demeli ?

yakını engelli olanlar gelip hıncını bu tür yerlerde başkalarından çıkartmaya çalışıyor

bu konuda devletin kesin bir şeyler yapması gerekiyor ,engel durumuna uygun araç hakkı verilmeli (şartsız olarak)
    konuyu açan arkadaşın verdiği örnekte olduğu gibi zihinsel özürlü birisinin lüks araç ihtiyacı neden olsun ?
    hatta durumu uygun olmayanlara ,engel durumuna uygun araçlar ücretsiz verilmeli (tabi yine bunu suistimal edenler olacaktır ama yapacak başka şey yok)

şimdi gelecek yine birileri beddua falan etmeye kalkacak ,şimdiden söyleyeyim edebilirsin kardeşim ,çünkü dediğim gibi haksızsan dönüp seni bulacaktır o beddua

• bizim halkımız alışmış beleşe avantaya nerden ne koparsam derdine. engelli yakını var diye vergisiz arabaya binmeyi kendine hak sayıyor. pozitif ayrımcılığı kabul ediyorum destekliyorumda ama 200.000 tl lik araba baktığı zaman hooppp 1dk kardeşimm diyorum.

ailendeki engelli üzerine 200binlik aracı alınca dertlerini unutanlar var. bunlar kaypak insanlar.

yukarda bir engelli arkadaşımız crv de rahatsız olduğunu söylemiş çok haklı devlet ona uçak ambulans vermeli fırına çarşıya pazara giderken mutlaka kullanmalı.

hayatınızdaki engelliyi düşünüyorsanız bedeni ve zihinsel engelliler için en uygun araçlar hafif ticarilerdir. inmesi binmesi kolay arkası geniş bagajı geniş tekerlekli sandalye koyabilirsin zihinsel engelliye müdahale edebilirsin vs.. gerisi fasafisodur engelliyi değil kendini düşünmektir. ha şimdi gelicek bi tanesi yine hakaret edecek umrumda değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

Suistimale sebep veren devletti, sen hangi mantıkla 3. şahıslara engelli aracı kullanma kolaylıgı veriyorsun.
    Bunu duyan üç kagıtçı milletimiz, herşeyde oldugu gibi bunuda suistimal ettiler.

Saygılar...

Hala bazıları engellileri eleştiriyor.
    Az okuyun, bilgi sahibi olun sebep olanlar belli, çözümü belli magdurları belli...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    ÖTV, MTV ve HGS abonesiyim köprüden, otoyoldan geçiyorum, ücretini çatır çatır ödüyorum... Devlet memuruyum, gelir vergimi maaşım elime geçmeden tıkır tıkır ödüyorum... "Haksızlığa ses çıkarmayan dilsiz şeytandır." düsturunca hatalı olduğunuzu söyledim, tekrar tekrar söyleme ihtiyacı hissediyorum... Sosyal devlet ilkesi gereği engellilere bazı ayrıcalıklar tanınmasını sonuna kadar destekliyorum... Hatta bu ÖTV'siz araç alımı için %90 oranını da yüksek buluyorum engelli kabulü için sınır % 40... % 40 engelliye de bu haklardan faydalanmak üzere genişletilmesi taraftarıyım... Benden yana bir sıkıntı yok...

Ancak engellinin araç seçimine karışmak haddini aşmaktır... Her engellinin durumu birbiri ile aynı değil. Çevrenizdeki 1-2 örneğe bakarak tüm engellilerin ne tip araç kullanacağına karar veremezsiniz, bu yanlıştır... Neyseki devletin başında aklı selim insanlar var da sizin gibi haddini aşanlara itibar etmiyor...

Bu konu ile ilgili olarak "Otomobilden neden hala ÖTV alınıyor"un sorgulamaması da ayrı bir muamma... Otomobilden ÖTV alınmıyor olsaydı istisnalar için başka konular açılır mıydı merak etmiyor değilim...

Benim de bazı istisnalara itirazım var... Ticaret ile uğraşanların kiralık araçların masrafını vergiden düşmesine itirazım var, yakıtın kdvsini düşmesine itirazım var... Pırlantadan ÖTV almayan, gezi amaçlı alınan her türlü tekne alımından ÖTV ve MTV almayan zihniyete itirazım var... Madem her vatandaş eşit devlet gözünde ben de yakıtın kdvsini düşeyim, araç kiralayayım yıllık ücreti vergiden düşsün... Ayırım yapılmasın vatandaşlar arası...

• şu konu'da engellilere uygun araba seçilsin 200 bin tl olan aracı engelliler ne yapsın diyenler var ya onların kafasına vura vura anlatacaksın bazı şeyleri bu kadar sığ saçma boş düşünce olamaz her insanın engelli bir değil.kaldı ki millet engeli kardeşine eşine dostuna her şeyin en iyisini almak ve yapmak ister.engeliler ve şehit aileleri en iyi araçları hak ediyorlar.
  • fırsatı bulan alıyor ..adam doktor, galeriye 3008 bakmaya geldi..adamda para var alır tabi derken satıcı; annesinin üzerine engelli raporu çıkarmış eşine araba almaya gelmiş dedi..doktorun alacak durumu mu yok nereden baksan aylık 15-20 bin kazanıyor ama bedava para daha tatlı geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Öncelikle şu olayı bir aydınlatalım...

Ticari araçlarda ki ÖTV oranı ile Hususi otomobilde ki ÖTV oranı aynı değil...

Ticari olarak üretilen ve hususi Ruhsatlı olarak kullanılabilen araçların listesini bilgi sahibi olan arkadaşlarım paylaşsın lütfen...

Ve son olarak ENGELLİ BİRİNİN adına araba alıp da 5 yıl boyunca demeyeceğim en az haftada 1 ya da 2 hafta da bir o engelli kardeşimizi abimizi ablamızı en azından bri gezmeye dahi çıkarmayanların (çok af buyurun çok özür diliyorum) Allah belasını VERSİN..!

Bu arada şahsi görüşüm problem araç tercihinde değil insanın kişiliğinde...

Örnek verecek olursak;

Mercedes A/B/C/E ve GLA modellerine uygulanabilen ve MERCEDES tarafından entegre edilen iniş biniş sistemi...

Böyle bir araç almış birini nasıl suçlayalım???

Ticari olarak üretilip Hususi OTOMOBİL olarak alınabilen Fiat Doblo ve Fiorino'nun Panorama modelleri var. Diğer markalarda durum nedir bilmiyorum ancak Fiat'ta basıp parayı vergisini verirseniz satın alırken otomobil olarak alınabiliyor.

Benim Doblo hususi otomobil ruhsatlı. Zamanında alırken ötv olmadığından kamyonet - otomobil arasındaki fark çok azdı otomobil olarak aldık ve o dönemki fiyattan tam f/p arabasıydı. Şu anda %15 vergi ile kamyonet olarak almak varken %60 ötv ile otomobil olarak almanın normal vatandaşa çok bir faydası yok ancak vergiden muaf alırken 100.000 tl'lik bir arabayı vergisiz almış oluyorsun ki fiyat her ne kadar Combiye yakın olsada her sene tüve gitmemek bile avantaj kesinlikle.

Muadil MPV'lere göre çok daha ucuza alınabiliyorsa mantıklı bir tercih. Yok daha güvenlisi olsun denirse 500L var ama onda da kayar kapı yok.

Burda asıl sorun engelli raporunu kullanıp, rapor sahibinin hiçbir zaman görmediği binmediği yada bindirilmediği araçlar. Eğer engelli birey o arabayı kullanmıyorsa (sürmesi değil, başka biri elbette sürebilir) başkalarının altında geziyorsa o araç orada engelli bireyin de hakkını yiyor o aracı kullanan kişiler. Burada ona malzeme götürüyor filan demeyin malzeme linea ilede taşınır sümbüllede. Taşınacak malzemelerde ay bu arabada çok konforsuzmuş demez.

Mesela sadece bedensel engelden dolayı tekerlekli sandalye binişine uygun olarak düşünmemek lazım. Kanser hastası biri de engelli raporu alıp bu haktan faydalanabilir ki buna kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Hastanede tedavi gördükten sonra linea gibi takoz bi arabada iyice yorulacağına bir mercedes ile ( mercedesin linea'dan konforlu olacağını düşünüyorum.) rahat rahat evine ulaşabilecekse bu haktan sonuna kadar faydalanmalı bence.

• Konu sahibi arkadaşım,
    Devletin başındaki aklı selim insanlar sayesinde uygulama devam ediyor. Forum genelinde konu sahibi arkadaş gibi düşünen herkese sesleniyorum: Hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız mahkeme kapısı açık, medeni insanlar gibi bireysel yada topluca gider davanızı açarsınız, merak etmeyin kazanırsanız mahkeme masrafı ve avukatlık ücretini kaybeden taraf ödüyor... O "bigün" ü beklemenize gerek yok... Sonra isterseniz mahkeme sonucunu bu konu altında paylaşırsınız...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.